ΣΧΟΛΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κενή εικόνα χωρίς λεζάντα

[Το άρθρο αυτό είναι επίτηδες κενό]

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

83 Responses to ΣΧΟΛΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Το άρθρο για τα ψηφοδέλτια χτύπησε κόκκινο σε αριθμό σχολίων, ισοφαρίζοντας σε αριθμό το πιο σχολιασμένο άρθρο τού ιστολογίου.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι, εκτός από ένα-δύο σχόλια στην αρχή, όλα τα άλλα σχόλια είναι άσχετα με το θέμα. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι αυτό που ζητά ο κόσμος είναι ένα έναυσμα για να γράψει σχόλια. Στο πνεύμα αυτό, σας παρουσιάζω ετούτο το άρθρο, που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα σχόλιά του!

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Καλημέρα Κρίτωνα, κύριοι!

      Εξαιρετική κίνηση – ιδέα! Νομίζω ότι πράγματι χρειάζονταν κάτι τέτοιο, ώστε απελευθερωμένοι πλέον από το περιεχόμενο του κειμένου, που μας δέσμευε ενδεχομένως στον σχολιασμό, να μπορέσουμε να εκφραστούμε! Βέβαια, θα υπάρξουν και παραλληρήματα, προσωπικά ή ομαδικά, αλλά κι αυτό ακόμη το ντελίριο σκέψεων, είναι καλοδεχούμενο! 🙂

      Είναι κάτι που έπρεπε να το είχαμε πράξει, προ πολλού. Επίσης, είναι σημαντικό να δούμε που μπορεί να φτάσει

      1. Η φαντασία μας!

      2. Η θεματολογία!

      3. Οι αναμνήσεις μας!

      4. Ο τελικός αριθμός των σχολίων!!!

      Ίσως αυτό εδώ, να είναι το βήμα έκφρασης που όλοι αναζητούσαμε! Μήπως όμως, μια έτσι οποιαδήποτε φωτογραφία, να μας τσιγκλούσε περισσότερο, ή να προσθέταμε σταδιακά, όποιες θεωρούμε ότι ταιριάζουν, ανάλογα με το που κινείται ο σχολιασμός;

      Πάντως Κρίτωνα, είναι εκπληκτική ιδέα! Συγχαρητήρια για την κίνηση!

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η Kriton λέει:

        Η ιδέα είναι παραλλαγή μιας ιδέας που παρουσιάζει ο Douglas Hofstadter στο βιβλίο του «Metamagical Themas», σε ένα άρθρο που ασχολείται με κείμενα που αναφέρονται στον εαυτό τους. Σε ένα σημείο, αναφέρει τίτλους βιβλίων που αναφέρονται στον εαυτό τους, όπως «Steal This Book» («Κλέψτε αυτό το βιβλίο»)! Ένας από αυτούς τους τίτλους είναι «Reviews of This Book» («Κριτικές γι’ αυτό το βιβλίο»), όπου περιγράφει μια πολύπλοκη διαδικασία, με την οποία θα μπορούσε να εκδοθεί ένα τέτοιο βιβλίο. Με τα ιστολόγια, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Αναρτάς ένα κενό άρθρο με τίτλο «Σχόλια γι’ αυτό το άρθρο» και είσαι έτοιμος. Μάλιστα, το πρώτο σχόλιο μπορείς να το γράψεις ο ίδιος, για μαγιά!

        Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Kriton λέει:

    Και μια και μιλάμε για αυτοαναφορά, να το συνδέσουμε με τα κόμικς, και δη το Μίκυ Μάους. Έχετε προσέξει ότι σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες και οι κακοποιοί έχουν ονόματα που τους περιγράφουν (π.χ.,, κοσμηματοπώλης Ρουμπίνης, κλέφτης Αρπάχτρας, κλπ.);

    Μερικές φορές τα ονόματα είναι ιδιαίτερα περιγραφικά. Θυμάμαι, χαρακτηριστικά, ένα γκάνγκστερ που είχε συναντήσει ο Ντόναλντ, ο οποίος λεγόταν «Πολύσκο Τώστρας»!

    Επίσης θυμάμαι και ένα στριμμένο, που είχαν συναντήσει τα ανιψάκια τού Μίκυ, ονόματι «κύριος Θρύψαλ»!

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      🙂 🙂

      Καλά, αυτό είναι κεφάλαιο(με τα ονόματα των χαρακτήρων στο Μίκυ Μάους), ΤΕΡΑΣΤΙΟ! Χμ… θα πρέπει να μελετηθεί και να εξεταστεί προσεκτικά… Που σημαίνει, ότι …να αναμένεις επιπλέον παράθεση ονοματεπώνυμων!

      Μου αρέσει!

  3. Ο/Η vellevelle λέει:

    Πω πω αρθράρα!

    Επίσης να πω ότι όταν φτάνουμε να μιλάμε για ζητήματα αναμνήσεων που ξυπνάνε κάποια άρθρα τα σχόλια παίρνουν φωτιά.

    Ίσως θα έπρεπε σε ένα σημείο να μπεί ένα μίνι-φόρουμ του να συνδέεται με τα σχόλια. Δεν ξέρω πώς ,πορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά μια ιδέα είναι…

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Καλησπέρα φίλτατε Βασίλειε!

      Ακόμη μια εξαιρετική ιδέα! Αλλά, εδώ θέλουμε τα φώτα του Κρίτωνα, που αυτά τα θέματα τα κατέχει καλύτερα! Σαφώς και θα ήταν υπέροχη η ενσωμάτωση ενός φόρουμ! Ίδωμεν…

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η Kriton λέει:

        Απ’ ο,τι είδα, υπάρχουν plug-ins για τη wordpress, που κάνουν αυτή τη δουλειά.

        Αυτό εδώ, π.χ. δείχνει να είναι ιδιαίτερα εύκολο στο στήσιμο, μόνο που δεν το έχουν μεταφράσει στα Ελληνικά. Ή θα πρέπει να στηθεί στα Αγγλικά, ή θα πρέπει να αναλάβουμε (και να υποστηρίξουμε) εμείς την Ελληνική μετάφραση, κάτι που δεν είναι να πει κανείς ότι θα το κάνει ελαφρά τη καρδία.

        Εδώ έχει μια λίστα από plug-ins, που έχουν κάποια σχέση με forum, αλλά τα περισσότερα δεν είναι forums…

        Μου αρέσει!

        • Ο/Η Corto λέει:

          Χαίρε Κρίτωνα! Καλησπερίζω, κύριοι!

          Ακολουθώντας το πρώτο link, δυστυχώς υπάρχει μια απογοήτευση… Κι αυτό γιατί είναι plug in, που η WordPress παρέχει στα wordpress.org blog! Όχι στα wordpress.com, όπως η ίδια ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, απ` ότι πληροφορήθηκα υπάρχει μια πληθώρα τέλειων plugin, που μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε blog προς το καλύτερο, προσφέροντας πάρα πολλές και ποικίλες λύσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι κατεβάσεις αυτά τα plugin και να τα εγκαταστήσεις στο wordpress φάκελο, που έχεις ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου. Για να κατεβάσεις κάποια έκδοση του wordpress.org, θα πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα, που ομολογουμένως δεν τα γνωρίζω! Ίσως, αν θα μπορούσες να κάνεις μια έρευνα σχετικά, να μας βοηθούσαν πολύ αυτά που θα μάθαινες. Το δεύτερο link, στο οποίο σε παραπέμπει το πρώτο(http://cartpauj.icomnow.com/), ίσως να υπάρχει λύση, αλλά σε άλλα θέματα, αφού μεταξύ άλλων προσφέρονται λύσεις και για ενσωμάτωση private messaging!

          Τελικά, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις όποιες πληροφορίες προκύψουν, αλλά έπειτα από σχετική έρευνα. Ελπίζω δε, να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε κάποτε τα plugin αυτά, που πραγματικά είναι καταπληκτικά!

          Μου αρέσει!

          • Ο/Η Kriton λέει:

            Οι οδηγίες που δίναν για εγκαταταση, έλεγαν ότι γίνεται από τον πίνακα ελέγχου, χωρίς να ανεβάζεις αρχεία, οπότε υπέθεσα ότι θα δούλευε και εδώ. Απ’ ο,τι είδα, όμως, δεν υπάρχει εργαλείο «plug-ins» στον πίνακα ελέγχου, πιθανόν ώστε όποια πρόσθετα χρειάζεσαι, να αναγκαζεσαι να τα αγοράζεις από τη wordpress, εάν και εφόσον το υποστηρίζουν.

            Πώς είπαμε ότι θα το έθετε ο θείος Σκρουτζ; Α, ναι: Χρουμφ!

            Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              🙂 🙂 Μποντζιόρνο Κρίτωνα! Είδες που είναι ….πονηροί αυτοί οι Αμερικάνοι; Τελικά πρέπει να πάρεις ένα πακέτο που λέγεται «org» σαν κατάληξη και όχι «com» και να σηκώσεις παντιέρα ανεξαρτησίας σαν blog! Δηλαδή να γίνεις ένα αυτόνομο και κανονικότατο …site! Δεν υπερβάλω. Κοίτα. Με το πακέτο «org», έχεις άπειρες δυνατότητες, χωρίς να ξέρεις html, ούτε και να έχεις γνώσεις προγραμματισμού(CSS και λοιπά). Το ίδιο το WordPress σου ξεκλειδώνει τα …κλειδωμένα και σου δίνει έτοιμες λύσεις και ολοκληρωμένες προτάσεις, για να «πειράξεις» τη σελίδα σου, δίχως να κουραστείς καθόλου! Όλα γίνονται μέσα από τα plugins! Κοστίζουν φυσικά, αλλά υπάρχουν και 200-300 free! Οπότε, κάνεις τα πειράματα σου με αυτά πρώτα και μετά πας για …μετρητά στο ταμείο! Όλα φυσικά με πιστωτική κάρτα! Στο τέλος, το blogάκι γίνεται μια δυναμική σελίδα, με πλήρη αυτονομία σε σχέση με την «μαμά» εταιρεία, αλλά που εξακολουθεί(αν το θέλει κανείς), να σε έχει υπό την σκέπη της! Τα plugins δε, είναι πάρα πολύ εύκολα στη χρήση. Μόνο ένα instal στο φάκελο θέλουν και είναι έτοιμα! Το είδα σε ένα φίλο που τα χρησιμοποιεί. Μια χαρά! Να σου πω την αλήθεια, με βάζει σε πειρασμούς, αλλά είναι και το ρημάδι το κόστος στη μέση…

              Εννοείται, ότι οποιαδήποτε πρόταση έχεις να κάνεις, θα χαρώ πάρα πολύ να την ακούσω!!!

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η Kriton λέει:

              Είσαι βέβαιος ότι αυτό που είδες φιλοξενείται στη wordpress, και ότι ο φίλος σου δεν έχει στημένο το λογισμικό wordpress σε δικό του site; Αν όντως έτσι είναι, και πιστεύεις ότι χρειάζεσαι την επιπλέον λειτουργικότητα, ίσως να αξίζει.

              Αν, όμως, το είχε στημένο σε δικό του site, αυτό αφ’ ενός μεν κοστίζει (ανάλογα με τον πάροχο, δεν θα πάρεις πολλά ρέστα από ένα εκατοστάρικο κάθε χρόνο), αφ’ ετέρου σού βάζει στο κεφάλι το μπελά τής διαχείρισης τού site. Θα έλεγα ότι ενδείκνυται μόνο γι’ αυτούς που ήδη έχουν δικό τους site.

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              Λοιπόν. Είναι WordPress.org blog(του φίλου), για το οποίο πλήρωσε κάποια χρήματα όταν πήρε το πακέτο, κι όχι ξεχωριστά έπειτα για τις έξτρα παροχές – υπηρεσίες. Πλήρωσε την αγορά «org». Το blog του είναι πλέον site. Δεν εφάρμοσε σε site το λογισμικό της WordPress, που ούτως ή άλλως, εφαρμόζεται μόνο στα δικά της ιστολόγια! Το συνολικό κόστος, δεν αποτελεί από μόνο του φόβητρο, όσο η λογική της εταιρείας περισσότερο. Δηλαδή, να ζητούν κάποια χρήματα αλλά κάθε χρόνο! Δεν κάνουν αύξηση στις απαιτήσεις τους, όμως είναι ένα ποσό που ΔΕΝ πληρώνεις μια κι έξω!

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              Όλα αυτά τα «δεν», είναι κάπως… Εκεί προβληματίζομαι, Κρίτωνα. Θέλεις να το τσεκάρεις κι εσύ(κοστολόγια και λεπτομέρειες) και να το δούμε με περισσότερα στοιχεία, κάποια στιγμή;

              Μου αρέσει!

  4. Ο/Η thespian7 λέει:

    Το φοβόμουν πως κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό! 🙂

    Εμείς οι Έλληνες δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε φαφλατάδες και πολλές φορές ξεφεύγουμε από το κεντρικό θέμα μιας συζήτησης,τρανό παράδειγμα οι πολιτικοί μας.Ευτυχώς που βρέθηκε ο »γκουρού» του ιστολογίου για να μας »βάλει χέρι»μ’αυτόν τον πολύ έξυπνο κι ευρηματικό τρόπο.:)

    Πολύ ωραίες οι ιδέες,ελπίζω να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Έγραψε ο Κρίτωνας!

      Αυτό εδώ το άρθρο, θα χτυπήσει κάτι νούμερα τρελά, σαν αριθμό σχολίων! Κι έπρεπε να γίνει, για να μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε τις απόψεις και τις ανησυχίες μας, αλλά και για να θεραπευτούμε ομαδικά, από τις εικόνες των ημερών μας και να φέρουμε στο νου τις εικόνες των ονείρων μας!

      Ιδέες ένα χαμό! Πάμε να σας πω μερικές, που κάποιες ήδη είναι στο στάδιο της υλοποίησης.

      1. Μεταφράσεις. Πρόσεξε. Πληθυντικός! Που σημαίνει, όχι μια, όπως κάθε χρόνο! Η πρώτη είναι στο τελικό της στάδιο. Σήμερα ξεκινάει η διαδικασία του Ελληνικού πια κειμένου, στα μπαλονάκια. Επίσης σήμερα, θα γράψω και 2 κείμενα πάνω σε αυτήν. Αυτό της παρουσιάσης του τεύχους(από την σειρά άρθρων μας με τίτλο «Ακυκλοφόρητες Ιστορίες»), αλλά και το αντίστοιχο της μετάφρασης.

      2. Αφιερώματα. Εδώ κι αν γίνεται χαμός! Στροιμώχνονται καμιά δεκαριά μαζί, για να περάσουν από την πόρτα! Πάμε να δώσουμε μερικά στοιχεία. Ήρθε ήδη το πρώτο μέρος, του «Ποδόσφαιρο & Κόμικς», με την παρουσίαση των οπισθόφυλλων του Μπλέκ μικρού σχήματος. Αναφέρομαι σε εκείνα τα τεύχη, που επί τρία χρόνια μας προσέφεραν ενδεκάδες Α και Β Εθνικής κατηγορίας. Το επόμενο τμήμα αυτού του αφιερώματος, θα μιλάει για τα αντίστοιχα οπισθόφυλλα του Όμπραξ, που είχαν Ευρωπαικές ομάδες! Εκεί αν δεις και να θυμηθείς, θρύλους και παικταράδες! Ακόμη, ξεκινάει σύντομα το αφιέρωμα στις σειρές από τα στρατιωτάκια της Airfix, σε συνεργασία με τον Στέλιο(Dan Cooper), όπου θα παρουσιαστούν πάρα πολλά! Εδώ όπως καταλαβαίνεις, θα κάνουμε ένα μακροβούτι όλοι, μέχρι τα παιδικά μας χρόνια! Κρατήστε τις ανάσες σας, γιατί μπορεί να είναι βαθιά τα νερά! 🙂 Κι έρχονται επίσης, 2 αφιερώματα κινηματογραφικά στο Cine Oasis, που δεν σας τα λέω, ένα απίθανο project για τους φίλους των πολεμικών κόμικς, από τον Βασίλη(Velle), καταπληκτικά άρθρα του Κρίτωνα(Kriton), που δεν σας αποκαλύπτω λεπτομέρειες(ξέρετε όμως πια, ότι θα είναι ένα κι ένα!), αλλά και 3-4 σειρές άρθρων, τα οποία και θα δημιουργήσουν το καθένα και από μια κατηγορία… Φαντάζεσαι τον όγκο υλικού που θα φιλοξενήσει η κάθε μια… Κι αυτή είναι μια πολύ μικρή γεύση, του καλοκαιριού του φετινού στο Comics Trades! Και λέω μικρή, γιατί έρχεται ένα κύμα άρθρων και αφιερωμάτων, που δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε ακόμη!

      Μου αρέσει!

  5. Ο/Η thespian7 λέει:

    Με τo καλό να έρθουν τα καλούδια λοιπόν,έχεις πολύ δίκιο φίλε,είναι για πολλές επαναλήψεις αυτή η ταινία,γελάνε κι οι αρκούδες! 🙂 🙂

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Ε….εντάξει! Τώρα που έχουμε και εικόνα, ας ψάξουμε για παυσίπονα για το στομάχι, από τα πολλά γέλια!!! 🙂 🙂 Μα διάλεξες κι εσύ Βαγγέλη, ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ταινίας!

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η thespian7 λέει:

        Ολόκληρη την προσέφερα προς τέρψιν των τυχόν ενδιαφερόντων και μπουόν ντιβερτιμέντο! 🙂

        Μου αρέσει!

        • Ο/Η Corto λέει:

          Ρε φίλε, το πιστεύεις που δεν πρόσεξα κάτω χαμηλά την διάρκεια; Άψογος!!! θα μπει σίσκαρη στο Cine Oasis! Γκράτσιε Τάντο!

          Μου αρέσει!

          • Ο/Η Kriton λέει:

            Όχι μόνον είναι ολόκληρη η ταινία, όχι μόνον είναι διαθέσιμη και σε ανάλυση 720p, αλλά, αν προσέξεις τον τίτλο στο youtube, είναι η ταινία υπ’ αριθμόν 46 τών Φράνκο-Τσίτσο. Αν πας στο youtube και δεις δίπλα τις σχετικές ταινίες, μάλλον τις έχουν ανεβάσει όλες!

            Ευκαιρία να τελειοποιήσουμε τα Ιταλικά μας!

            Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              !!! Αυτά είναι τα ωραία του you tube! θα μεριμνήσω σχετικά, ώστε το Cine Oasis να αποκτήσει ένα σχετικό ράφι!

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              Κι ενα διαφορετικό σχόλιο, για να ξεφύγουμε από το σινέ στοιχείο.

              Πολύ άσχημη διαιτησία για τον Παναθηναικό, στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Δεν πήρε ούτε ένα σφύριγμα, από τα 16-17 αμφισβητούμενα! Και να φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για μια ομάδα που είναι 6 χρόνια πρωταθλήτρια Ευρώπης… Σκεφτείτε να έπαιζε σήμερα μια άλλη, οποιαδήποτε, με λιγότερα τρόπαια στο παλμαρέ της…

              Το άλλο, το ακόμη χειρότερο, ήταν η ατυχής επιλογή των φιλάθλων μιας άλλης ομάδας, που βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιγνίδι του δέυτερου ημιτελικού(Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός), οι οποίοι έδειξαν και εξέθεσαν την χώρα με την συμπεριφορά τους, το χειρότερο πρόσωπο του φανατισμού και του οπαδισμού… Κρίμα…

              Καλή επιτυχία ολόψυχα στον Ολυμπιακό, που είναι πολύ μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζεται τέτοια «υποστήριξη» από «φιλάθλους». Μακάρι να σηκώσει το τρόπαιο και να μας κάνει περήφανους όλους, σαν Έλληνες!

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              Ωωωωω…!!! Respect ίσα με το νταβάνι, Βαγγέλη! Έγραψες λέμε! Απίστευτη προσφορά! Να` σαι καλά!

              Μου αρέσει!

  6. Ο/Η thespian7 λέει:

    Νον φάρε νούλα 🙂

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η thespian7 λέει:

    Πολύ πράμα στο youtube,όρεξη και χρόνος για θέαση να υπάρχει,συγκινούμαι που ξαναβλέπω αυτή την ταινία,ήμουν νιος και γέρασα που λένε και στο χωριό μου.Αν δεν υπάρχει ήδη στο Cine Oasis την παραθέτω εδώ με μεγάλη μου χαρά!

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Άλλη αξέχαστη ταινία αυτή! Προσόν μας η ταχύτητα! Ήδη προστέθηκε στο Cine Oasis! Εννοείται ότι η προσθήκη της έγινε, έπειτα από την παράθεση την δική σου! Μίλε γκράτσιε!

      Μου αρέσει!

  8. Ο/Η thespian7 λέει:

    Άλλη μια ταινία που ταιριάζει γάντι με τα δρώμενα του μαγαζιού μας…

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η thespian7 λέει:

    Και τα σχόλια βαίνουν καλώς….

    Καλημέρα πέρα ως πέρα!

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η thespian7 λέει:

    Βωβός Κινηματογράφος όνομα και πράμα! 🙂

    Μου αρέσει!

      • Ο/Η Corto λέει:

        Καλημέρα Βαγγέλη, κύριοι!

        Δεν τίθεται πλέον αμφισβήτηση, σχετικά με το ποιό είναι αυτό το θέμα που θα κυριαρχήσει σε τούτο το άρθρο! Εννοείται ότι ο κινηματογράφος ήδη θραμβεύει! 🙂

        Βαγγέλη, η συνεισφορά σου στο Cine Oasis, είναι σούπερ! Οι μισές ταινίες βέβαια υπήρχαν, αλλά είναι καλό που μπήκαν κι εδώ, ώστε να τις βλέπουν και από το Comics Trades οι ενδιαφερόμενοι και να αποδεικνύουμε ότι δεν είμεθα μονοδιάστατοι σαν σελίδα! Σημαντικό κι αυτό.

        Αν μπω τώρα στην επί μέρους ανάλυση της κάθε μιας, θα έχουμε να συζητάμε για πολύ καιρό… Είναι όλες τους εξαιρετικές. Το «Γάμος αλά Ιταλικά», έχω ξεχάσει πόσες φορές το έχω δει! Φοβερός Μαστρογιάννι! Αξίζει όμως να δει κανείς και το «Διαζύγιο αλά Ιταλικά», που για μένα ο ηθοποιός δίνει ρεστιτάλ κυριολεκτικά! Ο «Κλέφτης της Βαγδάτης», με πρόλαβε σαν προβολή, αφού σήμερα είναι στα σινέ – κόμικς που παρουσιάζουμε κάθε Σάββατο! Στο μυαλό μας ήσουν! Απίστευτο timing! Ο «Μεγάλος Δικατάτορας», είναι must για κάθε ταινιοθήκη! Εκεί και στο «Χρυσοθήρα», ο Τσάπλιν είναι συγκλονιστικός! Για τον Κάπρα τι να πω; Από τους λατρεμένους σκηνοθέτες. Έχω παρουσιάσει όλες σχεδόν τις ταινίες του. Δες τα παλαιότερα άρθρα και θα καταλάβεις. Πέρσι, ξαναείδα 7-8 από τις καλύτερες ταινίες του. Πάντα βρίσκω και κάτι καινούργιο σ` αυτές. Στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό», είναι ο καλύτερος Κέρτις, ο καλύτερος Λέμον(δεν υπάρχουν οι γκριμάτσες του!) και η καλύτερη Μέριλυν! Τέλος, πάντα εν συντομία, μου άρεσε που παράθεσες και το «One million years BC», που το θεωρώ σαν ένα από τα κορυφαία φιλμ της Hammer! Μια εταιρεία παραγωγής, η οποία έμεινε στο νου όλων για τις ταινίες Δράκουλα και τα θρίλερ γενικότερα, αλλά που αν το δει κανείς πιο σφαιρικά, θα διαπιστώσει ότι έκανε καταληκτική δουλειά με τις καλτ παραγωγές της και υπάρχει πληθώρα τέτοιων που αξίζει να αναζητήσουν οι φίλοι του σινεμά.

        Θα επανέρθω…

        Μου αρέσει!

        • Ο/Η thespian7 λέει:

          Χαίρομαι που τουλάχιστον δεν υπήρξαν ήδη όλες οι ταινίες που παρέθεσα στο Cine Oasis. 🙂

          Βρήκα αρκετές οι οποίες είναι σε τμήματα και αποσπάσματα,μεταγλωτισμένες,κτλπ, τις οποίες προτίμησα να μην αναρτήσω και αμέτρητα διαμαντάκια-ακατέργαστα και μη-τα οποία απλούστατα δεν τιμούν με την παρουσία τους την συγκεκριμένη δημοφιλή βιντεο-ιστοσελίδα.Όπως και να’χει το πράγμα τα μακροβούτια(αύριο κάνω το πρώτο εκτός συνόρων)στο youtube προσφέρονται απλόχερα για τους classic σινεφίλ όπως εμείς εδώ. 🙂

          Παραθέτω την αγαπημένη μου μίνι-σειρά της δεκαετίας του ’70,ελπίζω να υπάρχει κάπου μια γωνίτσα και γι’αυτήν! 🙂

          Μου αρέσει!

          • Ο/Η Corto λέει:

            Ε, …ναι! Αυτό έλειπε! Φυσικά και θα εμπλουτίσει την σχετική κατηγορία του Cine Oasis, που βρίσκεται στα σπάργανα! 🙂 Εννοείται ότι το TV κομμάτι θα έχει πολύ δυνατή εκπροσώπηση, μιας και είναι άρρηκτα δεμένο με τα παιδικά μας χρόνια και πολυαγαπημένο!

            Μου αρέσει!

            • Ο/Η thespian7 λέει:

              Ξέχασα μόνο να σου πω πως σχετικά με την σύμπτωση του »Κλέφτη της Βαγδάτης» με τα σινε-κόμικς τίποτα δεν είναι τυχαίο η αν θέλεις τίποτα δεν είναι τυχαίο για μένα μιας και τέτοιες »παράξενες»,αξιοσημείωτες συμπτώσεις και timing από το υπερπέραν μου συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά και μου προσδιορίζουν σε μικρό η μεγάλο βαθμό την έκβαση της ημέρας,όλα εξαρτώνται από τον χειρισμό των μικρών η μεγάλων συμπτώσεων,ρουτίνα έχουν καταντήσει πια!Μερικοί το ονομάζουν και γκαντεμιά 🙂

              Καλά δεν το συζητάω για το πόσο…ξεδιάντροπα απαγκιστρωμένο 🙂 (πως τα λέω)είναι το τηλεοπτικό κομμάτι με τα παιδικά μας χρόνια,πιστεύω πως θα γίνει μεγάλο νταβαντούρι γι’αυτό το θέμα απ’ολους μας εδώ,ίσως ξεπεράσει σε δημοτικότητα και το σινεμά,είδωμεν….

              Καλά μη μου πεις Γιώργο…

              Δεν ξέρεις το Σεντένιαλ;Δεν αισχύνεσαι; 🙂

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              🙂 🙂

              Έτσι μιλούν οι απαγκιστρωμένοι στο παρελθόν!

              Δεν το θυμάμαι το Σεντένιαλ! Ίσως να το έβλεπα, αλλά… είναι η ρημάδα η μνήμη που κάνει νερά…

              Πάντως, θυμήθηκα μια πολύ ωραία σειρά από τα τηλεοπτικά `80ς, της οποίας ο φίλτατος Στέλιος(Dan Cooper), μερίμνησε ώστε να λάβω ορισμένα επεισόδια, με Ελληνικούς υπότιτλους παρακαλώ! Είναι το «Secret of Gold Monkey»! Μη μου πεις ότι δεν την ξέρεις, γιατί έτσι θα …πατσίσουμε!

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η thespian7 λέει:

              Αν την θυμάμαι λέει…:)

              Είναι σαν να μου λες πως δεν είμαι ο Βαγγέλης αλλά ο Φαίδωνας Κομιξοφυλλίδης ή πως δεν υπήρξα ποτέ παιδί στα 80s. 🙂 🙂

              Σειρά-θρύλος που άφησε εποχή,μεταγλωτισμένη και αυτή η οποία κράτησε δυστυχώς μόνο μια σαιζόν,πολύ καλογυρισμένη,βάδισε στα χνάρια του Ιντιάνα Τζόουνς του οποίου αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη εκείνη την εποχή κι εννοώ το κόμικ.Τα γνωρίζω τα επεισόδια με τους Ελληνικούς υπότιτλους,ξέρω τριανταπεντάρηδες και πιτσιρικάδες που τα κατεβάζουν ανελιπώς!Άρχισε το τηλεοπτικό ντελίριο ή μου φαίνεται; 🙂

              Ο μόνοι λόγοι που ίσως δεν θυμάσαι το Σεντένιαλ είναι επειδή προβαλλόταν αργά το βράδυ(δεν θυμάμαι ώρα)και λόγω χαμηλής τηλεθέασης αποχώρησε γρήγορα από τους δέκτες μας,πολύ κρίμα όμως γιατί γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό.Αποτελεί την πρώτη μίνι σειρά στην οποία συμμετείχε ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλαιν και είναι βασισμένη στο βιβλίο του συγγραφέα Τζέημς Μίτσενερ.;;;

              http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/35928-%CE%A3%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BB-%CE%B7-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%94%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82?s=2e632bf72337570af069522294c9ef43

              Καλημέρα σε όλους!

              Υ.Γ.Τουλάχιστον σου λέει κάτι το όνομα Τζέημς »Γκρίζλυ» Άνταμς; 🙂

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              Καλημέρα Βαγγέλη, κύριοι!

              Centennial είπες, έτσι;

              Έχουμε …μια ηλικία δε λέω(μαζί και κενά μνήμης, όπως αυτά του αέρος!), αλλά έχουμε και μηχανές αναζήτησης, οπότε έρχονται σιγά – σιγά και οι εικόνες! Σαφώς και θυμάμαι τη σειρά! Είχα δει 3 ή 4 επεισόδια μόνον, αλλά δεν χάσαμε και πολλά. Εννοώ ότι συνολικά γυρίστηκαν μόλις 12, οπότε η Ελληνική τηλεόραση δεν έπραξε κατά το δοκούν, τουλάχιστον όχι τότε. Απλά δεν πήγε όπως λέμε, στο Αμερικάνικο NBC και σταμάτησε άδοξα… Ρίξτε μια ματιά πιο κάτω, στα ονόματα των συμμετεχόντων και τον guest stars…

              Raymond Burr, Richard Chamberlain, Robert Conrad, Barbara Carrera, Richard Crenna, Timothy Dalton, Sharon Gless, Andy Griffith, Mark Harmon, Gregory Harrison, David Janssen, Alex Karras, Brian Keith, Sally Kellerman, Stephen McHattie, Lois Nettleton, Donald Pleasence, Adrienne La Russa, Lynn Redgrave, Clive Revill, Robert Vaughn, Dennis Weaver, Anthony Zerbe, Stephanie Zimbalist…

              Να γράψω κι άλλα, ή φτάνουν; 🙂

              Και η ώρα της εικόνας!

              Επεισόδιο 1.

              Μόλις το κλικάρετε, ανοίγουν δίπλα σας σαν επιλογές και τα υπόλοιπα 11! Πάπαλα κι αυτό!

              Εννοείς φυσικά τον James Capen Adams, στον οποίον κόλλησαν το παρατσούκλι Grizzly Adams, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που είχε ο γνωστός ορεσίβιος, με τις ακόμη πιο γνωστές αρκούδες των Αμερικάνικων βουνών! Βασικά δεν τον είχα συναντήσει από κοντά ποτέ(είπαμε να είμαι παλιός, αλλά όχι κι έτσι!), όμως έχω διαβάσει 2 εικονογραφημένες εκδοχές της ιστορίας του, σε Αμερικάνικα κόμικς(με Ιταλική μετάφραση).

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η thespian7 λέει:

              Καλημέρα Γιώργο,παιδιά.

              Ναι,ακριβώς αυτόν τον Άνταμς εννοώ και όχι τον…δικό μας! 🙂
              Βρε γίγα κι αυτό το βρήκες σε κόμικ;T’είσι ‘συ ρε (όπως θα λέγανε και στο χωριό μου 🙂 )

              Κλείνοντας με το Σεντένιαλ να πω μόνο πως εκτός από το εξαιρετικό καστ το κάθε επεισόδιο διαρκεί όσο μια μεγάλου μήκους ταινία,περίπου 105 λεπτά!Όσοι πιστοί καουμποφαγάνες προσέλθετε,αξίζει ο χρόνος που θα διατεθεί για την παρακολούθησή της…

              Παραθέτω την κάτωθι ταινία η οποία μου έμεινε για μέρες στο μυαλό μου έπειτα από την πρώτη προβολή της.

              Μου αρέσει!

            • Ο/Η Corto λέει:

              Αχά! καλημέρα Βαγγέλη!

              Αυτά είναι τα ωραία!

              Έγραψες κι αυτό το ρπωινό, με μια σειρά αξέχαστα φιλμ! Το άρθρο που αγαπάει τον κινηματογράφο, είναι εδώ, δυνατό και συνεχίζει να δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του, να γίνουν …θεατές!

              Πιο μετά στην διάρκεια της ημέρας, αν προλάβω θα σας ετοιμάσω την παρουσίαση μια υπέροχης νέας ταινίας, συμπαραγωγής του ΕΚΚ(Ελληνικού κέντρου κινηματογράφου) και της Γαλλίας. Είναι απλά ακαταμάχητη! Μακράν η καλύτερη ταινία – πρόταση για το φετινό καλοκαίρι!

              Μου αρέσει!

  11. Ο/Η vellevelle λέει:

    Καλά εδώ κι αν τα σχόλια πήραν φωτιά!
    Δυο μερούλες έλειψα και βλέπω πανικό!

    Πιστεύω επίσης (πέρα από το προηγούμενο μου σχόλιο στα άρθρο) ότι πάνω αριστερά στο site που λέει »πρόσφατα σχόλια», θα πρέπεινα υπάρχει και μια έκτη γραμμή που να λέει »παλαιότερα σχόλια».

    Κι όταν το κλικάρεις να σου βγάζει σε ξεχωριστό παράθυρο λίστα με τα τελευταία 100.

    Για να δω τι ειπώθηκε όσο έλειπα έχω πάρει με τη σειρά όλα τα άρθρα! Κι αν κάποιο καλό σχόλιο είναι σε καμιά δεκαριά σελίδες παλιότερων αναρτήσεων δεν θα το πάρω εύκολα είδηση!

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Εξαιρετική πρόταση και θα δούμε να γίνεται να εφαρμοστεί. Αν και τείνω να παραδεχτώ ότι με διακατέχει ένα κλίμα ρατσισμού, προς τους αναγνώστες που χάνουν επεισόδια στα σχόλια! 🙂 🙂 🙂

      Μου αρέσει!

  12. Ο/Η alexdatsikas λέει:

    Καλα μιλαμε ειστε απιστευτοι!!! Τι ταινιαρες ειναι αυτες? Με καταστρεφετε γτ πρεπει να γραψω πτυχιακη αλλα που μυαλο!!!χαχαα!!! Α ειμα φανατικος με συλλεκτικο Μπλεκ κ ψαχνω να αγορασω τευχη…

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Καλησπέρα Αλέξιε!

      Καλώς ήρθες στο Comics Trades!

      Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και σου ευχόμαστε καλή και δημιουργική παραμονή!

      Χαίρομαι που σου αρέσουν οι παλιές, κλασσικές ταινίες. Άλλωστε, εδώ μαζευόμαστε για να θυμηθούμε γενικώς και καμιά φορά ξεφεύγουμε που γίνεται και αορίστως! Δεν πειράζει όμως, γιατί αν θυμάσαι …σίγουρα χαίρεσαι! Οπότε κι εμείς αυτό πράττουμε καθημερινά, γυρνάμε την πλάτη στο «σήμερα» και ονειρευόμαστε παρέα ή ο καθένας μόνος του! Ότι θυμηθείς, από μνήμες που σε φέρνουν πίσω στο χρόνο, να ξέρεις ότι θα μας βρεις όλους συνεπιβάτες στο ταξίδι! Δε θα πούμε ποτέ όχι!

      Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Κι όσο για τις μνήμες, δεν είναι απαραίτητο να αφορούν μόνο τα κόμικς. Εδώ, η ιστορία είναι γνωστή και κοινή για όλους μας. Μας τα πέταξαν οι γονείς μας!!! Δεν θα βρεις ούτε έναν, να σου πει ότι τα πέταξε μόνος του! Για σινεμά, έχουμε ένα θέμα! Όποιο άρθρο κι αν διαβάσεις, πάντα κάποιος από εμάς το γυρνάει στο σινεμά! Διάβασε τα παλιότερα άρθρα και θα καταλάβεις… Όσο για την επικοινωνία μας μέσω σχολίων, θα διαπιστώσεις πολύ σύντομα, ότι είναι απολαυστική! Τα υπόλοιπα παιδιά θα σε καλωσορίσουν ο καθένας ανάλογα με την ώρα που θα μπει. Κι έτσι, σιγά – σιγά θα γνωριστούμε και θα αρχίσουν τα πειράγματα και τα …παρατσούκλια, αλλά πάντα με σεβασμό!

      Welcome, λοιπόν!

      Φιλικά

      Γιώργος

      ΥΓ 1

      Τις εξετάσεις και τα μάτια σου! 🙂

      ΥΓ 2

      Τα Μπλέκ θα βρεθούν! Είσαι στο κατάλληλο σημείο, άλλωστε! 🙂

      Μου αρέσει!

  13. Ο/Η vellevelle λέει:

    Φίλτατε Αλέξη, καλώς ήρθες και βουρ στους Μπλεκ!

    (κάνε τους έπαθλο για την πτυχιακή σου μήπως και γλυκάνει λίγο το ζόρι!)

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η vellevelle λέει:

    Ο Thespian έχει ξεφύγει τελείως έτσι;

    Πρέπει να μεταφερθούν όλα τα λινκς στο cine oasis πάραυτα!

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      🙂 🙂 Ο Βαγγέλαρος μας βοηθάει να αποδράσουμε σε σινέ διαστάσεις! Εννοείται, ότι όλα όσα μπαίνουν εδώ – θα πάνε συμπούμπουλα(όλα μαζί Κερκυραιστί!), στο Cine Oasis!

      Μου αρέσει!

  15. Ο/Η Corto λέει:

    Λοιπόν, φίλτατοι κομικσοσινεφίλ, σας παραθέτω το πρόγραμμα προβολών των σελίδων μας, για να έχετε μια ενημέρωση όσων αφορά στο τι θα …παιχτεί γενικώς!

    Σήμερα, στο Comics Trades.

    Dell και κινηματογραφικά κόμικς, μέρος 11ο! Θα συνεχίσουμε σε 3-4 εβδομάδες, μετά από ένα μικρό διάλλειμα.

    Παρουσίαση του νέου τεύχους(2392), του Μίκυ Μάους.

    Σήμερα στο Time Bandits

    Αποκλεισιτκή μετάφραση της ιστορίας «Το μυστικό του Χριστόφορου Κολόμβου», από το 1994 και το τεύχος 5 της έκδοσης του Zagor Specialle!

    Αύριο στο Comics Trades

    Παρουσίαση μιας υπέροχης Ευρωπαικής ταινίας. Πρόκειται για την Ισπανική παραγωγή «Even the Rain»(Ακόμη και η Βροχή).

    Την Δευτέρα 21 του μήνα στο Cine Oasis

    Παρουσίαση του φιλμ «Le Mans»(24 Ώρες Λε Μανς), με τον Στηβ Μακ Κουήν.

    Την Τρίτη 22 του μήνα, στο Comics Trades

    ‘Ενα καρέ – χίλιες λέξεις

    Την Τετάρτη 23 του μήνα, στο Comics Trades

    Ένα άρθρο έκπληξη, για την πρώτη παρουσία του Τζώνυ και της Τσεπίνα, στα Ελληνικά εικονογραφημένα.

    Την Πέμπτη 24 του μήνα, στο Comics Trades

    Παραλειπόμενα από τις σελίδες του Μπλέκ Νέας Περιόδου, με τα αυτοκίνητα του 1984

    Την Κυριακή(την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν σας λέμε…) 27 του μήνα, στο CT Special

    Παρουσίαση του τεύχους «Ένας πιστός υπηρέτης», του Τζ. Α. Χέντυ, από την έκδοση των Κλασσικών Εικονογραφημένων

    Την Δευτέρα 28 του μήνα, στο Cine Oasis

    Παρουσίαση της ταινίας «Στη ζούγκλα του μαυροπίνακα», με τον Γκλέν Φόρντ και την πρώτη καταπληκτική αμφάνιση του Βίκ Μόροου(Μάχη)!

    Αυτά και μην ξεχνάτε, ότι οι εκπλήξεις δεν θεωρούνται εντός προγράμματος, γι`αυτό και δεν αναφέρονται! Επίσης, να έχετε το νου σας, γιατί μπορεί αυτά να μην είναι τα μοναδικά άρθρα της εβδομάδας…

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Corto λέει:

    Κι ένα σχόλιο σχετικά με μνήμες της …δραχμής και της εποχής της, που ίσως να τις ζήσουμε ξανά…

    Δεν ανήκει σε μένα, αλλά προέρχεται από ηλεκτρονική αλληλογραφία με φίλο. Με την δική του συγκατάθεση λοιπόν, σας το παραθέτω….

    Αναμένω και τις δικές σας μνήμες ή συγκρίσεις επ` αυτού….

    Το ψωμί έκανε 80 δρχ. (δηλ. 0,23 ευρώ). Το εμφιαλωμένο νερό 50 δρχ
    (0,15 ευρώ). Η φωτοτυπία 10 δρχ (δηλ. 3 λεπτά) Μια μπουγάτσα με ή χωρίς
    τυρί 120 δρχ. (0,35 ευρώ). Με 1.800 δρχ. (δηλ. 5,26 ευρώ) έπινες ουίσκι με
    κόκα κόλα και άφηνες και 200 δρχ. (δηλ. 0,59 ευρώ) πουρμπουάρ στο
    σερβιτόρο.Έμπαινες στο τρένο με εισιτήριο 30 δρχ. (0,09 ευρώ), έδινες
    κι ένα πενηντάρι (0,15 ευρώ) στον άνθρωπο με το βιολί. Έτρωγες ένα
    σουβλάκι έναντι 250 δρχ. (0,73 ευρώ), παράγγελνες και μια κόκα κόλα με
    120 δρχ. (0,35 ευρώ). Στο παιδάκι για τα κάλαντα έδινες 100 δρχ. (0,29
    ευρώ) και με τους φίλους μάλωνες ποιος θα πληρώσει τις μπίρες μετά τη
    δουλειά.

    Σήμερα:
    Για το ψωμί πληρώνεις 0,80 ευρώ (δηλ. 272,60 δρχ.), για ένα μπουκάλι
    νερό πληρώνεις 0,50 ευρώ (δηλ. 170 δρχ), για μία φωτοτυπία 10 λεπτά (34 δρχ),
    μπουγάτσα δεν παίρνεις, για να πιεις ένα ποτό δίνεις 8 (2.726 δρχ.) και
    περιμένεις να απομακρυνθεί η σερβιτόρα για να μην αφήσεις πουρμπουάρ.
    Στην Ομόνοια φτάνεις με 1,40 ευρώ (477,05 δρχ.) και τον επαίτη δεν τον
    κοιτάς στα μάτια. Για το σουβλάκι και το αναψυκτικό σου θα χρειαστείς 4
    ευρώ (1.364 δρχ.). Στα παιδάκια τα Χριστούγεννα δεν ανοίγεις την πόρτα
    και μετά το γραφείο σπάνια πλέον πίνεις μπίρες έξω…

    Το κείμενο ανήκει στον φίλο και μέλος της παρέας μας, diva99(Δημήτρη), τον οποίο και ευχαριστώ για την παραχώρηση.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Kriton λέει:

      ΟΙ τιμές σε δραχμές δεν πρέπει να είναι από τις τελευταίες μέρες τής δραχμής, οπότε οι διαρέσεις με 340,750 δεν εσταθούν, αφού άλλη ήταν η αξία τής δραχμής όταν το εισιτήριο στο τραίνο έκανε 30 δραχμές και άλλη όταν, με τις υποτιμήσεις και διολισθήσεις, είχε φτάσει, πριν τη μετάβαση στο ευρώ, στις 250.

      Και η μπουγάτσα δεν είχε 120 δραχμές αλλά 350-400. Τώρα έχει γυρω στο 1,50-1,70, και το μεγαλύτερο μέρος τής αυξήσεως είναι το ΦΠΑ, που από 8% πήγε στο 23%.

      Η αλήθεια είναι ότι με την αλλαγή τού νομίσματος, όλοι μα όλοι βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν. Με το που έληξε η δίμηνη «συμφωνία κυρίων», όπου οι τιμές παρέμειναν σταθερές, όλοι έδειξαν πόσο «κύριοι» ήταν πραγματικά, στρογγυλοποιώντας τις τιμές τους προς τα πάνω. Έτσι, μέσα σε μια μέρα, οι τιμές στην καφετέρια, που σύχναζα, αυξήθηκαν κατά 5%, καθώς τα λεπτά ήταν λεφτά, όπως έλεγε ο Βέγγος στο σχετικό ενημερωτικό.

      Από εκεί και πέρα, με το σκεπτικό «τι είναι δέκα λεπτά», ένα ευρώ, ένα εικοσάρικο, οι τιμές πήραν την ανιούσα. Το εικοσάρικο που περιφρονούμε, όμως, είναι επτά χιλιάρικα. Επί δραχμής δεν θα πήγαινα ποτέ να ψωνίσω στο φούρνο με πεντοχίλιαρο, πόσω μάλλον με επταχίλιαρο. Τώρα είναι φορές που δεν έχω μικρότερο χαρτονόμισμα, αφού, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τού ευρώ, τάλιρα και δεκάρικα βρίσκεις μόνο από ρέστα.

      Το φαινόμενο δεν περιορίστηκε μόνο στην Ελλάδα. Στη Γερμανία, που η ισοδυναμία ήταν 1€ = 2 μάρκα περίπου, οι τιμές είχαν φτάσει, πριν από κάποια χρόνια, να είναι σε ευρώ όσο ήταν παλιά σε μάρκα, δηλαδή διπλασιάστηκαν. Τώρα είναι ακόμα υψηλότερες.

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η Corto λέει:

        Καλημέρα Κρίτωνα, κύριοι!

        Το υποψιάστηκα χθες αυτό, περί ισοτιμίας, αλλά δεν το ανέλυσα σε βάθος. Γνώριζα ότι …κάποιος θα έχει καλύτερη μνήμη από μένα και θα έκανε εις βάθος έρευνα! 🙂

        Λοιπόν, τα στοιχεία όμως δείχνουν κι άλλα πράγματα. Σίγουρα, δεν αντέχουν σε συγκρίσεις οι εποχές, μιλώντας αποκλειστικά και μόνον για την αξία των χρημάτων. Δεν μπορούν να ανέβουν σε ζυγαριά και γι` άλλα θέματα, αλλά αυτό ας το εξετάσουμε με κάποια άλλη ευκαιρία.

        Θα σας παραθέσω ένα ακόμη παράδειγμα, αυτού που πολύ σωστά ονόμασε αισχροκέρδια ο Κρίτωνας και το οποίο γνωρίζω εκ των έσω, ώστε να μπορώ να μιλάω με σιγουριά και όχι να μεταφέρω εικασίες. Γνωστός αντιπρόσωπος εταιρείας καπνοβιομηχανίας του εξωτερικού(στην Κέρκυρα), κέρδισε σε μια νύχτα κυριολεκτικά, ένα τεράστιο κεφάλαιο χρηματικό, από την αλλαγή του νομίσματος. Πως; Απλά, γνώριζε με λεπτομέρειες την ισοτιμία και την ημέρα εφαρμογής της, τουλάχιστον 6 μήνες πριν και φρόντισε να αγοράσει από την εταιρεία που αντιπροσώπευε στο εξωτερικό, μια κατά 50 φορές μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων της(από αυτές που έκανε ετήσια…), με αποτέλεσμα, στις αλλαγές από δραχμή σε ευρώ, να βγει όπως αντιλαμβάνεστε κερδισμένος κατά πάρα πολύ… Αυτό έγινε σε μεγάλη κλίμακα στο εμπόριο, αλλά μόνον όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα, μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Βέβαια, υπήρξε και η πληροφόρηση, από έγκυρες πηγές… Στην Ελλάδα είμαστε, μην το ξεχνάμε…

        Τώρα, σχετικά με την περίφημη αυτή ισοτιμία, έχω να πω τα εξής:

        Ανήκω σε όσους πιστεύουν ότι οικονομικά, η Ευρώπη ναι μεν προσέφερε κάποιες δυνατότητες ανάπτυξης, στην μερίδα αυτή των Ελλήνων που μπορούσαν να επωφεληθούν απ` αυτές, αλλά επί της ουσίας δεν έκανε τίποτε παραπάνω για όλους τους υπολοίπους και ήταν εκατομμύρια αυτοί. Οι εταιρείες κατασκευής έργων, οι εισαγωγείς, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και πολλοί ακόμη κλάδοι, ευεργετήθηκαν. Μη με ρωτήσετε με ποιό τρόπο, γιατί απλά δεν θέλω να ξεφύγουμε εντελώς και να πάμε σε μονοπάτια καθαρά πολιτικής χροιάς! Ας μην ξεχνάμε, ότι όλα όσα παραθέτουμε και είναι εκτός κόμικς, είναι απόψεις και όχι ολοκληρωμένες τοποθετήσεις, καθώς δεν είμαστε μέλη κανενός φόρουμ τέτοιου είδους. Η Ελλάδα όμως και κάθε χώρα, δεν αποτελείται από τους πιο πάνω κλάδους μόνον. Αποτελείται από πολίτες, εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μισθωτούς, δηλαδή, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι μάλιστα είναι το 85-90% της παραγωγικής της βάσης. Αυτοί όλοι, μαζί με τους συνταξιούχους, το μόνο που γνώρισαν απ` όλη αυτή την Ευρωπαϊκή οικονομική περιπέτεια, της τραγελαφικής νομισματικής ένωσης, ήταν το απόλυτο μηδέν! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά στο τέλος κλήθηκαν και να πληρώσουν, αυτά που το 15% των ευεργετημένων, εξαφάνισαν με ταχυδακτυλουργικά κόλπα από τα ταμεία!

        Ναι, φταίξαμε όλοι μας! Καμία αντίρρηση! Το έλεγα και πάντα θα το λέω. Δώσαμε και δίνουμε με την αδιαφορία μας, καθημερινά το δικαίωμα δεξιά – αριστερά, να πράττουν σε βάρος μας και να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Από εμάς ξεκίνησαν όλα. Η ανοχή του Έλληνα έφερε όλα αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα, μαζί με την εφήμερη άποψη του περί «βολέματος», σε θέσεις που από την αρχή είχαν ημερομηνία λήξης, αφού ήταν προϊόν απάτης για να εξασφαλιστούν «ψηφαλάκια» και να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές και λόγια του μπαλκονιού, κούφια κατ` εμέ.

        Δε θα προσθέσω επί του παρόντος περισσότερα, για να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.

        Μου αρέσει!

  17. Ο/Η vellevelle λέει:

    Κάθε μέρα τα λόγια σας πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο άρθρο που ετοιμάζω για τις εκλογές…

    Είναι αλήθεια ότι μόλις έγινε η αλλαγή στο Ευρώ όλοι στα super Market περνούσαν τα 1,2,5 λεπτά για δραχμή,δίφραγκο,τάληρο.

    Πολύ γρήγορα λοιπόν η αισχροκέρδεια οδήγησε σε μια υποτίμηση της αγοραστικής μας δύναμης κατά 25% επειδή όλοι δεν είχαν κατανοήσει ότι με την αδιαφορία και την ανοχή απλώς υπονομεύουμε τους εαυτούς μας! Έτσι κατευθείαν κάποιο προϊόν από 1,63 για παράδειγμα βρέθηκε σε κάτι βδομάδες να κοστίζει 1,65 και αμπέσως μετά 1,70 κτλ λες και τα μονόλεπτα, δίλεπτα και εν μέρει πεντάλεπτα ή δεν υπήρχαν ή είχαν τη ρετσινιά ότι είσαι τσιγκούνης που ασχολείσαι με αυτά και μίζερος!

    Αλλά καταλογίζω τεράστιες ευθύνες παραπέρα.

    Στο Ευρώ μπήκαμε με λογιστικό μαγείρεμα και με συμμετοχή της Goldman Sachs…
    Ουσιαστικά η Goldman μας κάλυψε για να βγουν οι δείκτες όπως πρέπει και να πάρουμε το πράσινο φως για το Ευρώ.

    Λίγο αργότερα η τράπεζα άρχισε να απομυζεί στο πολλαπλάσιο την ..»επένδυσή της», επιταχύνοντας τις εξελίξεις για το σήμερα…

    Όταν πάντως βγήκε το Ευρώ δεν βρέθηκε κανένας αναλυτής, οικονομολόγος, ή κάποιος δημοσιογράφος τέλος πάντων να μας πει ότι αν αντιμετωπίσουμε το Ευρώ σαν σύγχρονη Δραχμή θα αυτουπομονευθούμε.

    Μερικοί είχαν μιλήσει να δούμε το Ευρώ σαν την παλιά δραχμή και τις υποδιαιρέσεις της, (Πώς λέμε ΄΄τη βγάζω τρεις και εξήντα»; -Μια φράση πολύ προφητική για το σήμερα, και σε επίπεδα αγοραστικής αξίας ισχύει το ίδιο σήμερα!-)

    Αντ’ αυτού μοιράστηκαν κάτι σακουλάκια με Ευρώ για να δούμε πώς είναι και κάντε ότι νομίζετε. Ούτε μερικές πληοροφορίες, ούτε κάποια εκστρατεία πραγματικής ενημέρωσης ούτε τίποτα. Θα μου πείτε έκαναν έξω κάτι αντίστοιχο; Αλλά κανείς δε βρίσκεται εδώ που βρισκόμαστε εμείς σήμερα!

    Και η αυτουποτίμηση της αγοραστικής μας αξίας συνεχίστηκε και σε άλλα επίπεδα.

    Κάποτε είπαν ότι ο Μαρκεζίνης μπορεί να έκανε υποτίμηση της Δραχμής, αλλά δεν το έμαθε ούτε ένας για να το επωφεληθεί (σε αυτό θα ήθελα την άποψή σας γιατί δεν έχω ακριβείς πληροφορίες για να το αντικρούσω). Η αλλαγή πάντως στην ακριβή ισοτιμία Ευρώ-Δραχμής ήταν γνωστή σε διάφορους πολιτικούς και με λίγα λόγια σε όσους ήθελαν να επωφεληθούν εις βάρος της Χώρας και είχαν τις σχετικές γνωριμίες.

    Όπως κι έγινε. Το παράδειγμα του Γιώργου είναι ενδεικτικό. Μετά ακολουθούν τα τρανταχτά ή όσα δεν έχουμε πάρει ακόμα είδηση…

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

      Έτσι είναι Βασίλη. Αυτά που πολύ σωστά περιέγραψες, ήταν τα παιγνίδια στα οποία αναφέρθηκα κι εγώ, τόσο σήμερα, όσο και με χθεσινή μου τοποθέτηση. Άλλωστε, δεν λειτουργούμε εγωιστικά στην σελίδα, παρά ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, ουσιαστικά, αφού είναι κοινές οι διαπιστώσεις και τα βιώματα όλων μας. Απλά, ο καθένας βλέπει τις εξελίξεις μέσα από μια διαφορετική οπτική, που δεν είναι απαραίτητα μακρυά, ή λανθασμένη. Είναι η δική του οπτική! Βλέπεις όμως, ότι στο τέλος συγκλίνουμε όλοι! Πως το έλεγε ο μέγας Γιακοβίτι, δημιουργός του Κοκομπίλ; «…η δικαιοσύνη ισούται με το τετράγωνα της υποτείνουσας…»!!! 🙂 🙂

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.