ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2392 – «ΕΝΑ ΣΟΝΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΔΗ ΜΙΝΝΙ»

Συνεχίζουμε αυτήν την Παρασκευή με το τρίτο κατά σειράν τεύχος με ιστορίες με τον Μίκυ στο παρελθόν.

Αυτή την εβδομάδα έχουμε την ιστορία με το συντομότατο τίτλο Μίκυ τών δασών & Σερ Γκούφυ – Ένα σονέτο για την Λαίδη Μίννι, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio. Πρόκειται για παραλλαγή της ιστορίας τού Ρομπέν τών δασών, με το Μίκυ στο ρόλο τού Ρομπέν, το Μαύρο Φάντασμα στο ρόλο τού πρίγκιπα Ιωάννη και τη Μίννι στο ρόλο τής Λαίδης Μάριαν. Ωραίο σχέδιο, άφθονο χιούμορ, άφθονη δράση, αλλά και κάμποση βία, η οποία, όπως στις αρχαίες τραγωδίες, συμβαίνει εκτός σκηνής, ώστε το έργο να παραμένει κατάλληλον δι’ ανηλίκους. Ένα 8-9 το παίρνει άνετα.

Αν αναρωτιέστε πού υπεισέρχεται το σονέτο σε όλ’ αυτά, είναι αλήθεια πολύ απλό. Ο Μίκυ, αντί να κλέβει απ’ τους πλούσιους και να τα δίνει στους φτωχούς, προτιμά να αναλώνει το χρόνο του στο να γράφει μακροσκελή ποιήματα για τη Μίννι, τα οποία, όμως, αδυνατεί ν’ αποστηθίσει. Έτσι, ο Γκούφυ, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα έξυπνος σ’ αυτή την ιστορία, χωρίς όμως να παύει να είναι ο Γκούφυ, που γνωρίζουμε, του προτείνει να γράφει σονέτα, που είναι μικρά και αποστηθίζονται πιο εύκολα!

Η επόμενη ιστορία είναι η συμβίωση με τον Μούργο. Παρ’ όλον ότι είναι μια ιστορία με το λαίμαργο σκύλο τών Λύκων (των Μουργόλυκων, για σας τους νεωτέρους), περιέργως είναι πολύ καλή!

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα εναντίον τού θησαυροφυλακίου, ο Σκρουτζ αναγκάζεται να κρατήσει το σκύλο τους, μέχρι τη δίκη. Στην αρχή ο σκύλος σπέρνει την καταστροφή με τα πεινασμένα καμώματά του. Όταν όμως συνειδητοποιεί ότι ο Σκρουτζ δεν φείδεται ανταμοιβών σε όποιον προστατεύει τα χρήματά του, γίνονται και οι δύο αχώριστοι φίλοι, εις βάρος τόσο τών Λύκων, όσο και του ίδιου του Σκρουτζ, που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Μούργο ως απόδειξη ότι οι Λύκοι είχαν μπει στο θησαυροφυλάκιό του.

Όμορφη ιστορία και αρκετά καλό σχέδιο, με το τελευταίο καρέ τής δεύτερης σελίδας να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το «ένα καρέ χίλιες λέξεις»!

Τελειώνουμε με την επανάληψη αυτής τής εβδομάδας, την ιστορία δρόμος μετ’ εμποδίων, που την είχαμε πρωτοδιαβάσει το 2000, στο Μίκυ Μάους 1752. Στη φούρια του να προλάβει να φτάσει εγκαίρως στη συναυλία τού αγαπημένου του συγκροτήματος, ο Ντόναλντ δεν διστάζει να σταματήσει μια ληστεία, ώστε να ξεμπλοκάρουν οι δρόμοι. Όταν, όμως, πέφτει πάνω και σε δεύτερη ληστεία και κάνει τα πάντα για να πιάσει τους ληστές, ανακαλύπτει ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Μια ιστορία με πολλή δράση, που την χαλάει, όμως, το άσχημο σχέδιο.

Την επόμενη εβδομάδα θα κλείσουμε τον κύκλο ιστοριών, με τον Μίκυ στο παρελθόν, με το στοίχημα του βασιλιά, σε σενάριο Horace και σχέδιο Alessandro Perina.

Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, είχαμε ένα τεύχος με δύο ωραίες καινούργιες ιστορίες και μία επανέκδοση που την χάλασε το σχέδιό της. Δύο (άντε δυόμισι, λόγω σεναρίου) στα τρία. Καλά είναι, αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2392 – «ΕΝΑ ΣΟΝΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΔΗ ΜΙΝΝΙ»

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Σχολιάζοντας το δικό μου άρθρο, να προσθέσω ότι, όταν μιλάμε για Ρομπέν τών δασών και Μίκυ Μάους, ο νους μου πηγαίνει αμέσως σ’ αυτήν την ιστορία και, πιο συγκεκριμένα, σ’ αυτό το τεύχος.

  Όλοι οι άλλοι Ρομπέν είναι απλώς… οδοντόκρεμες.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Kαλησπερίζω.

   Λατρεμένο τεύχος – ιστορία! Μαζί με τις «Φακές της Βαβυλωνίας», τα «Μήλα των Εσπερίδων», την «Οδύσσεια του Ντόναλντ», τον «Βασιλιά του Χρυσού Ποταμού», τον «Πρίγκηπα της Δανιμαρκίας» και την «Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντάκ», είναι οι αγαπημένες μου όλων των εποχών!

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Kriton λέει:

    Τα Μήλα τών Εσπερίδων; Δεν μου θυμίζει κάτι. Εννοείς αυτή την ιστορία, από το Μεγάλο Μίκυ 275, σε σχέδιο Luciano Gatto, που ώρες-ώρες τον βάζω πάνω και από τον Barks και το Scarpa;

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

     Ναι σε ΟΛΑ! Όπως ακριβώς τα είπες! Υπάρχουν στιγμές που το σκίτσο του Gatto είναι απλά απίστευτο, όπως απίστευτο είναι το γεγονός ότι βρήκα επιτέλους έναν αναγνώστη Ντίσνευ, που αν εκτιμάει τόσο τον σχεδιαστή αυτόν! Θεωρώ ότι του άξιζε πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση!

     Μου αρέσει!

   • Ο/Η Kriton λέει:

    Τις βλέπω τις ιστορίες σου και βάζω την «πεταλούδα τού Κολόμβου», το «χρυσό μαγνήτη» και το «μετά από 5000 χρόνια»!

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

     Καλημέρα κύριοι!

     Επιστρέφω στην παρτίδα πόκερ Κρίτωνα, με πολύ δυνατά χαρτιά!

     Raise λοιπόν, με …»Τρωικός Πόλεμος» και «Πόλεμος της Φράουλας»!

     Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

     Κι ένα συγνώμη, για την χθεσινή μου ξαφνική αποχώρηση από τον σχολιασμό, Κρίτωνα!

     Έμεινα πάντως για να διαβάσω την κριτική του τεύχους 2392, γιατί πραγματικά με έχεις κερδίσει με την παρουσίαση! Εξαιρετική όπως κάθε εβδομάδα!

     Μου αρέσει!

 2. Ο/Η vellevelle λέει:

  Χαιρετώ Κύριοι,

  Είμαι πολύ περίεργος για το καρέ που αναφέρεται στο άρθρο, αλλά πιστεύω ότι θα το δω μέσα στη βδομάδα μέσα στις αναρτήσεις…

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Corto λέει:

  Καλησπέρα κύριοι!

  Η σημερινή απουσία ανάρτησης, έχει να κάνει με πολλά πλάνα, που δουλεύονται παράλληλα και τα οποία δεν θα αργήσετε να δείτε, με την μορφή αποκαλυπτικών άρθρων… Υπομονή λιγάκι.

  Τα πρώτα 7-8 αποτελεσματα, μιας έρευνας πολλών ετών, είναι ήδη έτοιμα και σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να αναρτούνται, εμπλουτίζοντας τις κόμικς – γνώσεις όλων μας!

  Ήδη, έχει αναρτηθεί ένα, σχετικό με την προέλευση του Τζώννυ και της Τσεπίνα, στον Εικονογραφημένο Μικρό Ήρωα του 1968. Τα επόμενα, θα είναι ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις…

  Λοιπόν. Να δούμε το τεύχος 2392 του Μίκυ Μάους, που μόλις διάβασα.

  Τα σχόλια μου γι` αυτό θα είναι λιτά, αυτή την φορά. Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση τεύχους που άξιζε ακόμη και 9(ίσως και παραπάνω!), αλλά το εμπόδισε η τρίτη και τελευταία ιστορία.

  Η πρώτη και η δεύτερη(ειδικά αυτή!), είχαν και ωραία σενάρια και μια χαρά σκίτσα. Η τρίτη όμως… δεν βλέπονταν από πλευράς σχεδίασης! Από τις χειρότερα σχεδιασμένες που έχω διαβάσει ποτέ και πιστέψτε με, έχω διαβάσει εκατοντάδες!

  Του δίνω σαν συνολική βαθμολογία ένα 8, παρ` όλα αυτά, γιατί οι 2 πρώτες ιστορίες ήταν αυτό που θέλουμε όλοι να διαβάζουμε στο Μίκυ Μάους!

  Πρόταση στην έκδοση του περιοδικού:

  Σταματήσετε την δημοσίευση της τρίτης ιστορίας του τεύχους και βάλτε στη θέση της κάτι άλλο, οτιδήποτε, ή στην θέση αυτή των επαναλήψεων, δώστε την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες, να γνωρίσουν το έργο των παλιότερων σχεδιαστών. Είναι κρίμα μια επιλογή πολύ κάτο του μετρίου, να χαλάει την εικόνα ενός ολόκληρου τεύχους!

  Επίσης, να εκφράσω την απογοήτευση μου, για το πραγματικά κακό εξώφυλλο αυτού του τεύχους. Ένα από τα χειρότερα των τελευταίων 3-4 ετών.

  Σας ετοιμάζω μια σειρά παρουσιάσεων, από τα παραλειπόμενα της έκδοσης παλαιότερων τευχών του Ιταλικού Topolino, για να δείτε τις διαφορές της αντιμετώπισης των αναγνωστών, εκεί και εδώ…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Ανάρτηση ελπίζω να έχουμε εντός τής ημέρας, όπως συνήθως οριακά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

   Έχουμε και μία ευχάριστη εκπληξη, οπότε υπομονή μέχρι να… φάω. (Διαβάζοντας το τελευταίο Μίκυ Μάους, εννοείται!)

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Corto λέει:

    🙂 Κρίτωνα, αυτή την ανάρτηση της Παρασκευής βράδυ, την περιμένω κάθε εβδομάδα, ότι ώρα κι αν ανεβεί! Είναι κάτι που ανυπομονώ να διαβάσω, σαν κριτική – παρουσίαση, αλλά και να δω εικόνες από το τεύχος που θα διαβάσω την επόμενη εβδομάδα! Όπως καταλαβαίνεις, εξακολουθεί το Μίκυ Μάους να ασκεί πάνω μου μια γοητεία, ακόμη και σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια αναγνώστης!

    Μου αρέσει!

   • Ο/Η Corto λέει:

    Αυτή τη φορά έχουμε και έκπληξη και μάλιστα ευχάριστη, οπότε καταλαβαίνεις ότι ανυπομονώ, πλέον! Αν δεν κάνω λάθος, ετοιμάζεται για Αθήνα και το πρώτο σπέσιαλ τομάκι για φέτος το καλοκαίρι. Θα το παρουσιάσεις; Ξέρεις, το περιμένουμε όλοι της επαρχίας πως και πως, αλλά και όσοι ζουν στην Κύπρο, οι οποίοι μάλιστα το διαβάζουν Σεπτέμβρη και με τιμές όπως 15-20 ευρώ το ένα!!! Αύριο, λογικά θα έρθει το ΚΟΜΙΞ του Ιουνίου, οπότε την Κυριακή θα έχουμε παρουσίαση και αυτού του τεύχους. Πάλι καλά, που ο Τερζόπουλος μας άφησε μια πρωτιά σαν αναγνώστες…

    Μου αρέσει!

 4. Ο/Η vellevelle λέει:

  Καλημέρα σας.
  Προτού σημάνω »σιγή ασυρμάτου» που λένε και οι ναυτικοί μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, να σχολιάσω κάτι τι κι εγώ.
  Η λέξη Σπέσιαλ πολύ μ’ άρεσε και μ’ αρέσει. Λες και είναι κανένα μπολ παγωτό με σιρόπι κεράσι από πάνω.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.