ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2393 – «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ»

[Ακούγεται η φανφάρα από το Μπάλλο τού Σαββόπουλου.]

— Τιιι τρέχει; Έ-γι-νε κατ-ο-λί-σθη-ση κι έ-πε-σε κά-νας βράχος;

Δεν ξέρω για βράχο, αλλά φούρνος σίγουρα γκρεμίστηκε, διότι οι σελίδες τού σημερινού τεύχους είναι διακοσμημένες με την ακόλουθη είδηση στον πάτο:

Α, ναι! Πρέπει να μιλήσουμε και για το τεύχος 2393, που κυκλοφόρησε σήμερα. Παρά λίγο να το ξεχάσω!

Το τεύχος, λοιπόν, ξεκινάει με την ιστορία το στοίχημα του βασιλιά, σε σενάριο Horace και σχέδιο Alessandro Perina, με το Μίκυ, το Γκούφυ και τον Οράτιο στο ρόλο τών τριών σωματοφυλάκων. Ο βασιλιάς βάζει ένα στοίχημα με το δούκα τού… Βούτιγχαμ για το ποιος έχει το πιο γρήγορο άλογο. Συνειδητοποιώντας ότι το πιο γρήγορο άλογο το έχει ο δούκας, ο βασιλιάς στέλνει τους τρεις σωματοφύλακες να αγοράσουν το πιο γρήγορο άλογο τής Γαλλίας, και, φυσικά, ο Δούκας στέλνει το Μαύρο Πητ να τους εμποδίσει. Καλογραμμένη ιστορία με όμορφο σχέδιο. Αν κάπου υστερεί, είναι ότι ο Γκούφυ και ο Οράτιος μπήκαν απλώς για να συμπληρώσουν τον αριθμό τών σωματοφυλάκων και δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία.

Η επόμενη ιστορία είναι τα αυτοκίνητα κομμένα & ραμμένα στα μέτρα σας. Μαθαίνοντας ο Ντόναλντ ότι ο Σκρουτζ πληρώνει για ιδέες που θα αυξήσουν τις πωλήσεις τών αυτοκινήτων του, του προτείνει μια εφεύρεση του Κύρου που μεταμορφώνει τα αντικείμενα, ώστε η εμφάνιση του αυτοκινήτου να προσαρμόζεται στα γούστα τού κάθε αγοραστή. Φυσικά, το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο. Δυστυχώς, όμως, είμαι σίγουρος ότι, όσοι διαβάσατε την παραπάνω περιγραφή, ευχαριστηθήκατε την ιστορία πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εγώ, που διάβασα την ίδια την ιστορία. Ο λόγος είναι πολύ απλός: το σχέδιο είναι απαίσιο!

Το τεύχος τελειώνει με τις οικονομοικιακές συσκευές, μια ιστορία που πρωτοδιαβάσαμε το 2003, στο Μίκυ Μάους 1913. Εδώ ο Κύρος συνεργάζεται με τον Παντάξιο, μετατρέποντας σε προϊόντα τις διάφορες «πατέντες», που επινόησε ο Παντάξιος, προκειμένου να μπορεί να τα βγάζει πέρα με τα λίγα χρήματα που του δίνει ο Σκρουτζ για τις δουλειές τού σπιτιού. Χωρίς να πρόκειται για κάτι ξεχωριστό, είναι μια ευχάριστη ιστορία, με αρκετή πλάκα. Ο Κύρος και ο Παντάξιος είναι σχεδιασμένοι ωραία, σε αντίθεση με το Σκρουτζ, ο οποίος, ευτυχώς, εμφανίζεται σε λίγα μόνον καρέ, οπότε δεν χαλάει την ιστορία.

Στο επόμενο τεύχος, ο Ντόναλντ ανακαλύπτει το μυστικό τού αφηρημένου τενόρου, σε σενάριο Stefano Bollani και Stefano Petruccelli και σε σχέδιο Paolo Mottura. Αν είστε τυχεροί, ίσως την παρουσίαση να την κάνει ο Γιώργος!

Πάλι, λοιπόν, είχαμε δύο καλές ιστορίες και μία που την χάλασε το απαράδεκτο σχέδιο. Αντί άλλου σχολίου, θα αρκεστούμε στο να επαναλάβουμε αυτό που δήλωσε επί του θέματος ο θείος Σκρουτζ:
«Χρουμφ!»

Προσθέτω εδώ το πιο κάτω εξώφυλλο(δεν χρειάζεται και ξεχωριστό άρθρο – παρουσίαση άλλωστε), για να σας ενημερώσω για την κυκλοφορία των τόμων του Ντόναλντ, που ξεκίνησαν από σήμερα, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι σε Πανελλαδική εμβέλεια. Πάντως, αποτελούν την γνωστή συνταγή της ρευστοποίησης του στοκ, των τευχών του περιοδικού και βασίζεται στην λογική της Kinder – έκπληξη! Κάθε τόμος έχει τρία τεύχη, όχι απαραίτητα τα ίδια, παρά το γεγονός της αρίθμησης του! Με άλλα λόγια, μπορείτε να πάρετε τον τόμο 1 όσες φορές θέλετε(ή αντέχει το πορτοφόλι σας), χωρίς απαραίτητα να βρείτε μέσα τα ίδια τεύχη! Το κόστος του κάθε τόμου είναι 4,40 ευρώ και εθεάθησαν ήδη 4 από αυτούς, με διαφορετικά εξώφυλλα και φυσικά τεύχη! Σας παραθέτω τον αριθμό ένα. Ξέρουμε τώρα πια. Έρχεται καλοκαίρι και αυτά είναι στο πρόγραμμα…

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2393 – «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ»

 1. Ο/Η Corto λέει:

  Ε ναι!!!

  Έπιασε τόπο η γκρίνια!!! 🙂

  Επιτέλους Μίκυ Μάους Πανελλαδικά, ταυτόχρονα παρακαλώ! Τρία Ζήτω για την Νέα Ακτίνα!

  Ελπίζω μόνο, μη βρει καμιά αργία πάλι για αφορμή, για να πάμε ξανά με την όπισθεν…

  Μάλιστα, βλέπω και ενδιαφέροντα πράγματα εδώ, με τις ιστορίες. Χμ… Μούμπλε …ρούμπλε… Θα σας πω την επόμενη Παρασκευή.

  Κρίτωνα, να πω για πολλοστή φορά ένα Μπράβο για την παρουσίαση! Εξαιρετική, όπως και το απόσπασμα από τον Μπάλλο! Αχα! Και Σαββόπουλο, ε; Μια χαρά σε βλέπω!

  Ωπ! Ξέχασα τα Ζήτω της Νέας Ακτίνας!

  Ντροπή(ήταν για μένα και όχι για την εταιρεία)!

  Ζήτω!

  Ζήτω!

  Ζήτω!

  Άξιζε τον κόπο η αναμονή της ανάρτησης 1000%!

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η vellevelle λέει:

  Ο θρίαμβος του (μέχρι πρότινος) αυτονόητου έτσι;
  Άλλη μια πτυχή της σύγχρονης Ελλάδας που καθρεφτίζει το σύνολο…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Μιας και μιλάμε για θριάμβους, μην χάσεις αυτόν του Ταρζάν, σήμερα με την εφημερίδα «Δημοκρατία»! Ο Τζώννυ Βαισμίλλερ στα καλύτερα του! 1943, «Tarzan triumphs against Nazi» σε πλήρες τίτλο, καθώς ήταν περίοδος Β παγκοσμίου πολέμου και έπρεπε να συμμετάσχει με κάποιο τρόπο και ο άρχοντας της ζούγκλας! Δεν κατάλαβα βέβαια, γιατί στην έκδοση του στην εφημερίδα, ο τίτλος κουτσουρεύτηκε και οι Ναζί εξαφανίστηκαν… Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας το πει.

   Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Το σχολιάζω και εδώ.

   Προστέθηκε όπως ίσως θα παρατηρήσατε, στο τέλος του άρθρου και η σημερινή, αιφνιδιαστική κατά κάποιον τρόπο κυκλοφορία, που έχει να κάνει με τους τόμους του περιοδικού Ντόναλντ. Όσοι πιστοί προσέλθετε, για αγορά ή σχολιασμό, ή και τα δύο! 🙂

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.