ΕΝΑ ΚΑΡΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! 18.

Συνέχεια γι’ αυτή την εβδομάδα, με ένα καρέ από τις εκδόσεις τού Ντίσνεϋ στη χώρα μας. Το καρέ επέλεξε ο Κρίτωνας, και θεωρώ ότι είναι πολύ επίκαιρο… Δεν χρειάζονται δε και πολλές κουβέντες από εμάς, παρά στα σχόλια ενδεχομένως, όπου και ο καθένας θα θελήσει ίσως να προσθέσει προσωπικές εμπειρίες και εικόνες που του ξύπνησε… Να πούμε μόνον ορισμένα στοιχεία για την προέλευση του. Πρόκειται για την ιστορία «Ο αιχμάλωτος των Τρούκου – Τρούκου».(Πρώτη δημοσίευση στο τεύχος 190 του Μίκυ Μάους . Ακολούθησαν αναδημοσιεύσεις στο τεύχος 32 των Κλασικών Ντίσνεϋ, στο τεύχος 739 του Μίκυ Μάους, από το οποίο προέρχεται το σημερινό καρέ, και στο τεύχος 86 των Κλασσικών Ντίσνεϋ.)

Δείτε όλα τα καρέ, που επιλέγουμε για σας κάθε Τρίτη, συγκεντρωμένα εδώ.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ένα καρέ χίλιες λέξεις, Ελληνικά Κόμικς, Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to ΕΝΑ ΚΑΡΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! 18.

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Συνεχίζουμε στο μοτίβο όπου κάποιος πετάει ένα αντικείμενο στο κεφάλι κάποιου, μόνο που τόσο εξοργίστηκε ο Σκρουτζ από τις βλακείες που άκουγε, ώστε ξεχάστηκε και, αντί να πετάξει ό,τι σκόπευε να πετάξει, πέταξε τον εαυτό του!

  Ακούγοντας τα οικονομικά «μέτρα», που ανακοινώνονταν τα τελευταία χρόνια και τα οποία ήταν πασιφανές ότι ή δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν ή ότι θα χτυπούσαν μονάχα αυτούς που δεν έπρεπε να χτυπήσουν, έφερνα πάντα στο νου μου την… Τρουκουτρούπολη. Εκεί, τουλάχιστον, είχαν συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόντουσαν έναν πεπειραμένο οικονομολόγο για να αναλάβει τα οικονομικά τής χώρας. Εμείς να δούμε πότε θα το καταλάβουμε…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   🙂

   Πολύ σωστός συλογισμός και εύλογη απορία, φίλτατε Κρίτωνα!

   Έχω την αίσθηση ότι οι Τρουκου – Τρουκου – ριανοί, έκαναν την κατάληλη κίνηση, αλλά δυστυχώς η εφαρμογή της σε real time, έχει προβλήματα συμβατότητας… Όχι για όλους. Για κείνους που με τη σειρά τους, έχουν προβλήματα συμβατότητας με την πραγματικότητα…

   Όταν δε βλέπεις το αυτονόητο, ε τότε καταντά …ανόητο!

   Το καρέ, αλλά και η ιστορία, είναι έξοχα! Both! Θέλουμε κι άλλα τέτοια καρέ! Βασικά, θέλουμε καρέ Ντίσνευ! Ας κάνουμε ένα αφιερωματάκι, σ` αυτές τις πανέμορφες δημιουργίες, που διασκεδάζουν την ασχήμια γύρω μας! Νομίζω ότι θα ήταν όμορφη μια τέτοια κίνηση. Τι λες επί αυτού; Θα μπορούσες να μας προτείνεις μια σειρά τέτοιων καρέ;

   Μου αρέσει!

 2. Ο/Η vellevelle λέει:

  Δώστε Καρέ στο λαό και ας μην αφορούν μόνο ασκήσεις βαρύτητας!
  Τι κρίμα που δεν έχουμε έναν θείο Σκρούτζ να μας φυλάει από τους φύλακες που φυλάνε εμάς!
  Απ’ την άλλη αντί για τον Θείο Σκρούτζ θα έπρεπε εμείς να χιμήξουμε σε όλες τις ανοησίες που μας κατακλύζουν.
  Όταν οι ανοησίες κυκλοφορούν αλώβητες γίνονται πραγματικότητες…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Ξέρεις τι λέω Βασίλη; Να κάναμε ένα πορτρέτο κατά κάποιον τρόπο, των στιγμών που τα κόμικς εφάπτονται με την πραγματαικότητα και μας διδάσκουν, όπως αυτό που επέλεξε σαν καρέ ο Κρίτωνας σήμερα! Δηλαδή, να αναρτήσουμε μια σειρά καρέ τέτοιου τύπου, αλλά με έναν περιορισμό! Να προέρχονται από εκδόσεις του Ντίσνευ! Το πρότεινα και στον Κρίτωνα πριν. Νομίζω ότι είναι ο πλέον αρμώδιος, για να μας υποδείξει κάποια.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Kriton λέει:

    Μωρέ, σου έχω ένα καρέ, που δεν θα πιστεύεις ότι είναι από το Μίκυ Μάους! Περίμενε μέχρι το απόγευμα, που θα γυρίσω στο σπίτι.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

     Αυτά είναι τα ωραία! Δεν βλέπω την ώρα, Κρίτωνα!!! Νομίζω, ότι μια σειρά τέτοια καρέ, θα ήταν πολύ όμορφη ιδέα και θα μας θύμιζαν σε όλους πολλά. Άλλωστε, με Μίκυ Μάους μεγάλωσαν οι περισσότεροι εξ ημών! Ειδικά, αν το ταξίδι αυτό μας πάει βαθιά πίσω στον χρόνο, θα ήταν ακόμη καλύτερα.

     Μου αρέσει!

 3. Ο/Η vellevelle λέει:

  Κάτσε να έρθει το θέρος για να συγεντρώσω το πολεμικό υλικό και θα σας πω εγώ!

  (Ελπίζω τουλάχιστον γιατί τα πολεμικά είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση και θέλει πολύ ψάξιμο για ένα τέτοιο καρέ…)

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Πάντως, από τον κόσμο των fumetti, ή αλλιώς τα Ιταλικά κόμικς, ήδη κάτι έπεσε στο μάτι μου… Πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτούμε. Υπάρχει πληθώρα τέτοιων καρέ, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να τα συγκεντρώσουμε. Αχ αυτός ο χρόνος…

   Μου αρέσει!

 4. Ο/Η vellevelle λέει:

  Περιττό να πω ότι όσο διαβάζω το συννεφάκι του Σκρούτζ τόσο μ’ αρέσει. Πολύ εύστοχο. Πρέπει να ξαναεμφανιστεί στις εκλογές.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Χμμμ… μήπως πρέπει να δημοσιεύσουμε, στις 17 Ιουνίου, ολόκληρη τη φάση, όπου ο τύπος αναπτύσσει το «αγροτο-σιδηρο-βιομηχανικό» του σχέδιο, μιλώντας για ορυχεία καφέ, αγελάδες που θα παράγουν κάρβουνο και λαχανόκηπους που θα παράγουν σοκολάτα, και η οποία φάση τελειώνει με το Σκρουτζ να πατάει πάνω στον τύπο, σαν σκοτωμένο θηρίο, λέγοντας «αφήστε με να αναλάβω την οικονομία σας»; Ή, μήπως, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως προπαγάνδα υπέρ των λίγων κομμάτων, που λένε ότι πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά, αντί να ευαγγελίζονται αγροτο-σιδηρο-βιομηχανικά σχέδια;

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Corto λέει:

    Έξοχη ιδέα και την προτείνω ανεπιφύλακτα, παρά τα όσα θα πουν μερικοί. Άλλωστε Κρίτωνα, κύριοι, οι «μερικοί» κάθε κοινωνίας, βρίσκουν πάντα(και θα βρίσκουν), πάτημα, ώστε να διαβάλουν και να σπέρνουν τον σπόρο του κατακερματισμού και της ισοπέδωσης των σκέψεων. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Οπότε, ας αναρτήσουμε το εν λόγω καρέ, για όλους τους υπόλοιπους, που δεν θεωρούν την κάθε σκέψη δολιοφθορά και υπονόμευση, όσοι κι αν είναι αυτοί.

    Μου αρέσει!

 5. Ο/Η vellevelle λέει:

  Κατεκυρώθη στον Κύριο και οι ισοπεδωτές να πάνε να… ασφαλτοστρώσουν κανέναν δρόμο!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.