ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2398 – «ΤΡΙΑ ΠΑΠΙΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ»

Ποιος τη χάρη μας σήμερα. Μεγάλα σήριαλ, Κόμιξ και τώρα Μίκυ Μάους!

Συνεχίζοντας στο τηλεοπτικό θέμα, που ξεκίνησε με το Κόμιξ, η πρώτη ιστορία τού τεύχους είναι τα τρία παπιά κι ένας κροκόδειλος, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Alessandro Gottardo. Βλέποντας ότι ο Ντόναλντ προτιμά να βλέπει ντοκιμαντέρ αντί τα διάφορα ριάλιτι τών καναλιών τού Σκρουτζ και του Ρόμπαξ, ο Σκρουτζ αποφασίζει να φτιάξει ένα ριάλιτι ντοκιμαντέρ! Στέλνει, λοιπόν, τον Ντόναλντ, τον Φέθρυ και τον Γκαστόνε στην Αφρική, να εντοπίσουν, μπροστά στις κάμερες, τον θρυλικό άσπρο κροκόδειλο. Ποιος απ’ τους τρεις θα βρει τον κροκόδειλο; Ποιος θα κερδίσει και ποιος δεν θα χάσει; Η συνέχεια στις οθόνες σας, σε 24ωρη μετάδοση από το δορυφορικό κανάλι τής $ TV!

Πρωτότυπη ιστορία, με αρκετή πλάκα. Λίγο στο σχέδιο μας τα χαλάει, πάλι, που είναι μέτριο, αλλά σ’ αυτό έχουμε πια συνηθίσει. Ας του βάλουμε ένα γενναιόδωρο 8,127. Περίπου.

Η επόμενη ιστορία είναι το κουτί, με το Τζούνιορ Ντακ. Η Γιαγιά Ντακ προτείνει στα παιδιά να φτιάξουν, για παιχνίδι, μια χρονοκάψουλα. Βάζουν, λοιπόν τα παιδιά διάφορα πράγματα σε ένα κουτί, το θάβουν και εν συνεχεία φαντάζονται πώς θα αντιδρούσαν κάποια παιδιά σαν κι’ αυτά, στο μέλλον, όταν θα έβρισκαν και θα άνοιγαν το κουτί. Τζούνιορ Ντακ είναι αυτός, τα έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές: ιστορία που σε απορροφά και βυθίζεσαι ολόκληρος μέσα της, σχέδιο που δεν προσέχεις ότι θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο, τελειώνεις την ιστορία και σου μένει για ώρα ένα γλυκό χαμόγελο. Ένα 8,999 το παίρνει άνετα.

(Κοιτάζοντας τον πρωτότυπο ιταλικό τίτλο, αισθάνθηκα όπως σ’ εκείνη τη διαφήμιση, που έλεγε «αν νομίζετε ότι σας βρίζουμε, ελάτε να σας μάθουμε την τάδε γλώσσα»!)

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο παιδικός φίλος, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2002, στο Μίκυ Μάους 1860. Οι Λύκοι μαθαίνουν ότι ένας πολλά, κατ’ αυτούς, υποσχόμενος συμμαθητής τους θα έρθει να τους επισκεφτεί, και κάνουν όνειρα για το πώς θα αλλάξει η τύχη τους αν τον κάνουν αρχηγό τους. Νομίζω ότι ήδη έχετε μαντέψει τι δουλειά θα αποκαλυφθεί στο τέλος ότι κάνει ο εν λόγω συμμαθητής!

Προβλέψιμη ιστορία, αλλά με σχετικά καλό, κλασικό σχέδιο. 5,678 και πολύ τής είναι.

Τελειώνουμε με το ασήκωτο δώρο, μια ιστορία που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2002, στο Μίκυ Μάους 1853. Ο Ντόναλντ αναθέτει στον Φέθρυ να πάει στη Νταίζυ ένα τεράστιο πακέτο με το δώρο τών γενεθλίων της, μια και εκείνος δουλεύει και δεν προλαβαίνει να το πάει ο ίδιος. Ο Φέθρυ μεταφέρει το πακέτο με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, σπέρνοντας παντού (συμπεριλαμβανομένου και του πακέτου) την καταστροφή. Θα καταφέρει να παραδώσει το πακέτο στη Νταίζυ; Τι είναι το δώρο μέσα στο τεράστιο και ασήκωτο πακέτο;

Πρωτότυπη ιστορία, με αρκετή πλάκα και με μοντέρνο, αλλά απολαυστικό σχέδιο. Και εδώ ένα 8,239 δεν θα ήταν υπερβολή.

Την επόμενη Παρασκευή έρχεται η συντέλεια του κόσμου, όπως είχαν προβλέψει οι Μάγια, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Giorgio Cavazzano, μια χορταστική ιστορία 50 σελίδων σε δύο μέρη. Βέβαια, επειδή η μόνη συντέλεια που προέβλεψαν οι Μάγια ήταν αυτή του ημερολογίου τους, που το 2012 θα έπρεπε να ξαναρχίσουν να μετράνε τις μέρες από την αρχή τού ημερολογίου, αφού το ημερολόγιο ήταν περιοδικό, και επειδή ο ιταλικός τίτλος αποδίδεται ελαφρώς πιο πιστά ως ο θείος Σκρουτζ και η αντίστροφη προφητεία, μην προεξοφλήσετε ότι ο κόσμος θα τελειώσει την επόμενη Παρασκευή, διότι θα βρεθείτε προ εκπλήξεως!

Έχουμε λοιπόν ένα τεύχος με τρεις ωραίες ιστορίες και μία ιστορία που μπήκε περισσότερο για γέμισμα, άρα ένα 8,027 δεν θα δυσκολευτούμε να του το βάλουμε. Αν δεν είχατε μανία με τις βαθμολογίες, θα μπορούσαμε να του βάλουμε ακόμα και 9!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2398 – «ΤΡΙΑ ΠΑΠΙΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ»

 1. Ο/Η Corto λέει:

  Χμ…

  Περίεργο τεύχος…

  Από την μια, έχει μια γενικά μοντέρνα οπτική σαν σκίτσο, οπότε λειτουργεί και ενιαία, απ` την άλλη τα σενάρια είναι καλά και έξυπνα, αλλά …κάπου στα μάτια μου δείχνει να λείπει κάτι… Ίσως να γέρασα, να παραξένεψα και να μεταλάσσομαι σταδιακά σε ένα από τους γκρινιάρηδες του «Μάπετ Σόου»!

  Πέρασα όμως ευχάριστα, διαβάζοντας το και γι` αυτό θα συμφωνήσω με την κριτική – παρουσίαση – βαθμολογία. Αν με χάλασε κάτι, αυτή ήταν η ιστορία με τους Λϋκους, που ήταν σαν εκείνα τα μονοσέλιδα με τις μικρές ιστορίες, με τα οποία εμπλουτίζεται η ύλη του περιοδικού. Εντελώς προβλέψιμη και την σώζει μόνον το σκίτσο. Όντως, η τελευταία ιστορία με τα παθήματα του Φέθρυ, βγάζει γέλιο και είναι ευχάριστη.

  Για να δούμε τους Μάγια και το ημερολόγιο τους, την επόμενη Παρασκευή.

  ΥΓ

  Τελικά, αυτό το θέμα με την τηλεόραση, περνάει και στα κόμικς, ή μου φαίνεται;

  ΥΓ 2

  Ο Τζούνιορ Ντακ έχει ξεφύγει από κάθε βαθμολογία! Είναι κορυφή!

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Corto λέει:

  Κι ακόμη μια ΥΓ! Υπ` αριθμόν 3!

  3 άρθρα Ντίσνευ, σε 2 μέρες! Μια χαρά το βλέπω!

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η vellevelle λέει:

  Έχει μεγάλη Ντίσνευ παραγωγή το site!
  Μέχρι να έρθει το τέλος του κόσμου το Δεκέμβριο προλαβαίνουμε να διαβάσουμε και κανένα κόμικ πάντως.
  Έστω κι αν τα αναγνώσματα περιλαμβάνουν και κουβέντες ιταλικές μυστηριακές και πάραξενες όπως τη λέξη …Κουτί…
  Τελικά αυτό που μάλλον ενοχλεί εμένα στη σύγχρονη αισθητική τον Μίκυ Μάους πρέπει να είναι ότι οι δημιουργοί δεν τα φτιάχνουν πια στο χέρι, αλλά χρησιμοποιούν πολύ τον υπολογιστή δίνοντας στην εικόνα και στο σχέδιο μία ψυχρή τελειότητα. Για παράδειγμα οι ευθείες γραμμές μου φαίνονται υπερβολικά ευθείες και ξερές-άψυχες.
  Ίσως να μην έβαζα στο σκίτσο 8,027 για παράδειγμα, αλλά 7,1937585335954854 ή άντε στα τρελά κέφια 7,19375853359548540000904458.
  ( !?; )

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   🙂 Δώσε κριτικές!

   Θα διαβάσουμε ωραία πράγματα φέτος, αλλά και θα δούμε. Προ ολίγου άνοιξα το δώρο για τα …Χ τέλος πάντων γενέθλια μου(εκ της συζύγου), οπότε θα βυθιστώ επί μακρών στην γοητεία του σινεμά, αυτό το καλοκαίρι!

   Από την Αγγλία, με Ελληνικούς παρακαλώ υπότιτλους! Ιδού η δεκάδα των ονείρων!

   1. «Οι 3 λοχίες»(Σινάτρα, Μάρτιν, Ντέηβις)

   2. «4 για το Τέξας»(οι ίδιοι και επιπλέον ακόμη 2 από τους Rat Pack)

   3. «Ετσι κατακτήθηκε η Δύση»(How the West was won. ΤΟ αριστούργημα!)

   4. Distant Drums, με τον εκπληκτικό Γκάρυ Κούπερ!

   5. Seminoles, με τους Άντονυ Κουήν και Ροκ Χάτσον.

   6. «20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα», το αυθεντικό του`54, με τον Κέρκ Ντάγκλας!

   7. «Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων», ότι και να πω εδώ, είναι λίγο… Είναι άρρηκτα δεμένο με τα παιδικά μου χρόνια!

   8. Underwater. Δεν θυμάμαι αν προβλήθηκε στην Ελλάδα. Είνια μια εξαιρετική ταινία, σχετικά με αναζήτηση υποβρύχιου θησαυρού, από τον σκηνοθέτη των γουέστερν Τζών Στάρτζες!

   9. Βend on the River, του Άντονυ Μαν, με τον Τζέημς Στιούαρτ, φυσικά.

   10. «The 7th voyage of Sinbad». Το υπέροχο φιλμ που λάτρεψε η γενιά μου στα θερινά σινεμά! Το αναζητούσα πολλά χρόνια!

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η vellevelle λέει:

    Βρε βρε βρε, έχουμε γενέθλια;

    Χρόνια πολλά και ό,τι επιθυμείται κύριε Γιώργο! Να σε χαίρονται, να τους χαίρεσαι, να σε χαιρόμαστε, να χαιρόμαστε τέλος πάντων!

    Να κάνουμε και ένα σπέσιαλ αφιέρωμα »100 χρόνια Corto-Γιώργος!»

    (Εντάξει, το ομολογώ, είμαι παλιάνθρωπος! Το επόμενο αφιέρωμα θα είναι ψητός Βασίλης με γαρνιτούρα μπανάνα σπλιτ υποπτεύομαι).

    Μου αρέσει!

   • Ο/Η Kriton λέει:

    «6. “20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα”, το αυθεντικό του`54, με τον Κέρκ Ντάγκλας!»

    Υπάρχει και γιαλαντζί;

    «7. “Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων”, ότι και να πω εδώ, είναι λίγο… Είναι άρρηκτα δεμένο με τα παιδικά μου χρόνια!»

    Παρομοίως, αν και το μόνο που θυμάμαι από αυτή την ταινία είναι μια σκηνή όπου μια θύελλα/ανεμοστρόβιλος γκρεμίζει ένα τοίχο. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, κάθε φορά που έβλεπα αυτήν την ταινία, περίμενα πώς και πώς να δω αυτή τη σκηνή!!!

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

     🙂 Το εν λόγω φιλμ έχει γνωρίσει και διασκευές – μεταφορές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφτασε κάποιο φιλμ την μαγεία του`54. Ακριβώς όπως και με το Moby Dick, όπου όλοι πλην του Πεκ, που επιχείρησαν να υποδυθούν τον σκληρό καπετάνιο, ήταν απλά …οδοντόκρεμες! 🙂 Θυμάμαι την σκηνή με τον ανεμοστρόβιλο και γενικά το όλο κλίμα του φιλμ είναι σφηνωμένο στα μάτια μου! Αξέχαστη ταινία. Όλα αυτά τα φιλμ, θα παρουσιαστούν φυσικά στο Cine Oasis, συντόμως.

     Μου αρέσει!

 4. Ο/Η thespian7 λέει:

  Καλό Μήνα και Καλή Κυριακή σε όλο το πάνελ!

  Σινέ-Κουίζ άνευ επάθλου,δυστυχώς:

  Σε ποια εξευτελιστικά πασίγνωστη ταινία του παλιού Ελληνικού σινεμά περιλαμβάνονται σκηνές του »Οι 3 λοχίες»;

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Καλημέρα Βαγγέλη, κύριοι!

   Καλό μήνα να έχουμε και υγεία!

   Ξεκινήσαμε κόμικς και κινηματογραφικά τον Ιούλιο, με το 12ο μέρος του αφιερώματος στα σινέ – κόμικς της Dell, κάτι που δίνει και το στίγμα μας σαν προσπάθεια ανάδειξης και των δύο αυτών τεχνών. Έρχονται όμορφες ταινίες, με την μορφή παρουσιάσεων και όχι μόνον, στο Cine Oasis, αλλά και σχετικά άρθρα – αφιερώματα εδώ. Επίσης, σινέ κόμικς μεταφρασμένα! Την αρχή θα κάνει ο Τζών Γουέην!!! Αναμείνατε!

   Βαγγέλη, την έχω την σκηνή στα μάτια μου, αλλά …όχι και στη μνήμη! Θα το παλέψω λιγάκι, όμως.

   Μου αρέσει!

 5. Ο/Η thespian7 λέει:

  Είναι κωμωδία αν αυτό βοηθάει λιγάκι…

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η thespian7 λέει:

  Καλημέρα σε όλους!

  Για να μην αφήσω το σινε-ερώτημα να αιωρείται επί μακρόν το πετάω μέσα στο ποτάμι(το Βερντόν στην δική μου περίπτωση)και δίνω την απάντηση:

  Σκηνές από το κλασσικό φιλμ »Οι 3 λοχίες» μπορούν να βρεθούν μέσα στην πασίγνωστη Ελληνική ταινία »Της Κακομοίρας»,είναι η ταινία που παρακολουθεί με περισσό ενθουσιασμό ο Νίκος Ρίζος με την παρέα του…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Καλημέρα Βαγγέλη, κύριοι!

   Είσαι θηρίο, φίλε! «Της κακομοίρας», έτσι; Δεν το θυμόμουν, παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να την έχω δει και 30 φορές!!! Τους «3 Λοχίες», τους έχεις στην ταινιοθήκη σου;

   Μου αρέσει!

 7. Ο/Η thespian7 λέει:

  Δυστυχώς δεν την έχω στην ταινιοθήκη μου Γιώργο,της έχω μια καλή θέση στο ράφι όμως με τα μελλοντικά »θηράματα»! 🙂

  Την συγκεκριμένη ταινία δεν θυμάμαι να την έχω δει ολόκληρη μέχρι σήμερα,λίγη έρευνα στο διαδίκτυο απέφερε καρπούς.Μου φαίνεται πως θα ενδώσω τελικά στην πολωνική κόπια του Υου Tube…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.