ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2413 – «ΤΟ ΔΥΣΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

Μίκυ Μάους 2413, με το δεύτερο επεισόδιο τής σειράς παπιοκίνητα. Για να δούμε αν αυτή την εβδομάδα τα πήγαμε καλύτερα από την προηγούμενη, που δεν είχαμε εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα.

Το δεύτερο επεισόδιο, λοιπόν, έχει τίτλο το δύστροπο αυτοκίνητο και είναι σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Stefano Intini.

Η Νταίζυ παραπονιέται σε μια φίλη της επιστήμονα ότι κάθε φορά που έρχεται ο Ντόναλντ ή ο Γκαστόνε στο σπίτι της, εμφανίζεται και ο άλλος απ’ τους δυο και τσακώνονται, όχι γι’ αυτήν, αλλά για τα αυτοκίνητά τους. Η φίλη της τής προτείνει να πηγαίνει εκείνη να παίρνει όποιον θέλει, ώστε να μη συναντιόνται ο Ντόναλντ με το Γκαστόνε και τσακώνονται. Επειδή, όμως, η Νταίζυ δεν είναι καλή οδηγός, η φίλη της προσφέρεται να τής εγκαταστήσει ένα μηχάνημα, το οποίο θα δέχεται νοητικές εντολές και θα οδηγεί εκείνο, αντί για τη Νταίζυ. Φυσικά, κάτι πάει στραβά, και στο μηχάνημα αποτυπώνεται ο χαρακτήρας τής Νταίζυ, και γίνεται… δύστροπο! Έτσι, στο πρώτο πικ νικ, που πάει η Νταίζυ με το Ντόναλντ, η Νταίζυ παίρνει μια γεύση από το ίδιο της το φάρμακο, καθώς το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται και στους δύο όπως συμπεριφέρεται η Νταίζυ στο Ντόναλντ. Θα καταλάβει η μέγαιρα η Νταίζυ ότι πρέπει να πάψει να είναι δύστροπη;

Τελικά, δεν τη χωνεύω καθόλου αυτή τη Νταίζυ. Το μόνο που τη νοιάζει είναι ο εαυτούλης της. Όσο για την ιστορία, κι’ αυτή πρωτότυπη όπως και η προηγούμενη, αλλά κάπου κουράζει. Το σχέδιο ήταν μάλλον μέτριο προς κακό, ήταν και χρωματισμένο μ’ αυτές τις απαίσιες σκιές, που έχουν αρχίσει να μολύνουν επικίνδυνα τις μοντέρνες ιστορίες, οπότε να βάλουμε στην ιστορία ένα επτάμισι και πολύ τής είναι.

Η επόμενη ιστορία είναι το νησί τού δόκτορα Εντελβάις, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Marco Mazzarello.

Ο Φράνκυ, ο μεγαλοφυής ανιψιός τού Γκούφυ, πηγαίνει να συνεργαστεί με έναν καθηγητή, που είναι αυθεντία σε θέματα βιοποικιλότητας, αλλά μετά από λίγες μέρες εξαφανίζεται. Πώς τού ήρθε τού Γκούφυ να συμβουλευτεί το μπλογκ τού Φράνκυ, όπου υπήρχε μία και μοναδική ανάρτηση, η οποία καλούσε σε βοήθεια, αυτό αφήνεται ως άσκηση στον αναγνώστη. Ο Μίκυ και ο Γκούφυ, παίρνουν ένα υδροπλάνο και σπεύδουν στις συντεταγμένες που βρήκαν στο μπλογκ, για να σώσουν το Φράνκυ. Φτάνουν σε ένα νησί, με διάφορα περίεργα τέρατα, όπου εκεί έχει το εργαστήριό του ο δόκτωρ Μορώ Εντελβάις. Ποιο είναι το μυστικό τού δόκτορος Εντελβάις, και ποιος είναι υπεύθυνος για τα τέρατα; Η απάντηση είναι εντελώς απροσδόκητη.

Η ιστορία είναι πολύ καλή, αλλά ούτε και εδώ μου άρεσε το σχέδιο, οπότε θα βάλω μόνο ένα οκτώμισι.

Σε κάνα-δυο καρέ είδα και αυτές τις μοντέρνες σκιές. Μου φαίνεται ότι κάποιος προσπαθεί να μας εθίσει σ’ αυτές και μας τις σερβίρει λίγο λίγο, για να μην τις προσέξουμε!

Η τελευταία ιστορία είναι ο κλέφτης τής χρονιάς, σε σενάριο Nino Russo και σχέδιο Giancarlo Gatti, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2003, στο Μίκυ Μάους 1913, με τον τίτλο ο κατεργάρης τής χρονιάς.

Ένας από τους Λύκους μαθαίνει ότι είναι υποψήφιος για τον τίτλο τού «κλέφτη τής χρονιάς», που απονέμει το περιοδικό Ριφιφί, οπότε, για να αυξήσει τις πιθανότητες να δει τη φωτογραφία του στο εξώφυλλο τού περιοδικού, προσπαθεί να βρει να κάνει κάποιο κόλπο, κρυφά απ’ τους άλλους Λύκους. Απλοϊκή υπόθεση, αναμενόμενη κατάληξη, μέτριο προς καλούτσικο σχέδιο. Τίποτε το εκπληκτικό. Επτά.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το τρίτο επεισόδιο τής σειράς παπιοκίνητα, την πρόκληση σε μονομαχία, σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Andrea Ferraris. Ο συγγραφέας είναι ο ίδιος με τα δύο πρώτα επεισόδια, οπότε λίγο-πολύ ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Σ’ αυτό το τεύχος είχαμε, λοιπόν, μία καλή ιστορία με σχέδιο που δεν ήταν αντάξιό της, μια μέτρια και μια αδιάφορη. Καλύτερα απ’ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά όχι καλά. Το περιοδικό μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2413 – «ΤΟ ΔΥΣΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

 1. Ο/Η Corto λέει:

  Καλημέρα κύριοι!

  Δύσκολη περίπτωση, κι αυτό το τεύχος…

  Για 2 συνεχόμενες εβδομάδες, πέσαμε στην μετριότητα και κατέβηκε η ταχύτητα γενικά…

  Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Θα συμφωνήσω δε απόλυτα με τον Κρίτωνα, στις επιμέρους βαθμολογίες της κάθε ιστορίας. Ειδικά το σκίτσο της πρώτης, είναι αυτό που λέμε «με χάλασε πολύ»…

  Σε καμία περίπτωση δεν συγκαταλέγεται στα καλά τεύχη και απ`ότι φαίνεται, αυτή η τετράδα ιστοριών με τα αυτοκίνητα, θα περάσει απαρατήρητη και θα την ξεχάσουμε όλοι γρήγορα, αφού κατέβασε επικίνδυνα το επίπεδο του περιοδικού.

  Αν προσέξετε δε, θα διαπιστώσετε ότι το κατάλαβαν και στην έκδοση, αφού ήδη διαφημίζουν την επόμενη πεντάδα παρακαλώ, ιστοριών, του Νοεμβρίου.

  Κάτι πρέπει να γίνει και με την Νταίζη και με τις σκιές, αλλά και με την σταθερότητα, που αγνοούν σαν λέξη στην Νέα Ακτίνα και παλινδρομούν διαρκώς, ζαλίζοντας μας.

  Με το ζόρι παίρνει ένα 6,5 από μένα και πρέπει να ήμουν πολύ επιεικής. Στο ράφι γρήγορα!

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Η οποία πεντάδα τού Νοεμβρίου είναι νέα επεισόδια τής σειράς με το ρεπόρτερ Γκούφυ, που, απ’ ό,τι θυμάμαι, μας είχε αρέσει.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Corto λέει:

    Σαφώς! Βλέπουν λοιπόν στην Νέα Ακτίνα και από ότι αποδεικνύεται διαβάζουν και τι γράφουν τριγύρω, οπότε γρήγορα – γρήγορα φανέρωσαν την επόμενη σειρά ιστοριών, που είναι με έναν ήρωα ο οποίος έτυχε καλύτερης υποδοχής από τους αναγνώστες. Το περίμενα αυτό. Απλά νόμιζα ότι θα πηγαίναμε σε Τζούνιορ Ντάκ, ο οποίος αρέσει σε όλους. Έστω κι έτσι όμως, η αποδοχή της μετριότητας των ιστοριών του μήνα, εκ μέρους της έκδοσης, έχει και κάτι θετικό. Το σάλιο και τα κείμενα μας, δεν πάνε χαμένα!

    Μου αρέσει!

 2. Ο/Η vellevelle λέει:

  Καλημερίζω σας κύριοι!

  Τα τελευταία τεύχη τα βλέπω με ανάμικτα συναισθήματα, κι όταν λέω βλέπω εννοώ μόνο από τα καρέ που παρουσιάζετε στα άρθρα που μου δείχνουν ότι κάτι ψιλοπαράξενο συμβαίνει.
  Δεν ξέρω αν πρέπει να γυαλίζω το φτυάρι μου ή να το αφήσω βρώμικο για να συνεχιστεί το θάψιμο, αλλά ελπίζω η κάμψη να ήταν τυχαία.
  Κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι και μήπως οι αποφάσεις των εκδοτών επηρεάζονται από καθαρά διάφορους οικονομικούς ή άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την αναζήτηση, επιλογή, δημοσίευση των ιστοριών (των οποίων παραγόντων τις παραμέτρους αγνοούμε).

  Κάτι άλλο: βλέπω την Νταίζυ με όλο και πιο «μισό μάτι» πια…
  Μάλιστα χθες διάβασα και στο «Γέλιο και χαρά (τεύχος 398)» σε μια μίνι ιστοριούλα που η κυρία έντυνε τον Ντόναλντ Νταίζυ και τον έστελνε σε δικές τις κοινωνικές υποχρεώσεις και εκείνη πήγαινε στις άλλες μισές, για να προλαβαίνει έτσι τα πάντα!

  Bitch παιδάκι μου σου λέω!

  (Δε σας λέω όμως πού ακριβώς απηύδησε ο Ντόναλντ -εντελώς γελοίο αν το έκανε και αυτό που τον έβαζε η κυρία!)

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Αχα!

   Ώστε έτσι η αντιπαθέστατη! Καλά, της έχω μαζέψει κι εγώ μπόλικα. Όταν θα ξεκινήσει το αφιέ…επ! Συγνώμη, μου ξέφυγε! Αγνόησε το!

   Καλημέρα σύντροφε κομικσοπολεμιστή!

   Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Τώρα για την Νέα Ακτίνα, τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Fingers crossed, που λένε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Kriton λέει:

    Αίσθησή μου είναι ότι δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στη Νέα Ακτίνα. Κάπου πρέπει να παίζει το ρόλο της και η Ντίσνεϋ, βάζοντας περιορισμούς στις επιλογές τού ποιες ιστορίες μπορούν να εμφανίζονται σε ένα κλώνο τού Topolino. (Έμφαση σε καινούργιες ιστορίες, στις οποίες σίγουρα έχει βάλει προδιαγραφές και η Ντίσνεϋ, και μικρότερη έμφαση (απαγόρευση;) στις πολύ παλιές.)

    Ίσως γι’ αυτό η επιλογή ιστοριών στο Μεγάλο Μίκυ, αλλά και στο Κόμιξ να είναι πιο ελεύθερη, με διαφορετικό προσανατολισμό στο κάθε περιοδικό.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Corto λέει:

     Αυτό, είναι κάτι που μπορεί να δώσει σίγουρα εξηγήσεις και να βάλει αρκετές σκέψεις σε μια σειρά. Αν υφίστανται(και σε ποιόν βαθμό, άραγε;…), αποτελεί τροχοπέδη, για όλα όσα ζητάει μια μερίδα αναγνωστών, από το περιοδικό. Είναι σίγουρα μια σημαντικότατη παράμετρος. Από την άλλη, δεν μειώνει στο ελάχιστο τις ευθύνες των συντελεστών, όσων αφορά στις επιλογές των ιστοριών. Εκτός κι αν δεχτούμε, ότι τις παίρνουν και τις δίνουν στο τυπογραφείο, δίχως να τις διαβάσουν πρώτα! Ή, στην περίπτωση που τις δίνουν για ποιοτικό έλεγχο, σε περαστικούς έξω στον δρόμο!

     Μου αρέσει!

 3. Ο/Η vellevelle λέει:

  Να μια παράμετρος βέβαια την οποία (ο ίδιος τουλάχιστον) την αγνοώ. Για τα υπόλοιπα χρειάζεται βέβαια συζήτηση και παρατήρηση. Αν όντως κάποιοι από την Ακτίνα παρακολουθούν τα λεγόμενα των σχολίων είναι πάντως καλό.

  Τουλάχιστον μέχρι πριν από 2 βδομάδες πάνω-κάτω τα Μίκυ Μάου ήταν πολύ ελκυστικά και ενδιαφέροντα!

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   🙂 «Μίκυ Μάου»!!! All time classic, φράση των 40άρηδων, Ελλήνων κομικσοφάγων! 🙂

   Κοίτα, αν τα διαβάζουν(που τα διαβάζουν!), είναι καλό. Πχ, επειδή δεν άρεσε καθόλου, ακόμη και στους 4χρονους αναγνώστες, για την μακέτα Facebbok στα εξώφυλλα των εκδόσεων τους μιλάω, την έβγαλαν. Αυτό είναι καλό. Αν αφουγκράζονται αυτά που το κοινό λέει, σημαίνει ότι εξακολουθούν να έχουν ανησυχίες και αυτό θα μας βγάλει σε καλά μονοπάτια. Τουλάχιστον έτσι ελπίζω… Ίσως όμως να μην πιάνομαι εγώ, αφού είμαι από φύση αισιόδοξος! 🙂

   Μου αρέσει!

 4. Ο/Η vellevelle λέει:

  🙂

  Μίκυ Μάου;

  Ουάου!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.