ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2414 – «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ»

Μίκυ Μάους 2414, λοιπόν, με το τρίτο επεισόδιο της σειράς παπιοκίνητα. Για να δούμε πώς τα πήγαμε αυτήν την εβδομάδα!

Το τρίτο επεισόδιο, λοιπόν, λέγεται πρόκληση σε μονομαχία και είναι σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Andrea Ferraris. Η Μάτζικα ξεγελάει τον Σκρουτζ και τον κάνει να υπογράψει ένα μαγικό συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να μονομαχήσουν. Αν νικήσει η Μάτζικα, θα πάρει την τυχερή δεκάρα. Αν νικήσει ο Σκρουτζ, θα απαλλαγεί από τη Μάτζικα για δέκα χρόνια. Η μονομαχία έχει τη μορφή ενός αγώνα αυτοκινήτων, σε μια διαδρομή με μαγικά εμπόδια. Ποιος θα κερδίσει; Η Μάτζικα, με τις μαγικές της ικανότητες ή ο Σκρουτζ, με τη βοήθεια του βιβλίου τών Μικρών Εξερευνητών, που έχουν τα παιδιά σε ταμπλέτα;

Λοιπόν, η ιστορία ήταν καλή! Ωραίο σχέδιο, αν και μ’ εκείνες τις ενοχλητικές σκιές, πλακατζίδικη υπόθεση και κάμποση δράση. Για πότε έφτασε η ιστορία στο τέλος της, ούτε που το κατάλαβα! Οκτώμισι με εννιά.

Η επόμενη ιστορία είναι ο πυθαγόρειος μανδραγόρας, σε σενάριο Riccardo Pesce και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio. Το μεσαίωνα, σε μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα, δυο παιδιά ξεθάβουν τη ρίζα ενός πυθαγόρειου μανδραγόρα, για να τους βοηθήσει να πάρουν πίσω τα πρόβατα που τους έκλεψε ο άρχοντας, πρόγονος τού Μαύρου Πητ. Στη σύγχρονη εποχή, ο Μίκυ και ο καθηγητής Ζάποτεκ πηγαίνουν στην ίδια χώρα, για να βρουν το θρυλικό αυτό φυτό. Θα καταφέρουν να το βρουν; Και τι σχέση είχαν με την έρευνά τους τα γεγονότα στο μεσαίωνα;

Άλλη μια όμορφη ιστορία. Ωραία η ιδέα τού μανδραγόρα, που η ρίζα του είναι κάτι σαν ζωντανό ανθρωπάκι, όπως λέγαν οι μεσαιωνικές προλήψεις, ενώ η λύση στο μυστήριο τού παλιού σχολείου, που χρειάστηκε να λύσουν ο Μίκυ με το Ζάποτεκ, για να βρουν το μανδραγόρα, ήταν εντελώς αναπάντεχη. Και εδώ το σχέδιο είναι καλό. Λιγάκι ξενίζει ο Μαύρος Πητ με το γκρίζο κεφάλι, αλλά, περιέργως, δεν ενοχλεί. Και εδώ θα βάλω ένα οκτώμισι με εννέα.

Η τρίτη ιστορία μάς επιφυλάσσει μια μικρή έκπληξη, καθώς δεν πρόκειται για ανατύπωση από παλαιότερο τεύχος. Πρόκειται για το μυστήριο στην λυρική σκηνή, σε σενάριο Sisto Nigro και σχέδιο Lara Molinari. Ο ντετέκτιβ Χάρυ Βδέλας (ο «Ὠμπέριος Βογάρτος», όπως τον έλεγα σε ένα σχόλιο στην παρουσίαση τού Μίκυ Μάους 2376) και ο Φέθρυ καλούνται να βρουν ποιος έκλεψε το τυχερό γοβάκι τής πρίμα μπαλαρίνας, μια μέρα πριν την πρεμιέρα. Ήταν ένας από τους τρεις υπόπτους, ή μήπως ήταν κάποιος άλλος;

Το σχέδιο δεν ήταν κακό, αλλά η υπόθεση είχε πολύ προβλέψιμη κατάληξη. Επειδή ήταν καινούργια ιστορία, θα είμαστε επιεικείς και θα βάλουμε ένα επτά.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το τέταρτο επεισόδιο τής σειράς παπιοκίνητα, που είναι το αυτοκίνητο του μυστικού πράκτορα Τζέημς Μπονγκ, σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Stefano Intini.

Τελικά, νομίζω ότι, μετά από δύο μέτρια τεύχη, έχουμε πάλι στα χέρια μας ένα ωραίο τεύχος, που μας άφησε καλές εντυπώσεις. Στην αναβροχιά, λένε, καλό και το χαλάζι, αλλά νομίζω ότι εδώ είχαμε πραγματική βροχή, που μας δρόσισε. Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο τεύχος, με το τέταρτο επεισόδιο τής σειράς, θα μας δροσίσει ακόμα περισσότερο!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2414 – «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ»

 1. Ο/Η Corto λέει:

  Καλημέρα, κύριοι.

  Λοιπόν, αυτό εδώ το τεύχος διαβάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και πολύ ευχάριστα!

  Τρείς ιστορίες, επιτέλους και οι 3 καλές(με την τελευταία απλά να μειονεκτεί λιγάκι, απέναντι στις άλλες), αλλά και ικανοποιητικό σκίτσο. Δικαίως το αξιολόγησε ανάλογα ο Κρίτωνας. Σαν σύνολο το αξίζει το 8,5. Το μόνο που περιμένουμε όλοι φαντάζομαι, είναι πότε θα σταθεροποιηθεί η ποιότητα του περιεχόμενου, γιατί πράγματι τα 2 προηγούμενα τεύχη ήταν μέτρια(προς αρνητικά)…

  Από την πρώτη ιστορία, που ήταν απολαυστική, υπάρχουν 2 καρέ, σε 2 διαδοχικές σελίδες, που κάνουν …μπαμ, για την ενότητα μας!

  Να βάλουμε και ένα 10 στην παρουσίαση του Κρίτωνα, που ήταν άριστη και αυτή την φορά!

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η vellevelle λέει:

  Ώστε ο Andrea Ferrari(s) σχεδίασε τα παπιοκινητά. Αναμενόμενο θα μου πεις.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η periklis12 λέει:

  Γειά σας!

  Πράγματι, αυτό το τεύχος ήταν πολύ καλό! Η 1η ιστορία, παρ’ ότι ιταλική, είχε στοιχεία από μπαρκσικές ιστορίες (π.χ. τα παιδιά βοηθούν τον θείο με το βιβλίου των Μικρών Εξερευνητών (έστω και σε ταμπλέτα), ο Σκρούτζ να αναπολεί γεγονότα από το παρελθόν του). Απολαυστική, και πιστεύω πως οι σκίες που βάζουν τελευταία δεν είναι κακές.

  Και η 2η ιστορία ήταν πολύ ωραία, με πολύ καλό σενάριο, το σχέδιο όμως σε μερικά σημεία με ξένιζε (η ιδεα μου ήταν ή ο μανδραγόρας έμοιαζε με το grinch;).

  Η 3η ιστορία ήταν και αυτή καλή και με καλό σχέδιο (ο Χάρυ Βδέλας πάντως δεν είναι και ο καλύτερος ήρωας).

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Καλησπέρα, Περικλή!

   Για τον μανδραγόρα, θα συμφωνήσω! Όπως και γενικότερα για το τεύχος, σαν συνολική εικόνα, που ήταν πραγματικά πολύ πιο πάνω από τα δύο προηγούμενα, τα οποία είχαν μάλιστα ν μας προβληματίζουν. Για να δούμε την επομενη εδβομάδα…

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.