ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2420 – «ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΑΛΙΓΑΤΟΡΕΣ»

Μίκυ Μάους 2420. Ένα τεύχος, στο οποίο ακόμα και ένας καρχαροδοντόσαυρος σαν και μένα, όπως περιγράφεται στα αξιοπερίεργα αυτού τού τεύχους, δύσκολα θα μπορέσει να βρει κάποιο ψεγάδι.

001

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία δέκα μικροί αλιγάτορες, σε σενάριο Teresa Radice και σχέδιο Stefano Turconi. Πρόκειται για την τελευταία ιστορία αυτού τού κύκλου με ιστορίες τού ρεπόρτερ Γκούφυ και, όπως πολύ σωστά υπέθεσε ο Γιώργος την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί φόρο τιμής στις ιστορίες τής Αγκάθα Κρίστι.

Επτά άτομα λαμβάνουν μια πρόσκληση από κάποιον κύριο Ινκόγκνιτο, να περάσουν μερικές μέρες στην έπαυλή του στο νησί τού αλιγάτορα. Πρόκειται για τον στρατηγό Τσεκουράτο («εγώ είμαι στρατιωτικός και τα λέω τσεκουράτα»!), τη χαρτομάντισσα Κλάραμπελ, το δημοσιογράφο Γκούφυ, μια ανώνυμη ηλικιωμένη κυρία που συνέχεια πλέκει και που θα μπορούσε να είναι η Μις Μαρπλ, τον διευθυντή τής εφημερίδας τού Γκούφυ, κύριο Βαν Φαντ, τον φυσιοδύφη Αριζόνα Τζόουνς και τον τενίστα Φρεντ Πιπέρρυ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο μπάτλερ Ιάκωβος, η μαγείρισσα και η καμαριέρα, που δεν είναι άλλη από τη Μίννι.

Φυσικά υπάρχουν και δέκα αγαλματίδια αλιγατόρων, ένα παιδικό τραγουδάκι που αναφέρεται στους δέκα μικρούς αλιγάτορες, που ένας-ένας εξαφανίζονται, σαν τους μικρούς Ινδιάνους στην ιστορία τής Αγκάθα Κρίστι (από πού μας προέκυψαν νέγροι στα Ελληνικά;) και φυσικά μαζί τους εξαφανίζονται καλεσμένοι και προσωπικό, μέχρι που δεν μένει… κανείς!

Παρ’ όλ’ αυτά, ο ρεπόρτερ Γκούφυ, αν και εξαφανισμένος κι’ αυτός, θα βρει τη λύση. Όσο για το ποιος είναι ο ένοχος, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πιο στερεότυπη απάντηση, για το ποιος το έκανε, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η ιστορία τελειώνει με μία πολύ όμορφη αποκάλυψη, που θα πρέπει να διαβάσετε την ιστορία, για να τη μάθετε.

Η ιστορία αναπαράγει την ατμόσφαιρα μυστηρίου τών ιστοριών τής Κρίστι και έχει αρκετή αγωνία. Μπορεί να πρόκειται για ιστορία Ντίσνεϋ, όπου κάπου ξέρεις ότι τελικά δεν έχει γίνει κανένας φόνος, αλλά, όταν αυτό αποκαλύπτεται, αισθάνεσαι τεράστια ανακούφιση, γιατί πραγματικά πίστευες ότι σ’ αυτή την ιστορία θα είχαν παραβεί τον κανόνα.

Ο ρεπόρτερ Γκούφυ είναι στο μεγαλύτερο μέρος τής ιστορίας κομπάρσος, αλλά αυτό δεν ενοχλεί καθόλου, καθώς στο τέλος τής ιστορίας ο Γκούφυ παίρνει τον κεντρικό ρόλο και δίνει τη λύση με το δικό του, μοναδικό τρόπο.

Τα σκηνικά είναι ωραία σχεδιασμένα. Μόνο ως προς τους χαρακτήρες υπολείπεται λιγάκι το σχέδιο, αλλά έτσι που βυθίζεσαι μέσα στην ιστορία, ούτε που το προσέχεις.

9,5 τουλάχιστον! Ένα πολύ καλό τέλος γι’ αυτόν τον κύκλο ιστοριών.

MIKY MAOYS 2420 INSIDE 1 CT

Συνεχίζουμε με την ιστορία οι θαυματουργές καραμέλες αμπεμπαμπλόμ, σε σενάριο και σχέδιο Enrico Faccini. Εδώ ο Ντόναλντ είναι πλασιέ, που προσπαθεί να πουλήσει μία… όχι δεν θα σας το πω, μη σας χαλάσω την έκπληξη. Διαβάστε την ιστορία! Φυσικά δεν τα καταφέρνει, διότι δεν μπορεί να γοητεύσει τους υποψήφιους πελάτες. Η σωτηρία εμφανίζεται στο πρόσωπο του Κύρου, ο οποίος δίνει στον Ντόναλντ κάτι καραμέλες, οι οποίες δίνουν, σε όποιον τις φάει, ένα ακαταμάχητο χαμόγελο. Το τι ακολουθεί από εκεί και πέρα δεν περιγράφεται. Χτυπιόμουν από τα γέλια!

Το σχέδιο θυμίζει λιγάκι αυτό τού William Van Horn, και η υπόθεση τις πιο εξωφρενικές ιστορίες του. Το περίεργο χαμόγελο τού Ντόναλντ ξενίζει λιγάκι, αλλά έτσι έπρεπε.

Κι’ άλλο 9,5. Τρέξτε να πάρετε το τεύχος, πριν εξαντληθεί!

050

Εδώ είστε ακόμα; Θα εξαντληθεί το τεύχος, και θα το μετανιώσετε!

Τέλος πάντων, το τεύχος τελειώνει με την ιστορία το επικίνδυνο δώρο, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Paolo Campinoti, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2003, στο Μίκυ Μάους 1943. Εδώ ο Πασχάλης αγοράζει για τα γενέθλια τής γιαγιάς Ντακ ένα μουσικό κουτί με μια μπαλαρίνα, που χορεύει. Το πρόβλημα είναι πώς θα πάει ο Πασχάλης τη μπαλαρίνα μέχρι το αγρόκτημα, που κάθε φορά που ακούει τη μουσική, τον πιάνει ο ύπνος.

Μια ανάλαφρη ιστορία, με κάμποσο γέλιο, όχι τόσο όσο η προηγούμενη, αλλά όσο χρειάζεται για να προσγειωθείς ομαλά, όταν γυρίσεις και την τελευταία σελίδα τού περιοδικού. Ένα 8 με 8,5 το βάζουμε άνετα.

MIKY MAOYS 2420 INSIDE 3 CT

Στο επόμενο τεύχος θα διαβάσουμε την ιστορία το σούπερ κύπελλο, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το εξώφυλλο στη διαφήμιση είναι από το Topolino 2878, οπότε η ιστορία ενδέχεται να είναι η la finale, finalmente, (τελικά, o τελικός) με το Ντόναλντ και το Μίκυ, μια ιστορία με ποδοσφαιρικό θέμα σε δύο μέρη.

098

Συμπερασματικά, λοιπόν, είχαμε ένα πάρα πολύ καλό τεύχος, τής τάξης τού 9 με 9,5. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, μια και βλέπω ότι έχετε φύγει όλοι, προς αναζήτηση τού τεύχους. Καλή ανάγνωση!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2420 – «ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΑΛΙΓΑΤΟΡΕΣ»

 1. Ο/Η Corto λέει:

  Φίλτατοι κομικσοφαγάνες, καλημέρα και καλό μήνα!

  Δεκέμβριος, μήνας μαγικός και γεμάτος αναμνήσεις και φυσικά, μήνας των Χριστουγέννων, της αγαπημένης γιορτής όλων των παιδιών (ανεξαρτήτως ηλικίας!)!

  Εμείς εδώ θα τον γιορτάσουμε όπως ακριβώς πρέπει, με πολλές εκπλήξεις που σας έχουμε ετοιμάσει, όπως το Χριστουγεννιάτικό μας ημερολόγιο, που επιμελήθηκε ο Κρίτωνας, ή τα εορταστικά φόντα που φτιάξαμε για την σελίδα, όπως το σημερινό. Βέβαια, πρέπει να μας λέτε και καμία άποψη για όλα αυτά, για να ξέρουμε πως εισπράττετε όλες αυτές τις προσπάθειες και αν σας βρίσκουν σύμφωνους ή όχι.

  Ας μην ξεχνάμε και τον διπλό εορτασμό φέτος, για όλους τους φίλους του Comics Trades, την συμπλήρωση δηλαδή 3 χρόνων ύπαρξης, που θα την γιορτάσουμε παρέα με όλους εσάς, στις 22 του μήνα! Be there!

  Πριν πάμε στα του τεύχους 2420, του Μίκυ Μάους αυτής της εβδομάδας, επειδή μας ρωτάτε, να σας πληροφορήσω ότι είναι καθ’ οδόν και οι παρουσιάσεις των Μίκυ Μυστήριο, Μεγάλο Μίκυ, ΚΟΜΙΞ, των νέων τευχών τους. Ανά πάσα στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο, θα τις δείτε στην κεντρική σελίδα!

  Με λίγα λόγια, το παρόν τεύχος του Μίκυ Μάους, είναι να το διαβάσετε 1,2 ή και παραπάνω φορές και φυσικά, να πάτε να το αγοράσετε αμέσως, όπως λέει και ο Κρίτωνας, αφού δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τόσο συχνά, άρτια τεύχη σαν κι αυτό στα περίπτερα! 9 στο σύνολο, με υποψία 9,5, που ενδεχομένως και να μην ήταν υπερβολική σαν βαθμολογία, αλλά την κρατάω για το Χριστουγεννιάτικο! Και οι 3 ιστορίες, ήταν απίθανες! Μπράβο στην έκδοση! Να μην γκρινιάζουμε συνέχεια.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Να προσθέσουμε για τα χριστουγεννιάτικα ότι, πρώτη Δεκεμβρίου σήμερα, άνοιξε το πρώτο παραθυράκι, τόσο στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο όσο και στη φωτογραφία τού πραγματικού. Έτσι για να μη νομίζετε ότι το ημερολόγιο ήταν απλώς μια σειρά από αριθμημένα καδράκια! Επισκεφθείτε, από το σύνδεσμο στο περιθώριο, τη σελίδα, για να δείτε λεπτομέρειες και τι έκρυβε το πρώτο παραθυράκι.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.