ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2429 – «ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Χ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΧΑΝΧΟΥΑΚ»

Να ‘μαστε πάλι στο Παρασκευιάτικο ραντεβού μας, να παρουσιάσουμε, με τη συνηθισμένη καθυστέρηση, το τεύχος 2429 τού Μίκυ Μάους.

001

Το τεύχος ξεκινά με τη συνηθισμένη μονοσέλιδη ανακεφαλαίωση από τα χρονικά τού πλανήτη Χ και τον κατάλογο τών νέων όρων που πρέπει να μάθουμε γι’ αυτή την εβδομάδα.

004

Πέμπτο, λοιπόν, μέρος από τα τα χρονικά τού πλανήτη Χ, με τίτλο στην Χανχουάκ (ή, σύμφωνα με το εξώφυλλο, άφιξη στην Χανχουάκ), σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Antonello Dalena και Claudio Sciarrone. Το επεισόδιο τής περασμένης εβδομάδας το βρήκα μάλλον αδιάφορο και, παρόλο που το σημερινό επεισόδιο είναι καλύτερο, η σειρά έχει αρχίσει να κουράζει.

Στο σημερινό επεισόδιο, λοιπόν, οι ήρωές μας συνεχίζουν να πορεύονται προς την πόλη Χανχουάκ, η οποία, παρά τον τίτλο τής ιστορίας, εμφανίζεται, αν εμφανίζεται (αυτό θα το μάθουμε την άλλη εβδομάδα) μόλις στο τελευταίο καρέ. Οι ήρωές μας κάνουν μια παράκαμψη στην πόλη Σχιζονία, η οποία είναι μία χωροχρονική πύλη, μέσω τής οποίας ο Μίκυ επισκέπτεται την παράλληλη διάσταση, στην οποία είχε παγιδευτεί η Μίννι, για να την σώσει. Με τη βοήθεια τής Μίννι ελευθερώνουν και τον Οράτιο, που είχε συγχωνευθεί με μία πλάκα πάγου και όλοι μαζί καταφέρνουν να γλιτώσουν από ένα ή δύο κυνηγούς επικηρυγμένων, πού είχε στείλει (μάλλον) το μαύρο λουκάνικο φάντασμα για να τους σταματήσει.

Όπως είπα και πριν, η ιστορία έχει αρχίσει να κουράζει. Είμαστε στο πέμπτο επεισόδιο, ένα επεισόδιο πριν από το τέλος, και ακόμα εισάγουν καινούργια πράγματα, ίσα ίσα για να εντυπωσιάσουν. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ιστορία φαντασίας, όπου όλα μπορεί να συμβούν, αλλά μια καλή ιστορία φαντασίας θέτει στην αρχή τους κανόνες τού κόσμου στους οποίους ζουν οι ήρωες και στους οποίους πρέπει να υπακούσουν στην προσπάθεια να επιτύχουν το στόχο τους. Να μου θυμηθείτε ότι στο επόμενο και τελευταίο επεισόδιο, θα μας προκύψει από το πουθενά κάποιο φλαπαφλούπεν, το οποίο, σαν από μηχανής θεός, θα δώσει στο Μίκυ τη δυνατότητα να νικήσει.

Όσο για το σχέδιο, η ποιότητα είναι μεν αυτή που είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα επεισόδια, αλλά οι δύο κυνηγοί επικηρυγμένων, που εμφανίστηκαν κι’ αυτοί απ’ το πουθενά, είναι άστα να πάνε.

Θα βάλω μόλις ένα 8.

005

Το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτού τού επεισοδίου είναι ίσως το συνοδευτικό άρθρο, που αναφέρεται σε τοπία και πλάσματα στη γη, τα οποία μοιάζουν να προέρχονται από άλλο πλανήτη!

035

Η επόμενη ιστορία είναι ο απίθανος αριθμοαναλυτής, σε σενάριο Sergio Cabella και σχέδιο Andrea Lucci. Ο Κύρος, προσπαθώντας να κατασκευάσει μια εφεύρεση που του ζήτησαν τα παιδιά, φτιάχνει κάτι που ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι κάνει. Την εφεύρεση την παίρνει ο Σκρουτζ, ο οποίος βρίσκει τι κάνει η εφεύρεση και, χρησιμοποιώντας την, βγάζει τόσα πολλά λεφτά, που όταν αναπόφευκτα την χαλάει ο Ντόναλντ, ο Σκρουτζ δεν ενοχλείται.

Ενδιαφέρουσα ιδέα, πρωτότυπη εκτέλεση, αλλά το τέλος είναι απογοητευτικό, καθώς θα περίμενες ο Σκρουτζ να ξεσπάσει στο Ντόναλντ με οργή ανάλογη των χρημάτων που δεν θα κέρδιζε πια. Είναι και το σχέδιο μόνο μέτριο προς καλό, οπότε και εδώ θα βάλουμε ένα οκτώ. Ένα οκτώ, που για δεύτερη ιστορία είναι πολύ καλύτερο από το οκτώ τής πρώτης ιστορίας, από την οποία θα περιμέναμε περισσότερα.

055

Το τεύχος τελειώνει με την ιστορία το αυθεντικό περσικό χαλί, σε σενάριο και σχέδιο Enrico Faccini, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2005, στο Ντόναλντ 89, με τον τίτλο το υπέροχο περσικό χαλί.

Ο Ντόναλντ καυχάται ότι έχει στο σπίτι του ένα περσικό χαλί και υπόσχεται στο Γκαστόνε να του δείξει μια φωτογραφία, αφού φυσικά χαλί δεν υπάρχει. Πώς όμως θα υπάρξει η φωτογραφία, όταν δεν υπάρχει το χαλί για να φωτογραφηθεί; Εδώ θα βοηθήσει ο Φέθρυ, οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Αρκετή πλάκα, αλλά μας τα χαλάει το σχέδιο, το οποίο ενώ προσπαθεί να είναι σε κλασικό στυλ, τα κεφάλια, ιδίως αυτό τού Γκαστόνε, έχουν πρόβλημα. Και εδώ οκτώ θα βάλουμε, το οποίο, επειδή πρόκειται για τρίτη ιστορία και ανατύπωση, είναι καλύτερο από το οκτώ τής δεύτερης ιστορίας, το οποίο είναι καλύτερο κλπ. κλπ.

081

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το έκτο και τελευταίο μέρος από τα χρονικά τού πλανήτη Χ, με τίτλο η ώρα τής τελικής αναμέτρησης.

098

Οκτώ και οκτώ και οκτώ, διά τρία οκτώ. Δεν πέρασα άσχημα με το τεύχος, αλλά δεν άφησε και κάτι που θα μου μείνει!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2429 – «ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Χ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΧΑΝΧΟΥΑΚ»

 1. Ο/Η Corto λέει:

  Καλημέρα, κύριοι

  Πάμε για φινάλε την άλλη Παρασκευή, στον πλανήτη Χ. Πολύ ωραία ιστορία. Δεν μπορώ να σχολιάσω όμως παραπάνω το τεύχος, καθώς δεν το έχω πάρει ακόμη. Η απεργία διαρκείας στις μεταφορές, δεν δίνει προς στιγμή την δυνατότητα στην επαρχία, για πρόσβαση σε περιοδικά(μεταφέρονται οδικώς), παρά μόνον σε εφημερίδες(μεταφέρονται αεροπορικώς). Επιφυλάσσομαι λοιπόν, όταν το διαβάσω να πω περισσότερα.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η vellevelle λέει:

  Καλά στην τελευταία εικόνα το φάντασμα φοράει γάντια κουζίνας;
  Και πάλι λίγο μεγάλα του πέφτουν!

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η vellevelle λέει:

  Δυστυχώς, όπως λέγαμε και στα προηγούμενα άρθρα, απ’ ότι φαίνεται έχει θέμα σε όλα!

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Corto λέει:

  Κύριοι, η κατάσταση με τις απεργίες στους λιμενεργάτες συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να μην έχω διαβάσει το τεύχος, ώστε να καταθέσω την άποψη μου περί αυτού. Το πρόβλημα όμως έχει και άλλες διαστάσεις, σε σχέση με την ενημέρωση που παρέχουμε στους αναγνώστες μας, μέσα από τις παρουσιάσεις των τίτλων Φάντομ, Μεγάλο Μίκυ, Ντόναλντ και Μίκυ Μάους.

  Δυστυχώς, αν δεν αναλάβει κάποιο μέλος της συντακτικής μας ομάδας, τις εν λόγω παρουσιάσεις(με αποσπάσματα σελίδων), δεν θα μπορέσουν να αναρτηθούν τα σχετικά άρθρα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το πρακτορείο διανομής τύπου στο νησί, πληροφορήθηκα ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση, να μην έρθουν ούτε αυτή την εβδομάδα.

  Παρακαλώ θερμά λοιπόν, όποιοι από εμάς έχουν την δυνατότητα αυτών των παρουσιάσεων, μένοντας στην Αθήνα, αν το επιθυμούν να μας βοηθήσουν.

  Σας ευχαριστώ πολύ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.