ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ! – 9 — ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

dialog2

Στον ένατο διαγωνισμό συμπληρώστε το διάλογο, νικητής ήταν ο Ioannis Doukiris, ο οποίος, με λίγη βοήθεια από τον όλως υμέτερο στο «σφίξιμο» του διαλόγου, ώστε να χωρέσει στο διαθέσιμο χώρο, συμπλήρωσε το καρέ τού διαγωνισμού με τον εξής ευρηματικό τρόπο:

mm0824_3

Ο διάλογος ήρθε πρώτος στην ψηφοφορία, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 7 ψήφους από 18, ήτοι 38,89% τών ψήφων. Συγχαρητήρια, Ιωάννη και εις ανώτερα. Μπορεί να άργησες να πάρεις μέρος στο παιχνίδι μας, αλλά μπήκες δυναμικά!

Κανονικά, στο σημείο αυτό θα ξεκινούσαμε τον επόμενο διαγωνισμό μας. Όμως, μαζί με τον προηγούμενο διαγωνισμό, ξεκινήσαμε και μια δημοσκόπηση, με θέμα «Θέλετε να συνεχίσουμε αυτού του είδους τους διαγωνισμούς;». Τα αποτελέσματα ήταν εξόχως ενδιαφέροντα.

Ποσοστό
Ψήφοι
Ναι 50,59% 43
Όχι 37,65% 32
Μόνον αν αρχίσουμε να δίνουμε βραβεία 12,00% 10

Εκ πρώτης όψεως, τα καθαρά «ναι» (η τρίτη επιλογή, δεδομένου ότι βραβεία συνήθως δεν δίνουμε, ουσιαστικά σημαίνει κι αυτή «όχι») υπερίσχυσαν με οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου. Όμως, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Στην αρχή, τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα, δεδομένης τής μικρής συμμετοχής στους προηγούμενους διαγωνισμούς: λίγες ψήφοι, με τα καθαρά «ναι» να είναι σε μειοψηφία.

Μετά από δυο-τρεις μέρες, όμως, η δημοσκόπηση άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής, με τα «όχι» να παίρνουν την πρωτοπορία και μετά από λίγο να αντισταθμίζονται από τα «ναι». Κάποιοι διπλοψήφιζαν, είτε παρακάμπτοντας τη μικρή προστασία που προσφέρει η polldaddy κατά τού διπλοψηφίσματος (δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, οπότε δεν έχει συγχαρητήρια σε όσους το έκαναν) είτε βάζοντας συγγενείς και φίλους να ψηφίσουν κι εκείνοι!

Όταν είχαν φτάσει οι ψήφοι τις 66, με τις μισές ακριβώς να είναι «ναι», κάναμε λίγο πιο αυστηρή την προστασία κατά τού διπλοψηφίσματος (ούτε και εδώ έχει συγχαρητήρια, όμως) και η εισροή ψήφων μειώθηκε, αν και δεν σταμάτησε, μια και τελικά φτάσαμε τις 85 ψήφους.

Καθένας μπορεί να κάνει τις υποθέσεις του για το γιατί συνέβη αυτό που συνέβη. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η πραγματική δημοσκόπηση δεν ήταν η συγκεκριμένη, αλλά η συνηθισμένη ψηφοφορία για το διαγωνισμό! Με το μέλλον τού διαγωνισμού να κρίνεται, μόνο 18 άτομα βρέθηκαν να ψηφίσουν. Οι υπόλοιποι από τους 43, που υποτίθεται ότι ψήφισαν πως θέλουν να συνεχίσουμε αυτού τού είδους τους διαγωνισμούς, γιατί δεν ψήφισαν στην ψηφοφορία τού διαγωνισμού;

Διά ταύτα, αφού το συμπληρώστε το διάλογο δεν φαίνεται να κινεί το ενδιαφέρον παρά μιας χούφτας αναγνωστών, κάπου εδώ ολοκληρώνει τον κύκλο του. Προτάσεις για το τι θα θέλατε να το αντικαταστήσει είναι ευπρόσδεκτες στη διεύθυνση e-mail τού blog.

Για να μην τελειώσουμε με πικρή νότα, θα κλείσουμε με το ποια θα ήταν η συμμετοχή μου στον επόμενο διαγωνισμό, αν συνεχίζαμε, η οποία νομίζω ότι συνοψίζει και τις περισσότερες συμμετοχές που νίκησαν στους διαγωνισμούς μας!

mm0824_kriton

Όλα τα κουίζ αυτού του τύπου τα συγκεντρώνουμε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Συμπληρώστε το διάλογο and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ! – 9 — ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 1. Ο/Η Corto λέει:

  Καλημέρα, κύριοι

  Θα χαρακτήριζα σαν χρονικό μιας πραναγγελθείσας κατάργησης, την όλη διαδικασία. Το μόνο που έμενε ήταν να δούμε τα τελικά αποτελέσματα δημοσιευμένα(καθώς οι περισσότεροι εξ υμών τα «τσεκάριζαν» πολύ συχνά…), αλλά και να διαβάσουμε την διατύπωση του κείμενου που θα συνόδευε την ανάρτηση.

  Θεωρώ πως ο Κρίτων όχι απλά έπραξε ορθώς, αλλά και αιτιολόγησε με τον καλύτερο και τον πλέον επεξηγηματικό τρόπο, τα όσα συνέβησαν στον διάστημα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Μιας δημοκρατικής διαδικασίας που θελήσαμε να σας δώσουμε, ώστε να καταθέσετε την άποψη σας, ασχέτως αν αυτή εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία… Όσοι το επιδίωξαν, όπως και ο συντάκτης και συνδιαχειριστής πολύ σωστά αναφέρει, δεν έχουν να εισπράξουν συγχαρητήρια. Τι έκαναν και για ποιό λόγο, εκείνοι γνωρίζουν…

  Λυπάμαι που καταργείται μια τόσο ευρηματική ιδέα, που μας πρόσφερε την δυνατότητα να βγάλουμε χιούμορ, ο καθένας με τον τρόπο του και να διακωμωδήσουμε την καθημερινότητα σε κάποιες περιπτώσεις, μέσα από κόμικς καρέ. Όμως, ήταν όπως αναφέρω και πιο πάνω επιβεβλημένη σαν κίνηση.

  Ολοκληρώνω την τοποθέτηση μου, με δύο απορίες:

  Η μια είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν του Κρίτωνα: Που πήγαν οι υπόλοιποι από τους 44 θετικούς ψήφους και γιατί δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του καρέ αυτής της εβδομάδας;

  Και η δεύτερη, άραγε όλοι όσοι εξέφρασαν την αντίρρηση τους για την συνέχιση του διαγωνισμού, θα καταθέσουν προτάσεις γιατην δημιουργία ενός ίσως επόμενου, φτιαγμένου επάνω στις δικές τους απαιτήσεις; Γιατί αν δεν το πράξουν, τότε οι ίδιοι θα δώσουν και λαβές για υποθέσεις σε όλους μας, σχετικά με τον λόγο για τον οποίο ζήτησαν να καταργηθεί… Τον πραγματικό λόγο, εννοώ…

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Ioannis Doukiris λέει:

  Δε ξέρω από που να ξεκινήσω, οι σκέψεις μου ακόμα δεν έχουν μπει στη σειρά που τις θέλω αλλά…ξέρω που θέλω να καταλήξω. Ο διαγωνισμός όπως και οι αναρτήσεις σας αποσκοπούν στην αλληλεπιδραστική σχέση των μελών μας και γιατί όχι στην προσέλκυση νέων. Αν θυμάμαι καλά ο λόγος που σας ανακάλυψα ήταν η αναζήτησή μου στο διαδίκτυο για παλιά κόμικς και ειδικά για την εξέλιξη του Κάπταιν Μαρκ.(Χαχαχα. Φανατικός αναγνώστης στα προεφηβικά κι εφηβικά μου χρόνια του περιοδικού -Αγόρι- που με την πάροδο του χρόνου κατέληξε ως μια απλή ανάμνηση.)
  Παρακολουθώ όσο μου επιτρέπει ο χρόνος και η διάθεση τις καθημερινές σας κινήσεις εδώ στο χώρο που φιλοξενείται η αγάπη σας και το μεράκι σας για το κόμικ-περιοδικό. Κομμάτι της επικοινωνίας μας ήταν κι ο διαγωνισμός μας! Ο σκοπός του ήταν ο απλούστερος κι ο πιο ξεκάθαρος! Ο ανταγωνισμός ακόμα και στην σύλληψη μιας ιδέας είναι θεμιτός! Δε φαντάζεστε πόση χαρά πήρα όταν είδα ότι δεν έχει έπαθλο. Ανιδιοτελής συμμετοχή. Σπάνιο φαινόμενο. Σπάνιος ιστοχώρος! Τα σπάνια δεν τροποποιούνται.
  Θέλω να παρακαλέσω πριν τον καταργήσετε να βρείτε έναν καλύτερο αντικαταστάτη.
  Όσοι μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν με την ψήφο τους την κατάργησή του ας ξανακάνουν τον κόπο να προτείνουν κάτι άλλο, καλύτερο.
  Εξ άλλου το λένε κι οι σοφοί…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Γιάννη,

   Να σε ευχαριστήσω αρχικά, για τα καλά σου λόγια. Χωρίς αυτά, χωρίς εσάς, χωρίς τη δύναμη που δίνει ο ένας στον άλλο, για να ανασύρουμε μνήμες πιο πάντων, χωρίς την συμμετοχή που – ναι – επιζητούμε, τίποτα δεν θα μπορούσε να αντέξει, περισσότερο από όσο μια σταγόνα νερό…

   Πραγματικά με άγγιξε πολύ το σχόλιο σου.

   Ήταν από ψυχής και το ένοιωσα. Σε ευχαριστώ πολύ που είσαι μαζί μας. Που βλέπεις την αγνότητα σε όλες αυτές τις λέξεις και τις εικόνες. Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα ένοιωθα κι εγώ όμορφα, αν έρχονταν κάτι να πάρει την θέση του διαγωνισμού αυτού, που να μας δίνει όλους μας κίνητρα για να βγάλουμε δημιουργικότητα και αγνότητα ξανά, στις προθέσεις και τις σκέψεις μας.

   Να`σαι καλά, φίλε Γιάννη!

   Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Manos Papad λέει:

  Κρίμα……Θα σου στείλω φίλτατε Corto την δική μου ιδέα για την γνώμη μου τι θα ήθελα να αντικαταστήσει τον διαγωνισμό…και πάλι κρίμα….

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.