ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2437 – «ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ»

Παρασκευή 29 Απριλίου σήμερα και, ενώ κάποιοι ετοιμάζονται να ξαναπάθουν… φεστιβάλ, κάποιοι άλλοι διαβάζουν το νέο τεύχος 2437 τού Μίκυ Μάους!

001

Το τεύχος ανοίγει με την ιστορία το άγαλμα στην Σκάλα τού Μιλάνου, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Marco Mazzarello. Για να ανταμείψει τον Ντόναλντ, η Υπηρεσία τού προσφέρει, αντί για το μισθό του, που μάλλον ποτέ δεν τον κατέβαλε, διακοπές για δύο στο Μιλάνο. Όχι, δυστυχώς, με την Κατρίνα, που δεν εμφανίζεται σ’ αυτή την ιστορία (οπότε μαντεύετε και τη βαθμολογία που θα βάλω) αλλά με τη Νταίζυ. Στο Μιλάνο θα του φορτώσουν και μια (όντως) εύκολη δουλίτσα, μια και είναι εκεί, αλλά ο Ντόναλντ θα συναντήσει κατά τύχη και τον «αρχηγό τών αρχηγών» τής Οργάνωσης Ζήτα, τον οποίο τελικά θα καταφέρει να συλλάβει.

Παρ’ όλο που δεν πρόκειται για τυπική ιστορία με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ (η αγωνία είναι περιορισμένη στο ελάχιστο και όλοι είναι αυτό που δείχνουν), η ιστορία δεν παύει να είναι πολύ ευχάριστη, λόγω τής άφθονης δράσης και τού εξωφρενικού χιούμορ, το οποίο υποψιάζομαι ότι θα είναι ακόμα εξωφρενικότερο για όσους έχουν ζήσει στο Μιλάνο και αναγνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Είμαι σίγουρος ότι όσοι Μιλανέζοι διάβασαν την ιστορία, ακόμα θα χτυπιούνται από τα γέλια στο πάτωμα.

Η βαθμολογία είναι η προφανής: μυστικός πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ μείον Κατρίνα Κασκαντέρ ίσον εννέα.

005

Συνεχίζουμε με την ιστορία ζητείται ιππότης, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Andrea Lucci. Ο Σκρουτζ αρνείται κατηγορηματικά να συνοδεύσει τη Τζένυ σε κάποιο χορό, διότι, πέρα από τους γνωστούς λόγους, πρέπει να συναντήσει μια κυρία για δουλειές. Ο Ντόναλντ και η Νταίζυ τής λένε να βρει κάποιον άλλον συνοδό, για να μη χάσει το χορό, αλλά ο μόνος διαθέσιμος που μπορούν να βρουν είναι… (κάθεστε καλά;) είναι, λέγω (ή, μάλλον, γράφω), ο… Φέθρυ! Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Εξωφρενικές καταστάσεις όσο δεν παίρνει. Θα κόψουμε μια μονάδα για το κάπως άτεχνο σχέδιο, αλλά πάλι το εννιάρι μάς προκύπτει άνετα.

053

Τελειώνουμε με την ιστορία θησαυρός από το παρελθόν, με τον Τζούνιορ Ντακ, σε σενάριο Valentina Camerini και σχέδιο Emilio Urbano. Η δασκάλα βάζει εργασία στα παιδιά να βρουν στοιχεία για την ιστορία τού χωριού και να τα παρουσιάσουν. Ξεκινώντας από το ερειπωμένο μουσείο τού χωριού, τα παιδιά θα ζήσουν μια υπέροχη περιπέτεια και, ταυτόχρονα, θα μάθουν και διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία τού χωριού τους. Άλλη μια υπέροχη ιστορία με τον Τζούνιορ Ντακ, που σε αφήνει με τα μάτια ελαφρώς βουρκωμένα και με ένα πλατύ χαμόγελο στο στόμα. Βαθμολογία; Αγγίζει το δέκα!

073

Στο επόμενο τεύχος θα διαβάσουμε την ιστορία με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ επιχείρηση τοξική βροχή, η οποία πρέπει να είναι η ιστορία la macchina delle nuvole (η συννεφομηχανή), μια ιστορία σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Francesco D’Ippolito, που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη.

98

Αυτή την εβδομάδα είχαμε ένα τεύχος με αποκλειστικά καινούργιες ιστορίες, όλες διασκεδαστικές και όλες τής τάξεως τού 9 και άνω. 9–9,5 συνολικά για το τεύχος. Εύγε!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.