ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΗΡΙΑΛ 41. «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

001

Συνεχίζουμε την παρουσίαση τών φετινών μεγάλων σήριαλ με τις αστυνομικές ιστορίες, ένα τόμο με επτά αστυνομικές ιστορίες με τον Μίκυ Μάους, που τις είχαμε διαβάσει παλιότερα στο ομώνυμο περιοδικό ή στο μεγάλο Μίκυ.

005

031

Ο τόμος ξεκινά με την ιστορία κλέφτης κατ’ εξακολούθηση, σε σενάριο Caterina Mognato και σχέδιο Salvatore Deiana, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2000, στο Μίκυ Μάους 1751.

Κάποιος κλέβει ευτελή αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας για τους ιδιοκτήτες τους, και ο Μίκυ καλείται να τον εντοπίσει, συνεπικουρούμενος από μια πράκτορα του FBI, στην οποία κάποιος υψηλά ιστάμενος είχε αναθέσει (μαντέψτε γιατί) την υπόθεση.

Ενδιαφέρουσα υπόθεση, όμορφο σχέδιο, βάζουμε ένα 9 και προχωράμε.

059

Η δεύτερη ιστορία είναι ο άρχοντας τού χρόνου, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2003, στο μεγάλο Μίκυ 436, με τίτλο ο ασύλληπτος Τεμπόριους.

Εδώ ο Μίκυ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά ληστειών, που συμβαίνουν εν ριπή οφθαλμού, ενώ όλος ο υπόκοσμος του Μίκυ Σίτυ μοιάζει να έχει επανέλθει στον ίσιο δρόμο. Ο τίτλος τής ιστορίας κάπως προδίδει το πώς γίνονται οι ληστείες, οπότε απομένει να δούμε πώς θα χειριστεί το θέμα ο Μίκυ.

Πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση και εδώ, με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Λίγο μας τα χαλάει στο σχέδιο, όπου ο τρόπος με τον οποίον είναι ζωγραφισμένοι οι χοντροί χαρακτήρες, όπως ο Πητ και η Τρούντυ, κάπως ξενίζει. Και εδώ 9 θα βάλουμε, όμως, μια και η υπόθεση είναι πιο πρωτότυπη από την προηγούμενη.

091

Η τρίτη ιστορία είναι ο ρομποντετέκτιβ, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2003, στο Μίκυ Μάους 1952.

Ένα αστυνομικό ρομπότ, με εξαιρετικές ικανότητες να εντοπίζει τους κακοποιούς, βάζει σε δεύτερη μοίρα το Μίκυ και τους υπόλοιπους αστυνομικούς. Αυτά, βέβαια, μέχρι να βρουν οι κακοποιοί τρόπο να εξουδετερώσουν το ρομπότ, οπότε ο Μίκυ αναλαμβάνει να τους ανακαλύψει, χρησιμοποιώντας τις παλιές, καλές μεθόδους.

Και εδώ έχουμε ενδιαφέρουσα υπόθεση, αλλά και εδώ ο Pastrovicchio έχει πρόβλημα να σχεδιάσει τους χοντρούς. Θα βάλουμε και εδώ ένα 9, επισημαίνοντας απλώς να προσέξετε να μην παχύνετε, διότι κινδυνεύετε να σας σχεδιάσει ο κύριος Pastrovicchio!

129

159

Η τέταρτη ιστορία είναι το σύνδρομο των παραισθήσεων, σε σενάριο Silvano Mezzavilla και σχέδιο Romano Scarpa, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2005, στο Μίκυ Μάους 2057.

Η ιστορία ξεκινάει με τον Μίκυ να καταδιώκει δύο βιομηχανικούς κατασκόπους. Κατά τη διάρκεια τής συλλήψεώς τους γκρεμοτσακίζεται, με αποτέλεσμα να πάθει προσωρινή αμνησία. Αυτό το εκμεταλλεύεται ο δικηγόρος τών κατασκόπων, στήνοντας ολόκληρη σκευωρία, για να βγάλει το Μίκυ αναξιόπιστο μάρτυρα. Θα καταφέρει ο Μίκυ να αποδείξει ότι δεν έχει παραισθήσεις, και ότι πράγματι αυτοί που συνέλαβε είναι κατάσκοποι;

Πολύ καλή υπόθεση, είναι και το σχέδιο τού Scarpa, ας βάλουμε εδώ κάτι παραπάνω, ας πούμε 9,5.

189

Η πέμπτη ιστορία είναι η συσκότιση στο Μίκυ Σίτυ, σε σενάριο Alberto Savini και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio (πάλι αυτός;) που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2006, στο Μίκυ Μάους 2103.

Το Μίκυ Σίτυ ταλανίζεται από διακοπές ρεύματος, τις οποίες προκαλεί το Μαύρο Φάντασμα, απαιτώντας χρήματα από το δήμο, για να σταματήσει. Θα μπορέσει να τον εντοπίσει ο Μίκυ; (Η ερώτηση είναι ρητορική.)

Καλούτσικη υπόθεση, αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη, καλούτσικο και το σχέδιο, καλά τα πήγε και με τους χοντρούς ο Pastrovicchio, ας βάλουμε ένα 8,5, μια και οι προηγούμενες ιστορίες ήταν κάπως καλύτερες.

215

Η έκτη ιστορία είναι η νύχτα τής νυχτερίδας, σε σενάριο Carlo Gentina και σχέδιο Lara Molinari, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2007, στο Μίκυ Μάους 2142.

Δίπλα στον Γκούφυ μετακομίζει ένας καθηγητής ζωολογίας, που έχει μια τεράστια νυχτερίδα για κατοικίδιο. Καθώς φεύγει για ταξίδι, αναθέτει τη φροντίδα της στο Γκούφυ. Την ώρα που η νυχτερίδα είναι έξω από το σπίτι, για να κυνηγήσει έντομα, τρομάζει από κάτι πυροτεχνήματα, και εξαφανίζεται. Ο Μίκυ και ο Γκουφυ την παίρνουν στο κατόπι, ενώ εκείνη μπαινοβγαίνει στα σπίτια τής πόλης, προσπαθώντας να βρει το δικό της, σκορπίζοντας τον πανικό. Παρεμπιπτόντως, κατά τη διάρκεια τού κυνηγητού, ο Μίκυ και ο Γκούφυ εντοπίζουν και κάποιους διαρρήκτες, που έψαχνε η αστυνομία, έτσι για να πούμε ότι και αυτή η ιστορία ήταν αστυνομική.

Δεν ήταν όμως, οπότε ουσιαστικά έχουμε μια ιστορία-γκαγκ. Το σχέδιο ήταν καλό, μοντέρνο, αλλά συνολικά η ιστορία δεν στέκει επάξια δίπλα στις προηγούμενες. Δεν θα έλεγα ότι απλώς γεμίζει τις σελίδες, αλλά σίγουρα δεν είναι στο πνεύμα τών υπολοίπων, οπότε θα βάλουμε μόνον 8.

243

Η έβδομη και τελευταία ιστορία είναι το μάτι τού δράκου, σε σενάριο Casty και σχέδιο Vitale Mangiatordi, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2007, στο Μίκυ Μάους 2117.

Το Μαύρο Φάντασμα βάζει στο μάτι το πολύτιμο «μάτι τού δράκου» και θα σκαρφιστεί ένα σχεδόν αλάνθαστο σχέδιο, για να το κλέψει. Είπαμε σχεδόν αλάνθαστο, μια και λογάριαζε χωρίς το Μίκυ.

Εξαιρετική υπόθεση, όπως πάντα, από τον Casty, που αυτή τη φορά κάνει ένα διάλειμμα από τις φουτουριστικές ιστορίες στις οποίες μας έχει συνηθίσει. Και το σχέδιο καλό είναι, αν και κάπως μας τα χαλάει στο πώς είναι σχεδιασμένο το Μαύρο Φάντασμα. Παρ’ όλ, αυτά, ένα 9,5 θα το βάλουμε, καθώς η ιστορία αποτελεί ένα εξαιρετικό κλείσιμο γι’ αυτόν τον πολύ ωραιο τόμο.

———

Συμπερασματικά, έχουμε έναν πολύ καλό τόμο με αστυνομικές ιστορίες με τον Μίκυ. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι ιστορίες, και δεν τις έχετε, πιστεύω ότι θα τον εκτιμήσετε ιδιαίτερα. Συνολική βαθμολογία: 9.

Τις παρουσιάσεις τών καλοκαιρινών τόμων τού Μίκυ Μάους μπορείτε να τις διαβάσετε συγκεντρωμένες στην κατηγορία καλοκαίρι 2013.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μεγάλα Σήριαλ, Παρουσίαση: Μεγάλα Σήριαλ – Καλοκαίρι 2013, Τα μεγάλα σήριαλ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΗΡΙΑΛ 41. «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

  1. Ο/Η Corto λέει:

    Θυμάμαι τις μισές τουλάχιστον ιστορίες, από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις τους. Δεν ήταν κάποια από αυτές κακή, αλλιώς θα την είχα συγκρατήσει. Τον τόμο δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να τον διαβάσω ακόμα, ούτε παραλάβει λόγω μιας γκάφας, αλλά την Τρίτη θα μπορώ να εκφέρω μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Κρίνοντας από την παρουσίαση του Κρίτωνα, φαίνεται πολύ καλή η επιλογή ιστοριών. Συνεπώς φέτος τα Μεγάλα Σήριαλ ξεκίνησαν αν μη τι άλλο πιο δυναμικά από πέρσι.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.