ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 31 – «Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΟΥ ΚΛΟΝΤΑΪΚ»

MickeyMouse_CT

Untitled01

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.)

27 Ιανουαρίου τού 1967 σήμερα, μικυμαουσικά. Σίγουρα κάνει το κρύο τής… αρκούδας, οπότε το Μίκυ Μάους μάς το θυμίζει με μια ιστορία αναλόγου περιεχομένου στο τριακοστό πρώτο τεύχος του. Βάλτε τα παλτά σας και πάμε να την ξεφυλλίσουμε!

hatk

(Η εικόνα προέρχεται από την αναδημοσίευση της ιστορίας στο Μίκυ Μάους 1027.)

Η βασική ιστορία είναι η αρκούδα τού Κλοντάικ, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Giovan Battista Carpi. Η ιστορία αναδημοσιεύτηκε στη χώρα μας στα Μίκυ Μάους 489, 1027 και 1769.

Ο Ντόναλντ, ως… κατά φαντασίαν κυνηγός, έχει γραφεί μέλος τής λέσχης κυνηγών. Εκεί, υπό την επίδραση ενός δυνατού ποτού από… νιτρογλυκερίνη, ο Ντόναλντ δεσμεύεται να πιάσει την γιγαντιαία αρκούδα, που τρομοκρατεί το Κλοντάικ. (Είναι η πρώτη φορά, που διαβάζουμε αυτό το όνομα στο Μίκυ Μάους και μάλιστα χωρίς κάποια αναφορά στον Σκρουτζ Μακ Ντακ ή, έστω, στους χρυσοθήρες. Όταν μάθαμε ότι ο Σκρουτζ έκανε την περιουσία του εκεί, το όνομα μας ήταν ήδη οικείο από αυτήν την ιστορία.)

Ο Ντόναλντ πηγαίνει με τα παιδιά στο Κλοντάικ, όπου συνειδητοποιεί ότι δεν είναι δυνατόν να πιάσει μια τόσο μεγάλη αρκούδα, οπότε καλεί τον Κύρο σε βοήθεια. Ο Κύρος στήνει γύρω από την καλύβα τους κάποιο σύστημα ασφαλείας, με το οποίο αποκαλύπτεται ότι η αρκούδα είναι μια κανονικού μεγέθους αρκούδα, που με κάποιο τρόπο μεγεθύνεται ώστε να φαίνεται μεγάλη.

Γνωρίζοντας ότι έχουν να τα βάλουν μόνο με μία κανονική αρκούδα, ξεκινούν να την πιάσουν, αλλά πέφτουν θύματα τού θεότρελου καθηγητή… Φουντούκιου Παλαβιάνγκο, ο οποίος είχε την υπόγεια βάση του στο δάσος και χρησιμοποιούσε τη μεγεθυμένη αρκούδα του για να διώχνει τους περίεργους. Ο καθηγητής είχε απολυθεί από το πανεπιστήμιο της Λιμνούπολης, επειδή με τα πειράματά του είχε μετατρέψει όλες τις κότες τής Λιμνούπολης σε κοκόρια, με αποτέλεσμα να… χαθούν τα αυγά από την πόλη. Αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση, πήγε στο Κλοντάικ, όπου με ένα αυτόματο μηχάνημα έκοβε τα δέντρα τού δάσους και, καίγοντάς, τα παρήγε ενέργεια, την οποία συγκέντρωνε για να πάρει την εκδίκησή του. Δεν ξέρουμε ποια ακριβώς μορφή θα είχε αυτή η εκδίκηση, αλλά από το γεγονός ότι, όταν εξερράγη η βάση του καθηγητή, έτρεχαν όλοι να φύγουν, για να μη γίνουν κοκόρια, μπορούμε να το φανταστούμε.

Ναι, ο καθηγητής συνελήφθη, η τιμή τού Ντόναλντ διαφυλάχθηκε, και τα μέλη τής λέσχης είναι τώρα υποχρεωμένα να ακούν τον Ντόναλντ να διηγείται τα κατορθώματά του ξανά και ξανά: τότε… εγώ πήρα το όπλο, εγώ της έριξα, εγώ μπαμ, εγώ μπουμ μπουμ…

Ακούγεται ίσως απλοϊκή η υπόθεση, αλλά η ιστορία είναι πολύ καλοφτιαγμένη, με αρκετό χιούμορ, εξαιρετικό σχέδιο από τον Carpi, με σκηνές κει εικόνες που σου μένουν. 9,5 με 10 χωρίς δισταγμό!

p(Η εικόνα προέρχεται από το Μίκυ Μάους 32.)

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος από την ιστορία κειμένου Πινόκιο. Ένα από τα πιο όμορφα παιδικά παραμύθια, που θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συνέχειες…

tke

(Η εικόνα προέρχεται από το Μίκυ Μάους 24.)

και το όγδοο μέρος από το μυθιστόρημα του Καρόλου Γκινγκ Τερκίτο & Εστερλίτα: χαμένοι σ’ έναν άγνωστο κόσμο.

tftm3

(Η εικόνα προέρχεται από τον τόμο Ζορρό.)

Από εδώ και πέρα θα πρέπει να μαντέψουμε, καθώς το I.N.D.U.C.K.S. δεν μας παρέχει πληροφορίες για τις υπόλοιπες ιστορίες τού τεύχους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να περιείχε το τρίτο και τελευταίο μέρος από την ιστορία το φάντασμα του μοναστηριού, με τον Ζορρό, σε σενάριο αγνώστου και σχέδιο Alex Toth, που παρουσιάσαμε την προπερασμένη εβδομάδα. Όπως είπαμε και εκεί, η ιστορία πρωτοδημοσιεύτηκε στη χώρα μας σε συνέχειες, με τον τίτλο ο Ζορρό φάντασμα, στο περιοδικό τού Μίκυ Μάους, αρχίζοντας από το τεύχος 18. Ανατυπώθηκε επίσης στον τόμο Ζορρό, πάλι με τον τίτλο το φάντασμα του μοναστηριού και, με τον τίτλο το φάντασμα της ιεραποστολής, στην έκδοση Κλασικά Κόμικς – Ζορρό τών εκδόσεων Γιάννη Γουδετσίδη.

mickey

Περισσότερα στοιχεία δεν έχουμε για το τεύχος. Όπως και στο προηγούμενο τεύχος, στις περίπου 24 σελίδες, για τις οποίες δεν έχουμε πληροφορίες, θα πρέπει να υπήρχαν μια-δυο ιστορίες ακόμα.

68

(Προέλευση εικόνας: www.ebay.com)

Στο επόμενο τεύχος θα κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με το Μαύρο Φάντασμα!

mickey

Κι αυτή την εβδομάδα δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για τα περιεχόμενα του τεύχους, ώστε να μπορέσουμε να το βαθμολογήσουμε συνολικά. Με τέτοια πρώτη ιστορία, όμως, όποια βαθμολογία και να του αντιστοιχεί, δύσκολα θα είναι κάτω από 9. Σίγουρα, η ανάμνηση που άφησε το τεύχος είναι αυτή της πρώτης ιστορίας, άρα η βαθμολογία θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη.

Τις παρουσιάσεις τών παλαιών τευχών τού Μίκυ Μάους θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους όπως παλιά, Παρουσίαση: Παλιά τεύχη Μικυ Μάους and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.