ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 5 — «ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ»

001

Πέμπτη εβδομάδα κυκλοφορίας τού νέου Μίκυ Μάους, το οποίο, μετά την ολοκλήρωση τής τελευταίας περιπέτειας την περασμένη εβδομάδα, έχει ξαναγίνει μέρος τής εβδομαδιαίας μας ρουτίνας. Βέβαια, η περί ης ο λόγος περιπέτεια αποδεικνύεται, στη χειρότερη περίπτωση, προτελευταία, καθώς κι’ αυτήν την εβδομάδα το τεύχος περιέχει μια περιπέτεια με τον Σκρουτζ. Ας ελπίσουμε ότι, όσο περνάει ο χρόνος, ο τίτλος αυτής της ιστορίας θα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ανακριβής!

Πάμε, λοιπόν, να ξεφυλλίσουμε το καινούργιο τεύχος. Όπως πάντα, είδαμε τα περιεχόμενά του το πρωί και το βράδυ προσθέσαμε τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Η πρώτη ιστορία τού τεύχους έχει τον τίτλο κατά λάθος κατάσκοπος και είναι γραμμένη σε σενάριο Tito Faraci και σχεδιασμένη από τον Giorgio Cavazzano.

Ο Ροκ Νταμάρης παριστάνει τον κακοποιό και γίνεται μέλος μιας συμμορίας, προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιος τους δίνει πληροφορίες για τις ληστείες, που διαπράττουν. Μια προσωρινή αμνησία, από ένα χτύπημα στο κεφάλι, τον κάνει να νομίζει ότι είναι πράγματι απατεώνας, όπως μαθαίνουμε ότι είναι όλο το υπόλοιπο σόι του, αλλά ο τίμιος χαρακτήρας του τελικά θα υπερισχύσει.

Οι ιστορίες με τον Ροκ Νταμάρη και τον Χειροπαίδαρο είναι γενικά αδιάφορες. Ετούτη εδώ, όμως, είναι περιέργως καλή. Αυτό φαντάζομαι ότι οφείλεται στο δίδυμο Faraci-Cavazzano, που είναι και οι δυο τους σημαντικοί δημιουργοί. Η ιστορία είναι και ενδιαφέρουσα και αστεία, ενώ το σχέδιο, αν και δεν είναι το κλασικό τού Cavazzano, δεν παύει να είναι καλό. (Πού φτάσαμε, να λέω το σχέδιο του Cavazzano κλασικό, όταν κάποτε δεν το άντεχα!) Μη με κράξετε, αλλά θα βάλω εννέα στην ιστορία.

047

Ακολουθεί ο πλανήτης των βαμπίρ, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Roberto Vian.

Στον πλανήτη Βαμπίρον ζουν καταναλώνοντας ενέργεια που απομυζούν από τους κατοίκους και τα ζώα των γειτονικών πλανητών. Βάζοντας στο στόχαστρό τους τη γη, θα προσπαθήσουν να απομυζήσουν και την ενέργεια των γήινων οργανισμών, μέχρι που προσκρούουν στα συμφέροντα του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Η ιστορία αυτή ήταν δεύτερη (ή, μάλλον, τέταρτη) στο Topolino, αλλά κι’ αυτή είναι πολύ καλή. Και εδώ έχουμε μια αστεία ιστορία με καλό μοντέρνο σχέδιο. Η υπόθεση, αν και θα θυμίσει παλιότερες ιστορίες, πρωτοτυπεί με τον λιτό τρόπο παρουσίασής της. Όπως στις αρχαίες τραγωδίες, όπου η βία συμβαίνει εκτός σκηνής, ενώ επί σκηνής ακούμε μόνο περιγραφές και βλέπουμε τα αποτελέσματά της, το ίδιο συμβαίνει και εδώ με την αντεπίθεση του Σκρουτζ, όπου δεν βλέπουμε καμία τεράστια έκρηξη, βλέπουμε όμως, σε ένα τελευταίο καρέ, τους κατοίκους του Βαμπίρον, με επικεφαλής τον αλαζόνα αυτοκράτορά τους, να μαζεύουν τα συντρίμμια. Εννιά και εδώ!

079

Ακολουθούν οι διαρρήξεις κατ’ οίκον, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Lino Gorlero.

Μια σειρά από διαρρήξεις συμβαίνουν στο Μίκυ Σίτυ, όπου όχι μόνον δεν υπάρχει κανένα ίχνος διάρρηξης, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις είχε προηγουμένως περάσει η Μίννι! Ο Μίκυ καλείται να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Κι’ αυτή είναι καλή ιστορία! Πάλι καλό, μοντέρνο σχέδιο και πάλι υπόθεση, που παρόμοιά της έχουμε ξαναδιαβάσει, αλλά με πρωτοτυπία στο χειρισμό της. Να μην μαρτυρήσουμε την υπόθεση, οπότε απλώς να πούμε ότι ο μόνος λόγος που ο Μίκυ κατάφερε να πιάσει τον δράστη, πριν εκείνος στείλει τη Μίννι στα θυμαράκια, είναι η χρήση τής σύγχρονης τεχνολογίας. Παρά τα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας που έχει η ιστορία, αν αυτή διαδραματιζόταν τον παλιό καλό καιρό, τώρα η Μίννι θα έσπρωχνε τις μαργαρίτες από κάτω. Το εννέα ίσως να είναι πολύ, αλλά ένα οκτώμισι θα το βάλω.

109

Το τεύχος κλείνει, όπως μας έχει συνηθίσει το καινούργιο Μίκυ Μάους, με Τζούνιορ Ντακ και την ιστορία το μυθικό τζάκετ, σε σενάριο Silvia Gianatti και σχέδιο Daniela Vetro.

Στη βιτρίνα τού μαγαζιού κόμικς τού χωριού εμφανίζεται ένα τζάκετ τού περίφημου μπεϊζμπωλίστα Τζο Ντιμπάλιο. Τα παιδιά θέλουν οπωσδήποτε να το αποκτήσουν, αλλά ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να μαζέψουν χρήματα δουλεύοντας. Τελικά, θα γίνουν και κάποιες σκανταλιές και κάποιες ζημιές, αλλά κατά κάποιον ευτυχή τρόπο όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι.

Τελικά, οι ιστορίες με τον Τζούνιορ είτε σ’ αρέσουν είτε δεν σ’ αρέσουν. Πολλοί θα βρουν αυτήν την ιστορία από αδιάφορη έως γελοία. Εγώ, όμως, μαγεύτηκα από το κεντρικό τμήμα τής ιστορίας, όπου τα παιδιά κάνουν διάφορες άχαρες δουλειές, προκειμένου να κερδίσουν χρήματα, ενώ φαντάζονται ότι κάνουν διάφορα ηρωικά κατορθώματα.

Το σχέδιο, που πάντα είναι το πιο αδύναμο τμήμα αυτών των ιστοριών, δεν είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει στις ιστορίες με τον Τζούνιορ, οπότε θα κόψουμε κάτι και θα βάλουμε στην ιστορία ένα οκτώμισι.

130

Την επόμενη εβδομάδα, ο άρχοντας των μάγων επιστρέφει, πιθανότατα με το πρώτο από τα τρία μέρη τής ιστορίας Lemuria, σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio, αν κρίνουμε από το εξώφυλλο στη διαφήμιση.

mickey

Στο πρώτο ξεφύλλισμα ήμουνα κάπως επιφυλακτικός γι’ αυτό το τεύχος, καθώς η πρώτη ιστορία είναι με τον Ροκ Νταμάρη, που αυτές οι ιστορίες συνήθως δεν είναι αξιώσεων, ενώ οι υπόλοιπες δημοσιεύτηκαν ως «δεύτερες» στο Topolino. Τελικά το τεύχος με ενθουσίασε, οπότε θα του βάλω συνολικά ένα εννέα!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Νέο Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 5 — «ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ»

 1. Ο/Η vellevelle λέει:

  Σήμερα κυκλοφορεί και το Νέο Super Μίκυ στα περίπτερα. Πολλή παραγωγή έπεσε!

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Πολύ βιάζεστε.

   Έτοιμη η παρουσίαση, αλλά διαβάστε και την τελευταία παράγραφο…

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η vellevelle λέει:

    Μπα, δεν βιαζόμαστε, απλά άρχισε να κυκλοφορεί το νέο από το πρωί στο ίντερνετ και είπα να το βάλω κι από εδώ να έχουν υπ’ όψιν όσοι θα κοιτάξουν το καθιερωμένο, πλέον, άρθρο του Μίκυ Μάους -άσχετα αν εσύ έχεις ήδη έτοιμη την παρουσίαση πριν βγει σχεδόν το Super Μίκυ στα περίπτερα!

    Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Α, και κάτι πολύ σημαντικό, που παρέλειψα να αναφέρω στην παρουσίαση:

  Αν το Super Μίκυ, που είναι μεγέθους Κόμιξ πάνω κάτω, έχει 132 σελίδες με €2,90, πόσες σελίδες θα έχει άραγε το ίδιο το Κόμιξ με €3,50; Ή μήπως απλώς θα ξοδέψουν τη διαφορά τιμής σε καλύτερο χαρτί, που αυτό τού Super Μίκυ ήταν σαφώς δεύτερης ποιότητας;

  Να μια καλή ιδέα για δημοσκόπηση: θεωρώντας ότι οι ιστορίες στο καινούργιο Κόμιξ θα είναι όλες καλές, θα προτιμούσατε να έχει:
  α) Τις ίδιες σελίδες με το Super Μίκυ και καλύτερο χαρτί.
  β) Το ίδιο χαρτί με το Super Μίκυ και περισσότερες σελίδες.

  Εγώ ψηφίζω β.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η vellevelle λέει:

  Το βάζω από κάτω, για να μείνει ανοιχτό το thread για τη μίνι δημοσκόπηση.
  Κάτι μού λέει κι εμένα ότι τα εξτρά χρήματα θα είναι το καλύτερο χαρτί.
  Αν ήμουν μικρός θα ψήφιζα στη δημοσκόπηση κατευθείαν το β).
  Ως λίγο «πιο μεγάλος», αναρωτιέμαι για το α), και θα πρέπει να δω το νέο Κόμιξ για να το σκεφτώ το θέμα. (Μήπως μάλιστα υπάρχει πιθανότητα, αν το περιεχόμενο του νέου Κόμιξ είναι σταθερά κορυφαίο, το εξτρά υλικό κάπιων σελίδων να είναι απλώς «γέμισμα»…).

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Kriton λέει:

  Προστέθηκαν και τα σχόλια στην παρουσίαση, για όποιον ενδιαφέρεται.

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Giorgos Ror λέει:

  Ωραίο τεύχος, αρκετά καλές και πάλι όλες οι ιστορίες. Μια χαρά.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Κόμιξ Βίκι λέει:

   Συμφωνώ!! Το Μίκυ Μαόυς για μένα πάντως έχει βελτιωθεί πολύ γενικά!!

   Μου αρέσει!

  • Ο/Η vellevelle λέει:

   Χμμ, με την επιτροπή πιτσιρικάδων που το διαβάσαμε δεν καταφέραμε να βάλουμε βαθμό παραπάνω από 7,5 και με το ζόρι να το τραβήξουμε στο 8 για τα highlights κάποιων ιστοριών. Κάπου σε παρόμοια επίπεδα καταλήξανε και όλα τα πρηγούμενα τεύχη…
   Διερευνώ το …»φαινόμενο», γιατί περίμενα μεγαλύτερο σκορ και φρόντισα να είμαι όσο πιο άχρωμος-άοσμος-άγευστος γίνεται, για να μην προϊδεάσω κανένα τους (από σχόλιο, μέχρι μορφασμούς στο πρόσωπο!).

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.