ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 6 — «Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ»

001

Το έκτο τεύχος τού νέου Μίκυ Μάους μας παρουσιάζει άλλη μια μεγάλη περιπέτεια σε συνέχειες, αυτή τη φορά με τον Μίκυ. Για να δούμε, λοιπόν, τι περιέχει το καινούργιο τεύχος. Όπως πάντα, αφού είδαμε το πρωί τα περιεχόμενά του, το βράδυ προσθέσαμε τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

006

Το τεύχος ξεκινά με ένα άρθρο τριών σελίδων, το οποίο μας ξαναβάζει στο κλίμα τού σύμπαντος του άρχοντα των μάγων, με πληροφορίες, αλλά και με μια περίληψη των τεσσάρων ιστοριών, που έχουν προηγηθεί, κάτι που φαντάζομαι ότι ξεχασιάρηδες σαν και μένα θα το βρουν πολύ χρήσιμο. Το άρθρο μιλάει για τους τρεις μάγους, Μίκυ, Γκούφυ και Ντόναλντ, που πρωταγωνιστούν σ’ αυτή τη σειρά, αλλά εμένα ο νους μου πηγαίνει αλλού, όταν ακούω για τρεις μάγους!

009049 081

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στην ιστορία ΛεμούριαΛεμουρία, επί το ελληνικότερον, αν προτιμάτε) σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio. Πρόκειται για την πέμπτη ιστορία, από τη σειρά ο άρχοντας των μάγων, η οποία δεν είχε δημοσιευτεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας Τις τέσσερις προηγούμενες ιστορίες τής σειράς τις είχαμε διαβάσει στα Μεγάλα Σήριαλ 15, 16 και 22, καθώς και στα Μίκυ Μάους 2368, 2369 και 2370. Το σημερινό τεύχος δημοσιεύει και τα τρία μέρη τής ιστορίας, για να μη χρειάζεται να περιμένουμε εμείς οι ανυπόμονοι!

Οι χοιροτυφλοπόντικες κλέβουν το χρυσάφι τού βασιλιά Σκρουτζ, και ο Ντόναλντ, επιστρατεύοντας τη βοήθεια του Μίκυ, του Γκούφυ και των δράκων πηγαίνει και το παίρνει πίσω. Στη μάχη ξυπνά ένας «σιδερένιος στρατιώτης» (διάβαζε ρομπότ) από αυτούς που οι δράκοι είχαν χρησιμοποιήσει σε κάποια παλιά μάχη και στη συνέχεια είχαν αδρανοποιήσει, επειδή δεν έλεγαν να σταματήσουν να πολεμούν. Ο σιδερένιος στρατιώτης πάει να ξυπνήσει τ’ αδέλφια του, για να εκδικηθούν τους δράκους. Οι τρεις μάγοι (όχι της Περσίας, οι άλλοι) και οι δράκοι προσπαθούν να τον εμποδίσουν, αλλά στην κρίσιμη στιγμή εμφανίζονται οι νυχτεριδόσαυροι, πληροφορημένοι από κάποιον ότι οι δράκοι θέλανε δήθεν να ξυπνήσουν τους πολεμιστές, οπότε οι πολεμιστές φεύγουν ανεμπόδιστοι για τη χώρα των δράκων. Η μόνη λύση είναι να πάρουν οι μάγοι από τον μάγο Άλμπιον μια μηχανική καρδιά, που είχε φτιάξει για να έχει ένα ρομπότ συναισθήματα, να το συνδέσουν στη γεννήτρια που τροφοδοτεί με ενέργεια τους στρατιώτες, ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί συναισθήματα και να πάψουν να είναι πολεμοχαρείς, όπερ και εγένετο. Κάπου μέσα σ’ όλα αυτά μας προκύπτει, με εκ των υστέρων εξηγήσεις, ότι ένας από τους δράκους ήταν πίσω απ’ όλα αυτά, διότι επιβουλευόταν τον βασιλιά των δράκων και ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση τού χαλίφη, οπότε οι υπόλοιποι δράκοι τού αφαιρούν τις δυνάμεις και τον στέλνουν στον Φέθρυ, να τον περιφέρει στα πανηγύρια.

Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτήν την ιστορία. Σίγουρα έχει εξαιρετικό σχέδιο, οπότε αξίζει να την φυλλομετρήσετε μόνο γι’ αυτό. Από την άλλη, η υπόθεση δεν μου λέει σχεδόν τίποτε, και το γεγονός ότι μπόρεσα να συνοψίσω 90 σελίδες ιστορίας σε μία παράγραφο, τη στιγμή που συνήθως χρειάζομαι πολύ περισσότερο χώρο για να συνοψίσω μια πολύ μικρότερη, αυτοτελή ιστορία, νομίζω ότι τα λέει όλα. Ίσως απλώς να μην μου αρέσουν αυτού του είδους οι ιστορίες, οπότε θα αποφύγω να βάλω βαθμολογία. Αν σας άρεσαν οι προηγούμενες ιστορίες τής σειράς, τότε σίγουρα και τούτη δεν θα σας απογοητεύσει. Αν, πάλι, τις βρήκατε αδιάφορες, δεν νομίζω η σημερινή να σας κάνει ν’ αλλάξετε γνώμη.

115

Το τεύχος κλείνει, κλασικά πλέον, με Τζούνιορ Ντακ και την ιστορία ο Κοκκινο… Σκουφίτσος, σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Roberta Migheli.

Η ιστορία μάς παρουσιάζει μια εκδοχή τού μύθου της Κοκκινοσκουφίτσας, με τον Τζούνιορ στο ρόλο τής Κοκκινοσκουφίτσας, τον Μπουλ στο ρόλο του… λύκου, τον Σπιν στο ρόλο τού κυνηγού λύκων (και εξωγήινων), τη Μπουμπού στο ρόλο τής υπηρέτριας τής γιαγιάς, τη Ρόζα να παίζει τον εαυτό της, τη γιαγιά Ντακ στο ρόλο τής γιαγιάς και με guest star τον θείο Σκρουτζ. Όμορφη και συνάμα αστεία ιστορία, που άνετα παίρνει το συνηθισμένο εννιάρι.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα παραμείνουμε στο κλίμα τής ηρωικής φαντασίας με την ιστορία τα χρονικά τού βασιλείου των δύο λιμνών, σε σενάριο Tito Faraci και σχέδιο Silvia Ziche. Η ιστορία είναι σε τρία μέρη. Λέτε να την διαβάσουμε κι αυτήν ολόκληρη σε ένα τεύχος; Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα μάθουμε τι συμβαίνει όταν ένας σημαντικός σεναριογράφος συνεργάζεται με μία, ας την πούμε αμφισβητούμενη σχεδιάστρια!

mickey

Η πρώτη εντύπωση τού τεύχους ήταν εξαιρετική, αν και στο διάβασμα το τεύχος κάπου με απογοήτευσε, καθώς βρήκα μάλλον αδιάφορη την ιστορία, στην οποία ήταν αφιερωμένο. Από την άλλη, οι λάτρεις τής σειράς φαντάζομαι ότι θα ενθουσιαστούν, που όχι μόνο η ιστορία εκδίδεται σε αυτοτελή μορφή, αλλά ολόκληρο το τεύχος είναι αφιερωμένο στον άρχοντα των μάγων, καθώς ακόμα και οι μονοσέλιδες ιστορίες τού τεύχους προέρχονται από αυτό το σύμπαν. Προσωπικά, επιβεβαίωσα την άποψή μου ότι αυτές οι ιστορίες είναι ο φτωχός συγγενής των βιβλίων ηρωικής φαντασίας (Τόλκιν και επίγονοι). Το σίγουρο, πάντως, είναι πως μία τέτοια έκδοση ήταν δυνατή μόνο λόγω τού αυξημένου αριθμού σελίδων τού νέου Μίκυ Μάους. Οι 99 σελίδες, που αφιερώνει το σημερινό τεύχος στον άρχοντα των μάγων, απλώς δεν θα χώραγαν στις 96 (100 μείον τα εξώφυλλα) του παλιού Μίκυ Μάους!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Νέο Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 6 — «Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ»

 1. Ο/Η Giorgos Ror λέει:

  Θα το προσπεράσω αυτό το τεύχος. Δεν έχω πιάσει καθόλου τη συγκεκριμένη σειρά των Μάγων αλλά όσα σχόλια έχω διαβάσει γενικά είναι από αρνητικά ως ουδέτερα. Δε με ψήνει καθόλου να ασχοληθώ, είναι και μεγάλη. Ευτυχώς την ξεπετάνε σε ένα τεύχος οπότε το επόμενο τεύχος θα αγοραστεί, ελπιζω η ιστορία των Faraci-Ziche να μπει κι αυτή ολόκληρη σε ένα τεύχος.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η vellevelle λέει:

   Απ’ την άλλη εμείς εδώ ελπίζουμε πολλά σε αυτό το τεύχος! Η επιτροπή πιτσιρικάδων μας, δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου πλέον με τα Νέα Μίκυ Μάους (που τα έχουν βαθμολογήσει κατά μέσο όρο στο 7,5) και έχουν αλλάξει τα φώτα στα Περιοδικά Κόμιξ (όπως, εύχομαι, και στο καινούριο, πολύ σύντομα). Ελπίζω το τωρινό, όταν το διαβάσουμε, να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων!

   Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν και τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του Μίκυ Μάους.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η vellevelle λέει:

  Με την κουστωδία των λιλιπούτειων αναλυτών, δεν έχουμε προλάβει ακόμα να το διαβάσουμε, κι ελπίζω να έχουν άλλη γνώμη για την επική ιστορία.
  Πάντως, μιας και λέμε για επικά, άραγε θα τολμούσε κάποιος να φτιάξει μια ιστορία Μίκυ Μάους αλά «Game of Thrones»;
  (Κι αν ναι, θα την διάβαζε κανείς άλλος πέρα από εμένα, που καλύπτω τον κόμικ τίτλο ή οι φανατικοί από το Gameofthrones-Grfans, που μας κάνει αναμετάδοση; ).

  Φαντάζομαι πως, αν το δοκίμαζε κανείς, μόνο σε κωμωδία-παρωδία θα το έστρεφε, γιατί, αν προσπαθούσε να το κάνει σαν το κόμιξ, που στηρίζεται πιστά στα βιβλία του Μάρτιν, δεν θα έμενε κανενας όρθιος για να κλείσει την περιπέτεια!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.