ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 13—ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ: 2η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

001

Φάντομ Ντακ και σήμερα, συνεχίζοντας τη σειρά τεσσάρων ιστοριών, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Ας ξεφυλλίσουμε, λοιπόν, το τεύχος με την δεύτερη από τις αποστολές του, να δούμε και τι άλλο μας επιφυλάσσει το δέκατο τρίτο και τυχερό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία αποστολή στον βόρειο πόλο, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Marco Mazzarello.

H καθηγήτρια Σαμ Κουακ, του Διεθνούς Ιδρύματος… Ουφολογίας και ο Γκαστόνε, που μαθαίνουμε ότι είναι ουφολάτρης, καλούν, μέσω του Κύρου, τον Φάντομ Ντακ, για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν ένα ούφο, που προσγειώθηκε στον βόρειο πόλο.

Όμορφη πρωταγωνίστρια (είπαμε, άλλοι προτιμούν τις ξανθιές, άλλοι τις μελαχροινές, εγώ προτιμώ τις… πάπιες) και άφθονη δράση, οπότε τελικά η ιστορία δεν είναι και άσχημη. Ένα οκτώ θα το βάλουμε.

Στα μείον το ότι ο Γκαστόνε, που τον πήραν λόγω της τύχης του, δεν φαίνεται να βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς και κάποιες ανακολουθίες, όπως, π.χ., ότι υποτίθεται ότι όλοι γνωρίζουν ότι ο Κύρος φτιάχνει τον εξοπλισμό τού Φάντομ Ντακ, κάτι που ούτε και ο ίδιος δεν το γνωρίζει, χάρις στις καραμέλες αμνησιαζόλ/ξεχνατέξ/καρ-σβη, Επίσης, το ότι το όχημα-αρμαντίλο, που στην περασμένη ιστορία το είχε ο Σκρουτζ στο υπόγειο γκαράζ του, τώρα ανήκει στον Φάντομ Ντακ, είναι εφεύρεση τού Κύρου και διαθέτει μέχρι και πυραύλους.

041

Στη συνέχεια, ο Τζούνιορ Ντακ επιστρέφει μετά από απουσία τεσσάρων εβδομάδων, με το πρώτο από τα τρία μέρη τής ιστορίας η πρώτη μέρα τής ατυχίας, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Nicola Tosolini.

Σε μια οικογενειακή συγκέντρωση στο σπίτι της γιαγιάς Ντακ και ενώ ο Ντόναλντ αλλάζει ρούχα, μετά από τις συνηθισμένες ατυχίες, που είχε καθ’ οδόν, ο Γκαστόνε διηγείται πώς απέκτησε ο Ντόναλντ την ατυχία του. Σύμφωνα με τον Γκαστόνε, αυτή οφείλεται σε ένα αιγυπτιακό φυλαχτό, το οποίο έφερνε ατυχία και το οποίο το είχε αγγίξει ο Τζούνιορ, όταν τα παιδιά, μαζί με τον Γκαστόνε, που είχε επισκεφθεί τον ξάδελφό του, είχαν καταφέρει να συλλάβουν τους κλέφτες ενός μουσείου. Όμως, ο Γκαστόνε δεν τα θυμάται καλά. Σύμφωνα με τη γιαγιά, δεν φταίει το φυλαχτό. Έτσι, ο Φέθρυ αναλαμβάνει να διηγηθεί τη δική του εκδοχή, για την οποία, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Όμορφη ιστορία, που, εμπλέκοντας τον Γκαστόνε, αλλά και τον ενήλικο Ντόναλντ, συνδέει τους δύο κόσμους, του Τζούνιορ Ντακ και του Ντόναλντ. Ίσως, λόγω αυτού, η ιστορία δεν έχει αυτό το «κάτι» που έχουν οι ιστορίες τού Τζούνιορ Ντακ, αλλά δεν παύει να είναι μία καλή ιστορία, οπότε θα βάλουμε ένα εννέα.

077

Συνεχίζουμε με την ιστορία το πλοίο τού ήλιου, σε σενάριο Stefano Enna και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Ο Σκρουτζ είναι απελπισμένος, διότι τα βιβλία τού εκδοτικού οίκου του δεν πουλάνε. Ο Ντόναλντ τού προτείνει να εκδώσει βιβλία σαν αυτά του εξερευνητή αρχαιολόγου Ντακ Κουέστ, που είναι ανάρπαστα. Επειδή κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Ντακ Κουεστ, χώρια που σίγουρα θα θέλει και ένα σωρό χρήματα, ο Σκρουτζ αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του Λούντβιχ, που κατά σύμπτωσιν κάνει έρευνες στη Νότιο Αμερική, στο ίδιο μέρος που ο Ντακ Κουέστ ψάχνει να βρει το περίφημο «χρυσό πλοίο», ένα πλοίο των Βίκινγκς, γεμάτο χρυσάφι. Παρά τις ενστάσεις του, ο Λούντβιχ πείθεται να βοηθήσει τον Σκρουτζ να βρει το χρυσό πλοίο. Θα το βρει; Και ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης Ντακ Κουεστ;

Άλλη μια ωραία ιστορία, με αρκετά απρόβλεπτο τέλος. Εννέα και εδώ!

107

Το τεύχος κλείνει και πάλι με παπιά, με την ιστορία καταδίωξη στα έγκατα της γης, σε σενάριο Sergio Badino και σχέδιο Alessandro Gottardo. Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, στην ιστορία πρωταγωνιστεί και η Πένυ, η συμπαθέστατη ανιψιά των Λύκων, που ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός, την οποία πρωτογνωρίσαμε στην ιστορία ο τυφώνας Πένυ, στο Μίκυ Μάους 2389.

Σ’ αυτήν την ιστορία, η Πένυ είναι συμμαθήτρια των ανιψιών τού Ντόναλντ. Η τάξη της πρόκειται να πάει μία εκδρομή στις σπηλιές κάτω από την Λιμνούπολη. (Απ’ όλα έχει αυτή η πόλη!) Οι Λύκοι αντιγράφουν τον χάρτη, που πήραν τα παιδιά απ’ το σχολείο, και τον χρησιμοποιούν για να αδειάσουν το χρηματοκιβώτιο από κάτω. Όταν το μαθαίνει η Πένυ, γίνεται πυρ και μανία και βοηθάει τον Σκρουτζ και τα ανιψάκια να πιάσουν τους Λύκους. Όπως και στην πρώτη της ιστορία, όμως, φροντίζει να τιμωρηθούν οι θείοι της, χωρίς όμως να καταλήξουν στη φυλακή.

Μπορεί η Πένυ αυτής της ιστορίας να είναι περισσότερο αγοροκόριτσο, παρά το γλυκό σκανταλιάρικο κοριτσάκι τής πρώτης ιστορίας (προφανώς αποτέλεσμα της συναναστροφής της με τα ανιψάκια τού Ντόναλντ) αλλά η ιστορία είναι και εδώ καλή και ένα οκτώμισι το παίρνει.

037

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την 3η αποστολή τού Φάντομ Ντακ, με τίτλο η μέρα τού μετεωρίτη, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

mickey

Η πρώτη εντύπωση, ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον τεύχος, δεν διαψεύσθηκε. Ακόμα και η ιστορία με τον Φάντομ Ντακ, όπου η πρώτη αποστολή τής σειράς μάλλον απογοήτευσε, είχε άφθονη δράση, για να μην πούμε τίποτε και για την όμορφη καθηγήτρια. (Εντάξει, η Κατρίνα Κασκαντέρ είναι πιο όμορφη, αλλά τι πιθανότητες έχουμε να καταδεχθεί να μας κοιτάξει;) Συνολικά στο τεύχος θα βάλουμε οκτώμισι με εννέα.

Κι αυτό το τεύχος είναι γεμάτο από ιστορίες, με μόνο δύο μονοσέλιδες ιστορίες και ένα κρυπτόλεξο ανάμεσά τους. Αρχίζει να διαφαίνεται μία καινούργια τάση για έμφαση στις ιστορίες, την οποία μόνο να επιδοκιμάσουμε μπορούμε.

Στα μείον τού τεύχους, για τους λάτρεις τού Μίκυ (και στα συν τού τεύχους, για τους λάτρεις τών παπιών) είναι το ότι όλες οι ιστορίες είναι με τα παπιά!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 13—ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ: 2η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 1. Ο/Η Μελέτης Δέσκος λέει:

  Εγώ ανη΄κω στους κάτρεις των παπιών και χαίρομαι πολύ! με δυσαρεστεί όμως η ιστορία σε συνέχειες…εκνευρίζομαι ότνα πρέπει να περιμένω 1 ολόκληρη εβδομάδα

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Δύο εβδομάδες. Τόσο για τη σειρά με τον Φάντομ Ντακ, που είναι σε τέσσερα μέρη, όσο και για την ιστορία με τον Τζούνιορ Ντακ, που είναι σε τρία.

   Μπορείς, βέβαια, να βάζεις τα τεύχη στην άκρη και να διαβάσεις τις ιστορίες μονομιάς, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί.

   Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Μελέτης Δέσκος λέει:

  το να βάλω στην άκρη τα τεύχη και να διαβάσω τις ιστορίες όταν ολοκληρωθεί θέλει μεγάλη θέληση και εγω…δεν τη έχω!!!!

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 13.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η tsaklas λέει:

  Όντως εξαιρετικό τεύχος! Θα μπορούσαν βέβαια να μην μας είχαν κρατήσει σε αναμμένα κάρβουνα με την ιστορία του Τζούνιορ, αλλά δεν πειράζει.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Giorgos Ror λέει:

   Η ιστορία του Τζούνιορ(πολύ καλή) είναι σε 3 μέρη και συνολο 100 σελίδες, δε γίνεται να δημοσιευτεί σε ένα τεύχος.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Kriton λέει:

    Με 132 σελίδες στο τεύχος γίνεται,αλλά αυτοί, στους οποίους δεν αρέσει ο Τζούνιορ, θα κατέβαιναν στους δρόμους με πυρσούς και δικράνια, για να πολιορκήσουν τα γραφεία τής Καθημερινής. Εξ άλλου και στη Ιταλία σε τρία τεύχη δημοσιεύτηκε η ιστορία.

    Μου φαίνεται ότι κακομάθαμε με κάποιες ιστορίες σε δύο μέρη, που δημοσιεύτηκαν αμφότερα στο ίδιο τεύχος. Όμως, οι ιστορίες εκείνες είχαν φτιαχτεί για να δημοσιευτούν έτσι, όπως αποδεικνύεται από το ότι και στην Ιταλία δημοσιεύτηκαν σε ένα τεύχος.

    Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Μελέτης Δέσκος λέει:

  Μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία με τον Τζούνιορ Ντακ!Αντίθετα, με ενθουσίασε η σύνδεση του τώρα και του παρελθόντος και ανυπομονώ για την εκδοχή του Φέθρυ!!!!!

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η komixwiki λέει:

  Εγώ φίλε μου πιστεύω ότι είσαι κάπως χαλαρός με τις βαθμολογίες του τεύχους… Για μένα:

  Μου αρέσει!

 7. Ο/Η komixwiki λέει:

  Τεύχος #13

  Αποστολή στο Βόρειο Πόλο: Για μένα από τις χειρότερες ιστορίες του Φάντομ Ντακ και χειρότερη από αυτή του τεύχους 12… Το σχέδιο δεν ήταν καλό και η πλοκή κάπως φτωχή και ελλιπής σε κάποια σημεία… Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω πάνω από 4,5/10

  Η Πρώτη μέρα της Ατυχίας: Από τις πιο υπέροχες ιστορίες με τον Τζούνιορ που έχω διαβάσει και η καλύτερη του τεύχους! Το σχέδιο όμως ήταν κάπως μέτριο. Για αυτό 7,5/10

  Το Πλοίο του Ήλιου: Ωραία ιστορία με σχετικά καλό σενάριο αλλά το σχέδιο ήταν μέτριο αλλά κατά άλλα μια καλή περιπέτεια… 7/10

  Καταδίωξη στα έγκατα της Γης: Πολύ μέτρια ιστορία με σχέδιο πάλι μέτριο αλλά με καλούτσικο έως χαζό και σύνηθες σενάριο και τίποτα παραπάνω.. 5,5/10

  Γενικά: 6,4/10
  Δηλαδή αρκετά μέτριο τεύχος.. Ας ελπίσουμε ότι τα υπόλοιπα θα είναι καλύτερα…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Προφανώς ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και αξιολογεί αναλόγως. Εμένα γενικά μ’ αρέσει το Μίκυ Μάους και, όπως θα έχεις προσέξει, αν και βαθμολογώ με μία κλίμακα, όπου το δέκα σχεδόν κανείς δεν το παίρνει, σπάνια βάζω κάτω από έξι, που το φυλάω για τις λιγότερο καλές ιστορίες. Αν δεν είχα αυτήν την εικόνα για τις ιστορίες τού περιοδικού, δεν θα το αγόραζα ανελλιπώς κάθε εβδομάδα. Δεν είμαι κάποιος μαζοχιστής, που θα το έπαιρνε μόνο και μόνο για να λέει πόσο δεν του άρεσαν πάλι οι ιστορίες!

   Ειδικά για το σχέδιο, θεωρώ ότι είναι καλό όταν δεν το προσέχω. Άμα η ιστορία διαβάζεται χωρίς το σχέδιο να σου τραβάει την προσοχή, κάνοντάς σε να λες «μα πώς έχουν σχεδιάσει έτσι τους ήρωες;» τότε για μένα έχει κάνει σωστά τη δουλειά του. Αυτήν την εβδομάδα, λοιπόν, το σχέδιο δεν το πρόσεξα καθόλου, απορροφημένος από τις υποθέσεις όλων των ιστοριών.

   Άλλοι, πάλι, εξετάζουν το σχέδιο καρέ καρέ σαν να είναι το καθένα ένας πίνακας ζωγραφικής. Αυτοί σίγουρα έχουν περισσότερες απαιτήσεις από το σχέδιο, το οποίο, ως εκ τούτου, φαντάζομαι ότι συχνά θα τους απογοητεύει. Γι’ αυτούς θα πρότεινα να στραφούν κάπου αλλού, π.χ., στα σύγχρονα υπερηρωικά τής Marvel, όπου το κάθε καρέ είναι ένας πίνακας ζωγραφικής!

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η komixwiki λέει:

    Συμφωνώ με αυτό που λες με το σχέδιο αλλά ειδικά η πρώτη ιστορία ούτε δυνατό σχέδιο είχε αλλά ούτε και πλοκή! Και επίσης συμφωνώ ότι ο καθένας έχει την γνώμη του απλά έγραψα και την δική μου και σου είπα τι πιστεύω για τις δικές σου βαθμολογίες του τεύχους… Καλές υποθέσεις είχαν μόνο η 2 και η 3 ιστορία… Οι υπόλοιπες όχι και τόσκο καλό σενάριο…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.