ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 20

001

Φτάσαμε αισίως στο τεύχος 20 του νέου Μίκυ Μάους, κλείνοντας τη δεύτερη δεκάδα τευχών τού νέου τίτλου. Ας το ξεφυλλίσουμε, λοιπόν, να δούμε τι μας επιφυλάσσει.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το ντέρμπυ τής Κυριακής, σε υπόθεση Fausto Brizzi και Riccardo Secchi, βασισμένη στο έργο του πρώτου άντρες εναντίον γυναικών, σενάριο του δευτέρου και σχέδιο Corrado Mastantuono.

Η Μίννι, η Κλάραμπελ και η Τρούντυ είναι αγανακτισμένες με τα αγόρια τους, που έχουν το νου τους μόνο στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, αδιαφορώντας παντελώς γι’ αυτές. Κάποια στιγμή αποφασίζουν να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Φτιάχνουν μια ομάδα βόλλεϋ, με σκοπό να συμμετάσχουν στο τοπικό πρωτάθλημα. Ως προπονητή, προσλαμβάνουν, αποκλειστικά λόγω καλής εμφάνισης, κάποιον που κυνηγά η αστυνομία, και είχε πάει στο γυμναστήριο να κρυφτεί, όταν τα κορίτσια διάλεγαν προπονητή. Όμως, αυτός κάνει φιλότιμη προσπάθεια και, όταν η αντιπαράθεση αγοριών και κοριτσιών κορυφώνεται με έναν αγώνα βόλλεϋ, όπου ο χαμένος θα είναι υποχρεωμένος για έξι μήνες να κάνει ό,τι θέλει ο νικητής, τα κορίτσια θα τον κερδίσουν.

Αν είστε από αυτούς που, όταν έχει αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση, δεν έχετε μυαλό για τίποτε άλλο, μάλλον θα βρείτε αυτήν την ιστορία απίστευτα ανιαρή. Αν, όμως, σαν και μένα, βρίσκεστε από την άλλη μεριά, πιστεύω ότι θα βρείτε αυτή την ιστορία όμορφη και ενδιαφέρουσα.

Στα μείον τής ιστορίας είναι το άσχημο σχέδιο και το ότι ο Μαύρος Πητ είναι μία σκιά τού εαυτού του, καθώς είναι πλέον φίλος με τον Μίκυ, βλέπουν μαζί ποδόσφαιρο, και η μόνη του σχέση με το αμαρτωλό παρελθόν είναι ότι καμιά φορά «ξεχνάει» να πληρώσει στα μαγαζιά, κάτι που επανορθώνεται με το να επιστρέψει αυτά που πήρε. Παρ’ όλα αυτά, ένα οκτώ θα το βάλω, διότι μου άρεσε η ιστορία.

041

Συνεχίζουμε με την ιστορία τα μυστικά ημερολόγια του Σκρουτζ Μακ Ντακ, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Luciano Milano.

Καθαρίζοντας τα υπόγεια τού θησαυροφυλακίου, ο Ντόναλντ ανακαλύπτει κάτι παλιά ημερολόγια του Σκρουτζ, τα οποία διαβάζονται μόνο με το φως κάποιου ειδικού κεριού. Διαβάζοντας το πρώτο ημερολόγιο, μαθαίνει για την προέλευση αυτών τών κεριών και το πώς ο Σκρουτζ βρήκε το πρώτο του χρυσάφι με το να μην είναι παραδόπιστος, όπως έγινε αργότερα.

Η ιστορία είναι η πρώτη μιας ομώνυμης σειράς, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον Ντόναλντ, ο οποίος αναρωτιέται αν, διαβάζοντας το δεύτερο ημερολόγιο, θα επαληθευθούν τα συμπεράσματα, που έβγαλε για τον θείο του, διαβάζοντας το πρώτο ημερολόγιο.

Σχέδιο έτσι κι έτσι, σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία χωρίς ιδιαίτερη δράση, η οποία μας δείχνει, για άλλη μια φορά, την καλή όψη τού Σκρουτζ, αυτήν που έχει τονίσει ο Don Rosa, αλλά επιμελώς αγνοούν, ως επί το πλείστον, οι Ιταλοί δημιουργοί. Κι εδώ οκτώ θα βάλουμε.

067

Ακολουθεί η ιστορία η αρχαία δύναμη, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Marco Gervasio.

Μετά από μια επίσκεψη στο Στόουνχεντζ με τον Ντόναλντ, την Νταίζυ και τον Λούντβιχ, ο Σκρουτζ ανακαλύπτει ότι έχει χάσει όλη την ζωτικότητά του. Αυτό οφείλεται σ’ ένα δαχτυλίδι, που είχε πουλήσει, δήθεν ως σουβενίρ, ένας μάγος στην Νταίζυ, σκοπεύοντας να χρησιμοποιήσει αυτήν την ενέργεια για να καλέσει από το παρελθόν έναν άλλο, πανίσχυρο μάγο, για να κατακτήσουν τον κόσμο. Η τελική αναμέτρηση θα γίνει πίσω στο Στόουνχεντζ, όπου η ενέργεια του δαχτυλιδιού θα συγκρουσθεί με την ενέργεια της πρώτης δεκάρας τού Σκρουτζ και θα βρεθεί υποδεέστερη.

Και πάλι σχέδιο έτσι κι έτσι, με τον μάγο να είναι σχεδιασμένος παράταιρα για ιστορία με παπιά. Αρκετά καλή η ιστορία, όμως, οπότε και εδώ οκτώ θα βάλουμε.

101

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία νύχτα χωρίς φεγγάρι, σε σενάριο Teresa Radice και σχέδιο Stefano Turconi, όπου η μυστική οργάνωση Π.Α.Π.Ι. κάνει την πρώτη της εμφάνιση στους τίτλους τής νέας εκδοτικής.

Η Νταίζυ θέλει να πάει με τον Ντόναλντ στις Άλπεις, για να δουν την έκλειψη σελήνης. Από την άλλη, ο θείος Σκρουτζ στέλνει τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ στο ίδιο μέρος, για να αποτρέψουν μια συντονισμένη επίθεση εναντίον των ελβετικών τραπεζών, στα υπόγεια των οποίων έχει πυραμίδες ολόκληρες από χρήματα. Η Νταίζυ πηγαίνει τελικά με τον Γκαστόνε και γίνεται ένα απίθανο μπλέξιμο με τους δύο «πράκτορες», τη Νταίζυ, τους κακοποιούς, μια οικογένεια ευγενών και έναν τουρίστα, που νομίζει ότι ο Ντόναλντ ή/και ο Φέθρυ είναι παλιός του συμμαθητής από το… νηπιαγωγείο.

Με ένα καλό ή, έστω, υποφερτό σχέδιο, η ιστορία θα έπαιρνε εννέα, άνετα. Όμως, το σχέδιο ήταν απαίσιο, σε βαθμό που χάλαγε την ιστορία, οπότε θα βάλουμε ένα επτά, και πολύ της είναι.

130

Την επόμενη εβδομάδα ο Φάντομ Ντακ επανέρχεται με την ιστορία μυστήριο χωρίς τέλος, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Andrea Freccero.

mickey

Το πρώτο πράγμα, που είδαμε, ξεφυλλίζοντας το τεύχος, ήταν η θριαμβευτική επιστροφή τού Μίκυ στην βασική ιστορία τού τεύχους, μετά από απουσία ή παραμονή στα παρασκήνια επί τρεις εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα, το τεύχος ήταν τίγκα στις μεγάλες ιστορίες, που δεν άφησαν χώρο ούτε για μία μονοσέλιδη ιστορία ή σπαζοκεφαλιά, κάτι που μας προδιέθεσε θετικά. Η πρώτη αυτή εντύπωση επαληθεύτηκε, παρόλο που το σχέδιο μας τα χάλασε, ιδίως στην τελευταία ιστορία, που πραγματικά την κατέστρεψε. Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος ένα οκτώ.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 20

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 20.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Christos Kakalos λέει:

    το εξωφυλλο προσεξατε οτι ηταν ΜΑΤ και οχι GLOSS σαν το προηγουμενο τευχος ?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.