ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 26 — ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

001

Ο Άη Βασίλης έρχεται συνήθως την πρωτοχρονιά, άντε τα Χριστούγεννα, για τους δυτικούς, αλλά στο νέο Μίκυ Μάους έρχεται από σήμερα. Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το τεύχος 26.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά, λοιπόν, με την ιστορία η μεγάλη νύχτα τού μεγάλου κόκκινου, σε σενάριο Riccardo Pesce και σχέδιο Marco Mazzarello.

Όταν ο Ήτα Βήτα έρχεται την παραμονή των Χριστουγέννων να περάσει τις γιορτές με τον Μίκυ, το αστρόπλοιό του πέφτει πάνω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, καταστρέφοντας όλα τα δώρα, που ήταν από κάτω. Για να τον βοηθήσει να τα αντικαταστήσει την τελευταία στιγμή, ο Ήτα Βήτα πηγαίνει τον Μίκυ στον πλανήτη «πάρε & πέτα», όπου τα καταστήματα είναι πάντοτε ανοικτά, καθώς οι κάτοικοί του επιδίδονται σε μιας ακραίας μορφής καταναλωτισμό, όπου διαρκώς αγοράζουν πράγματα, τα οποία πετάνε αμέσως για ανακύκλωση. Ο Μίκυ θα κάνει τα ψώνια του, αλλά θα έρθει αντιμέτωπος με τον «μεγάλο κόκκινο», έναν μυστηριώδη χαρακτήρα, που κλέβει τα αντικείμενα που πετάνε οι κάτοικοι του πλανήτη. Ποιος είναι αυτός ο «μεγάλος κόκκινος»; Μάλλον το έχετε μαντέψει, αλλά γιατί παίρνει αυτά τα αντικείμενα;

Αρκετά καλό σχέδιο και πρωτότυπη υπόθεση, με έντονα διδάγματα εναντίον τού καταναλωτισμού, σε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, που θα της βάλουμε οκτώ με οκτώμισι.

043

Ακολουθεί το τρίτο και τελευταίο μέρος τής ιστορίας η εξαφάνιση του Μπίλλυ, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Emilio Urbano.

Στο τρίτο αυτό μέρος, ο Άνγκους θα βρει το ζομπυπνωτικό Μαρούλι, τα παιδιά θα μάθουν ποιος το χρησιμοποιούσε για να ελέγχει τις κατσίκες τού χωριού και γιατί, ο Τζούνιορ θα βρει τον Μπίλλυ και εμείς θα μάθουμε επιτέλους γιατί ο Μπίλλυ αντιπαθεί τα ξυπνητήρια.

Όμορφο τέλος σε μια όμορφη ιστορία, όπου όλα έρχονται και δένουν μεταξύ τους, χωρίς να αφήνουν κάποιο κενό. Το οκτώ με οκτώμισι, που βάλαμε στα δύο πρώτα μέρη μπαίνει και στο τρίτο, χωρίς δισταγμό.

079

Ακολουθεί η ιστορία ο θείος Σκρουτζ ξοδεύει την N°1, σε σενάριο Angelo Palmas και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Κάτω από μια απίθανη συγκυρία, η τυχερή δεκάρα τού Σκρουτζ καταλήγει στα χέρια τού Ρόμπαξ. Θες λόγω της απουσίας τής δεκάρας, θες λόγω τής μονομανίας του να την πάρει πίσω, ο Σκρουτζ χάνει όλη του την περιουσία. Όμως και ο Ρόμπαξ δεν πάει πίσω. Θες λόγω του ότι η δεκάρα του Σκρουτζ φέρνει στον Ρόμπαξ ατυχία, θες διότι, με την προσοχή του αποσπασμένη από τον Σκρουτζ, που είχε γίνει η σκιά του, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, ο Ρόμπαξ χάνει κι αυτός τη μισή του περιουσία, οπότε τελικά θα αναγκαστεί να βρει τρόπο να επιστρέψει τη δεκάρα στον Σκρουτζ.

Η ιστορία είναι φόρος τιμής στις φακές τής Βαβυλωνίας τού Romano Scarpa. Τόσο με το ότι δείχνει τον Σκρουτζ να πηγαίνει σε ένα εστιατόριο, που σερβίρει φακές Βαβυλωνίας, στην πρόσοψη του οποίου υπάρχει ένα άγαλμα τού φύλαρχου Φουφουλάχ, όσο και από κάποιες ομοιότητες στη υπόθεση, όπως το ότι και εδώ ο Σκρουτζ χάνει την περιουσία του, με την ιστορία να τελειώνει μονάχα με την υπόσχεση ότι θα την ξαναβρεί. Πολύ ωραία ιστορία. Και εδώ θα βάλουμε οκτώ με οκτώμισι.

105

Το τεύχος κλείνει με την… πρώτη ιστορία του τεύχους, την επιχείρηση Άγιος Βασίλης, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Massimo De Vita.

Ένας από τους δύο ιδιοκτήτες μιας εταιρείας ταχυμεταφορών προσλαμβάνει τον Ινδιάνα Γκούφη για να εντοπίσουν τον Άγιο Βασίλη, ώστε να του αποκαλύψει το μυστικό τού πώς καταφέρνει να παραδίνει τόσα δέματα σε μία μόνο μέρα. Αφού ψάξουν στην Καισάρεια (εύγε στους Ιταλούς που ήξεραν να την αναφέρουν), στη Λαπωνία και στον βόρειο πόλο, τελικά θα τον βρουν. Ο Άη Βασίλης θα τους πει το μυστικό, το οποίο, όμως δεν θα τους φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Έτσι, όμως, ο Ινδιάνα θα καταλάβει γιατί ποτέ δεν του έφερε ο Άη Βασίλης το δώρο που του ζήτησε.

Αναπάντεχα όμορφη ιστορία, που νομίζω ότι της αξίζει ένα οκτώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε ένα τεύχος με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Κρίνοντας απ’ το εξώφυλλο, πρόκειται για τις ιστορίες από το εορταστικό Topolino 2822, που κυκλοφόρησε στις 29 Δεκεμβρίου τού 2009, τις οποίες μάλλον θα τις διαβάσουμε όλες.

mickey

Στο πρώτο ξεφύλλισμα, η μόνη ιστορία που δεν μου τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ήταν η τελευταία, αυτή που έδωσε το όνομά της στο τεύχος. Λάθος μου, διότι όλες οι ιστορίες τού τεύχους ήταν καλές! Όμως, η απορία μου παραμένει: τόσο άχτι τού έχουν του Μίκυ στην Καθημερινή, που δεν ήθελαν να αναφέρουν την ιστορία του ως τη βασική τού τεύχους; (Και απαντώ μονάχος μου: Μπορεί, αλλά μάλλον ήθελαν ένα Χριστουγεννιάτικο τίτλο για το τεύχος, και στην πρώτη ιστορία, αν και Χριστουγεννιάτικη, δεν έπρεπε να δοθεί Χριστουγεννιάτικος τίτλος, για να μη χαλάσει η έκπληξη.)

Στο τεύχος θα βάλουμε συνολικά οκτώ με οκτώμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 26 — ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 26.

    Μου αρέσει!

  2. Ωραίο τεύχος όμως δεν νομίζετε ότι πολύ νωρίς μπήκαμε στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.