ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 34 — ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

001

Μετά τα ταξίδια, που κάναμε στα προηγούμενα τεύχη, αυτή την εβδομάδα το Μίκυ Μάους έχει αθλητικό πρόγραμμα. Πάμε να δούμε και τι άλλο μας επιφυλάσσει το σημερινό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία οι γίγαντες του μπάσκετ, σε σενάριο Francesco Monteforte Bianchi και σχέδιο Marco Mazzarello.

Οι «αδάμαστοι» είναι μια ομάδα μπάσκετ τής Λιμνούπολης (οι «γίγαντες» είναι άλλη ομάδα, και δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκαν αυτοί στον τίτλο) η οποία πήγαινε από νίκη σε νίκη, μέχρι που ξαφνικά αποσύρθηκαν οι τρεις βασικοί της παίκτες. Από τότε, η ομάδα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, με 31 ήττες σε 30(!) αγώνες στην τελευταία σαιζόν. Καθώς η αγαπημένη ομάδα τους αντιμετωπίζει σοβαρά τον κίνδυνο της διαγραφής, αν δεν νικήσει στον τελευταίο αγώνα τής σαιζόν, ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ αναλαμβάνουν να βρουν τους τρεις παίκτες και να τους ζητήσουν να παίξουν ξανά. Στην πορεία τής ιστορίας θα βρουν τους παίκτες, θα μάθουν το λόγο για τον οποίο είχαν εξαφανιστεί, και θα βρουν δύο απροσδόκητους συμμάχους, που θα βοηθήσουν να έχει αίσιο τέλος η ιστορία.

Χωρίς να είναι τίποτε το καταπληκτικό, είναι μια αρκετά πρωτότυπη ιστορία, που νομίζω ότι θα με γοήτευε ακόμη περισσότερο, αν τη διάβαζα μικρός. Το σχέδιο θυμίζει ιστορίες τού μυστικού πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, πιθανόν λόγω του πώς είναι σχεδιασμένοι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, χωρίς όμως να είναι του ιδίου επιπέδου. Θα βάλω στην ιστορία ένα 7,5, αλλά μέσα μου ακούω μια παιδική φωνή που διαμαρτύρεται και θέλει να προσθέσει άλλον έναν βαθμό!

043

Ακολουθεί ο θησαυρός τού Αλαντάρ, σε σενάριο Silvia Martinoli και σχέδιο Ottavio Panaro.

Εδώ έχουμε μια ιστορία, που συνδυάζει τις ιστορίες των θείων του Γκούφυ, μέσα από πράγματα που βρίσκει στη σοφίτα του, με τις ιστορίες όπου πρόγονοι του Μίκυ και της παρέας του έχουν μια περιπέτεια στο παρελθόν. Εδώ, λοιπόν, έχουμε την ιστορία τού πώς εφευρέθηκε το λαούτο, μέσα από τις σημειώσεις ενός θείου τού Γκούφυ. Η ιστορία μάς μεταφέρει στην Αραβία, όπου η Μίννι, με τη βοήθεια τού Μίκυ και του Γκούφυ, πηγαίνει να βρει ένα μαγικό πετράδι, που το φυλάει ένας δράκος.

Σχέδιο μέτριο και μια ιστορία του τύπου που έχω πει επανειλημμένα ότι δεν με συγκινεί. Είναι όμως καλοφτιαγμένη ιστορία, και είμαι σίγουρος ότι σ’ αυτούς που αρέσουν αυτές οι ιστορίες, η ιστορία θα αρέσει πολύ. Επίσης, όλη αυτή η παραμυθένια ατμόσφαιρα των χιλίων και μιας νυκτών σίγουρα θα με είχε καταγοητεύσει, αν την είχα διαβάσει μικρός. Πάλι επτάμισι θα βάλω και πάλι ακούω την παιδική φωνή μέσα μου να ζητάει περισσότερο. Ή, μήπως, είναι οι φωνές εκείνων που τους αρέσουν αυτές οι ιστορίες, οι οποίοι έρχονται με πυρσούς και δικράνια, για να με λιντσάρουν;

077

Συνεχίζουμε με το καρούμπαλο της δόξας, σε σενάριο Stefania Lepera και σχέδιο Stefano Turconi.

Όταν ο Τζούνιορ πέφτει από το ποδήλατο, αποκτά ένα καρούμπαλο, το οποίο λέει στους φίλους του ότι το απέκτησε παλεύοντας με θηρία και ληστές. Ο Μπουλ, όμως, δεν τον πιστεύει, απαιτώντας αποδείξεις. Έτσι, ο Τζούνιορ πηγαίνει τα παιδιά σε ένα παλιό ορυχείο, όπου κάποιοι γεωλόγοι κάνουν έρευνες, και τους οποίους τα παιδιά περνάνε για ληστές, αποφασίζοντας να τους αντιμετωπίσουν μόνα τους.

Σχέδιο μέτριο, ιστορία του 7,5, ο μικρός που φωνάζει μέσα μου, ξέρετε εσείς! Αν μη τι άλλο, το τεύχος έχει σταθερή ποιότητα.

103

Το τεύχος κλείνει με τα περιβόλια τής πόλης, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Emilio Urbano.

Ο δήμαρχος οργανώνει διαγωνισμό με θέμα «περιβόλι στην πόλη» και αναθέτει στη γιαγιά Ντακ να δείξει τα μυστικά τής κηπουρικής στους άσχετους με το θέμα Λιμνουπολίτες. Εκείνη, επειδή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της, επιστρατεύει τον… Τζιμ τον Τρομερό, και μαζί θα γνωρίσουμε την όμορφη μεριά τής κηπουρικής, χωρίς να ρίξουμε ούτε μία φορά χοντρό αλάτι σε κανέναν.

Μέτριο σχέδιο και εδώ, για μια απλή, αλλά όμορφη ιστορία. Ξέρω ότι πολλοί θα προτιμήσετε μία από τις δύο πρώτες ιστορίες, αλλά εγώ θεωρώ ότι αυτή ήταν η καλύτερη του τεύχους. Δεν ακούω κι εκείνον τον μικρό να διαφωνεί!

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η παράξενη υπόθεση του Τζακ Κούπα, σε σενάριο Tito Faraci και σχέδιο Giorgio Cavazzano. Από τα ονόματα των δημιουργών φαίνεται ενδιαφέρουσα.

mickey

Κι αυτό το τεύχος είναι τίγκα στις ιστορίες, καθώς ίσα ίσα περισσεύει μία σελίδα για μια μονοσέλιδη ιστορία, που κι αυτή μπήκε θυσιάζοντας τη δεύτερη διαφήμιση για το τεύχος της επόμενης εβδομάδας. Επίσης και σ’ αυτό το τεύχος οι περισσότερες ιστορίες (τρεις από τις τέσσερις) είναι σχετικά πρόσφατες, καθώς προέρχονται από το Topolino 3002, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013.

Στο τεύχος θα βάλουμε συνολικά ένα επτάμισι. Το σχέδιο σε όλες τις ιστορίες ήταν μέτριο, αλλά οι ίδιες οι ιστορίες ήταν φτιαγμένες για να γοητεύσουν το κοινό, στο οποίο απευθύνονται, παραμένοντας ευχάριστες, όμως και στους, χμ, λίγο μεγαλύτερους.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 34 — ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

 1. Ο/Η apetoussis82 λέει:

  Μήπως γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει με την ιστοσελίδα του I.N.D.U.C.K.S. ?

  Εδώ και 3-4 μέρες μου έβγαζε ειδοποίηση ότι λόγω υπερφόρτωσης δεν μπορεί να ανοίξει και να επανέλθω αργότερα (μετά πάλι δεν μπορούσε να ανοίξει), ενώ τώρα λέει ‘The webpage cannot be found’.

  Εσάς σας ανοίγει κανονικά?

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 34.

  Μου αρέσει!

 3. Καλησπέρα!! νομίζω πως στο συγκεκριμένο τεύχος, αυτή η παιδική φωνή, έπρεπε να βάλει 10 σε όλες τις ιστορίες, άντε 9!!! θεωρώ πολύ αυστηρό το 7,5! Θεωρώ πως είναι απο τα καλύτερα τεύχη του Μίκυ Μάους, στην νέα εκδοτική!!

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Ως μεγάλος, …ντα τόσων ετών, δεν μπορώ να πω ότι βρήκα τόσο εξαιρετικές αυτές τις ιστορίες. Όμως, είχαν όλες τους κάτι το ξεχωριστό, το οποίο, επειδή διατηρώ ακόμα κάποια από την παιδικότητά μου, αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γοητεύει τα παιδιά, στα οποία, βεβαίως, κυρίως απευθύνεται. Γι’ αυτό εμφάνισα αυτήν τη διχασμένη προσωπικότητα στην παρουσίαση. Το 7,5 το έβαλε ο …ντάρης. Το πόσο θα έβαζε ο μικρός, μόνο αυτός το ξέρει. Σίγουρα θα ήταν περισσότερο.

   Μου αρέσει!

 4. Εγώ, δεν έχω κλείσει ακόμη τα πρώτα…ντα, και βάζω δεκάρια….σε μερικά χρόνια, ίσως να βάζω και εγώ 7,5!!!

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η chrismanitou λέει:

  Καλημέρα σε όλους. Διάβασα το Μίκυ αφού διάβασα την κριτική του Κρίτωνα. Είναι μια συνήθεια που την έχω από τα πρώτα τεύχη του Μίκυ. Μάλλον «φταίει» το γεγονός ότι η κριτική του Κρίτωνα με προδιαθέτει θετικά και έτσι χαίρομαι ακόμα περισσότερο το τεύχος. Νομίζω πως η παιδική φωνούλα του είχε απόλυτο δίκιο. Δεν με έχει εκπλήξει ευχάριστα περισσότερο άλλο τεύχος από αυτό. Είχα χαμηλές προσδοκίες μετά τη διαφήμισή του και με εξέπληξε ευχάριστα. Περίμενα την ιστορία με τον Μίκυ να είναι η καλύτερη και εν τέλει παρόλο που μ άρεσε ίσως ήταν η χειρότερη. Νομίζω θα συμφωνήσω με τον Μελέτιο και θα βάλω 9 παντού. Η πρώτη ιστορία ήταν θαυμάσια. Συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρηση του Κρίτωνα ότι θύμιζε περιπέτειες του DD. Και το σχέδιο και η πλοκή. Όλα. Το σενάριο ήταν στρωτό και το δίδαγμα πάρα πολύ ωραίο. Ο Τζιούνορ για μένα είναι πάντα αγαπημένος. Η μεγάλη έκπληξη ήταν η τελευταία ιστορία. Ο Τζιμ ο τρομερός ήταν ο καλός τζιμ τρομερός που αγαπούσαμε. Επίσης ένα παιδικό περιοδικό οφείλει να έχει τέτοιες διδακτικές ιστορίες. Μου άφησε ένα πολύ ωραίο συναίσθημα το τέλος και το έβαλα στη βιβλιοθήκη μου με ικανοποίηση.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.