ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 41 — ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ!

001

Νέο Μίκυ Μάους 41 σήμερα και όλοι γινόμαστε, αν όχι Charlie, τουλάχιστον… Μπαμ Μπαμ. Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το σημερινό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Σε αντίθεση με αυτό που αναγράφεται στο εξώφυλλο, η πρώτη ιστορία τού τεύχους έχει τίτλο ένα πρόσωπο στο πλήθος. Το σενάριο και το σχέδιο είναι του Corrado Mastantuono.

Ο Μπαμ Μπαμ έχει τις μαύρες του, καθώς όλοι τον αντιμετωπίζουν σαν κάποιο ύποπτο πρόσωπο, επειδή δεν τους αρέσει η φάτσα του. Απ’ το πουθενά εμφανίζεται στον καθρέφτη του η μάσκα από την ιστορία η εκδίκηση του σκήπτρου. Ο Μπαμπ Μπαμ τής ζητάει να τον κάνει πιο συμπαθητικό, αλλά επειδή η μάσκα μπορεί να κάνει μόνον πράγματα που έχουν κάποια αρνητική διάσταση, τελικά της ζητάει να κάνει άσχημους όλους τους άλλους. Πράγματι, όλοι μεταμορφώνονται σε Μπαμπ Μπαμ, με τεράστιες μπροστινές δοντάρες. Τώρα, κανείς δεν θεωρεί τον Μπαμ Μπαμ αντιπαθητικό. Όμως, κανείς δεν ξεχωρίζει από τους άλλους, και έτσι κανένας δεν αναγνωρίζει τον Μπαμ Μπαμ, ούτε καν οι λίγοι φίλοι του. Τελικά, ο Μπαμ Μπαμ θα καταλάβει ότι είναι καλύτερα να είναι ο εαυτός του, παρά ένα ανώνυμο πρόσωπο σ’ ένα ομοιόμορφο πλήθος. Όσο για το να γίνει συμπαθητικός, παρ’ όλον ότι είναι άσχημος, αυτό είναι περισσότερο θέμα συμπεριφοράς, και στο χέρι του είναι να το επιτύχει.

Είχα ένα προαίσθημα ότι και αυτή η ιστορία, παρ’ όλο που είναι με τον αντιπαθητικό και άσχημο Μπαμ Μπαμ, θα ήταν καλή, όπως και η προηγούμενη, που διαβάσαμε στο τεύχος 36. Το προαίσθημα αυτό επαληθεύτηκε, καθώς το ότι ο Μπαμ Μπαμ είναι αντιπαθητικός και άσχημος δούλεψε θετικά για τη συγκεκριμένη ιστορία. Ακόμα και το σχέδιο, που μάλλον είναι κι αυτό αντιπαθητικό και άσχημο (πώς να μην είναι, όταν τα περισσότερα καρέ είναι τίγκα στους Μπαμ Μπαμ) συνέβαλε κι αυτό θετικά στην ιστορία. Θα βάλουμε, λοιπόν, ένα ξεγυρισμένο οκτώ.

Ενδιαφέρον είναι ότι η αναφορά στην προηγούμενη ιστορία είναι με τον τίτλο της και όχι σε μια απροσδιόριστη προηγούμενη ιστορία, όπως είχε γίνει σε κάποιο παλιότερο τεύχος. Βέβαια, η προηγούμενη έκδοση συνεχίζει να μην αναφέρεται, οπότε, για λόγους πληρότητος, να αναφέρουμε ότι η εκδίκηση του σκήπτρου δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους 2096, αν θέλετε να την ξαναδιαβάσετε.

039

Ακολουθεί η ιστορία εξετάσεις μαγικής επάρκειας, σε σενάριο Giorgio Figus και σχέδιο Salvatore Deiana.

Λόγω των συνεχών αποτυχιών της να κλέψει την πρώτη δεκάρα τού Σκρουτζ, η Μάτζικα καλείται να δώσει εξετάσεις, για να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει τις μαγικές της ικανότητες. Στη δοκιμασία μπορεί να πάρει και έναν βοηθό, μόνο που όλοι οι γνωστοί της βρίσκουν κάποια δικαιολογία για να αρνηθούν. Έτσι, η Μάτζικα ακολουθεί την υπόδειξη της μαγικής της σφαίρας και παίρνει ως βοηθό τον… Κύρο. Λίγο η εξυπνάδα και οι γνώσεις του Κύρου, λίγο οι μαγικές ικανότητες τής Μάτζικα, θα τους βοηθήσουν να περάσουν όλες τις δοκιμασίες επιτυχώς και με το παραπάνω.

Μέτριο προς καλό σχέδιο και ευχάριστη ιστορία, αν και χωρίς αξιώσεις. Επτά με επτάμισι εδώ.

069

Συνεχίζουμε με την ιστορία σε αναζήτηση κρησφύγετου, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Francesco Guerrini.

Οι Λύκοι θέλουν να βρουν ένα καινούργιο κρησφύγετο, που να μην το ξέρει η αστυνομία. Επιστρατεύουν, λοιπόν, τις υπηρεσίες τού συναδέλφου τους Μεσίτη-176, ο οποίος τούς προτείνει το ένα απίθανο σπίτι μετά το άλλο. Τελικά, κάτι καλό θα βρεθεί, αλλά…

Πλακατζίδικη ιστορία, που ένα καλό σχέδιο θα την αναδείκνυε. Όμως εδώ το σχέδιο είναι άσχημο και την αδικεί. Εξήμισι με επτά.

083

Ακολουθεί ο δωδέκατος (δωδέκατος και… 1/2 άθλος στο πρωτότυπο, αλλά και μέσα στο ίδιο το κείμενο, μια και στο προηγούμενο τεύχος διαβάσαμε για τον… ενδέκατο και 1/2) από τους 12 (και 1/2) άθλους του Γκουφακλή, με τίτλο το σκυλί με τα 3 κεφάλια, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Andrea Ferraris. Λογοπαίγνιο; Ποιο λογοπαίγνιο; Η έμπνευση για λογοπαίγνια στέρεψε στον προηγούμενο άθλο.

Σ’ αυτόν τον άθλο ο Γκουφακλής καλείται να φέρει τον σκύλο με τα τρία κεφάλια, που αυτή τη φορά μάλλον είναι ο Κέρβερος του πρωτότυπου άθλου. Χρησιμοποιώντας τους διάφορους αυλούς του, ο Γκουφακλής θα καταφέρει να τον καλέσει και τον πάει στον Μέλανα Πέτρο, που θα τρομάξει για μια τελευταία φορά. Επειδή, όμως, ακόμα βρισκόμαστε στην πέμπτη σελίδα τής ιστορίας, και κάπως πρέπει να γεμίσουν οι σελίδες, ο Γκουφακλής οργανώνει τον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου στην ιστορία, όπου λαμβάνουν μέρος όλα τα μυθολογικά όντα. Και επειδή ούτε με τον αγώνα γέμισαν οι σελίδες, ο κύκλος ιστοριών κλείνει με έναν επίλογο, όπου ο Γκουφακλής δίνει την πρώτη συναυλία ροκ στην ιστορία, στην οποία παίζει ο ίδιος, κάνοντας και ένα λογοπαίγνιο, όπου ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία τού Μίκυ Μάους βλέπουμε αγγλικό κείμενο με λατινικούς χαρακτήρες στα συννεφάκια, παρ’ όλο που δεν υπήρχε λόγος, μια και η συγκεκριμένη φράση θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γραφεί με ελληνικούς χαρακτήρες.

Την ετυμηγορία μου για το σημερινό επεισόδιο την έχω πει εκ των προτέρων την περασμένη εβδομάδα: κρίμα το σχέδιο. Έξι με εξήμισι, λοιπόν.

101

Το τεύχος κλείνει με τον έβδομο και τελευταίο αγώνα από το μεγάλο κυνήγι τών τροπαίων, με τίτλο το μεγάλο φινάλε, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Τη σκυτάλη την παίρνει η Νταίζυ, η οποία συμμετέχει σε αγώνα θαλασσίου σκι στην Αυστραλία. Αυτή τη φορά είναι η Μάτζικα, που θα αναλάβει να την κάνει να χάσει, αν και τελικά αποκαλύπτεται, οπότε ο αγώνας τελειώνει χωρίς νικητή.

Εκεί που ο Σκρουτζ είναι απαρηγόρητος, που έχασε την ευκαιρία να πάρει την περιουσία τού Φιλ Ο’ Λύμπικ, εμφανίζονται οι Λύκοι, εκβιάζοντας τον Σκρουτζ πως, αν τους δώσει από ένα εκατομμύριο στον καθένα και την πρώτη δεκάρα στη Μάτζικα, θα του δώσουν το τρόπαιο, που κέρδισαν εκείνοι στον πρώτο αγώνα, για να το παρουσιάσει σαν δικό του. Ο Σκρουτζ, όμως, έχει αρχές και αρνείται. Οι Λύκοι έχουν και σχέδιο Β, αλλά ο Σκρουτζ θα τους εμποδίσει και εκεί. Αυτό δείχνει στον Φιλ Ο’ Λύμπικ ότι ο Σκρουτζ έχει αθλητικό πνεύμα, οπότε ένα βραβείο παρηγοριάς το δικαιούται.

Κι εδώ το σχέδιο είναι μέτριο προς καλό. Το κομμάτι τής ιστορίας με τον αγώνα είναι στα ίδια επίπεδα με τους προηγούμενους αγώνες. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει το υπόλοιπο μέρος τής ιστορίας, με την μάλλον απρόσμενη εξέλιξη, μια και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα περιμέναμε ότι τα παπιά θα κέρδιζαν στον τελευταίο αγώνα. Γι’ αυτό και μόνο θα βάλουμε ένα επτάμισι στην ιστορία.

038

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το κοχύλι τής Κονκόρα, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Giampaolo Soldati.

mickey

Κάτι λείπει από αυτό το τεύχος. Εκεί που περιμέναμε να διαβάσουμε το τρίτο και, ενδεχομένως, το τέταρτο μέρος τής σειράς σκοτεινή κληρονομιά, τα δύο πρώτα μέρη τής οποίας διαβάσαμε στο προηγούμενο τεύχος, αντ’ αυτών διαβάσαμε μια επιλογή από παλιές δεύτερες ιστορίες, καθώς και μια ιστορία με τον Μπαμ Μπαμ. Ίσως οι συντάκτες να έκριναν ότι δεν είναι σωστό να βγάλουν ένα τεύχος, όπου όλες οι ιστορίες θα ήταν συνέχειες προηγουμένων ιστοριών. Αν ισχύει αυτό, θα διαβάσουμε τη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα, μια και οι άλλες σειρές ολοκληρώνονται σ’ αυτό το τεύχος.

Με εξαίρεση την ιστορία με τον Γκουφακλή, που έκλεισε απογοητευτικά μια ήδη απογοητευτική σειρά, είχαμε ένα ευχάριστο τεύχος, με την ιστορία με τον Μπαμ Μπαμ να κάνει και πάλι την ευχάριστη έκπληξη. Επτά με επτάμισι συνολικά για το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 41 — ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ!

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 41.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η chrismanitou λέει:

  Καλημέρα. Μόλις τελείωσα και εγώ την ανάγνωση του τεύχους. Περίεργο τεύχος. Οπως σχεδόν κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή συμφωνώ με την κριτική. Ο Μπαμ Μπαμ σίγουρα καλύτερος από ότι περίμενα, γιατί η αλήθεια είναι οτι σαν χαρακτήρας είναι τραγικός. Τουλάχιστον η ιστορία είχε ένα μήνυμα σχετικά με το πως πιστεύουμε οτι είμαστε – όμορφοι ή άσχημοι. Να σχολιάσω και εγώ την απουσία αναφοράς στο Μίκυ Μάους 2096 που δημοσιεύτηκε η ιστορία με τη Μάσκα. Οπως έχουμε ξαναπεί είναι τακτική της νέας εκδοτικής να μην αναφέρεται καθόλου στην παλιά εκδοτική ακόμα και σε καταφανέστατες περιπτώσεις, όπως στην ιστορία του Μαύρου Κεραυνού ή των μάγων που είναι φανερά συνέχειες άλλων ιστοριών. Ίσως να μην έχει τα δικαιώματα. Ποιός ξέρει. Η ιστορία με την Μάτζικα και τον Κύρο συμπαθητική. Επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά το ότι ο Μπαρκς δεν έφτιαξε τη Μάτζικα για να είναι πάντα κακή. Κατα βάθος όλοι τη συμπαθούμε σε αντίθεση π.χ. με τον Ρόμπαξ που είναι σχεδόν πάντα αντιπαθητικά κακός. Πως να το κάνεις η Μάτζικα ήταν είναι κ θα είναι πάντα «Η πάπια». Ναι Κρίτων συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Κατρίνα Κασκαντέρ Ολέ Ολέ. Αλλά η Μάτζικα είναι διαχρονικά «η πάπια»!!! :D. Η ιστορία με τους Μουργόλυκους είχε πολύ πλάκα. Επίσης ο σχεδιαστής μου θύμισε κάποια ΜΜ των παιδικών μου χρόνων. Εκεί γύρω στο 1400 που άρχισαν κάπως να «χαλάνε». Για τον Γκουφακλή που τόσος λόγος έχει γίνει: Η χειρότερη ιστορία της σειράς. Δεν γράφω κάτι άλλο, γιατί ο Κρίτων τα έγραψε όλα. ¨»Τι? Τελείωσε η ιστορία? Μα πέρασαν 5 σελίδες μόνο. Εεε ας βάλουμε κάτι άλλο να γίνει…:D». Τέλος μ άρεσε πως τελείωσε το κυνήγι των τροπαίων. Ανατρεπτικά!!!!Αντε καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Corto λέει:

   Μην νομίζετε ότι σνομπάρω το τεύχος, απλά δεν συμπλήρωσα στα σχόλια επειδή δεν το έχω διαβάσει ακόμη! Έπεσε λίγο τρεξιματάκι χθες. Λογικά το βράδυ, ή το αργότερο αύριο, θα προσθέσω και την δική μου άποψη.

   Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Corto λέει:

  Διάβασα χθες βράδυ το τεύχος και…

  Έπειτα από δύο αναγνώσεις της πρώτης ιστορίας, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν την πολυκατάλαβα! Το σενάριο είναι γεγονός ότι με μπέρδεψε κάπως, ενώ το φινάλε ήταν και βιαστικό κάπως και ψιλο-αναμενόμενο… Για τον Μπαμ Μπαμ ουδέν σχόλιο. Απλά αποκρουστικός. Γενικά πρωτοτυπία δεν βρήκα ομολογώ. Η ιστορία με την Ματζίκα ναι, ήταν καλή. Το ίδιο και εκείνη με τους λύκους, που χωρίς να είναι τίποτα το φοβερό βγάζει γέλιο. Για τις άλλες δύο δεν έχω να προσθέσω κάτι. Τα λέμε κάθε εβδομάδα. Δε θα μπορούσα να βαθμολογήσω το τεύχος με παραπάνω από 8(με το ζόρι και με επιείκια μεγάλη).

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.