ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 77 — ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 77 του νέου Μίκυ Μάους, με τον Κύρο να προσπαθεί να προσαρμόσει με το κολλητήρι του ένα μικροτσίπ σε μια κονσέρβα τοματάκια, προς μεγάλη χαρά τού Σκρουτζ. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το τζάμπα είναι πιο γλυκό, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Alessandro Perina.

Ο Σκρουτζ αρρωσταίνει με την ιδέα ότι ένα σωρό προϊόντα, των οποίων πλησιάζει η ημερομηνία λήξεως, πρέπει να πεταχτούν, ενώ είναι ακόμα καλά. Ψάχνοντας να βρει τι μπορεί να γίνει, αναθέτει στον Κύρο να προσαρμόσει σε όλα τα προϊόντα ένα μικροτσίπ, το οποίο, όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξεως, κάνει τα προϊόντα να πετάνε και να πηγαίνουν σε μια αποθήκη, όπου όλοι οι γνωστοί μας Λιμνουπολίτες τα τακτοποιούν και στη συνέχεια… έλα, ντε, τι τα κάνουν; Δεν κατάλαβα.

Καλό. μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που ξεκινάει καλά και θα τελείωνε όμορφα, δείχνοντας την κρυφή, καλή πλευρά τού Σκρουτζ, αν μας έλεγε τι στο καλό σκόπευε να κάνει αφιλοκερδώς όλα αυτά τα προϊόντα ο Σκρουτζ. Ως έχει, η ιστορία δεν βγάζει νόημα, οπότε θα πάρει ένα ξεγυρισμένο πέντε, για να μάθει. Κρίμα, γιατί μία σελίδα παραπάνω να είχε η ιστορία και θα έπαιρνε πολύ καλή βαθμολογία.

033

Ακολουθεί η ιστορία παρέα με το ζόρι, σε σενάριο Gabriele Panini και σχέδιο Luca Usai.

Πρόκειται για παρωδία τής ταινίας The Defiant Ones τού Stanley Kramer.

Ο Ροκ Νταμάρης συλλαμβάνει τον Μαύρο Πητ και δένεται μ’ αυτόν με χειροπέδες, για να τον οδηγήσει στον σειφη τής περιοχής. Όμως, οι συνεργάτες τού Πητ, τους οποίους ο Πήτ πήγε να ξεγελάσει, θέλουν να τον εκδικηθούν, οπότε ξεκινάει μια ανελέητη καταδίωξη, με τον Ροκ και τον Πητ να προσπαθούν να τους ξεφύγουν, ενώ είναι δεμένοι με χειροπέδες.

Καλούτσικο σχέδιο, για μια ιστορία με δράση. Πολλή δράση. Ένα επτάμισι θα το βάλουμε.

057

Συνεχίζουμε με την ιστορία η επιστροφή τού μασκοφόρου, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Paolo De Lorenzi.

Ο Σκρουτζ έχει αγοράσει έναν πύργο, που ανήκε στον Φαντομία, για να τον μετατρέψει σε τουριστική ατραξιόν. Για διαφήμιση, βάζει τον Γκαστόνε να εμφανίζεται ξαφνικά σε διάφορα μέρη, μεταμφιεσμένος σε Φαντομία. Μαντέψτε ποιος έχει αντιρρήσεις στην εμπορευματοποίηση του ονόματος τού Φαντομία, αναλαμβάνοντας δράση.

Σχέδιο μέτριο, με αρκετά προβληματάκια. Η ιστορία, όμως, είναι μια ιστορία τού παλιού, καλού Φάντομ Ντακ, που δρα από ιδιοτελή κίνητρα και όχι του υπερήρωα Φάντομ Ντακ. Γι’ αυτό και μόνο θα βάλουμε και εδώ έπτάμισι.

083

Ακολουθεί η ιστορία σύμβουλοι χρόνου, σε σενάριο Antonella Pandini και σχέδιο Danilo Barozzi.

Όλοι οι Λιμνουπολίτες είναι φουριόζοι. Ασχολούνται μονίμως με τις δουλειές τους και δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτε άλλο. Σ’ αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν λύση η Τζένυ με τον Λούλη, οι οποίοι αναλαμβάνουν, ως σύμβουλοι χρόνου, να δείξουν στους Λιμνουπολίτες πώς να αξιοποιούν καλύτερα τον χρόνο τους. Στην πράξη, αυτό που τους δείχνουν είναι πώς να <em>σπαταλούν</em> τον χρόνο τους, βάζοντας προτεραιότητες στη ζωή τους, ώστε ο χρόνος για διασκέδαση και για ανάπαυση να είναι πιο σημαντικός από τον χρόνο για δουλειές. Έτσι, η ζωή στη Λιμνούπολη γίνεται πιο ανθρώπινη, καθώς όλοι χαλαρώνουν, έχοντας καιρό για τον εαυτό τους. Όλοι, εκτός από έναν ή, μάλλον, μία…

Καλούτσικο σχέδιο, για μια ιστορία μάλλον αδιάφορη, με τέλος που δεν βγάζει νόημα. (Αφού η Τζένη κάθεται και μιλάει με το Σκρουτζ, τι στο καλό συζητάνε για το πότε θα βρουν χρόνο να καθίσουν να μιλήσουν;) Εδώ θα βάλουμε μόνον έξι.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η νύχτα τού Ντιαμπολέιρο, σε πλοκή Stefano Ambrosio, σενάιο Chantal Pericoli και σχέδιο Ettore Gula. Πρόκειται για την τρίτη ιστορία τής σειράς μυστήρια στην άγρια δύση.

Αυτή τη φορά οι ρέηντζερς καλούνται να αντιμετωπίσουν τον φοβερό Ντιαμπολέιρο, κάτι σαν λυκάνθρωπο. Τι ρόλο παίζει ο Λυκ Βαν Γούλφεν από την Τρανσυλβανία και τι είναι τελικά ο Ντιαμπολέρο;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, με πολλά εντυπωσιακά καρέ, αλλά μάλλον αδιάφορη ιστορία. Το τι είναι ο Ντιαμπολέιρο δεν έχει και πολλή σημασία, μια και τον πρώτο ρόλο στην ιστορία τον παίζει ο Βαν Γούλφεν, που όταν αποκαλύφθηκε ποιος είναι, μου προξένησε έκπληξη, παρ’ όλον ότι, αν το καλοσκεφτείς, έπρεπε να το περίμενα. Ας βάλουμε ένα εξήμισι εδώ πέρα.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία τέρμα τα γκάζια, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Gervasio, όπου κάνουν την εμφάνισή τους ο Bud Spencer και ο Terrence Hill, σε ένα καρέ παρμένο από την ταινία πίσω και σας φάγαμε. Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι η ιστορία είναι το Topolino e il colpo ecologico, στην οποία αναφέρεται το εξώφυλλο, και ότι ο ελληνικός τίτλος τής ιστορίας έχει τόση σχέση με τον ιταλικό, όση σχέση έχει ο ελληνικός τίτλος τής ταινίας με τον πρωτότυπο ιταλικό!

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3027, που κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου 2013, συμπληρωμένες με άλλες τρεις ιστορίες, που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2007 και 2014.

Μάλλον απογοητευτικό τεύχος. Αρκετά καλές οι ιστορίες με τον Ροκ Νταμάρη (το ότι αυτή ξεχωρίζει από το τεύχος, λέει πολλά) και αυτή με τον Φάντομ Ντακ (αν και φαντάζομαι ότι οι νεώτεροι θα τη βρουν μάλλον αδιάφορη). Οι υπόλοιπες όχι. Ας βάλουμε ως συνολική βαθμολογία για το τεύχος ένα εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 77 — ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ

  1. Τους αναγνωρίζω την πρόοδο στο σχεδιασμό εξωφυλλου οσο αφορά την τοποθέτηση και σχεδιασμού του τίτλου. (παρα το άσχημο ορθογωνιο με τον τιτλο μέσα)

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 77.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.