ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 18 — ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

001

Κυκλοφόρησε το καινούργιο τεύχος τού νέου Ντόναλντ, με τον Ντόναλντ να στολίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ντυμένος αρκετά πρόωρα Άη Βασίλης ή, με δυο μέρες καθυστέρηση, Santa Claus, δηλαδή Άγιος Νικόλαος, σε ένα κατά τα άλλα μη Χριστουγεννιάτικο τεύχος. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως πάντα, ρίξαμε το πρωί μια ματιά στα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ο άφραγκος εκατομμυριούχος, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Antoni Bancells Pujadas.

Ο Ντόναλντ κληρονομεί αναπάντεχα μια τεράστια κληρονομιά. Γρήγορα όμως μαθαίνει, ότι δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις μια οικονομική αυτοκρατορία ούτε ότι μπορείς να την μεγαλώσεις με μόνο εφόδιο τα χρήματα, ενώ συνειδητοποιεί από πρώτο χέρι, ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία.

Ωραίο, μοντέρνο σχέδιο για μια όμορφη ιστορία. Επτά με επτάμισι.

037

Ακολουθεί η ιστορία τής φυλακής τα σίδερα, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Όταν οι Λύκοι αποφυλακίζονται, με λύπη μαθαίνουν ότι οι φυλακές τής Λιμνούπολης, που είναι το δεύτερό τους σπίτι, πρόκειται να κατεδαφιστούν. Έτσι, την επόμενη φορά που θα συλληφθούν, θα πρέπει να πάνε στις φυλακές τής Λιμνούπολης, όπου εφαρμόζονται σύγχρονες σωφρονιστικές αντιλήψεις, κάτι που οι Λύκοι δεν το θέλουν. Τι να κάνουν, όμως, που δεν θέλουν να γίνουν τίμιοι, τον Σκρουτζ δεν μπορούν να τον κλέψουν, αλλά ούτε και μικροκλοπές δεν μπορούν να κάνουν, από το άγχος τού ότι μπορεί να συλληφθούν και να οδηγηθούν στις φυλακές τής Χηνούπολης; Η γιαγιά τους θα τους συμβουλέψει να κάνουν αυτό που τους λέει η καρδιά τους. Μέχρι την τελευταία σελίδα, δεν θα μαντέψετε τι είναι αυτό!

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και εδώ, από τον Cavazzano, με εξαίρεση το πώς έχει σχεδιάσει τη γιαγιά και τα ξαδέλφια των Λύκων. Ωραία και η ιστορία, αν και πρέπει να φτάσεις μέχρι το τέλος, για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν πλατειάζει, όπως νομίζεις αρχικά. Επτά με επτάμισι και εδώ.

069

Συνεχίζουμε με την ιστορία το κεραυνοβόλο χρυσάφι, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Σε μια έκθεση ζωγραφικής ο Σκρουτζ βλέπει έναν πίνακα, που απεικονίζει έναν τεράστιο χρυσό δίσκο. Η επαφή μ’ αυτόν έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, από τις οποίες ο ζωγράφος έχασε τη μνήμη του και δεν θυμάται πού τον ζωγράφισε. Όμως, ο Σκρουτζ, που έχει μεγάλη οικειότητα με το χρυσάφι, έχει ανοσία, οπότε ξεκινά στα ίχνη του ζωγράφου, για να βρει τον δίσκο.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και εδώ. Η ιστορία έχει όλα τα στοιχεία των ιστοριών τού Cimino. Ένα αντικείμενο με αλλόκοτες ιδιότητες, εξωτικές χώρες και χιούμορ. ‘Όμως, κάτι λείπει. Κάπου δεν δένουν όλα αυτά. Αν διαβάσεις δυο-τρεις τυχαίες συνεχόμενες σελίδες από την ιστορία, λες «αυτή την ιστορία θέλω να τη διαβάσω ολόκληρη». Αν την διαβάσεις, όμως, η ιστορία δεν είναι αυτή που περίμενες. Θα της βάλουμε, λοιπόν, με επιφύλαξη, ένα επτά.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το κρυστάλλινο δοχείο, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Massimo Fecchi.

Ο Ντόναλντ δουλεύει ως φύλακας στο μουσείο κρυστάλλων, όπου από υπερβάλλοντα ζήλο σπάει ένα πολύτιμο και μοναδικό βάζο, που του είχε ανατεθεί να προστατέψει. Έτσι αναγκάζεται να πάει στη χώραμ όπου είχε βρεθεί το βάζο, ελπίζοντας να βρη ένα δεύτερο όμοιο, που είχε χαθεί στα χιόνια. Όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, όπως φαίνεται από το πώς αρχίζει η ιστορία, στη μέση της δράσεως.

Το σχέδιο είναι γενικά καλό, αν και θα ήθελε να ήταν μια ιδέα καλύτερο. Όμορφη ιστορία και εδώ, δοσμένη με πρωτότυπο τρόπο (και πάλι κοιτάξτε πώς ξεκινάει) που μας ταξιδεύει σε μια απρόσμενα εξωτική χώρα. Επτά με επτάμισι και εδώ.

130

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, μαζί με το Μίκυ Μάους. Από τώρα ζητώ βοήθεια για την παρουσίαση τού Μίκυ Μάους, ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε και τα δύο!

Donald

Τέσσερις χορταστικές ιστορίες και γι’ αυτό το τεύχος, μια δανέζικη και τρεις ιταλοδανέζικες. Όπως είπαμε και στην εισαγωγή, το τεύχος δεν είναι ιδιαίτερα Χριστουγεννιάτικο πέρα από το εξώφυλλο, καθώς οι ιστορίες του δεν είναι Χριστουγεννιάτικες. Το μόνο Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο είναι δύο από τις τρεις σπαζοκεφαλιές, που αντικατέστησαν τις διαφημίσεις για το επόμενο και το μεθεπόμενο τεύχος τού Μίκυ Μάους, οι οποίες έχουν Χριστουγεννιάτικο θέμα.

Γενικά ήταν ένα όμορφο τεύχος, με σταθερή ποιότητα ιστοριών, το οποίο δεν κατάλαβα για πότε το διάβασα. Επτά με επτάμισι, λοιπόν και συνολικά, για το τεύχος.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 18 — ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 18.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.