ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 78 — ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 78 του νέου Μίκυ Μάους, με τη Μίννι να γκαζώνει στους αμμόλοφους, πανικοβάλλοντας τον Μίκυ. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία τέρμα τα γκάζια, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Gervasio. Πρόκειται για συνέχεια της ιστορίας Topolino e la corsa verde (=ο Μίκυ Μάους και το πράσινο ράλλυ), που δεν έχουμε διαβάσει στην Ελλάδα.

Στην ιστορία εκείνη, απ’ ό,τι φαίνεται, έγινε ένα ράλλυ οικολογικών οχημάτων, στο οποίο ο Μίκυ συμμετέσχε με ένα όχημα ονόματι Σπήντμαους. Στο τέλος τού ράλλυ, ο Μαύρος Πητ κατέληξε στη φυλακή.

Το όχημα κατέληξε στο κέντρο ερευνών τού Μίκυ Σίτυ, όπου μια ομάδα επιστημόνων, στην οποία συμμετείχε και ο Φράνκυ, ο ανιψιός τού Γκούφυ, συνέχισε να το βελτιώνει. Ως μέρος τής δουλειάς τους, θέλουν να μελετήσουν πώς συμπεριφέρεται το όχημα σε συνθήκες κανονικής κυκλοφορίας, οπότε το έδωσαν στη Μίννι, η οποία, παρέα με τον Μίκυ, πηγαίνει για βόλτα με το όχημα στην πόλη.

Πριν συλληφθεί, ο Πητ είχε καταστρώσει το τέλειο σχέδιο, για να ληστέψει μια έκθεση κοσμημάτων. Το μόνο, που του έλειπε, ήταν ένα οικολογικό όχημα διαφυγής, καθώς η έκθεση βρισκόταν σε μια ζώνη ελεγχόμενης κυκλοφορίας, όπου απαγορευόταν η κυκλοφορία συμβατικών αυτοκινήτων. Το Σπήντμαους είναι το ιδανικό όχημα και καθώς δεν βρίσκεται πια στο κέντρο ερευνών, είναι εύκολο να το κλέψουν. Έτσι, με τον Πητ στη φυλακή, η Τρούντυ και ο Φούμφο αναλαμβάνουν να εφαρμόσουν το σχέδιο του Πήτ. Θα τα καταφέρουν;

Μοντέρνο σχέδιο, που αλλού είναι καλό (π.χ. ο Μίκυ) αλλού κακό (π.χ., ο Φούμφο, που από εκεί που κάποτε είχε ένα γένι σαν βούρτσα, εδώ έχει κάτι αραιές τρίχες), που γίνεται ακόμη χειρότερο από την κατάχρηση σκιών στο χρωματισμό. Η υπόθεση είναι κι αυτή έτσι κι έτσι. Κάπου την χάλαγε και το ότι συχνά προσπαθούσα να συνδέσω αυτά, που συνέβαιναν στην ιστορία ,με αυτά που συνέβησαν στην προηγούμενή της, που δεν έχουμε διαβάσει στην Ελλάδα. Θα βάλουμε γύρω στο εξήμισι με επτά. Ίσως, αν είχα διαβάσει την προηγούμενη ιστορία, να έβαζα επτά.

MMB0078

Στην ιστορία κάνουν την εμφάνισή τους ο Bud Spencer και ο Terrence Hill, σε ένα καρέ παρμένο από την ταινία πίσω και σας φάγαμε.

035

Ακολουθεί η ιστορία ο τρομερός πολλαπλασιαστής, σε σενάριο και σχέδιο Enrico Faccini.

Ο Ιδιοφυΐα-176 έχει φτιάξει ένα μηχάνημα, το οποίο μπορεί να φτιάξει μέχρι χίλια αντίγραφα από ένα μοντέλο. Καθώς τα χίλια αντίγραφα είναι λίγα για να αντιγράψουν ένα νόμισμα (λες και δεν μπορούν να το ξανακάνουν) αποφασίζουν να αντιγράψουν τον Σκρουτζ, ώστε στο χάος, που θα επικρατήσει, να μπορέσουν να ληστέψουν το θησαυροφυλάκιό του. Όμως, κάποιος σαμποτάρει το μηχάνημα και αντικαθιστά το φτερό τού Σκρουτζ, που θα χρησιμοποιούσαν ως πρότυπο, με ένα φτερό τού Φέθρυ. Το αποτέλεσμα είναι χίλια αντίγραφα του Φέθρυ, όλα διαφορετικά, το ένα πιο παλαβό απ’ το άλλο.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια ιστορία που αναλώνεται κυρίως στο να δείχνει τα διάφορα αλλόκοτα αντίγραφα του Φέθρυ, που όμως δεν κατάφεραν να με κάνουν να γελάσω. Τη λογική τρύπα, στην οποία στηρίζεται η υπόθεση, την αναφέραμε, οπότε το εξήμισι με επτά δεν το γλυτώνει ούτε αυτή η ιστορία.

067

Συνεχίζουμε με την ιστορία διπλή μάχη στο στοιχειωμένο κάστρο, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Davide Baldoni.

Και πάλι ο Ιδιφυΐα-176 εν δράσει. Αυτή τη φορά, χάρις σε ένα νόμισμα, στο οποίο έχει προσαρμόσει ένα μικροτσίπ, και το οποίο φροντίζουν να βρει ο Σκρουτζ, ώστε να το βάλει στο θησαυροφυλάκιό του, οι Λύκοι καταφέρνουν να κλέψουν την πρώτη δεκάρα τού Σκρουτζ. Αναπάντεχος σύμμαχος έρχεται η Μάτζικα, από την οποία οι μάγισσες έχουν αφαιρέσει τις μαγικές ικανότητες, μέχρι να καταφέρει να πάρει το νόμισμα από τους Λύκους. Η Μάτζικα και τα παπιά θα πάνε, λοιπόν, μαζί στο κάστρο από την ιστορία το στοιχειωμένο κάστρο, όπου έχουν καταφύγει οι Λύκοι, και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν όλες τις παγίδες, που έχουν στήσει οι Λύκοι, προκειμένου να πάρουν το νόμισμα.

Η ιστορία είναι μια ωραία περιπέτεια, με τα παπιά και τη Μάτζικα να πρέπει να αποφύγουν τη μια παγίδα μετά την άλλη. Υποβλητικά υπόβαθρα, που δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, αλλά κακοζωγραφισμένα παπιά, που χαλάνε το τελικό σύνολο. Εύκολα μπορώ να φανταστώ την ιστορία με παπιά ζωγραφισμένα από τον Gatto ή τον Carpi, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τα υπόβαθρα, που θα σχεδίαζαν εκείνοι, θα βελτίωναν ή θα χειροτέρευαν το αποτέλεσμα. Επτά με επτάμισι εδώ.

099

Ακολουθεί η ιστορία παιχνίδια τής μνήμης, σε σενάριο Chantal Pericoli και σχέδιο Antonello Dalena. Πρόκειται για την τέταρτη ιστορία τής σειράς μυστήρια στην άγρια δύση.

Πρόκειται για την πρώτη ιστορία τού Ρέηντζερ Μίκυ, πριν γίνει μέλος τής ομάδας τής περιοχής 41. Φρεσκοδιορισμένος ως σερίφης στο Κάκτους Σίτυ, μετά την εξαφάνιση τού προκατόχου του, ο Μίκυ καλείται να λύσει το μυστήριο ,που δεν μπόρεσε να λύσει εκείνος, όπου πολύτιμα αντικείμενα εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητών τους. Με τη βοήθεια του ημερολογίου τού προηγούμενου σερίφη, αλλά και από κάποιον άλλον, ο Μίκυ θα εντοπίσει τους κλέφτες, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα. Ή, μήπως, υπάρχουν;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που, ενώ δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε, τελικά την βρήκα ωραία. Επτά με επτάμισι και εδώ.

115

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία τα ξωτικά τού Μπάφαλο Γκουφ, σε σενάριο Chantal Pericoli και σχέδιο Antonello Dalena. Πρόκειται για την πέμπτη ιστορία τής σειράς μυστήρια στην άγρια δύση, η οποία δημοσιεύεται μαζί με την τέταρτη, όπως έγινε και στην Ιταλία.

Μετά την πρώτη ιστορία τού Μίκυ Ρέηντζερ, ακολουθεί η πρώτη ιστορία τού Μπάφαλο Γκουφ. Σκάβοντας να βρει το… κέντρο τής γης κατά Ιούλιο Βερν, ο Γκούφυ συναντά δυο ιρλανδέζικα ξωτικά (άντε να μεταφράσεις αυτό το leprechaun, όταν δεν είναι μέρος τής παραδόσεώς σου), που τα βοηθάει να βρουν την άκρη ενός ουράνιου τόξου, για να θάψουν τη χύτρα με το χρυσάφι τους (είπαμε, ξένη παράδοση) και συναντά και κάποιον από την περιοχή 41, που βλέποντας πώς χειρίστηκε ο Γκούφυ το θέμα, του προτείνει να συνεργαστεί μαζί τους.

Μάλλον αδιάφορη ιστορία. Το σχέδιο, αν και από την ίδια σχεδιάστρια, δεν μου άρεσε. Έξι εδώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η μελωδία των Χριστουγέννων, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Giampaolo Soldati, που μας έρχεται, ασυνήθιστα για την Καθημερινή, από το… μακρινό 2011.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3011, που κυκλοφόρησε στις 13 Αυγούστου 2013, συμπληρωμένες δύο ιστορίες τής σειράς μυστήρια στην άγρια δύση, από το Topolino 3018, που κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου 2013, και από μία πρόσφατη ιστορία, που κυκλοφόρησε μόλις φέτος τον Μάρτιο.

Ένα μάλλον μέτριο τεύχος, που θα του βάλουμε, συνολικά, γύρω στο εξήμισι με επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 78 — ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 78.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.