ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 93—ΤΟ ΔΟΡΥ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΟΛ

001

Κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη, λόγω εθνικής εορτής, το τεύχος 93 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ να μας επιδεικνύει θριαμβευτικά το περίφημο δόρυ τού τίτλου τού τεύχους. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το δόρυ των Σέμινολ, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Massimo De Vita.

Πρόκειται για μια ιστορία με τον Ιερεμία, τον τυχοδιώκτη θείο τού Μίκυ. Η ιστορία ξεκινά με τον Ιερεμία να βοηθά τον Τζο Στέκα, έναν καταδικασμένο διαρρήκτη τραπέζης, να δραπετεύσει. Σκοπός του είναι να τον βοηθήσει να βρουν τα κλοπιμαία, που ο Στέκας τα είχε κρύψει σε έναν βάλτο, βάζοντας σημάδι το περί ου ο λόγος δόρυ, αλλά και να ξεσκεπάσουν τον ανώνυμο εγκέφαλο, που κρυβόταν πίσω από τη διάρρηξη. Για κακή (ή καλή) του τύχη, με το που πέτυχε η απόδραση, ήρθαν να τον επισκεφθούν ο Μίκυ με τα ανίψια του. Ο Μίκυ δεν θ’ αργήσει να καταλάβει τι είναι ο Στέκας. Παρά τις αντιρρήσεις του, σχετικά με τη νομιμότητα των ενεργειών τού Ιερεμία, ο Μίκυ θα τους βοηθήσει, διορθώνοντας το επιπόλαιο σχέδιο τού θείου του.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, με μόνο τον Μίκυ, που δεν εμφανίζεται και πολύ, ίσως να χρειάζεται λίγη βελτίωση. Κατά τα άλλα, η ιστορία ξεκινάει ωραία και κινηματογραφικά, αλλά στη συνέχεια προχωράει μάλλον στο αυτόματο, με αρκετά προβλέψιμο τρόπο. Ακόμα και η ταυτότητα του—υποτίθεται—αγνώστου εγκεφάλου, όταν αποκαλύφθηκε, δεν αποτέλεσε κάποια έκπληξη. Επτά, λοιπόν.

Trivia: Σέμινολ ή Σεμινόλ; Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Ελευθεουδάκη, Σέμινολ.

039

Ακολουθεί η ιστορία ο κληρονόμος, σε σενάριο και σχέδιο Paolo Mottura.

Μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, ο Σκρουτζ γίνεται ξαφνικά ιδιαίτερα γενναιόδωρος απέναντι στον ανιψιό του. Τι να συνέβη; Τα ανιψάκια, όχι ίσως χωρίς κάποια δόση υστεροβουλίας (δείτε το τελευταίο καρέ τής προτελευταίας σελίδας), θα ψάξουν να βρουν τη λύση και, με τη βοήθεια του Κύρου, θα τα καταφέρουν—σχεδόν.

Άλλη μια ιστορία που ξεκινάει ωραία, αλλά συνεχίζει κι αυτή στο αυτόματο. Μοναδική έκπληξη είναι ίσως το τέλος, όπου τα πράγματα δεν επανέρχονται ακριβώς στην προτέρα κατάσταση. Όσο για το σχέδιο, έχω ξαναπεί ότι το σχέδιο του Mottura δεν με ενθουσιάζει. Εν προκειμένω, παραήταν μοντέρνο για τα γούστα μου. Το μόνο, που μου άρεσε, ήταν το πρώτο καρέ, που μου θύμισε αντίστοιχα πρώτα καρέ τού Cavazzano. Επτά και εδώ.

069

Συνεχίζουμε με την ιστορία τα κόλπα τού Ντακ-Wi σε σενάριο Silvia Martinoli και σχέδιο Antonello Dalena.

Η Νταίζυ φορτώνει τις ανιψιές της στον Ντόναλντ, να τις κρατήσει για το Σαββατοκύριακο. Εκείνες, πάλι, τον βάζουν με το ζόρι να παίξει μαζί τους στη βιντεοκονσόλα. Αρχικά, ο Ντόναλντ θα τα κάνει θάλασσα σε ένα αθλητικό παιχνίδι, όπου η εντύπωση, που σχημάτισα, ήταν ότι αυτό οφειλόταν στο ότι οι ηλεκτρονικές εκδοχές των αθλημάτων δεν είχαν καμία σχέση με τα πραγματικά αθλήματα, που εξομοιώνουν. Στη συνέχεια, όμως, παίζοντας άλλα παιχνίδια, θα δεθεί με τα κορίτσια και τελικά θα περάσουν όλοι υπέροχα—σχεδόν καλύτερα από την ξάπλα στην αιώρα.

Ωραίο δίδαγμα μεν, ότι είναι καλό να ασχολείται κανείς με τα παιδιά, και ότι αυτό είναι από μόνο του η ανταμοιβή, αλλά μάλλον ανούσια ιστορία, ζωγραφισμένη απαίσια και μελανωμένη αντίστοιχα, συχνά με υπερβολικά παχιές γραμμές. Πέντε.

095

Ακολουθεί η ιστορία ψυχρή αναβολή, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Massimo Asaro.

Απομένουν τρία λεπτά μέχρι ν’ αρχίσει ο τελικός. Ο Γκούφυ είναι στημένος στην τηλεόραση, για να τον απολαύσει, όταν ακούει μια κλήση για βοήθεια, στην οποία θα πρέπει να απαντήσει ως Σούπερ Γκούφυ. Θα προλάβει να πιάσει τους κακούς μέσα σε τρία λεπτά; Θα καταφέρει να δει τον αγώνα; Τι ερωτήσεις!

Σύντομη ιστορία από αυτές που ουσιαστικά αποτελούν το στήσιμο για το γκαγκ στο τέλος. Δε λέω, είχε την αγωνία της, καθώς ο Σούπερ Γκούφυ έπρεπε να θέσει εκτός μάχης τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον, με το χρονόμετρο να κυλάει. Το τέλος, βέβαια ήταν αναμενόμενο.Όσο για το σχέδιο και εδώ ήταν άσχημο, οπότε πέντε και εδώ.

103

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ανταγωνιστής από το παρελθόν, σε σενάριο Alberto Savini και σχέδιο Andrea Lucci.

Ο Κύρος έχει κρίση δημιουργικότητας και δεν μπορεί να εφεύρει τίποτε. Σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίστηκε από το πουθενά ένας παλιός συμμαθητής του, που είναι κι αυτός εφευρέτης, οι εφευρέσεις τού οποίου γίνονται ανάρπαστες. Ο Κύρος είναι έτοιμος να τα εγκαταλείψει όλα. Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και μια υπόθεση με τελείως αναπάντεχη εξέλιξη. Ναι μεν, έχουμε από τη μέση τής ιστορίας κάποια ένδειξη ότι ο Κύρος κάτι είχε προβλέψει γι’ αυτήν την περίπτωση, αλλά το τι ήταν αυτό, δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε—τελικά ο Κύρος είναι ιδιοφυΐα! Ίσως η καλύτερη ιστορία τού τεύχους. Επτά με επτάμισι, λοιπόν.

037

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Άλλη μια εβδομάδα όπου έχουμε ένα τεύχος, που δεν βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο τεύχος τού Topolino, καθώς έχουμε επιλογή ιστοριών από πέντε διαφορετικά τεύχη τού Topolino, που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2011 και 2015, με μόνο το εξώφυλλο και μια μονοσέλιδη ιστορία να προέρχονται από το ίδιο τεύχος με τη βασική ιστορία.

Μέτριες έως αδιάφορες ιστορίες γι’ αυτό το τεύχος, με την τελευταία ιστορία να ξεχωρίζει. Έξι με εξήμισι συνολικά για το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 93—ΤΟ ΔΟΡΥ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΟΛ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 93.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η apetoussis82 λέει:

    Έχει αλλάξει πάλι το χαρτί εκτύπωσης?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.