ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ, ΤΕΥΧΟΣ 37 — «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

01-84

Με καθυστέρηση μιας μέρας, σε σχέση με την ημερομηνία, που είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά μία μέρα νωρίτερα από την ημερομηνία, που διαφημίστηκε χθες, κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη το τεύχος 37 των νέων περιπετειών τού Φάντομ Ντακ. Πάμε να δούμε τα περιεχόμενα του τεύχους.

05

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το τέλος τού κόσμου, σε σενάριο Bruno Enna και Gianfranco Cordara και σχέδιο Andrea Freccero και Marco Forcelloni. Πρόκειται για μια ιστορία εκτός σειράς, από το ιταλικό Super Disney 13. Παρά τις ανησυχίες μας τον περασμένο μήνα, για λιγότερες σελίδες στην ίδια τιμή, όχι μόνο το τεύχος έχει τον ίδιο αριθμό σελίδων, αλλά και η ιστορία χωράει ίσα ίσα μαζί με τις προκαταρκτικές σελίδες, χωρίς να αφήνει χώρο για αφίσα, διαφημίσεις ή για δεύτερη ιστορία.

speciale_99_calenda

Το ιταλικό πρωτότυπο έδινε μαζί με το τεύχος και ένα εβρονιανό ημερολόγιο («evrondario»!) σχεδιασμένο από τον Claudio Sciarrone, έναντι αυξημένης τιμής τού τεύχους, βεβαίως, βεβαίως. Σε μας ούτε λόγος για τέτοιου είδους «δώρα». Λεφτά δεν υπάρχουν!

83

Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 25 Απριλίου με την ιστορία κάτω από την πόλη, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Paolo Mottura.

Όλες τις παρουσιάσεις των τευχών των νέων περιπετειών τού Φάντομ Ντακ μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ, Παρουσίαση: Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ, ΤΕΥΧΟΣ 37 — «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

 1. Ο/Η Captain Couper λέει:

  Η ιστορία αυτή ήταν μέχρι και την Τρίτη, η μόνη ιστορία της σειράς που δεν είχε δημοσιευτεί εκτός Ιταλίας, σύμφωνα με την αγγλόγλωση έκδοση της Βικιπαίδειας.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Απ όπου βλέπουμε ότι η ελληνική έκδοση καταστρατηγεί την αρχική ιταλική αρίθμηση των τευχών, για να ενσωματώσει, με χρονολογική σειρά, τα ετήσια σπέσιαλ. Έτσι μαθαίνουμε ότι το τελευταίο τεύχος τής ελληνικής σειράς θα είναι το 55, που θα είναι διπλό, εκτός και αν δημοσιεύσουν την ιστορία του σε δύο μέρη, οπότε το τελευταίο θα τεύχος θα είναι το 56. Απομένουν άλλα 18–19 τεύχη, λοιπόν.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Captain Couper λέει:

    Προσωπικά προτιμώ τη συνεχόμενη αρίθμηση της ελληνικής έκδοσης. Εξαλλου αυτό ήταν και το μοναδικό περιοδικό που η Καθημερινή δεν άλλαξε την αρίθμησή του (μόνο το μέγεθος, το οποίο επανέφερε στο πρωτότυπο). Έτσι όταν με το καλό ολοκληρωθεί η σειρά θα έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα της σειράς, αν και επί Τερζόπουλου δε δημοσιεύονταν οι μικρότερες συμπληρωματικές ιστορίες σε όσα τεύχη τουλάχιστον υπήρχαν.

    Όσον αφορά τον αριθμό των ιστοριών υπάρχει και μία συνέχεια με τίτλο PK Pikappa με 18 τεύχη καθώς και μία ακόμη με 32 τεύχη και τίτλο PK2 αλλά και ορισμένες περισσότερο πρόσφατες ιστορίες που διαρματίζονται στο ίδο σύμπαν όπως a href=»https://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+3149-2″ title=»αυτή»>αυτή που δημοσιέυεται στο τρέχον τεύχος του ιταλικού Topolino.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η apetoussis82 λέει:

     Ελπίζω να τα προσέξουν αυτά στην Καθημερινή και να εκδώσουν όλες τις ιστορίες σε μία μόνο σειρά. Επίσης, καλό θα ήταν να βρεθεί τρόπος ώστε να περιληφθούν και οι δευτερεύουσες ιστορίες που προσπεράστηκαν στα πρώτα τεύχη από τον Τερζόπουλο.

     Μου αρέσει!

     • Ο/Η Kriton λέει:

      Για τις δευτερεύουσες ιστορίες είχαν πει, όταν ξεκίνησαν, ότι θα έβρισκαν κάποιον τρόπο. Καθώς έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε, φαίνεται ότι μάλλον το είπαν, χωρίς να το εννοούν.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.