ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 94—Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

001

Κυκλοφόρησε το τεύχος 94 τού νέου Μίκυ Μάους, με μια σκηνή στο εξώφυλλο, εμπνευσμένη απ’ την Οδύσσεια, όπου ο Μίκυ παίζει το ρόλο τού Οδυσσέα, ο Τζο Σωλήνας το ρόλο τού Οδυσσέα (δύο Οδυσσείς;) και ο Μαύρος Πητ το ρόλο μιας σειρήνας. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η μεγάλη απόδραση, σε σενάριο Tito Faraci και σχέδιο Marco Gervasio.

Η ιστορία ξεκινά με τον Μαύρο Πητ και τον Μίκυ(!) μόλις να έχουν αποδράσει από τη φυλακή, όπου ο μεν Πητ εκτίει ποινή για ληστεία τραπέζης, ο δε Μίκυ για… δυσφήμιση κουναβιού. Καταφεύγουν στον περιοδεύοντα θίασο του Τζο Σωλήνα, που κάνει παραστάσεις παίζοντας σκηνές από την Οδύσσεια. Ο Σωλήνας είναι ένας απατεώνας, που χρησιμοποιεί τον θίασό του ως κάλυψη, για να κάνει ληστείες, με τις οποίες φιλοδοξεί να μαζέψει αρκετά χρήματα, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει… υδραυλικός! (Όντως, στην πρώτη του εμφάνιση ήταν υδραυλικός.) Η αστυνομία, βέβαια, ακολουθεί κατά πόδας, για να συλλάβει τους δύο δραπέτες. Πώς συμβαίνει και ο Πητ δεν γνωρίζει τον (προφανώς εγκάθετο) Μίκυ; Θα τους πιάσει η αστυνομία; Θα πει η Τρούντυ στους επίδοξους… μνηστήρες, πού έκρυψε το χρυσάφι, που έκλεψε ο Πητ; Τι έγινε αυτό το χρυσάφι; Όλα αυτά θα απαντηθούν στην ιστορία, με αρκετά ευρηματικό τρόπο.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, με έναν πιστά ζωγραφισμένο Τζο Σωλήνα, σε αντίθεση, ας πούμε, με τον Πητ, που είναι εκμοντερνισμένος. Πολύ αστεία ιστορία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες. Ένα οκτώ νομίζω ότι το αξίζει.

043

Ακολουθεί η ιστορία η μόδα τής φυλακής, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Ottavio Panaro.

Η Μίννι και η Κλάραμπελ έχουν ανοίξει έναν οίκο μόδας, αλλά κανείς δεν αγοράζει τα ρούχα τους, γιατί τα σχέδιά τους είναι ξεπερασμένα. Όταν θα δουν την Τρούντυ και τις άλλες φίλες της από τη φυλακή, να κυκλοφορούν με όμορφα ρούχα, θα ψάξουν να βρουν τη σχεδιάστρια. Πρόκειται για τη Χρύσα, μια κρατούμενη στη φυλακή, η οποία φτιάχνει αποκλειστικά ρούχα για τις κρατούμενες, που αποφυλακίζονται. Η Μίννι και η Κλάραμπελ θα κάνουν τα πάντα, για να συνεργαστούν μαζί της· μέχρι και στη φυλακή θα πάει η Μίννι. Θα δεχτεί, τελικά, να συνεργαστεί η Χρύσα, που κατάγεται από οικογένεια παρανόμων και δεν θέλει να εργαστεί τίμια;

Και εδώ καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που εγώ, τουλάχιστον, τη βρήκα όμορφη, αν και καταλαβαίνω ότι σε πολλούς δεν θα αρέσει. Επτάμισι με οκτώ.

075

Συνεχίζουμε με την ιστορία η γενναιοδωρία τής τύχης, σε σενάριο Gabriele Panini και σχέδιο Massimo Asaro.

Ο Γκαστόνε προτείνει στον Σκρουτζ και στον Ντόναλντ να πάνε μια βόλτα στο πάρκο, και να δώσει σ’ αυτούς τα δύο πρώτα πράγματα, που θα βρει και να κρατήσει το τρίτο για τον εαυτό του. Όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι, αλλά τελικά ο Σκρουτζ και ο Ντόναλντ δεν θα το εκτιμήσουν.

Κακοσχεδιασμένη ιστορία και τραβηγμένη υπόθεση, που δεν έχει να μας πει τίποτε πέρα από το ότι ο Γκαστόνε είναι τυχερός. Ευτυχώς, τουλάχιστον, είναι σύντομη. Πέντε και πολύ της είναι.

083

Ακολουθεί η ιστορία η μπογιά τής έριδος, σε σενάριο Carlo Gentina και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Στην προϊστορική εποχή, ο Κύρος εφευρίσκει την μπογιά. Ο Σκρουτζ και ο Ντόναλντ θα την χρησιμοποιήσουν για να σημαδέψουν τι ανήκει στον καθένα, μόνο που τα σύμβολα, που διαλέγουν, είναι τέτοια, που ο καθένας μπορεί να επιχρωματίσει το δικό του πάνω στο σχέδιο του άλλου. Τελικά, ο Λούντβιχ θα δώσει μια σολομώντεια λύση.

Άλλη μία κακοζωγραφισμένη και ανούσια ιστορία. Το κόλπο με τα σημάδια, που ο κακός μετατρέπει το σημάδι τού καλού στο δικό του, το έχουμε δει με γελάδια σε πολύ καλύτερη ιστορία με τον Ντόναλντ. Πέντε και εδώ.

100

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η όαση της διχόνοιας, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Οι μικροί εξερευνητές, μαζί με τον αρχηγό τους, πηγαίνουν σε κάποια αραβική χώρα, που υποτίθεται ότι θα τους περίμενε ο Λούντβιχ, για να τους συνοδεύσει σε μία όαση. Όμως, ο Λούντβιχ είναι άφαντος, και κανείς δεν δέχεται να τους συνοδεύσει στην όαση, η οποία είναι εμπόλεμη ζώνη. Οι μικροί εξερευνητές θα καταφέρουν, τελικά, να πάνε μόνοι τους στην όαση, όπου διεξάγεται για πολλοστή φορά μια ειρηνευτική διάσκεψη, που δεν έχει ελπίδες επιτυχίας. Τι ρόλο παίζει το κανάλι, που μεταδίδει τη διάσκεψη κατ’ αποκλειστικότητα;

Καλούτσικο σχέδιο, αλλά εξαιρετική υπόθεση, με πολύ χιούμορ (ο χάρτης της περιοχής είναι ο πιο τρελός χάρτης, που έχω δει, ενώ ο αρχηγός των μικρών εξερευνητών αλλάζει αρχικά από καρέ σε καρέ), αλλά και με ένα πολύ ενήλικο θέμα, με το κανάλι, που φροντίζει να διαιωνιστεί η διαμάχη, χάριν της τηλεθεάσεως. Η ιστορία θα ήθελε ένα πιο κλασικό σχέδιο, αλλά ακόμα και έτσι πιστεύω ότι είναι μια από αυτές, που θα θυμόμαστε για καιρό. Μοναδικό ψεγάδι στην υπόθεση είναι ο λόγος, για τον οποίον οι μικροί εξερευνητές θέλανε να πάνε σε μια όαση, όπου διαξαγόταν ένας μακροχρόνιος πόλεμος. Οκτώμισι με εννέα.

041

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

1 Απριλίου 2016

1 Απριλίου 2016

1 Απριλίου 2016

041

Για όσους διαβάσουν την παρουσίαση μετά την πρωταπριλιά, οι ιστορίες, που θα διαβάσουμε την άλλη εβδομάδα, είναι στην πραγματικότητα οι εξής:

mickey

Επιστρέφουμε στα τεύχη, που οι ιστορίες τους είναι παρμένες ως επί το πλείστον από ένα τεύχος τού Topolino. Αυτήν την εβδομάδα, λοιπόν, έχουμε τέσσερις ιστορίες από το Topolino 2992, που κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου 2013, συμπληρωμένες με μια παλιότερη ιστορία από το 2008 και μια μονοσέλιδη ιστορία από το 2011.

Με εξαίρεση την τρίτη και την τέταρτη ιστορία, που ευτυχώς ήταν μικρές, είχαμε ένα εξαιρετικό τεύχος στα χέρια μας, οπότε θα του βάλουμε ένα περιποιημένο οκτώ.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 94—Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 94.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Χμ, μάλιστα. Δεν βλέπω να υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις για το μικρό μου πρωταπριλιάτικο αστείο, το οποίο μάλλον πέρασε απαρατήρητο, πέρα από το σχόλιο του Αλέξανδρου, ο οποίος ελπίζω να με συγχωρήσει, που του το κράτησα σε αναμονή όλη την Παρασκευή.

  Ένα ενδιαφέρον, που παρατήρησα, συγκρίνοντας τη διαφήμιση από το προχθεσινό Κόμιξ, στην οποία βασίστηκα, με την διαφήμιση από το χθεσινό Μίκυ Μάους, είναι ότι στο Κόμιξ η σκιά τής μακέτας τού περιοδικού πέφτει προς τα κάτω και αριστερά, ενώ στο Μίκυ Μάους πέφτει προς τα κάτω και δεξιά. Ποιος ξέρει γιατί έφτιαξαν την ίδια διαφήμιση δύο φορές.

  (Τι κάθεσαι και κοιτάς, θα μου πείτε. Ναι, αλλά αυτή η σκιά ήταν κάτι, που έπρεπε να αναπαραγάγω για το κολλάζ μου, οπότε μου έκανε εντύπωση το ότι φαινομενικά έλειπε από τη διαφήμιση στο Μίκυ Μάους, μέχρι που είδα ότι ήταν από την άλλη μεριά!)

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ο/Η demiscy λέει:

  Συγχαρητήρια για τις παρουσιάσεις!
  Re-blog/post στο comicstrades δεν θα γίνονται πλέον?

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η demiscy λέει:

  Θα κάνεις reviews όλων των περιοδικών της Καθημερινής?

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.