ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 96—ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΑΛΛΥ

001

Κυκλοφόρησε το τεύχος 96 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ να πιλοτάρει το αγωνιστικό του στο πράσινο ράλλυ ντυμένος στα… κόκκινα. Και μετά λένε για τον Γκούφυ, που σωστά φόρεσε πράσινα, ότι είναι χαζός. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

009031

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το πράσινο ράλλυ, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Carlo Limido, όπου θα μάθουμε επιτέλους τι είναι αυτό το σπηντ μάους, για το οποίο διαβάσαμε πρωθύστερα στην ιστορία τέρμα τα γκάζια, στο νέο Μίκυ Μάους 78. Η ιστορία είναι σε δύο μέρη, τα οποία τα διαβάζουμε αμφότερα στο ίδιο τεύχος, όπως έγινε και στην Ιταλία.

Το σπηντ μάους, λοιπόν, είναι ένα πειραματικό οικολογικό αυτοκίνητο, που έφτιαξε το πανεπιστήμιο, όπου σπουδάζει ο Φράνκυ, ο ανιψιός τού Γκούφυ. Ο Μίκυ και ο Γκούφυ αναλαμβάνουν να το πιλοτάρουν στο πράσινο ράλλυ, έναν αγώνα για οικολογικά αυτοκίνητα. Στον αγώνα συμμετέχει και ένα αυτοκίνητο με πιλότους το Μαύρο Φάντασμα και τον Μαύρο Πητ, χρηματοδοτημένο κρυφά από τη βιομηχανία πετρελαίου, με σκοπό να σαμποτάρουν όλα τα αυτοκίνητα, που συμμετέχουν στο ράλλυ, συμπεριλαμβανομένου και του δικού τους, ώστε να δυσφημήσουν τα οικολογικά αυτοκίνητα. Θα καταφέρουν οι δύο κακοποιοί να επιτύχουν τον στόχο τους, ή κάποια αυτοκίνητα θα κατορθώσουν να τερματίσουν; Και ποιος θα είναι ο νικητής; Η απάντηση είναι εντελώς αναπάντεχη.

Το σχέδιο παραήταν μοντέρνο για τα γούστα μου και δεν με ενθουσίασε, αλλά η ιστορία ήταν πολύ καλή, με αγωνία, ανατροπές και ένα εντελώς απροσδόκητο τέλος. Επτάμισι με οκτώ, λοιπόν.

059

Ακολουθεί η ιστορία τα μαγεμένα πόδια, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Francesco Guerrini.

Ο Σκρουτζ είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας τού Λιμνουπολιακού, για την οποία, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πολλά έξοδα. Όταν οι Λύκοι μαθαίνουν ότι ο Σκρουτζ, από τσιγκουνιά, θα κάνει τη γιορτή έναρξης του πρωταθλήματος στο θησαυροφυλάκιο, συμμαχούν με τη Μάτζικα, ώστε να κάνει έναν από αυτούς μάγο τής μπάλας, ώστε να μπει στην ομάδα και, κατά τη διάρκεια της γιορτής, να ληστέψει τον Σκρουτζ. Θα τα καταφέρουν;

Οι ποδοσφαιρικές ιστορίες δεν με ενθουσιάζουν, και η ιστορία αναλώθηκε κυρίως στο ποδοσφαιρικό της μέρος. Το σχέδιο δεν με ενθουσίασε ούτε αυτό, οπότε πέντε και πάμε παρακάτω.

089

Συνεχίζουμε με την ιστορία η υπέρτατη σέλφι, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Nicolino Picone.

Όλοι βγάζουν φωτογραφίες τού εαυτού τους με το κινητό τους (ελληνιστί «σέλφι»), τις ανεβάζουν στο ίνσταντακ και αποκτούν ακολούθους. Όλοι, εκτός από τον Ντόναλντ, που κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις φωτογραφίες του. Έτσι, αποφασίζει να βγάλει μια σέλφι με κάποιον διάσημο ηθοποιό, ώστε να τραβήξει την υποτιθέμενη υπέρτατη σέλφι. Οι προσπάθειές του θα αποβούν άκαρπες, οπότε θα γράψει την ιστορία του στον Λεονάρντο ντι Πάπιο, ζητώντας του να φωτογραφηθεί μαζί του. Ο Λεονάρντο περιέργως δέχεται, η φωτογραφία τραβιέται, αλλά τελικά ο Ντόναλντ, συζητώντας με τον Λεονάρντο, συνειδητοποιεί ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν για το ποιος είναι, οπότε αποφασίζει να μην αναρτήσει τη φωτογραφία.

Σχέδιο μοντέρνο τής σχολής τής μιας έκφρασης στα παπιά, για μια μάλλον αδιάφορη ιστορία με ακόμα πιο αδιάφορο θέμα, αν και θα συμφωνήσω και θα επαυξήσω όσον αφορά στο ηθικό δίδαγμα της ιστορίας. Πέντε με έξι.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία αναχρονιστική μονομαχία, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Lucio Leoni.

Όταν σε μια οικογενειακή συνάντηση, όλοι θα επισημάνουν στον Γκαστόνε ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ότι, ως εκ τούτου, είναι ένα μηδενικό, αυτός θα το πάρει στα σοβαρά και θα αποφασίσει ν’ ανοίξει μια επιχείρηση, για να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς την τύχη του. Αγοράζει, λοιπόν, στην τύχη κάποιες ζημιογόνες εταιρείες από τον Σκρουτζ, με χρήματα που απέκτησε, πουλώντας κάποια από τα βραβεία, που η τύχη τού είχε χαρίσει και, χάρις σε κάποιες ευτυχείς συγκυρίες, τα πάει καλά. Αυτό κάνει έξαλλο τον Σκρουτζ, που προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορεί κι αυτός να κάνει μια ζημιογόνο επιχείρηση επικερδή. Όμως, δεν έχει την τύχη τού Γκαστόνε. Έτσι, η διαμάχη ανάμεσα στον Σκρούτζ και στον Γκαστόνε θα οξυνθεί, και τα πράγματα θα φτάσουν στα άκρα, μέχρι να έρθει η γιαγιά και κυριολεκτικά να τους τραβήξει και τους δύο απ’ τ’ αυτί.

Σχέδιο καλό, αλλά προβληματικό ως προς τον σχεδιασμό των παπιών. Κατά τα άλλα, πρόκειται για άλλη μια ιστορία, που δείχνει την τύχη τού Γκαστόνε, ίσως με λιγότερο εξωφρενικό τρόπο και αφήνοντας έναν υπαινιγμό ότι (ο άνθρωπος, πήγα να γράψω) έχει και κάποιες επιχειρηματικές ικανότητες, πέρα από την τύχη του. Κατά τα άλλα, τίποτε το ιδιαίτερο. Έξι.

057

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2995, που κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου 2013, πλαισιωμένες από δύο ιστορίες από το 2011 και το 2015 και από μια μονοσέλιδη ιστορία από το 2013.

Πολύ καλή η πρώτη ιστορία, μάλλον αδιάφορες, όμως, οι υπόλοιπες. Ας βάλουμε ένα επτά συνολικά στο τεύχος, αδικώντας την πρώτη ιστορία και ανεβάζοντας τις υπόλοιπες, χωρίς να τους αξίζει.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 96—ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΑΛΛΥ

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 96.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο/Η Captain Couper λέει:

  Η «υπέρτατη selfie» δημοσιεύτηκε το 2015. Αναφέρεται στη selfie που έβγελε η αμερικανίδα παρουσιάστρια Ellen DeGeneres στην τελετή απονομής των Όσκαρ το 2014 με μία ομάδα ηθοποιών, στην οποία δεν περιλαμβανόταν ο Λεονάρντο ντι Πάπ.. (με συγχωρείτε), Λεονάρντο ντι Κάπριο. Η φωτογραφία αυτή κατείχε το ρεκόρ των περισσότερων tweets στο twitter μέχρι και το 2016.

  Ο ντι Κάπριο πάλι το 2014 ήταν υποψήφιος για τρίτη φορά για Όσκαρ Καλύτερου ηθοποιού και πέμπτη φορά για Όσκαρ συνολικά. Τη χρονιά εκείνη και παλι δεν κατόρθωσε να βραβευτεί.

  Τώρα που διαβάσαμε εμείς την ιστορία ο Ντι Κάπριο έχει ήδη βραβευτεί, στην τελετή απονομής του 2016, ενώ το γεγονός της βράβευσης του, ξεπέρασε σε tweets τη selfie της DeGeneres σπάζοντας το «ρεκόρ» που κατείχε.

  Όσον αφορά τα σχόλια για το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας, συμφωνώ και επαυξάνω επίσης.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ο/Η Captain Couper λέει:

  Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με το σχολιασμό του τεύχους. Αν και επίσης δεν είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου θα έβαζα λίγο παραπάνω στα «Μαγικά πόδια», σε καμία περίπτωση πάντως για το σχέδιο.

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η petross21 λέει:

  Εμένα μου άρεσε πολύ το σχέδιο του Leoni… Ο συγκεκριμένος είχε κάνει μάλιστα πολλές πραγματικά πολύ καλές ιστορίες με τον Φάντομ Ντακ που είχαν δημοσιευθεί στο Αλμανάκο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.