ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 97—ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ

001

Κυκλοφόρησε το τεύχος 97 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Φάντομ Ντακ να έρχεται καταπάνω μας με το αυτοκίνητό του, φεύγοντας από το κάστρο των μυστικών. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007033

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το κάστρο των μυστικών, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Stefano Zanchi, μια ιστορία με τον Φάντομ Ντακ σε δύο μέρη, που τα διαβάζουμε αμφότερα στο ίδιο τεύχος, όπως έγινε στην Ιταλία.

Ξέρατε ότι ο Φάντομ Ντακ είναι ιδιοκτήτης τού κάστρου με τους τρεις πύργους, που κάποτε ανήκε στον εκκεντρικό Φρικασέ; Εγώ όχι, αλλά ο Σκρουτζ το ήξερε, οπότε ζήτησε από τον Ντόναλντ, να ζητήσει από τον φίλο του τον Φάντομ Ντακ, να επιτρέψει σε έναν συνεργάτη του, να αρραβωνιάσει εκεί την κόρη του, καθώς τα παιδιά θέλανε να αρραβωνιαστούν στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον τού πύργου. Ο Ντόναλντ συμφωνεί, σφραγίζει το δεύτερο μυστικό του κρυσφήγετο, που ήταν στον πύργο, και η γιορτή ξεκινάει. Το βράδυ τα παπιά μένουν στον πύργο. Το πρωί, όταν ξυπνάνε, ανακαλύπτουν ότι ο Σκρουτζ είναι υπνωτισμένος και… κελαηδάει, νομίζοντας ότι είναι πουλάκι. Ένα σημείωμα, που βρέθηκε δίπλα του, ζητάει δέκα εκατομμύρια, για να ξεϋπνωτιστεί ο Σκρουτζ. Ο Φάντομ Ντακ, αναλαμβάνει δράση, για να ανακαλύψει τον υπνωτιστή τού κάστρου.

Καλούτσικη ιστορία, με τον παλιό, καλό Φάντομ Ντακ και όχι τον υπερήρωα. Κάπως με χάλασε το ότι ο Φάντομ Ντακ υποτίθεται ότι είναι ιδιοκτήτης ολόκληρου πύργου. Μπορεί, βέβαια, να έχω χάσει επεισόδια, αλλά δεν μου στέκει, βρε παιδί μου! Λίγο παράξενο το τέλος, με χάλασε και το σχέδιο με τα αλλόκοτα ζωγραφισμένα παπιά. Για όλες αυτές τις επιφυλάξεις θα βάλω μόνον εξήμισι.

061

Ακολουθεί η ιστορία ένας από εμάς, σε σενάριο Jacopo Cirillo και Tito Faraci και σχέδιο Marco Palazzi.

Ένα μπλογκ έχει αρχίσει να δημοσιεύει στοιχεία για διάφορες γκάφες, που έχει κάνει ο Μίκυ στη διάρκεια τής ζωής του. Αν και αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τη γνώμη τού κόσμου για τον Μίκυ, ο Μίκυ δείχνει σαφώς επηρεασμένος από την κατάσταση. Ποιος να είναι ο μυστηριώδης μπλόγκερ, που ξέρει τόσο πολλά για τον Μίκυ;

Καλό μοντέρνο σχέδιο και ωραία ιδέα, με αρκετά αναπάντεχη απάντηση, η οποία, όμως, δεν δένει με την υπόλοιπη ιστορία. Δεν θέλω να πω περισσότερα, για να μην αποκαλύψω το τέλος, οπότε απλώς θα αναφέρω την ανακολουθία, όπου τη μια μέρα ο Μίκυ κάνει μια γκάφα, προσπαθώντας να συλλάβει τον Μαύρο Πητ στο κρησφύγετό του και την άλλη πάει και τον βρίσκει στο σπίτι του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε, για να ρωτήσει αυτόν και το μαύρο φάντασμα, που τον επισκεπτόταν (πού το ήξερε ότι θα ήταν εκεί;) αν κάποιος από τους δυο τους είναι ο μυστηριώδης μπλόγκερ. Κάπου με μπέρδεψε και η διαρκής ανάμειξη ιστοριών από το παρελθόν με τη δράση σε πραγματικό χρόνο, οπότε ούτε και αυτή η ιστορία θα γλυτώσει το εξήμισι.

093

Συνεχίζουμε με την ιστορία αλυσιδωτή αντίδραση, σε σενάριο Daniele Vessella και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Με κάποιον τρόπο, ο Ντόναλντ καταφέρνει να πληρώσει ένα μικρό μέρος από το χρέος του στον Σκρουτζ. Περιχαρής το λέει στη Νταίζυ. Εκείνη το λέει στη Τζένη, που το λέει στον Φέθρυ, κλπ., με τον καθένα τους να προσθέτει από το κεφάλι του και κάτι, με αποτέλεσμα όλη η Λιμνούπολη ν’ αρχίσει να νομίζει ότι ο Ντόναλντ είναι το πιο πλούσιο παπί τού ηλιακού συστήματος!

Ωραία ιδέα, κι αν η ιστορία τελείωνε εκεί, όπου όλοι οι Λιμνουπολίτες κυνηγάνε τον Ντόναλντ, για να τους ξοφλήσει κι αυτούς, θα είχαμε μια ωραία ιστορία. Όμως, έπρεπε να βάλουν και κάποια αστεία νότα στο τέλος, η οποία έκανε την ιστορία το ίδιο γελοία με το σχέδιο, όπου δεν μπορείς να βάζεις τον Ντόναλντ να τρέχει πανικόβλητος, ενώ τον κυνηγάνε, κι αυτός να έχει το χαζοχαρούμενο χαμόγελο της σχολής τής μιας έκφρασης στα παπιά. Ναι, το μαντέψατε, εξήμισι και εδώ.

103

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η επανάσταση του i-ντακ, σε υπόθεση Fausto Vitaliano, σενάριο Riccardo Nicolai και σχέδιο Stefano Turconi.

Το 2011, όταν το iPad ήταν ακόμα καινούργιο, και κανείς δεν ήξερε σε τι ακριβώς χρησίμευε, πέρα από επίδειξη, ο Σκρουτζ λανσάρισε το… i-Ντακ, προβλέποντας ακριβώς αυτό πού θα συνέβαινε: Αντικατάσταση των εντύπων με ηλεκτρονικές εκδόσεις, που διαβάζονται στην ταμπλέτα, κυκλοφορία πληθώρας εφαρμογών για τα πιο απίθανα πράγματα, αλλά και το ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι εντελώς έτοιμη να αντικαταστήσει τελείως τις παλιές δοκιμασμένες μεθόδους. Σ’ αυτό το περιβάλλον, οι Λύκοι θα πάρουν τους χάρτες θησαυρού, που πέταξε ο Σκρουτζ, αφού τους ψηφιοποίησε, τους οποίους στη συνέχεια θα προσπαθήσει να πάρει πίσω, όταν καταρρεύσει το GPS. Ακολουθεί μια τρελή καταδίωξη, όπου διώκτες και διωκόμενοι θα χρησιμοποιήσουν μία πληθώρα από εφαρμογές στις ταμπλέτες τους, η μια πιο απίθανη από την άλλη.

Ωραία, σχεδόν προφητική, θα έλεγα, ιστορία, που δείχνει τα άκρα, στα οποία μπορεί να φτάσει η τρέχουσα τεχνολογία κινητών συσκευών. Σχέδιο μάλλον άσχημο, αλλά ως κομπιουτεράς θα βάλω λίγο παραπάνω σ’ αυτήν την ιστορία ,απ’ ό,τι στις προηγούμενες. Επτά, λοιπόν.

032

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2996, που κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου 2013, πλαισιωμένες από δύο ιστορίες από το 2011 και το 2014, καθώς και από μια μονοσέλιδη ιστορία από το 2011.

Ένα μάλλον μέτριο τεύχος, με τρεις ιστορίες, που ενώ ήταν βασισμένες σε ωραίες ιδέες, τα χάλασαν στην υλοποίηση, συμπληρωμένες από μια τέταρτη καλή, που ήθελε καλύτερο σχέδιο. Εξήμισι συνολικά για το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 97—ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 97.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Captain Couper λέει:

    Η ιστορία Το κάστρο με τους τρεις πύργους δημοσιεύτηκε στα τέυχη 474-475, 996-997 του Μίκυ Μάους και 89-90 του Αλμανάκο. Πρόκεται για την έβδομη ιστορία του Φάντομ Ντακ.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.