ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 98—ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ

001

Κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη το τεύχος 98 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Φάντομ Ντακ να χορεύει ταγκό με τη Ντόλυ Πάπρικα. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία παρελθόν χωρίς μέλλον, σε σενάριο και σχέδιο Marco Gervasio.

Περιμένοντας τον Κύρο στο εργαστήριό του, για τον ετήσιο έλεγχο του εξοπλισμού τού αυτοκινήτου του, ο Φάντομ Ντακ ενεργοποιεί μια συσκευή τού Κύρου, που τον μεταφέρει πίσω στο 1920, στη δεξίωση στην οποία ο Φαντομίας γνωρίστηκε με τη Ντόλυ Πάπρικα. Γίνεται κάποιο μικροεπεισόδιο, καθώς η αστυνομία νομίζει ότι ο Φάντομ Ντακ είναι ο Φαντομίας, αλλά ο Φάντομ δεν δυσκολεύεται να το σκάσει. Όμως, η ζημιά έχει γίνει. Η Ντόλυ δεν συναντήθηκε με τον Φαντομία, οπότε δεν τού έδωσε την ιδέα να κρατά το ημερολόγιο, που θα έβρισκε στο μέλλον ο Ντόναλντ στη βίλα των ρόδων, ώστε να πάρει την ιδέα να γίνει ο Φάντομ Ντακ. Με άλλα λόγια, ο Φάντομ Ντακ ακύρωσε τα γεγονότα, που θα καθόριζαν την ύπαρξή του! Θα μπορέσει ο Φάντομ να επανορθώσει, κάνοντας τη Ντόλυ να συναντήσει τον Φαντομία, και στη συνέχεια να βρει τρόπο να επιστρέψει στο μέλλον, χωρίς τη βοήθεια του Κύρου, αλλά μόνο με τη βοήθεια του προγόνου του, Κοπέρνικου Γρανάζη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τής εποχής;

Ωραίο, μοντέρνο σχέδιο, για μια κλασική υπόθεση επιστημονικής φαντασίας με χρονικό παράδοξο. Εννιάμισι με δέκα.

039

Ακολουθεί η ιστορία ο επίμονος τυχεράκιας, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Luca Usai.

Όταν του προσφέρουν κατά λάθος ένα δίπλωμα επιμονής και εργατικότητας, ο Γκαστόνε συνειδητοποιεί ότι υπάρχει ένα πράγμα που η θεά τύχη δεν μπορεί να του προσφέρει: το συγκεκριμένο δίπλωμα. Έτσι, της ζητάει να σταματήσει να τον ευνοεί, ώστε να μπορέσει να κάνει κάτι με την αξία του. Όμως, χωρίς την εύνοια της τύχης, με όποια δουλειά και να καταπιαστεί, θα έχει την ίδια επιτυχία με τον Ντόναλντ: αρχική επιτυχία, ακολουθούμενη από καταστροφή και απόλυση!

Ενδιαφέρουσα ιστορία, με εκνευριστικό τέλος, αφού δεν θέλει και πολλή φαντασία, για να μαντέψουμε, ότι όλα συμβαίνουν, ώστε ο Γκαστόνε να μπορέσει να πάρει το δίπλωμα, που ήθελε. Το σχέδιο είναι καλό, εκτός από εκείνα τα καρέ, όπου εμφανίζεται ο Γκαστόνε, που είναι περίεργα σχεδιασμένος. (Σχεδόν όλα, δηλαδή!) Επτά.

067

Συνεχίζουμε με την ιστορία η ημέρα που… έμεινες από βενζίνη, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Alessandro Gottardo, από τη σειρά η ημέρα που…

Ο Σκρουτζ πηγαίνει τη λιμουζίνα του στο βενζινάδικο και για λίγες σταγόνες βενζίνη βάζει τον βενζινά να του κάνει πλήρες σέρβις δωρεάν.

Μέτριο σχέδιο με ενοχλητικά παχιά γραμμή, για ένα γκαγκ που θα έβγαζε κάποιο γέλιο, αν έλειπε το τελευταίο καρέ, και το προτελευταίο καρέ γινότανε μεγάλο, όπως το τωρινό τελευταίο. Πέντε.

071

Ακολουθεί η ιστορία η ημέρα που… αποφάσισες να κάνεις σπορ, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Alessandro Gottardo, από την ίδια σειρά.

Όταν ο γιατρός συστήσει στον Σκρουτζ να ασχοληθεί με ένα άθλημα, όπως το γκολφ, ο Σκρουτζ θα βρει τρόπο να τονώσει τις αρθρώσεις του, όχι μόνον χωρίς να πληρώσει, αλλά βγάζοντας και χρήματα.

Μία απ’ τα ίδια, μόνο που το γκαγκ τελειώνει σωστά, οπότε θα βάλουμε λιγάκι παραπάνω. Έξι.

077

Συνεχίζουμε με την ιστορία στον πυρετό τής μόδας, σε σενάριο Silvia Gianatti και σχέδιο Marco Palazzi.

Τα μεταποιημένα ρούχα, που φτιάχνει η Νταίζυ με τη Τζένη και τη γιαγιά Ντακ, γίνονται η τελευταία λέξη τής μόδας, με αποτέλεσμα οι τρεις τους να γίνουν διάσημες σχεδιάστριες μόδας, εις βάρος του οίκου μόδας τού Σκρουτζ.

Μέτριο σχέδιο και υπόθεση που δεν την κατάλαβα. Ξεκινάει μεν καλά, αλλά τι είναι αυτό, που αγόρασε στο τέλος ο Σκρουτζ για ένα σεβαστό ποσόν, αφού οι Νταίζυ κλπ. δεν συνέχισαν να δουλεύουν γι’ αυτόν; Πέντε με έξι.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η μεγάλη νύχτα τής φακής, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Ο δήμαρχος αποφασίζει να αναβιώσει τη γιορτή τής φακής, με δωρεάν γεύμα με φακές για όλους τους Λιμνουπολίτες. Όμως, οι φακές έχουν εξαφανιστεί τελείως από τη Λιμνούπολη. Οι πράκτορες της Γ.Ι.Α.Μ. αναλαμβάνουν δράση, για να βρουν τι έγιναν οι φακές, και να σώσουν τη γιορτή.

Μέτριο σχέδιο και τυπικά εκνευριστική ιστορία με τους πράκτορες της Γ.Ι.Α.Μ. Πέντε και εδώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

037

Εκτός από διαφήμιση για το επόμενο Μίκυ Μάους, σ’ αυτό το τεύχος έχουμε και μια διαφήμιση για έναν καινούργιο τίτλο Disney. Πρόκειται για το Star Wars Rebels, βασισμένο στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Φαντάζομαι ότι ήταν θέμα χρόνου, να δούμε ένα τέτοιο περιοδικό από την Καθημερινή, τη στιγμή που το Star Wars είναι πλέον ιδιοκτησία τής Disney. Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να περαστεί και στο I.N.D.U.C.K.S.!

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2933, που κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου 2012, πλαισιωμένες από τέσσερις ακόμα ιστορίες, καθώς και από μια μονοσέλιδη ιστορία, που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 2006 και 2013.

Το τεύχος ξεκινάει εξαιρετικά, με την πρώτη ιστορία. Μετά, όμως, παίρνει τον κατήφορο, καθώς η δεύτερη ιστορία είναι σχετικά καλή, αλλά οι υπόλοιπες όχι. Θα βάλω αυθαίρετα ένα επτά στο τεύχος. Παρ’ όλ’ αυτά, θα το συστήσω ανεπιφύλακτα, λόγω της πρώτης ιστορίας.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 98—ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 98.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.