ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 99—Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 99 τού νέου Μίκυ Μάους, με τους Μικρούς Εξερευνητές να εξορμούν ενθουσιασμένοι προς κατάκτηση νέων μεταλλίων. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ο άνεμος της προϊοστορίας, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Stefano Intini.

Οι Μικροί Εξερευνητές έβαλαν λουκέτο, ελλείψει μελών, χρημάτων, αλλά και αρχηγού, αφού όλοι πλέον ασχολούνται με το διαδίκτυο. Μόνο ο Χιούη ο Ντιούη και ο Λιούη το παλεύουν ακόμα. Έτσι, όταν το μετεωρολογικό ινστιτούτο προκηρύσσει ένα έπαθλο εκατό εκατομμυρίων, για όποιον φέρει ένα δείγμα προϊστορικού αέρα από μια υπόγεια λίμνη στην Ανταρκτική, αποφασίζουν να συμμετάσχουν, ώστε με τα χρήματα να ξαναφτιάξουν τη λέσχη τους. Επιστρατεύεται ο Σκρουτζ ως χορηγός, με αντάλλαγμα—μετά από σκληρό παζάρι—μόνο το 51,0001% τού βραβείου, και το κυνήγι τού προϊστορικού αέρα αρχίζει. Η συμμετοχή είναι μεγάλη. Ποιος θα φτάσει πρώτος και τι θα βρει κάτω από τους πάγους;

Να πούμε, κατ’ αρχάς, ότι η λίμνη αυτή υπάρχει στ’ αλήθεια. Πρόκειται για τη λίμνη Βοστόκ, μια μάζα γλυκού νερού που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε βάθος 3700–4100 μέτρων, κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής. Ένα από τα ενδιαφέροντα, που παρουσιάζει, είναι όντως η σύνθεση του προϊστορικού αέρα, που περιέχει, όχι βέβαια με τη μορφή, που παρουσιάζεται στην ιστορία, αλλά σε διάλυση μέσα στο νερό. Επίσης, η δυσκολία στην πρόσβαση δεν έγκειται τόσο στο ότι η λίμνη βρίσκεται στην Ανταρκτική, αλλά στο μεγάλο βάθος, στο οποίο βρίσκεται, που την κάνει απρόσιτη. Γι’ αυτό και το ινστιτούτο έδινε τόσο μεγάλο βραβείο!

Πολύ όμορφη ιστορία, με ένα δραματικότατο ξεκίνημα, που δεν θα περιμέναμε να βλέπαμε στο Μίκυ Μάους, αλλά ευτυχώς με αίσιο τέλος. Αρκετές αστείες σκηνές, αλλά και νύξεις για οικολογικά και κοινωνικά θέματα, για όποιον ενδιαφέρεται να το ψάξει λίγο περισσότερο. Το σχέδιο ήταν κάπως αλλόκοτο, όχι τόσο στα παπιά, όσο στους υπόλοιπους χαρακτήρες. Από την άλλη, τα τοπία ήταν υπέροχα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησα να διαβάζω, λέγοντας «πώς το έχουν σχεδιάσει έτσι αυτό», οπότε το σχέδιο συνεργαζόταν καλά με την ιστορία. Διά ταύτα, ένα οκτώ νομίζω ότι μπορούμε να το βάλουμε.

039

Ακολουθεί η ιστορία το φαράγγι τού διαβόλου, σε σενάριο και σχέδιο Massimo De Vita.

Βλέποντας ότι τα παιδιά περνάνε όλο το χρόνο των διακοπών τους παίζοντας καουμπόικα βιντεοπαιχνίδια, ο Μίκυ αποφασίζει να πάνε για μια εβδομάδα σε ένα ράντσο, για να ζήσουν μια πραγματική καουμπόικη περιπέτεια. Τα παιδιά δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένα με την ιδέα, αλλά αναγκάζονται να συνοδεύσουν το θείο τους. Στο ράντσο αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν ένα κοπάδι γελάδια μαζί με έναν πραγματικό καουμπόι. Όταν, όμως, ο καουμπόι αποδεικνύεται συνεργός τού Μαύρου Πητ, κλέβοντας τα γελάδια και αφήνοντας τον Μίκυ και τ’ ανίψια του στην έρημο, οι γνώσεις για τη δύση, που έχουν αποκτήσει τα παιδιά μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια τους, θα τους βοηθήσουν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να συλλάβουν τον Πητ και τον συνεργό του.

Άλλη μια ωραία ιστορία, όπου και πάλι το σχέδιο, αν και κάπως προβληματικό (εν προκειμένω πολύ μοντέρνο για τα γούστα μου), δεν την αντιμάχεται. Οκτώ και εδώ.

071

Συνεχίζουμε με την ιστορία το πρωτότυπο χτένισμα, σε σενάριο Riccardo Pesce και σχέδιο Antonello Dalena.

Ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ θέλουν να συνεργαστούν με τον βασιλιά τής λακ, τον Στάι Λινγκ. Ο κύριος Λινγκ θα συνεργαστεί με όποιον του παρουσιάσει το καλύτερο μουσικό συγκρότημα, όπου η ποιότητα δεν θα κριθεί με βάση τη μουσική ή τους στίχους των τραγουδιών, αλλά με βάση την… κόμμωση των μελών τού συγκροτήματος!

Τι είπαμε για το σχέδιο στην πρώτη ιστορία; Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ; Πραγματικά, το σχέδιο είναι τόσο άσχημο, που αδυνατώ να κρίνω την υπόθεση. Ίσως με άλλο σχέδιο να την έβρισκα καλή, αλλά, εν προκειμένω, το μόνο που μου έμεινε είναι ότι σ’ αυτή την ιστορία τα ανιψάκια υποτίθεται ότι έχουν μαλλιά και μάλιστα μακριά, ενώ όλοι ξέρουμε ότι τα παπιά δεν χάνουν ευκαιρία να μας θυμίσουν ότι έχουν φτερά και πούπουλα. Μηδέν.

103

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία επιχείρηση χρυσή κουτάλα, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Roberto Marini.

Κάποιος σαμποτάρει το εστιατόριο η χρυσή κουτάλα, του Σκρουτζ, οπότε οι δύο πράκτορες τής μυστικής οργάνωσης Π.Α.Π.Ι., Ντόναλντ και Φέθρυ, αναλαμβάνουν δράση, για να ανακαλύψουν τον ένοχο.

Όμορφη ιστοριούλα κι’ αυτή, με αρκετά καλό σχέδιο. Αν και έχει κάποια προβληματάκια στο πώς είναι σχεδιασμένα τα ράμφη των παπιών, μετά από το εκτρωματικό σχέδιο της προηγούμενης ιστορίας, εδώ το σχέδιο φαντάζει κλασικό. Επτά με επτάμισι.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα γιορτάσουμε τα εκατό τεύχη τού περιοδικού, με τις ακόλουθες ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2991, που κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου 2013, πλαισιωμένες από δύο ιστορίες, που δημοσιεύτηκαν το 2013 και το 2015, καθώς και από μια μονοσέλιδη ιστορία από το 2013.

Με εξαίρεση την απαράδεκτη τρίτη ιστορία, είχαμε ένα πολύ όμορφο τεύχος. Θα την αγνοήσουμε, λοιπόν, και θα βάλουμε στο τεύχος επτάμισι με οκτώ.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 99—Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 99.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s