Το βάρος τού νέου Μίκυ Μάους συναρτήσει τού χρόνου

scrooge

Συχνά, ένα από τα θέματα που συζητούνται, όταν μιλάμε για το νέο Μίκυ Μάους, είναι η ποιότητα του χαρτιού. Μια φορά, μάλιστα, μισοαστεία, μισοσοβαρά, ζυγίσαμε δύο διαδοχικά τεύχη και συγκρίναμε το βάρος τους!

Τώρα, που το περιοδικό συμπλήρωσε 100 τεύχη, είπαμε να κάνουμε μία διεξοδική ανάλυση τού θέματος, ζυγίζοντας και τα 100 τεύχη, για να δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα της… επιστημονικής μας αυτής μελέτης ήταν όντως ενδιαφέροντα.

mmweight

Παρατηρούμε ότι, μέχρι το τεύχος 75, το βάρος τού περιοδικού παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό, στην περιοχή των 124–129 γραμμαρίων. (Οι μικρές διακυμάνσεις μπορούν να αποδοθούν σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ακρίβεια της ζυγαριάς, το πώς κόπηκε το τεύχος στο τυπογραφείο, αλλά και την υγρασία, που έχει απορροφήσει το χαρτί.) Στη συνέχεια, όμως, τα τεύχη 76–92 τυπώθηκαν σε ελαφρύτερο χαρτί, με βάρος 112–116 γραμμάρια. Μετά τυπώθηκαν, λες για αντιστάθμιση, δύο τεύχη σε ιδιαίτερα βαρύ χαρτί, κάνοντας τα τεύχη πιο βαριά, 133–137 γραμμάρια, κάτι που έγινε ιδιαίτερα αισθητό και ήταν ο λόγος για τον οποίο κάναμε τη σύγκριση του βάρους εκείνων των δύο τευχών, στην οποία αναφερθήκαμε στην αρχή τού άρθρου. Ύστερα, όμως, επανήλθε η ομαλότης, και τα τεύχη έχουν πάλι το βάρος, το οποίο είχαν στο μεγαλύτερο μέρος τής ζωής τού περιοδικού.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Νέο Μίκυ Μάους and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Το βάρος τού νέου Μίκυ Μάους συναρτήσει τού χρόνου

  1. Ο/Η apetoussis82 λέει:

    Πολύ καλή ανάλυση! Περιμένουμε κι άλλες παρόμοιες ιδέες! Ίσως η αυξομείωση των περιττών σελίδων του ΜΜ (διαφημίσεις, σουντόκου, κλπ) κατά τις τελευταίες 100 βδομάδες?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s