ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 102—ΟΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 102 τού νέου Μίκυ Μάους, με τη γυναικεία συντροφιά τού σύμπαντος των παπιών να ποζάρει μπροστά από τους ουρανοξύστες τού Ντακχάταν. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος δημοσιεύει ολόκληρη την ιστορία όπου τολμούν οι πάπιες, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Silvia Ziche, η οποία στην Ιταλία δημοσιεύτηκε σε πέντε συνεχόμενα τεύχη.

007

Το πρώτο μέρος έχει τίτλο όλα άρχισαν στην εξοχή.

Η γιαγιά Ντακ παθαίνει αλλεργία στο φυτόχωμα, οπότε η Νταίζυ θέλει να την πάρει κάπου, που να μην υπάρχουν καθόλου φυτά για έξι μήνες, όπως διέταξε ο γιατρός. Ταυτόχρονα, η δεσποινίς Ευταξία παραιτείται από τον Σκρουτζ, όταν εκείνος πήγε να της βάλει πρόστιμο, επειδή έβγαλε μία φωτοτυπία χωρίς την άδειά του, και μαζί με την Τζένη, που την πέταξε ο Σκρουτζ για πολλοστή φορά από το γραφείο του, αποφασίζουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Έτσι, οι τέσσερις πάπιες αποφασίζουν να πάνε στο Ντακχάταν, την πιο σικ περιοχή τού κέντρου τής Λιμνούπολης, όπου φύεται μόνο… τσιμέντο. Τα ενοίκια είναι απλησίαστα, αλλά μέσα από μια ευτυχή σύμπτωση, βρίσκουν ένα διαμέρισμα, του οποίου το ενοίκιο είναι λίγο μεγαλύτερο από τον προϋπολογισμό τους, αλλά αν πιάσουν όλες δουλειά, θα μπορέσουν να καλύψουν άνετα τη διαφορά.

Η συνέχεια στο δεύτερο μέρος.

Η ιστορία ξεκινάει δυνατά, με αρκετό χιούμορ και δημιουργώντας σου ενδιαφέρον, να δεις τι θα συμβεί παρακάτω. Το σχέδιο της Ziche είναι σχεδόν υπό έλεγχο, οπότε είναι και σχεδόν υποφερτό. Οκτώ στο πρώτο μέρος, και ευτυχώς που πρόλαβα να πάρω ψωμί, πριν γκρεμιστεί ο φούρνος, που έβαλα τόσο υψηλή βαθμολογία σε ιστορία τής Ziche!

027

Το δεύτερο μέρος έχει τίτλο στέγη & εργασία.

Οι τέσσερις πάπιες βρίσκουν δουλειά. Η γιαγιά Ντακ γίνεται βοηθός μάγειρα σε ένα εστιατόριο και… καθαρίζει πατάτες, η δεσποινίς Ευταξία βρίσκει δουλειά ως γραμματεύς σε μια επιχείρηση και είναι ενθουσιασμένη από τις πρωτόγνωρες γι’ αυτήν φυσιολογικές συνθήκες εργασίας, η Τζένυ στήνει μια διαδικτυακή επιχείρηση ως σύμβουλος επιχειρήσεων και τα πάει καλά, όπως καλά τα πάει και η Νταίζυ, που βρίσκει δουλειά ως πωλήτρια σε ένα κατάστημα ρούχων. Κάποιοι περίεργοι τύποι, όμως, παρακολουθούν την δεσποινίδα Ευταξία, ενώ η Τζένη γνωρίζει έναν από τους γείτονές της και ίσως να προβλέπονται εξελίξεις στη σχέση τους.

Η συνέχεια στο τρίτο μέρος.

Όσα είπαμε για το πρώτο μέρος, συνεχίζουν να ισχύουν και για το δεύτερο, οπότε οκτώ και εδώ. (Και είχε μόλις δύο εβδομάδες, που είχε ανοίξει ο φούρνος στη γειτονιά!)

049

Το τρίτο μέρος έχει τίτλο σκληρό παιχνίδι.

Έχουμε εξελίξεις. Οι τύποι, που παρακολουθούσαν την δεσποινίδα Ευταξία, ήταν από την υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος και την επιστρατεύουν ως «τυφλοπόντικα», για να τους δώσει στοιχεία για τη φοροδιαφυγή, που είναι βέβαιοι ότι διαπράττει η επιχείρηση, στην οποία δουλεύει. Η γιαγιά Ντακ προάγεται από καθαρίστρια πατατών στο τμήμα σαλτσών, με τεράστια επιτυχία, εκνευρίζοντας τον αυταρχικό σεφ, που έχει πολύ χαμηλή ιδέα για όλους πλην του εαυτού του. Η Νταίζυ αναλαμβάνει όλο και περισσότερα καθήκοντα στο μαγαζί, εξοργίζοντας την αρχαιότερη συνάδελφό της. Τέλος, η σχέση τής Τζένυ με τον γείτονα προχωράει, σε βαθμό που η Τζένυ βγάζει από το δωμάτιό της την αφίσα με τη φωτογραφία τού Σκρουτζ.

Η συνέχεια στο τέταρτο μέρος.

Η ιστορία συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα. Οκτώ και εδώ. (Από αύριο μάλλον θα πρέπει ν’ αρχίσω να φτιάχνω ψωμί μπύρας, που είναι εύκολο, μέχρι να ξαναχτίσουν το φούρνο.)

069

Το τέταρτο μέρος έχει τίτλο σκιές & αστέρια.

Οι εξελίξεις συνεχίζονται. Η δεσποινίς Ευταξία δεν βρίσκει κανένα στοιχείο εναντίον τής εταιρείας. Το μόνο μέρος, που δεν έχει ψάξει, είναι ο υπολογιστής τού διευθυντή. Επιστρατεύει τη Τζένυ, που έχει ευχέρεια με τους υπολογιστές, και πηγαίνουν αργά το βράδυ, όταν λείπει ο διευθυντής, για να βρουν τα στοιχεία, που ζητάνε. Εν τω μεταξύ, η Νταίζυ έχει ξεπατωθεί, ετοιμάζοντας μια επίδειξη μόδας, ενώ η γιαγιά Ντακ αναλαμβάνει να αντικαταστήσει για ένα βράδυ τον σεφ, όταν εκείνος κάνει απεργία, για να πάρει κι άλλη αύξηση. Επιστρατεύεται η κουρασμένη Νταίζυ ως βοηθός, επειδή γνωρίζει τις συνταγές τής γιαγιάς. Το μενού έχει τεράστια επιτυχία, αλλά η Νταίζυ, κουρασμένη όπως ήτανε, ξέχασε στο αυτοκίνητό της το υλικό, που είχε μαζέψει για την επίδειξη, και τώρα αυτό είναι άφαντο. Πίσω στην εταιρεία, με το που βρίσκουν τα στοιχεία, που ψάχνανε, εμφανίζεται ο διευθυντής, κρατώντας ένα περίστροφο.

Η συνέχεια στο πέμπτο και τελευταίο μέρος.

Να μην πολυλογούμε, οκτώ και εδώ. (Πάω να φρεσκάρω τη συνταγή για ψωμί με μαγιά, που είναι πραγματικό ψωμί και όχι με baking powder, όπως το ψωμί μπύρας.)

091

Το πέμπτο και τελευταίο μέρος έχει τίτλο το μεγάλο φινάλε.

Για να μην αποκαλύψουμε τα πάντα, γιατί πολλά είπαμε ήδη για την υπόθεση, να πούμε απλώς ότι τέλος καλό, όλα καλά, και ότι οι τέσσερις πάπιες επιστρέφουν από το Ντακχάταν νικητές και τροπαιούχοι.

Οκτώ και εδώ. (Πάω να ξεκινήσω τη χρονοβόρο διαδικασία κατασκευής προζυμιού. Θα μου χρειαστεί.)

Scrooge

Αναπάντεχα ωραία ιστορία. Αν έχω να πω κάτι αρνητικό για την ιστορία, πέρα από το σχέδιο τής Ziche (αν και, όπως είπαμε, δεν ήταν στα χειρότερά του), είναι ότι… τελείωσε! Οκτώ στα πέντε μέρη τής ιστορίας, οκτώ και στο σύνολο και αισθάνομαι και τύψεις, που δεν έβαλα και περισσότερο.

113

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία κάποιος πέταξε από τη φωλιά τού Μουργόλυκου, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Giada Perissinotto, με την οποία ολοκληρώνεται η δημοσίευση των ιστοριών τής σειράς ιστορίες τής φυλακής στην Ελλάδα.

Ο παππούς των Λύκων διηγείται στα εγγόνια του μια ιστορία δραπετεύσεως, η οποία, όσο και να τη βρίσκουν οι Λύκοι απίθανη, αποδεικνύεται ότι ήταν πραγματική. Λεπτομέρειες δεν λέμε, για να μη χαλάσουμε την έκπληξη.

Μετά την κύρια ιστορία, οποιαδήποτε συμπληρωματική φαίνεται αναγκαστικά υποδεέστερη. Ετούτη εδώ, όμως, καταφέρνει και στέκεται επάξια δίπλα στην κύρια ιστορία. Ευρηματικότατο σενάριο, που δεν κάνει καμία παραχώρηση, βρίσκοντας κάποια δικαιολογία, για να αποτύχει η απόδραση την τελευταία στιγμή. Όχι μόνον η απόδραση είναι επιτυχής, αλλά η εμπειρία, που απέκτησε ο παππούς από αυτήν, υπόσχεται να βγάλει όλη την οικογένεια από τη φυλακή, στην οποία είναι κλεισμένη κατά τη διάρκεια της αφήγησης. Το σχέδιο είναι αρκετά καλό, αν και δεν μ’ αρέσει το πώς είναι σχεδιασμένοι οι Λύκοι. Επτά με επτάμισι άνετα.

047

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Το σημερινό τεύχος είναι αφιερωμένο στην ιστορία όπου τολμούν οι πάπιες, η οποία δημοσιεύτηκε στα τεύχη 29582962 τού Topolino, τα οποία κυκλοφόρησαν μεταξύ 7 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου 2012, με μια πιο πρόσφατη ιστορία με τους Λύκους από το 2014 για συμπλήρωμα.

Εξαιρετικό τεύχος, που παρά την προκατάληψή μου εναντίον τής Ziche, το αξίζει το οκτώ και ίσως και περισσότερο, όπως έγραψα πιο πάνω. Διστάζω να πω «κι άλλο», αλλά θα το πω: κι’ άλλο!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 102—ΟΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 102.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.