ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 107—ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΝΗΜΩΝ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 107 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Γκούφυ να είναι αραχτός στην παραλία κάτω από μια τριπλή ομπρέλα στο σχήμα τού κεφαλιού τού Μίκυ. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την πανέμορφη Κατρίνα ιστορία επιχείρηση Μνήμων, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Διάφοροι ευυπόληπτοι πολίτες τού Μόντε Κάρλο δίνουν μεγάλα ποσά στην Οργάνωση (των κακών), οπότε η Υπηρεσία (των καλών) αναλαμβάνει να ανακαλύψει τον λόγο. Το μόνο κοινό που έχουν αυτοί οι πολίτες είναι ότι συχνάζουν στο ίδιο πολυτελέστατο παραθεριστικό κέντρο. Έτσι, ο Ντόναλντ, η Κατρίνα (δεν θυμάμαι αν ανέφερα ότι είναι πανέμορφη) και ο Φοίβος Φοβέρας πηγαίνουν στο παραθεριστικό κέντρο, για να ερευνήσουν την υπόθεση. Ποιος τη χάρη τού Ντόναλντ. Διακοπές πολυτελείας, συντροφιά με την (πανέμορφη, αν δεν το ανέφερα) Κατρίνα! Χμ, όχι ακριβώς, διότι ενώ η Κατρίνα και ο Φοίβος παριστάνουν το ζευγάρι (και μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, να υποθέσω), ο Ντόναλντ προσλαμβάνεται ως γκρουμ. Ποιο είναι το μυστικό του παραθεριστικού κέντρου;

Ωραία, Τζεημσμποντική υπόθεση, με άφθονη δράση και μυστήριο. Το μόνο ίσως, που λείπει, είναι οι ανατροπές, μια και, ασυνήθιστα για ιστορία με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, όλοι είναι λίγο πολύ αυτό που φαίνονται, αν και κάποιοι δεν είναι αυτό που νομίζουν ότι είναι… Ωραίο μοντέρνο σχέδιο, με την Κατρίνα να είναι πάντα πανέμορφη, και με την τενίστρια Νατάλια Παπιοχήνοβα, που μένει στο παραθεριστικό κέντρο, να είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο όμορφη, αν και κλασικά, για ιστορία αυτής της σειράς, κάπου το παρακάνουν με τις σκιές.

KK

(Καημένη Κατρίνα, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Πώς σε μουτζουρώσανε έτσι;)

Α, ναι. Πρέπει να βάλουμε και βαθμολογία. Εννιά με εννιάμισι.

039

Ακολουθεί η ιστορία η τέταρτη καραβέλα, σε σενάριο Alessandro Mainardi και σχέδιο Graziano Barbaro.

Οι καθηγητές Μάρλιν και Ζάποτεκ ανακαλύπτουν ένα έγγραφο, το οποίο υπαινίσσεται ότι ο Κολόμβος ξεκίνησε για την Αμερική με τέσσερις καραβέλες, αντί για τρεις, δέκα μέρες αργότερα απ’ ό,τι ήταν καταγεγραμμένο στην ιστορία. Επιστρατεύεται, λοιπόν, άρον άρον ο Μίκυ, για να ερευνήσει το θέμα. Στη θέση τού Γκούφυ, που έλειπε, μπαίνει ο Οράτιος, ο οποίος μυείται στα μυστικά τού ταξιδιού στον χρόνο. Ο Μίκυ και ο Οράτιος προσλαμβάνονται ως μέλη τού πληρώματος του Κολόμβου. Πάνω που ετοιμαζόντουσαν να παραλάβουν τα πλοία, έρχεται ο Μαύρος Π… ο Δον Πέδρο με διαταγή από τη βασίλισσα, να πάρει ο Κολόμβος κάποια άλλα τέσσερα πλοία και να αναχωρήσει δέκα μέρες αργότερα. Τα τέσσερα αυτά πλοία, όμως, έχουν το κακό τους και το μαύρο τους το χάλι, και ούτε οι επισκευαστικές ικανότητες του Οράτιου (που τώρα καταλαβαίνουμε γιατί αντικατέστησε τον Γκούφυ) δεν επαρκούν για να είναι έτοιμα τα πλοία για αναχώρηση στην προθεσμία, που όρισε η βασίλισσα. Ήταν, όμως, η διαταγή γνήσια (τι ερώτηση) ή επρόκειτο για κάποιο σχέδιο του Μαύρου Πητ; (Και πάλι τι ερώτηση.) Τελικά, με πόσες καραβέλες αναχώρησε ο Κολόμβος και πότε; Είναι σωστή η ιστορία, που ξέρουμε, ή όχι;

Πάρα πολύ ωραία ιστορία, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Και είναι μόνο στο τέλος, που μαθαίνουμε αν η ιστορία, όπως τη γνωρίζουμε, είναι σωστή ή όχι, με τις δύο εκδοχές να συμβιβάζονται αριστοτεχνικά. Το σχέδιο, δυστυχώς, μας τα χαλάει, με τους χαρακτήρες να είναι κακοσχεδιασμένοι. Έτσι θα κόψουμε κάτι και θα βάλουμε μόνον οκτώ με οκτώμισι.

073

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο επίμονος πιστωτής, σε σενάριο Giulio D’Antona και σχέδιο Marco Mazzarello.

Στη Λιμνούπολη είναι η μέρα τού τζέντλεμαν, κατά την οποία οι πλούσιοι Λιμνουπολίτες γίνονται γενναιόδωροι. Όταν ο Ντόναλντ πληρώνει 50 σεντς, για να παρκάρει ο θείος του, που δεν είχε ψιλά, ο Σκρουτζ θεωρεί ότι, λόγω της ημέρας, δεν μπορεί (δεν κατάλαβα γιατί) να αφαιρέσει το ποσόν από τα χρέη τού Ντόναλντ, αλλά πρέπει να του το επιστρέψει. (Από πότε η επιστροφή δανεικών λέγεται γενναιοδωρία;) Έτσι, ο Σκρουτζ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να αποφύγει τον Ντόναλντ (ξοδεύοντας πολύ περισσότερο από 50 σεντς). Όμως, ο Ντόναλντ ξέρει από πρώτο χέρι όλα τα τεχνάσματα, που μετέρχεται κάποιος που χρωστάει, για να αποφύγει τους πιστωτές του.

Το σχέδιο είναι καλούτσικο, όπως καλούτσικη είναι και η ιδέα, να κυνηγάει ο Ντόναλντ τον Σκρουτζ, για να πληρώσει τα χρέη του. Όμως, ο τρόπος που βρέθηκε, για να χρωστάει ο Σκρουτζ στον Ντόναλντ, με τη μέρα τού Τζέντλεμαν, δεν βγάζει νόημα. Έξι με εξήμισι, λοιπόν.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία διακοπές στην πόλη, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Ettore Gula.

Είναι καλοκαίρι. Όλοι οι Λιμνουπολίτες φεύγουν για διακοπές, εκτός από τον Ντόναλντ και τους Λύκους. Σαν να μην του έφταναν οι αδεκαριές του, που τον αναγκάζουν να μείνει στην πόλη, του φορτώθηκαν και η Νταίζυ, να της ποτίζει τα λουλούδια, και ο Σκρουτζ, να του φυλάει το θησαυροφυλάκιο. Όταν το μαθαίνουν οι Λύκοι, που δεν έχουν καταφέρει να διαρρήξουν κανένα σπίτι, μια και όλα έχουν συναγερμό, του παίρνουν τα κλειδιά και αδειάζουν το σπίτι τής Νταίζυ. Για να γλυτώσει την οργή τής Νταίζυ, ο Ντόναλντ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, μετερχόμενος κάθε μέσο, νόμιμο ή μη. Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να περάσει επιτέλους το καλοκαίρι του σε ένα δροσερό μέρος.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και πρωτότυπη υπόθεση, με τον Ντόναλντ να φτάνει σε σημείο να κάνει πράγματα που δεν θα το περίμενε ποτέ κανείς, όπως δεν θα περίμενε ποτέ κανείς ότι, όσο μπλεγμένα να ήταν τα πράγματα, δεν θα βρισκόταν κάποια λύση για ευτυχή κατάληξη. Η ιστορία μπορεί να είναι συμπληρωματική, αλλά ένα οκτώ το αξίζει.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ο δημοσιογράφος και το λαγωνικό, σε σενάριο Teresa Radice και σχέδιο Stefano Turconi. Πρόκειται για μια ιστορία με τον ρεπόρτερ Γκούφυ, ο οποίος φαίνεται ότι επανήλθε δυναμικά στο περιοδικό.

Επίσης, σύμφωνα με τη διαφήμιση στο site τής Καθημερινής, θα διαβάσουμε και τις ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε άλλο ένα εκλεκτικό τεύχος, με επιλογή ιστοριών από διάφορα τεύχη τού Topolino, που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2006 και 2014.

Εξαιρετικό τεύχος, με μόνο μια μικρή κοιλιά στην ιστορία με τον Ντόναλντ και τον Σκρουτζ. Η τακτική να επιλέγουν τις ιστορίες από διαφορετικά παλιά και πρόσφατα τεύχη τού Topolino, αντί να βασίζονται σε ένα πρόσφατο τεύχος, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς. Τουλάχιστον οκτώ, συνολικά για το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 107—ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΝΗΜΩΝ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 107.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s