ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 114—ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 114 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Σούπερ Γκούφυ να ποζάρει καμαρωτός καμαρωτός, αλλά με τη σκιά του να μαρτυρεί την πραγματική του ταυτότητα. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το μυστήριο των υαλοκαθαριστήρων, σε σενάριο Casty και σχέδιο Marco Mazzarello.

Κάποιος ανασηκώνει το βράδυ τους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων τού Μικυ Σίτυ και γεμίζει τους τοίχους γκραφίτι που λένε «Γκου». Ποιος είναι αυτός ο Γκου και τι σχέση έχουν οι ανασηκωμένοι υαλοκαθαριστήρες; Είναι δυνατόν ο Γκούφυ να γνωρίζει περισσότερα γι’ αυτό απ’ ό,τι ο Μίκυ;

Σχετικά πρώιμη ιστορία τού Μίκυ με τον Casty, αλλά με όλα τα στοιχεία, που περιμένουμε από αυτόν, να είναι στη θέση τους. Το μόνο που λείπει είναι η προσαρμογή, εκ μέρους τού σχεδιαστή, στο κλασικό στυλ τού Casty, καθώς το σχέδιο είναι καλό μεν, αλλά μοντέρνο δε. Στα θετικά τής ιστορίας είναι και το ότι, όντας σε ένα μόνο μέρος, δεν χαλαρώνει καθόλου, όπως κάνουν κάποιες από τις ιστορίες τού Casty στο δεύτερο μέρος τους. Οκτώμισι με εννέα.

039

Ακολουθεί η ιστορία τραγική αναμέτρηση, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Graziano Barbaro.

«Είναι δύσκολο να βρεις δουλειά όταν δεν ξέρεις να κάνεις τίποτα» (και δεν έχεις σχέση με την πολιτική, συμπληρώνω εγώ). Έτσι, ο Φεθραγόρας και ο Πασχαλέων, για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην, αποφασίζουν να λάβουν μέρος στους δραματικούς αγώνες, όπου η καλύτερη τραγωδία θα αμειφθεί με χίλιες δραχμές. Αττικές δραχμές, φανταζόμαστε, που ήταν μια περιουσία, και όχι τις υποτιμημένες δραχμές, που ίσα ίσα φτάνανε για δυο τυρόπιτες και ένα αναψυκτικό.

Όσοι βαριούνται τις τραγωδίες, θα νοιώσουν στο στοιχείο τους, καθώς η ιστορία διακωμωδεί αγρίως το είδος, με τους θεατές να το βαριούνται και οι ίδιοι, και τους συγγραφείς (των οποίων τα ονόματα απέδωσε με ιδιαίτερο κέφι ο μεταφραστής στα Ελληνικά) να έχουν καβαλήσει το καλάμι και να γράφουν όποια ασυναρτησία περάσει απ’ το μυαλό τους. Τελικά, ο Φεθραγόρας και ο Πασχάλης θα θριαμβεύσουν, εφευρίσκοντας κατά λάθος τα διάφορα είδη κωμωδίας, που όχι μόνο ενθουσιάζουν το κοινό, αλλά γίνονται και αφορμή για να αποφευχθεί ένας πόλεμος.

Σχέδιο μάλλον μέτριο, αλλά ασυνήθιστα, για υπόθεση με τον Φεθραγόρα, ωραία πλακατζίδικη υπόθεση. Ίσως να βοηθάει το ελληνικό τού θέματος, αλλά ένα επάμισι με οκτώ θα το βάλουμε.

065

Συνεχίζουμε με την ιστορία 90° λεπτό όταν η μπάλα έκάνε μπαμ, σε σενάριο και σχέδιο Enrico Faccini.

Ο Ντόναλντ και ο Μπαμ Μπαμ μονίμως φαγώνονται για τα ποδοσφαιρικά των δύο ερασιτεχνικών ομάδων, στις οποίες συμμετέχουν. Όταν ο Ντόναλντ κάνει φάρσα στον Μπαμ Μπαμ, ότι δήθεν στην ομάδα τού Ντόναλντ θα συμμετάσχει ένας άσσος τού ποδοσφαίρου, ο Μπαμ Μπαμ θα κάνει τα πάντα για να πείσει κι αυτός κάποιον άσσο, να συμμετάσχει στη δική του ομάδα. Ο Ντόναλντ θα κάνει κι αυτός τα αδύνατα δυνατά, για να το αποτρέψει, αλλά τελικά ο Μπαμ Μπαμ θα καταφέρει να βρει κάποιον, που δεν θα περίμενε ποτέ να συμμετάσχει στην ομάδα του. Θα έχει η συμμετοχή αυτή αποτέλεσμα στο να απαντηθεί οριστικά το θέμα τού ποια είναι η καλύτερη ομάδα, ώστε να σταματήσει ο τσακωμός; Όχι, βέβαια!

Ωραίο σχέδιο, ασυνήθιστα για τον Faccini, του οποίου το σχέδιο δεν μ’ αρέσει. Ωραίο, στο βαθμό που μπορώ να το διακρίνω πίσω από τις δοντάρες τού Μπαμ Μπαμ, που δεν χωνεύονται με τίποτε! Ενδιαφέρουσα και η υπόθεση, με ευρηματικότατη την ανατροπή, όπου κάπου εκεί θα έπρεπε να είχε σταματήσει η ιστορία, αντί να συνέχιζε με μια ακόμα, αυτή τη φορά χαζή ανατροπή και κάποια μηνύματα περί αθλητικού πνεύματος. Επτά με επτάμισι.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία χαμένος στο μυστήριο, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Michele Mazzon.

Ο Σκρουτζ εξαφανίζεται μστηριωδώς, και ο Φάντομ Ντακ αναλαμβάνει δράση, για να τον εντοπίσει.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και υπόθεση με αρκετό μυστήριο, μέχρι να βρεθεί ότι ο Σκρουτζ είχε πέσει θύμα απαγωγής. Από εκεί και πέρα, όμως, το μαραφέτι, που δίνει ο Κύρος στον Φάντομ Ντακ, κάνει την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος πανεύκολη, ενώ ο τρόπος, με τον οποίο παρουσιάζεται η ιστορία, όπου διάφορα προβλήματα λύνονται ξαφνικά και στη συνέχεια μας εξηγείται το πώς λύθηκαν, εμποδίζει την υπόθεση να σε απορροφήσει. Επτά.

130

Την επόμενη εβδομάδα ο άρχοντας των μάγων επιστρέφει, πιθανότατα με την ιστορία Mondimontagne (=Κοσμοβούνια), σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Roberto Marini. Πρόκειται για μια ιστορία σε δύο μέρη, τα οποία πιθανότατα θα διαβάσουμε στο ίδιο τεύχος, όπως και στην Ιταλία.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή ιστοριών από διάφορα τεύχη τού Topolino, οι οποίες κυκλοφόρησαν μεταξύ 2004 και 2011, συμπληρωμένες με δύο μονοσέλιδες ιστορίες από το 2004.

Γενικά είχαμε ένα πολύ καλό τεύχος. Εξαιρετική η βασική ιστορία, ενώ οι συμπληρωματικές ιστορίες δεν απογοητεύουν.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 114—ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ

 1. Ο/Η apetoussis82 λέει:

  Καλά θα έκανε η Καθημερινή να εκδώσει πρώτα τη συνέχεια και το τέλος της ιστορίας «Σκοτεινή κληρονομιά» την οποία άφησε ατελείωτη στο Νέο Μίκυ Μάους #40. Ας ελπίσουμε ότι το έχουν προσέξει και δεν τους διέφυγε.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Δεν τους διέφυγε μόνο αυτωνών, αλλά και εμένα, που ούτε καν είχα συνειδητοποιήσει ότι στο τεύχος 41 δεν δημοσίευσαν τις άλλες δύο συνέχειες της σκοτεινής κληρονομιάς. Απ’ ό,τι βλέπω από την έλλειψη σχετικών σχολίων στην παρουσίαση, είναι και άλλοι που δεν το πρόσεξαν. Τόσο αδιάφορη ήταν η ιστορία;

   Αν δεν τις βάλουν την επόμενη Παρασκευή, δεν τους γράφεις, να τους το υπενθυμίσεις;

   Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 114.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.