ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 115—Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 115 τού νέου Μίκυ Μάους, με τους ήρωες του άρχοντα των μάγων να εξασκούνται στη μαγεία. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με μια σειρά έξι γελοιογραφιών τής Silvia Ziche με το γενικό τίτλο Ricomincia il… campionato (=το πρωτάθλημα ξαναρχίζει) πάνω σε μια ιδέα τού Fausto Vitaliano.

Μια γερή δόση Ziche από τη Ziche για τους λάτρεις τής Ziche.

011
038

Ακολουθεί η ιστορία στην άκρη τού κόσμου, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Roberto Marini. Πρόκειται για μια ιστορία τής σειράς ο άρχοντας των μάγων σε δύο μέρη, τα οποία τα διαβάζουμε αμφότερα στο ίδιο τεύχος, όπως και στην Ιταλία.

Οι τρεις μάγοι, Μίκυ, Γκούφυ, Ντόναλντ, βρίσκονται σ’ ένα βουνό, όπου κατοικούν τέσσερις φυλές νάνων. Ο αρχηγός τής τέταρτης φυλής έχει κατασκάψει το βουνό, ψάχνοντας για το στοιχείο χρυσαλάβαστρο, στο οποίο βασίζεται όλη η μαγεία, για να αποκτήσει κι αυτός μαγικές ικανότητες. Το εντατικό όμως αυτό σκάψιμο έχει ολέθριες συνέπειες, καθώς όχι μόνον το βουνό κινδυνεύει να καταρρεύσει, αλλά και οι σεισμικές δονήσεις, που προξενούνται, θα ξυπνήσουν το τέρας, που κοιμάται στο εσωτερικό τού βουνού.

Μάλλον απλοϊκή υπόθεση, που σε κάποια σημεία δεν την κατάλαβα, ιδίως στο τέλος, όπου ο, ας τον πούμε, κακός, ενώ μέχρι την προτελευταία σελίδα παραμένει αμετανόητος, στο αμέσως επόμενο καρέ όλα έχουν πάρει αίσιο τέλος. Από την άλλη, το σχέδιο ήταν εκπληκτικό. Ασυνήθιστα για Μίκυ Μάους, κάθε καρέ είναι και ένας ζωγραφικός πίνακας. Για το σχέδιο και μόνο, λοιπόν, οκτώ με οκτώμισι.

063

Συνεχίζουμε με την ιστορία κρουαζιέρα για Ροβινσώνες, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Lara Molinari.

Ο Σκρουτζ στέλνει τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ ως ναύτες γενικών καθηκόντων σε ένα από τα κρουαζιερόπλοιά του. Σύντομα διαπιστώνουν ότι, εκτός από τον καπετάνιο, ο οποίος πάσχει από ναρκοληψία και κοιμάται όλη μέρα, είναι τα μοναδικά μέλη τού πληρώματος και ότι πρέπει να τα κάνουν όλα αυτοί. Σαν να μην έφτανε αυτό, το πλοίο τους βουλιάζει και πρέπει να φροντίσουν για τη διαβίωση αλλά και τη διασκέδαση των επιβατών, στο νησί όπου θα καταλήξουν.

Σχέδιο μέτριο, αλλά πλακατζίδικη υπόθεση, με μια αναπάντεχη ανατροπή και με τέλος που, αν είχε συμβεί πριν την ανατροπή, θα ήταν αναμενόμενο, αλλά εκεί, που συνέβη, δεν ήταν. Επτάμισι.

093

Ακολουθεί η ιστορία χειριστής κομπρεσέρ, σε σενάριο και σχέδιο Enrico Faccini.

Ο Φέθρυ πιάνει δουλειά σε μια οικοδομή, όπου αναλαμβάνει να χειρίζεται το μηχάνημα, με το οποίο περνάνε μπουλόνια στις ατσάλινες δοκούς. (Πώς του ήρθε του μεταφραστή ότι θα χρειαζόταν κομπρεσέρ σε μια οικοδομή; Ίσως κι’ αυτός, σαν κι εμένα, να μην ήξερε πώς στο &^%#&^%# λέγεται αυτό το μηχάνημα. Ίσως να μη βοηθάει και το ότι η ιστορία δεν είχε λόγια, αλλά ο πρωτότυπος τίτλος, Batti il chiodo finché è caldo (=χτύπα το καρφί όσο καίει) που περιγράφει ακριβώς αυτό που κάνει το μηχάνημα, θα έπρεπε να ήταν μία ένδειξη.)

Σχέδιο τυπικό τού Faccini και υπόθεση αλλόκοτη. Από τη μια ο Φέθρυ δεν γκρεμίζει τον ουρανοξύστη, όπως θα περιμέναμε, από την άλλη, όμως, το τελικό γκαγκ, που είναι κάπως άσχετο με την όλη υπόθεση, αν και απ’ ευθείας επακόλουθό της, βγάζει γέλιο. Ας βάλουμε ένα επτά.

100

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία εξαφάνιση στο μετρό, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Όταν ο ανιψιός τού διευθυντή τής αστυνομίας πέφτει θύμα απαγωγής, ο επιθεωρητής Ο’ Χάρα αναθέτει στον Χειροπαίδαρο, στον Ρακ Νταμάρη και στην άρτι αποφοιτήσασα από την αστυνομική ακαδημία Σάρα Φοξ να τον ανακαλύψουν.

Καλούτσικο σχέδιο και στρωτή υπόθεση, με το μυστήριο να διαλευκαίνεται σταδιακά. Στο τέλος τής ιστορίας, η Σάρα γίνεται μέλος τής ομάδας Χειροπαίδαρου-Ροκ Νταμάρη, οπότε ίσως αυτή να είναι η εισαγωγική της ιστορία.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το αστέρι που έπεσε, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Giampaolo Soldati.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια μεγάλη βασική ιστορία, που δημοσιεύτηκε στο Topolino 3124 στις 13 Οκτωβρίου 2015, πλαισιωμένη από δύο ιστορίες από το Topolino 2803, που δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2009, έξι γελοιογραφίες τής Ziche από το Topolino 2804, που κυκλοφόρησε στις 25 Αυγούστου 2009 και μια παλιότερη ιστορία από το 2004.

Ένα αξιοπρεπέστατο τεύχος, με την πρώτη ιστορία να ξεχωρίζει για το σχέδιό της.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 115—Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 115.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Captain Couper λέει:

    Η ιστορία «εξαφάνιση στο μετρό» αποτελεί παρωδία της αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς «Without a trace».

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.