ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 116—ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 116 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ, τη Μίννι και τον Μαύρο Πητ να κοιτάνε χαρούμενοι τ’ αστέρια. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το αστέρι που έπεσε, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Ο Μίκυ πηγαίνει για διακοπές στο Πόρτο Ρηλάξ, ένα δημοφιλέστατο προορισμό. Πηγαίνοντας από μια εναλλακτική διαδρομή, για να αποφύγει την κίνηση, φτάνει αργά το βράδυ, βρίσκοντας το χωριό έρημο. Οι μόνοι που είναι εκεί είναι δύο αλλόκοτοι γέροι και ο Μαύρος Πητ, που βρήκε το χωρίο άδειο και ήθελε να επωφεληθεί για να το κατακλέψει. Τι συμβαίνει εδώ πέρα;

Μην περιμένετε να σας απαντήσω, γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς. Ούτε πώς βρέθηκαν εκεί ο Μίκυ και ο Πητ, αντί για το πολυσύχναστο θέρετρο, ούτε πώς βρέθηκαν εκεί και οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Η ιστορία είναι μια τρυφερή ιστορία αγάπης, που μιλάει περισσότερο στο συναίσθημα παρά στη λογική και σ’ αυτό επιτυγχάνει απόλυτα. Σχέδιο καλό, μοντέρνο και η μόνη μου επιφύλαξη είναι αν αυτή η ιστορία είναι για παιδιά. Οκτώ με εννέα από εμένα, που ίσως να είμαι λίγο μεγαλύτερος.

043

Ακολουθεί η ιστορία το μεγάλο πικνίκ, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Marco Gervasio.

Ο Σκρουτζ γιορτάζει τη συμπλήρωση του χιλιοστού του φανταστικομμυρίου καλώντας όλους τους Λιμνουπολίτες σε ένα πικνίκ στο δάσος. (Με εισιτήριο, εννοείται.) Οι μόνοι, που δεν είναι εκεί, είναι ο Ντόναλντ, επειδή αρνήθηκε να κάνει τις αγγαρείες προετοιμασίας, που του ζήτησε ο θείος του, και οι Λύκοι, που σκοπεύουν να αδειάσουν το θησαυροφυλάκιο, όταν η πόλη θα είναι άδεια. Ο Φάντομ Ντακ αναλαμβάνει να διορθώσει την αδικία εναντίον του Ντόναλντ, αλλά και να συλλάβει τους Λύκους.

Αρκετά καλό σχέδιο, σχεδόν κλασικό, αλλά μάλλον αδιάφορη υπόθεση, που εστιάζει κυρίως στα μάλλον αδιάφορα παθήματα του Γκαστόνε, που τον βάρεσε ο Φάντομ Ντακ με μια ακτίνα… ατζαμοσύνης, και καθόλου στη σύλληψη των Λύκων, η οποία γίνεται εκτός ιστορίας. Εξήμισι με επτά.

071

Συνεχίζουμε με την ιστορία αθλητική αναμέτρηση, σε σενάριο Sergio Badino και σχέδιο Lara Molinari.

Ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ θέλουν να αγοράσουν τα γυμναστήρια «Σίσσυ Σκουατ». Η κυρία Σκουατ θέλει να τα πουλήσει στον πιο αθλητικό τύπο από τους δυο τους, οπότε τους βάζει να συναγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα. Το ίδιο κάνει και για τον Παντάξιο και τον Χάσκυ, τον γραμματέα τού Ρόμπαξ, που τους βρήκε αγύμναστους. Ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ κάνουν τα πάντα, για να σαμποτάρουν ο ένας τον άλλον. Ποιος θα κερδίσει τελικά; Μάλλον κανείς.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, αλλά μάλλον αδιάφορη ιστορία. Ακόμα και στο τέλος, η ανατροπή δεν είναι αρκετά ανατρεπτική, αφού ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι. Εξήμισι με επτά και εδώ.

097

Ακολουθεί η ιστορία κόψε την πάρλα, σε σενάριο Monica Manzoni και σχέδιο Luca Usai.

Ο Πλούτο κάνει τα πάντα για να πείσει τη Μίννι να κόψει την πάρλα στο τηλέφωνο και να τον πάει βόλτα, για να συναντήσει τη σκυλίτσα, που είδε να περνάει απ’ έξω. Τελικά βόλτα θα βγει, αλλά από την πάρλα δεν θα απαλλαγεί.

Σχέδιο καλούτσικο, αλλά με πολύ παχιές γραμμές, που το χαλάνε. Όσο για την υπόθεση, πρόκειται ουσιαστικά για ένα γκαγκ. Έξι.

105

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ο μπάτλερ τής χρονιάς, σε σενάριο Stefania Lepera και σχέδιο Salvatore Deiana.

Σε μια κρίση φιλοδοξίας, ο Παντάξιος είχε δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό για τον μπάτλερ τής χρονιάς, μη πιστεύοντας ότι η αίτησή του θα λαμβανόταν σοβαρά υπ’ όψιν. Όταν, όμως, του ανακοινώνουν ότι θα έρθει μια επιτροπή, για να τον επιθεωρήσει, τον πιάνει πανικός, καθώς το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ δεν είναι μέρος, που να μπορεί να δεχθεί αξιοπρεπώς επισκέπτες. Τα ανίψια τού Σκρουτζ στριμώχνουν τον θείο τους να κάνει τα απαραίτητα έξοδα για χάρη τού Παντάξιου, νοικιάζοντας σπίτι, οργανώνοντας δεξιώσεις, κλπ. Θα τα καταφέρει ο Παντάξιος να νικήσει;

Αρκετά καλό σχέδιο, σχεδόν κλασικό και εδώ και πλακατζίδικη υπόθεση με όμορφο τέλος, παρά την ανατροπή. Επτά.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ο επαναστάτης, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Lorenzo De Pretto.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3015, που κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, πλαισιωμένες από τρεις ιστορίες, που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 2004 και 2005, καθώς και τρεις από τις τέσσερις μονοσέλιδες ιστορίες τής σειράς επιστροφή στο σχολείο, που δημοσιεύτηκαν τον Άυγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009.

Όμορφη πρώτη ιστορία, που ίσως όμως να μην αρέσει σε όλους και καλούτσικες συμπληρωματικές ιστορίες. Επτά συνολικά για το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 116—ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 116.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.