ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 117—Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 117 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Φάντομ Ντακ να φρουρεί ατρόμητος ένα σπασμένο παράθυρο. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ο επαναστάτης, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Lorenzo De Pretto.

Η Δόνα Κάρμεν Ντολάρες ντε Πέσο υ Πεσέτα έρχεται στη Λιμνούπολη μαζί με τον ανιψιό της Φελίπε, για να κλείσει μια συμφωνία. Ο Φελίπε, αν και η θεία του τον έφερε, για να μάθει τη δουλειά τού επιχειρηματία, είναι ένας επαναστάτης φοιτητής, που περιφρονεί τον πλούτο. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να γνωρίσει το πως ζουν οι Λιμνουπολίτες των λιγότερο εύπορων κοινωνικών τάξεων. Λιγότερο εύπορος από τον Ντόναλντ δεν υπάρχει, οπότε ο Νοναλντ αναλαμβάνει να τον φιλοξενήσει. Όταν, όμως, ο Φελίπε εξαφανίζεται, και στην κρεβατοκάμαρά του βρίσκεται ένα σημείωμα από απαγωγείς, ο Φάντομ Ντακ αναλαμβάνει δράση, ώστε να βρεθεί ο Φελίπε χωρίς ο Σκρουτζ να καταλάβει τίποτε. Όμως, τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα απ’ όσο φαίνονται.

Σχετικά καλό, σχεδόν κλασικό σχέδιο και ενδιαφέρουσα υπόθεση, με αρκετό χιούμορ και συνεχείς ανατροπές. Οκτώ.

041

Ακολουθεί η ιστορία έρωτας πολλών αστέρων, σε σενάριο και σχέδιο Marco Gervasio.

Η Μίννι πηγαίνει για δείπνο στου Μίκυ μαζί με μια φίλη της, τη Στέλλα, που την φιλοξενεί, απαιτώντας από αυτόν να φέρει κι εκείνος ένα φίλο του. Ο μόνος διαθέσιμος είναι ο Ήτα Βήτα. Παρά τις κοινωνικές αδεξιότητες του Ήτα Βήτα, το γεύμα πάει καλά, και ο Ήτα Βήτα κάνει πολύ καλή εντύπωση στη Στέλλα, την οποία ο Ήτα Βήτα ερωτεύεται. Έλα, όμως, που είναι απίστευτα συνεσταλμένος, και όταν λέμε απίστευτα, εννοούμε απίστευτα!

Καλό, μοντέρνο σχέδιο (αν και κάτι δεν μου πάει καλά) και απίστευτα αστεία ιστορία. Καιρό είχα να γελάσω έτσι δυνατά. Οκτώ και εδώ.

073

Συνεχίζουμε με την ιστορία το δίδυμο τής επιτυχίας, σε σενάριο Sergio Badino και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Πάνω στον εκνευρισμό τής προετοιμασίας για το κυνήγι μιας συμφωνίας, ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ διώχνουν τον Παντάξιο και τον Χάσκυ. Αυτή τη φορά, οι δύο υπηρέτες αποφασίζουν, αντί να περιμένουν να ηρεμήσουν τα αφεντικά τους, να αξιοποιήσουν όσα έμαθαν κοντά τους και να ανοίξουν δική τους επιχείρηση. Οι δουλειές τους πάνε εξαιρετικά καλά, και σύντομα βρίσκονται να είναι πιο πλούσιοι απ’ τον Σκρουτζ και τον Ρόμπαξ. Όμως, νοσταλγούν την παλιά τους δουλειά.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και όμορφη υπόθεση, με τον Παντάξιο και τον Χάσκυ να τα καταφέρνουν καλύτερα από τα αφεντικά τους, όπως και την περασμένη εβδομάδα. Δυστυχώς, την ιστορία τη χαλάει το τέλος της, αφού ο τρόπος, με τον οποίον επανήλθε η αρχική κατάσταση, με τον Παντάξιο και τον Χάσκυ να ξαναγίνονται υπηρέτες, δεν πείθει καθόλου. Μόνον επτά, λοιπόν.

103

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία οι λογιστές τής στρογγυλής τράπεζας, σε σενάριο Bruno Sarda και Giorgio Figus και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Ο Σερ Ντόναλντ με τον ιπποκόμο του τον Φέθρυ, πηγαίνουν στο βασιλιά Σκρουτζ, για να γίνουν ιππότες τής στρογγυλής τράπεζας. (Μάλλον τραπέζης ήθελαν να πουν, αλλά τέλος πάντων.) Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις. Υπάρχουν όμως θέσεις σε άλλη στρογγυλή τράπεζα, αυτή των λογιστών, που είναι στην ουσία εισπράκτορες χρημάτων. Ο Σκρουτζ τους αναθέτει για δοκιμή τρεις αποστολές, τις οποίες περιέργως διεκπεραιώνουν με επιτυχία. Όχι μόνον αυτό, αλλά το ίδιο κάνουν και με την πρώτη τους επίσημη αποστολή, ως κανονικοί, πλέον, λογιστές. Δυστυχώς, η επιτυχία τής τελευταίας αυτής αποστολής θα έχει δυσάρεστες παρενέργειες για τον Σκρουτζ, οπότε δεν δυσκολευόμαστε να φανταστούμε ποιοι θα την πληρώσουν.

Σχέδιο της σχολής τής μιας έκφρασης στα παπιά, στα χειρότερά της και μάλλον αδιάφορη υπόθεση, που το μόνο, που την σώζει, είναι η αναπάντεχη, αστεία ανατροπή στο τέλος, που σε κάνει να γελάσεις. Έξι με εξήμισι.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία παπούτσια με μνήμη, που, από τη μακέτα τού εξωφύλλου και μόνον, μπορούμε να μαντέψουμε ότι πρόκειται για μια ιστορία σε σενάριο Casty. Το σχέδιο είναι του Enrico Faccini.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή ιστοριών, με μια πρόσφατη κύρια ιστορία, που κυκλοφόρησε το 2015, πλαισιωμένη από τρεις ιστορίες από το μακρινό 2004.

Γενικά ένα πολύ καλό τεύχος, που μόνο στην τελευταία ιστορία χαλαρώνει κάπως. Συνολικά θα του βάλουμε ένα περιποιημένο επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 117—Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 117.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η apetoussis82 λέει:

    Χαρακτήρισες «σχεδόν κλασικό», το σχέδιο ενός δημιουργού που σχεδίασε μόνο 4 ιστορίες Ντίσνεϋ ! ! !

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s