Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ DISNEY ΤΟΜΟΣ 47—ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

front

Η έκδοση τής Μεγάλης Βιβλιοθήκης Disney από την Καθημερινή συνεχίζεται με τον τεσσαρακοστό έβδομο τόμο τής σειράς, τον δέκατο πέμπτο τού φετινού καλοκαιριού.

Πάμε να δούμε τα περιεχόμενά του!

013

Ο τόμος περιέχει ιστορίες από την περίοδο 1969–2008:

Θαλασσόλυκοι του γλυκού νερού, σε σχέδιο Daan Jippes.

039

Η άμμος τού χρόνου, σε υπόθεση Carl Barks, σενάριο Tom Anderson και σχέδιο Vicar. Αξίζει να βρείτε την αμερικανική έκδοση τής ιστορίας, σε σενάριο ξαναγραμμένο από τον Geoffrey Blum, το οποίο είναι κλάσεις ανώτερο. Διαβάστε αυτό το σχόλιο, για να πάρετε μια ιδέα. Όταν η ιστορία είχε δημοσιευτεί στο νέο Κόμιξ 15, είχα προτείνει στην Καθημερινή, να χρησιμοποιούσαν αυτό το σενάριο στην επανέκδοση τής ιστορίας στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη Ντίσνεϋ, αλλά μου απάντησαν ότι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν το δανέζικο σενάριο. Μπορεί αυτό να ήταν ευφημισμός για το «δει δη χρημάτων», μπορεί όμως και να υπάρχουν περίπλοκα θέματα δικαιωμάτων, που δεν επιτρέπουν τη χρήση τού σεναρίου τού Blum.

051

Αγώνας με ανεμόπτερο, σε υπόθεση Carl Barks, σενάριο Tom Anderson και σχέδιο Vicar.

063

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, σε σχέδιο William Van Horn.

089

Κάπου στο πουθενά, σε υπόθεση Carl Barks και John Lustig, σενάριο John Lustig και σχέδιο Pat Block.

119

Το μεταλλαγμένο ποντίκι, σε σε υπόθεση Carl Barks και σενάριο και σχέδιο Daan Jippes.

131

Η απαγωγή τής δεκάρας, σε υπόθεση Carl Barks, σενάριο Geoffrey Blum και σχέδιο Carlos Mota.

159

Τα χρυσά μήλα, σε υπόθεση Carl Barks, σενάριο Geoffrey Blum και σχέδιο Daan Jippes.

175

Ο μαγικός αυλητής, σε σενάριο Carl Barks και Daan Jippes και σχέδιο Daan Jippes.

back
ad

Την επόμενη εβδομάδα θα περιμέναμε να κυκλοφορούσε ο τεσσαρακοστός όγδοος τόμος, ο τελευταίος τόμος τής βιβλιοθήκης τού Carl Barks. Αντ’ αυτού, η Καθημερινή διαφημίζει τον τόμο Carl Barks—οι επίγονοι, που προφανώς αποτελεί ανατύπωση του τόμου Οι επίγονοι του Carl Barks, που είχε δημοσιεύσει η Νέα Ακτίνα το 2008.

Ο τεσσαρακοστός όγδοος τόμος περιέχει μόνον άρθρα, οπότε δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για να μπει ως ένθετο σε εφημερίδα. Σε συνδυασμό με το ότι στο εξώφυλλο του τεσσαρακοστύ εβδόμου τόμου βλέπουμε την εικόνα-λογότυπο της όλης σειράς, η οποία στην ιταλική έκδοση χρησιμοποιήθηκε στον τεσσαρακοστό όγδοο τόμο, αυτό μας κάνει να υποθέσουμε ότι τον τεσσαρακοστό όγδοο τόμο δεν θα τον δούμε στην Ελλάδα. Από την άλλη, μπορεί οι επίγονοι να χρησιμοποιούνται ως κράχτης για την Κυριακάτικη εφημερίδα, και ο τεσσαρακοστός όγδοος τόμος να τους συνοδεύει ως δεύτερο ένθετο. Αν όχι, ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι ο τεσσαρακοστός όγδοος τόμος θα τυπωθεί σε μικρότερο τιράζ, για να τον αγοράσουν όσοι ενδιαφέρονται. Το μέλλον θα δείξει.

Τις παρουσιάσεις των τόμων τής μεγάλης βιβλιοθήκης Disney θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Η μεγάλη βιβλιοθήκη Disney. Bookmark the permalink.

3 Responses to Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ DISNEY ΤΟΜΟΣ 47—ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

 1. Ο/Η demiscy λέει:

  Κάτι μου λέει ότι η λέξη ΤΕΥΧΟΣ δεν μπήκε τυχαία… Editor’s Choice μέγεθος με μαλακό εξώφυλλο μου μυρίζει

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Στη διαφήμιση μοιάζει πράγματι για χαρτόδετος τόμος. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει κάτι, μια και πρόκειται για γραφιστική δουλειά και όχι για φωτογραφία τού τόμου. Αν, όμως, πρόκειται για τεύχος του στυλ Editor’s Choice, τότε, σε συνδυασμό με τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις εκ μέρους τής Καθημερινής ότι φέτος θα κυκλοφορήσουν 16 τόμοι τής μεγάλης βιβλιοθήκης Disney, δεν αποκλείεται την επόμενη Κυριακή να έχουμε και δεύτερο ένθετο Disney, με τον δέκατο έκτο τόμο τής βιβλιοθήκης!

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Kriton λέει:

    Η Καθημερινή ανάρτησε διαφήμιση για τους επιγόνους. Αν και η διαφήμιση συνεχίζει να αναφέρεται στην έκδοση ως τεύχος, την αναφέρει ως μέρος τής μεγάλης βιβλιοθήκης Disney.

    Αυτό είναι και καλό και κακό. Κακό, διότι σημαίνει ότι μάλλον δεν θα δούμε τον τεσσαρακοστό όγδοο τόμο με τα άρθρα. Καλό, διότι σημαίνει ότι η μεγάλη βιβλιοθήκη Disney δεν περιορίζεται στα άπαντα του Barks, οπότε είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστεί το επόμενο καλοκαίρι.

    (Μεταξύ μας, αν ο τόμος με τα άρθρα κυκλοφορούσε, θα τον διάβαζα μόνον από υποχρέωση, από την οποία η Καθημερινή μάλλον με απάλλαξε. Προτιμώ να ξαναδιαβάσω τους επιγόνους κι ας έχω ήδη την έκδοση τού Τερζόπουλου.)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.