ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 118—ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΜΝΗΜΗ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 118 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τον Γκούφυ να περιεργάζονται τα περί ων ο λόγος παπούτσια με μνήμη. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία παπούτσια με μνήμη, σε σενάριο Casty και σχέδιο είναι του Enrico Faccini.

Πετώντας διάφορα παλιά πράγματα, ο Γκούφυ βρίσκει ένα ζευγάρι παπούτσια, που του είχε στείλει ένας θείος του, ο οποίος ήταν σπουδαίος εφευρέτης, αλλά πολύ αφηρημένος. Τα παπούτσια αυτά ήταν μια εφεύρεση του θείου και μπορούσαν να προγραμματιστούν, έτσι ώστε να μπορούν να ξανακάνουν την τελευταία διαδρομή, που είχαν κάνει. Καθώς ο θείος ήθελε να  ανακαλύψει την «πηγή τής μνημοσύνης», η οποία ήλπιζε ότι θα θεράπευε την αφηρημάδα του, και καθώς ο θείος είχε στείλει τα παπούτσια στον Γκούφυ, λέγοντας ότι δεν τα χρειάζεται, ο Μίκυ και ο Γκούφυ συμπεραίνουν ότι ο θείος είχε βρει την περίφημη αυτή πηγή. Φοράει, λοιπόν, ο Γκούφυ τα παπούτσια, και ξεκινούν στα χνάρια του θείου, με τον Μαύρο Πητ, που τους είχε ακούσει να συζητούν για την πηγή, στο κατόπι. Πού θα τους οδηγήσουν αυτά τα παπούτσια;

Πολύ αστεία ιστορία, με τους ήρωες να ακολουθούν μια διαδρομή, που είχε περπατηθεί πριν από 20 χρόνια, σε ένα τοπίο που έχει αλλάξει δραστικά από τότε. Όμως, δεν υπήρχε ούτε ένα καρέ, που να μην έλεγα «πώς τον έχει ζωγραφίσει έτσι τον Γκούφυ». Ο Μίκυ τού Faccini είναι σχετικά καλός, αλλά ο Γκούφυ του είναι απαράδεκτος. Επτάμισι με οκτώ. Με καλύτερο σχέδιο θα βάζαμε περισσότερο.

043

Ακολουθεί η ιστορία η ζημιά που δεν έκανα, σε σενάριο Roberto Moscato και σχέδιο Paolo Campinoti.

Τα παιδιά πείθονται ν’ αφήσουν για λίγο τη βιντεοκονσόλα τους και να πάνε να παίξουν στο πάρκο. Έτσι ο Ντόναλντ δράττεται της ευκαιρίας να παίξει κι εκείνος λίγο, για να δει τι βρίσκουν τα παιδιά στα βιντεοπαιχνίδια. Ξαφνικά, η κονσόλα σταματά να παίζει, οπότε ο Ντόναλντ, θεωρώντας ότι αυτός είναι που τη χάλασε, επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου να την αντικαταστήσει, πριν γυρίσουν τα παιδιά. Όμως η κονσόλα είναι τόσο δημοφιλής, που δεν υπάρχει πλέον ούτε για δείγμα στα μαγαζιά.

Μέτριο σχέδιο, μέτρια υπόθεση και μέτριος βαθμός: έξι. Αυτό που μ’ άρεσε ήταν το τέλος, που είναι ασυνήθιστο για τον Ντόναλντ, ο οποίος ούτε καταλήγει κυνηγημένος, ούτε εκρήγνυται σε ξέσπασμα οργής, αλλά κερνά τα παιδιά παγωτό. Αυτός είναι θείος, κι ας μην καταλαβαίνουν τα παιδιά γιατί!

065

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο μάγος τής οικονομίας, σε σενάριο Federico Buratti και σχέδιο Francesco Guerrini.

Ενώ ψώνιζε στην αγορά, ο Παντάξιος ακούει δυο χρηματιστές να συζητούν για το πώς κινδύνευαν να χάσουν τη δουλειά τους, λόγω των κακών επιλογών τους. Ο Παντάξιος τους λυπάται και τους προσφέρει κάποιες συμβουλές, με βάση την εμπειρία, που έχει αποκτήσει δίπλα στον Σκρουτζ. Οι συμβουλές αποδεικνύονται σωστές, οπότε οι χρηματιστές αρχίζουν να συμβουλεύονται τον Παντάξιο συστηματικά, χωρίς εκείνος να γνωρίζει ότι είναι υπάλληλοι του Ρόμπαξ.

Άλλη μια ιστορία με τον Παντάξιο στο στυλ αυτής της προηγούμενης εβδομάδας, με πολλή πλάκα (τα ονόματα των εταιρειών, που προτείνει ο Παντάξιος είναι ένα κι ένα), αρκετές ανατροπές, αλλά και το αναπόφευκτο τέλος, αφού ο Παντάξιος πρέπει να παραμείνει μπάτλερ τού Σκρουτζ στο τέλος τής ιστορίας. Τουλάχιστον σ’ αυτήν την ιστορία εξηγούνται οι επιλογές τού Παντάξιου, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Παντάξιος δεν έχει πάρει από τον Σκρουτζ μόνο τις οικονομικές του γνώσεις. Τώρα, για το σχεδιο, ο μόνος λόγος που δεν έλεγα σε κάθε καρέ «πώς έχει ζωγραφίσει έτσι τον Σκρουτζ και τον Ρόμπαξ» είναι ότι σε πολλά καρέ δεν εμφανίζεται ούτε ο Σκρουτζ ούτε ο Ρόμπαξ. Σχέδιο γενικά καλό, μοντέρνο, αλλά με απαράδεκτα σχεδιασμένα παπιά. Επτά. Και εδώ με καλύτερο σχέδιο θα βάζαμε περισσότερο.

093

Ακολουθεί η ιστορία η πρώτη συνταγή, σε σενάριο Bruno Concina και σχέδιο Federico Mancuso. Η ιστορία πρωτοδημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στη Μίννι 120. Μετά την ανατύπωση μιας γελοιογραφίας τής Ziche στο τεύχος 109, να καλωσορίσουμε τις ανατυπώσεις και στις κυρίως ιστορίες. Αν πρόκειται για λάθος, τα λάθη είναι ανθρώπινα, και θα σας το συγχωρήσουμε, κύριε αρχισυντάκτα. Αν, όμως, η ανατύπωση ήταν ηθελημένη, παρακαλούμε να μην επαναληφθεί. Αρκετές ανατυπώσεις διαβάσαμε μια ζωή από τον προηγούμενο εκδότη!

Απηυδησμένη από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της, να κλέψει την πρώτη δεκάρα τού Σκρουτζ, η Μάτζικα αποφασίζει να εξασκηθεί, κλέβοντας κάτι πιο εύκολο: την πρώτη συνταγή τής γιαγιάς Ντακ. (Γιατί ειδικά την πρώτη; Τέλος πάντων.)  Πηγαίνει, λοιπόν στο αγρόκτημα, την ώρα που η γιαγιά λείπει, και ο Πασχάλης κοιμάται. Όμως, ακόμα και έτσι, το αγρόκτημα δεν είναι τόσο αφρούρητο όσο φαίνεται.

Κατ’ αρχάς, εάν ξέρετε ιταλικά, μην επισκεφθείτε την καταχώριση της ιστορίας στο I.N.D.U.C.K.S., πριν διαβάσετε την ιστορία, διότι αποκαλύπτει το αναπάντεχο τέλος. Άλλη μια αστεία ιστορία, όπου σε πολλά σημεία γέλασα δυνατά, με απροσδόκητες εξελίξεις και αναπάντεχο, όπως είπαμε, τέλος. Όσο για το σχέδιο, θα το περιέγραφα ως καλό, μοντέρνο, αλλά με μια επιφύλαξη ότι ίσως να μην το έβρισκα τόσο καλό, αν το σχέδιο στις προηγούμενες ιστορίες ήταν καλύτερο. Επτά με επτάμισι.

109

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ο νέος Λιμνουπολιακός, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ ψάχνουν για δουλειά, αλλά το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να… διαβάζουν τις αθλητικές εφημερίδες. Με τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει έτσι, πιστεύουν ότι θα ήταν καλοί μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων. Όμως, κανείς δεν πρόκειται να τους προσλάβει χωρίς προϋπηρεσία. Για να την αποκτήσουν, προσφέρονται να εργαστούν δωρεάν για την ομάδα τού Σκρουτζ, που τους μισούς παίκτες τούς έχει απολύσει, και οι άλλοι μισοί έχουν παραιτηθεί. Έτσι, ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ ταξιδεύουν στις τέσσερις γωνιές τής γης, για να μεταγράψουν παίκτες στον Λιμνουπολιακό. Όμως, το ποσόν, που έχει προϋπολογίσει ο Σκρουτζ, είναι πολύ μικρό. Τι ομάδα θα προκύψει με αυτόν τον περιορισμό;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και πολύ αστεία ιστορία, στην οποία πρέπει να συνετέλεσε και ο Έλληνας μεταφραστής, ο οποίος πρέπει να ήταν σε μεγάλα κέφια αυτήν την εβδομάδα, επινοώντας τα πιο απίθανα ονόματα για ποδοσφαιρικές ομάδες και ποδοσφαιριστές. Επτά με επτάμισι και εδώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία τα μυστικά τής περιοχής 52. Όπως και την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτούμε το I.N.D.U.C.K.S., από τη μακέτα τού εξωφύλλου καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ιστορία σε σενάριο Casty. Αυτή τη φορά το σχέδιο είναι του Lorenzo Pastrovicchio. Να είναι ο Σεπτέμβριος μήνας Casty στο Μίκυ Μάους;

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τρεις ιστορίες από το Topolino 3099, που κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου 2015, συνοδευμένες από δύο ιστορίες από το μακρινό 2004.

Ένα αρκετά ευχάριστο τεύχος με έμφαση στο χιούμορ, που υστερεί, όμως, στο σχέδιο. Επτά με επτάμισι συνολικά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 118—ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΜΝΗΜΗ

 1. Ο/Η demiscy λέει:

  Ότι ακούνε τα σχόλια μας για άλλους δημιουργούς αυτό ειναι γεγονός. Απλά στην εφαρμογή κάπου το χάνουν.. Εννοείται θα τα προτιμούσα «τα του Casty» σε πιο μεγαλο μεγεθος (αυτο του ΚΟΜΙΞ) αλλά φαίνεται έχουν ήδη «κλεισει» για φέτος με τον Ρόσα

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Εγώ, πάλι, προτιμώ τις ιστορίες από το Topolino να είναι τυπωμένες στο μέγεθος του Topolino, για το οποίο και έχουν σχεδιαστεί. Ήδη, το μέγεθος του Μίκυ Μάους είναι μεγαλύτερο από του Topolino, και κάποιες ιστορίες έχουν πολύ παχιές γραμμές στο Μίκυ Μάους. Στο Κόμιξ οι γραμμές των ιταλικών ιστοριών ήταν απαράδεκτα παχιές.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 118.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s