ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 27—ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα, με μία μέρα καθυστέρηση σε σχέση με την ημερομηνία, που είχε αρχικά ανακοινωθεί, το καινούργιο τεύχος τού νέου Ντόναλντ, με τον Ντόναλντ να αντιμετωπίζει κάποια τεχνικά προβλήματα με την καινούργια του αιώρα. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως πάντα, ρίξαμε το πρωί μια ματιά στα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το κυνήγι των χαμένων χρωμάτων, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Ενώ ο Ντόναλντ προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει ένα μηχάνημα του Κύρου, που αφαιρεί τους λεκέδες από απόσταση, το μηχάνημα εκρήγνυται, και οι αποχρωματιστικές του ακτίνες σκορπίζονται στο περιβάλλον, μεταβάλλοντας τον κόσμο σε μαυρόασπρο. Ευτυχώς ο Κύρος εφευρίσκει ένα μηχάνημα, που θα διορθώσει το πρόβλημα. Όμως, το μηχάνημα πρέπει να τροφοδοτηθεί με τα τρία βασικά χρώματα, τα οποία υπάρχουν μόνο σε ισάριθμα εξωτικά ζώα. Θα προλάβουν ο Κύρος με τον Ντόναλντ να εξασφαλίσουν τα σχετικά δείγματα χρωμάτων, πριν οι αποχρωματιστικές ακτίνες εξαπλωθούν σε όλον τον κόσμο;

Καλό σχέδιο από τον Cavazzano, αλλά περισσότερο της σχολής τής μιας έκφρασης στα παπιά και όχι στο δικό του το στυλ. Η ιδέα σχετικά καλή, αλλά κάτι έλειπε από την ιστορία, καθώς αυτή εστίαζε περισσότερο στην αναζήτηση των εξωτικών ζώων και λιγότερο στις βλαβερές συνέπειες της καθολικής έλλειψης χρωμάτων, όπου θα μπορούσαν να είχαν δείξει ένα σωρό αστείες φάσεις, τις οποίες κάπου τις περιμέναμε σε μια ιστορία σχεδιασμένη από τον Cavazzano. Επτά.

043

Ακολουθεί η ιστορία η μεγάλη αναμέτρηση, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Andrea Freccero.

Καθώς η γιαγιά και ο Πασχάλης μεταφέρουν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά, η μπαγκαζιέρα τού αυτοκινήτου τους λύνεται, προκαλώντας αμέτρητες καταστροφές. Ο δήμαρχος απαιτεί από τη γιαγιά να πληρώσει τις ζημιές, αλλιώς θα της πάρει το αγρόκτημα. Καθώς η γιαγιά δεν έχει τόσα χρήματα, ο Πασχάλης προτείνει να πάρουν μέρος σε μια τηλεοπτική εκπομπή, όπου οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για ένα έπαθλο του ενός εκατομμυρίου. Στην εκπομπή διαγωνίζονται τέσσερις ομάδες, οι οποίες υποβάλλονται σε διάφορες δοκιμασίες σε εξωτικά μέρη, με την τελευταία ομάδα να απορρίπτεται κάθε φορά.  Η γιαγιά και ο Πασχάλης καταφέρνουν να φτάσουν στον τελικό, όχι τόσο λόγω των ικανοτήτων τους, αλλά διότι το άλλο ζευγάρι τού τελικού έκανε ζαβολιές, οι οποίες είχαν ως συνέπεια τον αποκλεισμό των άλλων δύο ζευγαριών. Όμως, στον τελικό δεν υπάρχει άλλος για να αποκλειστεί, εκτός από την ομάδα τής γιαγιάς. Τελικά θα σωθεί το κτήμα;

Ενδιαφέρουσα περιπέτεια, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ποιοι είναι οι ήρωες. Ο Πασχάλης, όταν έχει κίνητρο, αποδεικνύεται ότι δεν είναι πάντα ο νωθρός τύπος, που κοιμάται συνέχεια και οπουδήποτε, ενώ το τέλος, αναμενόμενο ίσως, με το τελευταίο καρέ, που λες και απευθύνεται προσωπικά στον καθένα από εμάς, να είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Μέτριο σχέδιο, που δεν αφαιρεί κάτι από την ιστορία. Επτά με επτάμισι.

079

Συνεχίζουμε με την ιστορία ένοχο παρελθόν, σε σενάριο Doug Gray και σχέδιο Flemming Andersen.

Στη Λιμνούπολη κυκλοφορεί μια υποτιθέμενη αυτοβιογραφία τού Σκρουτζ (τι αυτοβιογραφία, αφού άλλος την έχει γράψει, όπως φαίνεται και στην εικόνα;) η οποία γελοιοποιεί τον Σκρουτζ. Ποιος κρύβεται από πίσω;

Μέτριο σχέδιο και μετρίως αστεία υπόθεση. Εξήμισι με επτά.

097

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το τούνελ τού τρόμου, σε σενάριο Laura Shaw και Mark Shaw και σχέδιο Giorgio Cavazzano. Το πώς το τούνελ τής αγάπης, που ήταν ο πρωτότυπος τίτλος, έγινε τούνελ τού τρόμου στα Ελληνικά, αυτό επαφίεται ως άσκηση στον αναγνώστη.

Ο Σκρουτζ και ο Ντόναλντ ταξιδεύουν με ένα παλιό τραίνο, για να κλείσουν κάποια δουλειά. Σε κάποια στιγμή περνάνε από το «τούνελ τής αγάπης», ένα τούνελ σαράντα χιολιομέτρων, το οποίο, λόγω παλαιότητος του τραίνου, το διασχίζουν με τα φώτα σβηστά. Αν και ο Σκρουτζ και ο Ντόναλντ είναι οι μοναδικοί επιβάτες, δεν είναι μόνοι τους στο τραίνο…

Πανέμορφη ιστορία, σχεδιασμένη με κλασικό τρόπο από τον Cavazzano. Δεν λέω περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, για να μη χαλάσω τις εκπλήξεις. Ήδη η Καθημερινή είπε πολλά, αλλάζοντας τον τίτλο τής ιστορίας. Δέκα.

130

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Donald

Αυτόν τον μήνα έχουμε τρεις δανέζικες ιστορίες και μία ιταλοδανέζικη, εκ των οποίων στο πρώτο ξεφύλλισμα μας τράβηξαν την προσοχή η πρώτη και η τελευταία ιστορία τού τεύχους, που είναι σχεδιασμένες από τον Cavazzano. Πράγματι, η τελευταία ιστορία τού τεύχους ήταν καταπληκτική. Οι υπόλοιπες ιστορίες τού τεύχους ήταν καλές, αλλά όχι αυτού του επιπέδου. Από τις υπόλοιπες αυτές ιστορίες ξεχώριζε αυτή με τη γιαγιά Ντακ. Οκτώ με οκτώμισι συνολικά για το τεύχος, καθώς η τελευταία ιστορία ανεβάζει κατά πολύ τον μέσο όρο.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 27—ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 27.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.