ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 122—ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 122 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Σκρουτζ να πετάει στους αιθέρες με το μονοθέσιο αεροπλάνο του. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το ενδέκατο εκατομμύριο, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Carlo Limido. Πρόκειται για την ενδέκατη συνέχεια της σειράς τα εκατομμύρια του θείου Σκρουτζ, τα δέκα πρώτα μέρη τής οποίας είχαμε διαβάσει στα Μίκυ Μάους 21822191, καθώς και συγκεντρωμένα σε ένα τόμο στα Μεγάλα Σήριαλ 29. Όχι, δεν μας στέρησε τα επόμενα επεισόδια η Νέα Ακτίνα. Πρόκειται για μια καινούργια σειρά τεσσάρων επεισοδίων, που κυκλοφόρησε στην Ιταλία μόλις πέρσι, και την οποία ξεκίνησε σήμερα να δημοσιεύει το Μίκυ Μάους.

Ο Σκρουτζ διηγείται στα ανίψια του πώς κέρδισε το ενδέκατο εκατομμύριό του. Εκείνη την εποχή, λοιπόν, είχε εγκατασταθεί στο Παγονήσι, ένα νησί στις παρυφές τού αρκτικού κύκλου και μετέφερε με ένα αεροπλάνο επιστολές και δέματα, κερδίζοντας την ευγνωμοσύνη των κατοίκων αλλά και την αντιπάθεια του ανταγωνιστή του, ο οποίος, με το αργό του πλοίο και τις υψηλές του, τέως μονοπωλιακές τιμές, δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον Σκρουτζ.  Να είναι αυτός, που σαμποτάρισε το αεροπλάνο του Σκρουτζ, πράγμα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή;

Η ιστορία ουσιαστικά διηγείται πώς ο Σκρουτζ δεν κέρδισε το ενδέκατο εκατομμύριό του, καθώς στο τέλος όλης αυτής τής περιπέτειας μαθαίνουμε ότι ο Σκρουτζ δεν το κέρδισε εκεί, αλλά πουλώντας γρανίτες στις παραλίες τού νότου, έχοντας πάρει την ιδέα από ένα ζεστό ρόφημα, που πάγωσε κατά τη διάρκεια της περιπέτειας, που διηγήθηκε. Επίσης, το τέλος με τον Ντόναλντ δεν βγάζει νόημα. Πώς ζούσε ακόμα η αρκούδα, που είχε συναντήσει ο Σκρουτζ στην περιπέτειά του, και πώς βρέθηκε πάνω στο δέντρο στο κτήμα τής γιαγιάς;

Το σχέδιο είναι σχετικά καλό, αλλά με έναν άσχημα σχεδιασμένο Ντόναλντ, ο οποίος, ευτυχώς, δεν εμφανίζεται πολύ στην ιστορία.

Παρά τις πολλές αντιρρήσεις, η περιπέτεια, αυτή καθ’ αυτή, αν της αφαιρέσουμε την ιστορία-πλαίσιο και το άσχετο τέλος με τις γρανίτες, ήταν καλή, οπότε ένα επτά θα το βάλουμε συνολικά.

039

Ακολουθεί η ιστορία ο φύλακας του δάσους, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Marco Palazzi.

Ο Ντόναλντ είναι δόκιμος δασοφύλακας σε ένα δάσος. Παρά την ατζαμοσύνη του και με τη βοήθεια των ανιψιών του, θα καταφέρει να συλλάβει δύο Βρουτοπιανούς κατασκόπους, που επέλεξαν το δάσος τού Ντόναλντ, για να ανταλλάξουν μία κλεμμένη φόρμουλα.

Μέτριο σχέδιο και μέτρια ιστορία. Έξι με εξήμισι.

071

Συνεχίζουμε με την ιστορία το μυστήριο της μηλιάς, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Paolo Campinoti.

Κάποιος κλέβει τη μηλιά ενός γείτονα τής γιαγιάς, η οποία μηλιά κάνει τα καλύτερα μήλα τής περιοχής. Να πρόκειται για εξωγήινο, όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας; Η γιαγιά και ο Πασχάλης αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν το μυστήριο.

Μέτριο σχέδιο και μέτρια υπόθεση, από την οποία, όμως, ξεχωρίζει ο έξυπνος τρόπος, με τον οποίον ενσωμάτωσαν στη υπόθεση το ότι τα «αστεία ζώα» τής Ντίσνεϋ έχουν τέσσερα δάχτυλα σε κάθε χέρι, αντί για πέντε. Θα βάλουμε, λοιπόν και εμείς παραπάνω από πέντε. Ας πούμε έξι.

083

Ακολουθεί η ιστορία απρόσμενη τύχη, σε σενάριο Federico Buratti και σχέδιο Massimo Asaro.

Η Μάτζικα έχει έναν κρυφό θαυμαστή, που θα κάνει τα πάντα, για να τραβήξει την προσοχή της. Μέχρι και τη δεκάρα τού Σκρουτζ θα της φέρει. Όμως εκείνη νοιάζεται περισσότερο να πληροφορήσει τον Σκρουτζ ότι επιτέλους η δεκάρα είναι στα χέρια της, παρά να μάθει ποιος της έστειλε τη δεκάρα και πώς την πήρε.

Άσχημο σχέδιο, αλλά ωραία, ασυνήθιστη υπόθεση, τόσο με τον θαυμαστή τής Μάτζικα, όσο και με τις απελπισμένες προσπάθειες της Μάτζικα να κάνει τον Σκρουτζ να την ακούσει. Επτά.

109

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία τα μυστηριώδη αγρογλυφικά, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Emilio Urbano.

Στα χωράφια τού Παπιοχωριού εμφανίζονται κάτι περίεργα ίχνη, ενώ κάποιοι κατασκευάζουν μια αλλόκοτη εγκατάσταση στην περιοχή. Να πρόκειται για εξωγήινους, που ετοιμάζονται να κατακτήσουν τη γη, όπως νομίζει ο Τζούνιορ, ή για κάτι πιο πεζό;

Σχέδιο αρκετά καλό για ιστορία με τον Τζούνιορ και ενδιαφέρουσα υπόθεση, με τον Τζούνιορ σχεδόν να με είχε πείσει ότι ίσως και να επρόκειτο για εξωγήινους! Οκτώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το ψηφιακό πρωτάθλημα, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Carlo Limido. Η ιστορία προέρχεται από το τεύχος 3121 τού Topolino, στην οποία δημοσιεύτηκε και το δωδέκατο εκατομμύριο, το οποίο μπορούμε με σχετική ασφάλεια να υποθέσουμε ότι θα το διαβάσουμε και αυτό.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τέσσερις ιστορίες από το Topolino 3120, που κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, συμπληρωμένες με μία παλαιότερη ιστορία με τον Τζούνιορ Ντακ, που δημοσιεύτηκε το μακρινό 2004, καθώς και πέντε ολόκληρες μονοσέλιδες ιστορίες.

Ένα μέτριο, σχετικά τεύχος, στο οποίο θα βάλουμε γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 122—ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 122.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Cubbin Draws λέει:

  καλημερα σας. κριτων συγχαρητηρια για…. την ιωβια υπομονη σου να αγοραζεις διαβαζεις και να σχολιαζεις τα μετριοτατα προς κακα κατα την ταπεινη μου γνωμη καινουργια μικυ μαους. πρεπει να κανεις μεγαλες υπερβασεις για να ανεχτεις ολα αυτα τα κατ ευφυμησμο μοντερνα σχεδια. επετρεψε μου να παραμεινω αθεραπευτος λατρης οχι μονο του μπαρκς οσο ολων των σπουδαιων αλλων δημιουργων του παρελθοντος. πραγματικα υπαρχουν λατρεις του συγχρονου μικυ μαους?

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Kriton λέει:

  Υπάρχουν δύο ειδών αναγνώστες τού Μίκυ Μάους και των συναφών εντύπων. Αυτοί που το παίρνουν τακτικότατα, για να γκρινιάξουν ότι δεν τους αρέσει καθόλου, ότι τους αηδιάζει, κλπ., και αυτοί που το διαβάζουν, διότι σε γενικές γραμμές τούς αρέσει. Νομίζω ότι από τις περιγραφές και τις βαθμολογίες, που βάζω, είναι εμφανές ότι ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, οπότε δεν χρειάζεται καμία ιώβεια υπομονή, για να διαβάζω κάθε εβδομάδα κάτι που μου αρέσει. Άλλο, τώρα, αν επισημαίνω τα λάθη και τις ανακολουθίες, που βρίσκω. Υποθέτω ότι οι λίγες δεκάδες επισκεπτών, που διαβάζουν κάθε εβδομάδα τις παρουσιάσεις μου, το κάνουν ακριβώς για να διαβάσουν τα σχόλια κάποιου που του αρέσει αυτό, που διαβάζει, και όχι τη διαρκή γκρίνια, που μπορούν εύκολα να βρουν σε πιο δημοφιλείς ιστοτόπους.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.