ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ, ΤΕΥΧΟΣ 44 — «ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»

ad44 01

Ποια διαφορά βλέπετε ανάμεσα στα δύο παραπάνω εξώφυλλα; (Κάντε κλικ πάνω τους, για να τα δείτε λίγο μεγαλύτερα.) Το πρώτο είναι το εξώφυλλο του τεύχους 44 των νέων περιπετειών τού Φάντομ Ντακ, όπως είχε παρουσιαστεί στη μακέτα τής διαφήμισης στο προηγούμενο τεύχος. Το δεύτερο είναι το εξώφυλλο, όπως τελικά κυκλοφόρησε σήμερα.

ad44a 01a

Να το πάρει το ποτάμι; Να το πάρει! Το τεύχος κυκλοφόρησε με νέα τιμή 2,50€, αντί για 1,90€, που αναγραφόταν στη μακέτα τής διαφήμισης στο προηγούμενο τεύχος, διότι λεφτά υπάρχουν, και κανείς δεν πρόκειται να προσέξει μια αύξηση της τιμής σχεδόν κατά το 1/3. Προφανώς θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τίτλοι τής Καθημερινής. Περιέργως, η τιμή τής ηλεκτρονικής εκδόσεως παραμένει στα 1,50€.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε μια νοοτροπία ότι, όταν οι δουλειές δεν πάνε καλά, αντί να χαμηλώσουμε τις τιμές, ώστε να κάνουν ουρά οι πελάτες, να επωφεληθούν, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη, και να ανακάμψουμε, προτιμάμε να αυξήσουμε τις τιμές, θεωρώντας ότι οι πελάτες θα ανεχθούν αγόγγυστα την αύξηση. Στην πράξη, οι πελάτες μειώνονται, οι εισπράξεις πέφτουν ακόμα περισσότερο, και τελικά η επιχείρηση κλείνει. Κρίμα.

Τέλος πάντων, πάμε να δούμε τα περιεχόμενα του τεύχους.

01-84

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

05

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία σκοτεινές δυνάμεις, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Emilio Urbano.

42-43

Όπως πάντα, στη μέση τού τεύχους υπάρχει μία αφίσα με την εικόνα τού εξωφύλλου.

75

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία Πατυ & Μπομπ, σε σενάριο Diego Fasano και σχέδιο Paolo Mottura, από τη σειρά εκτός πλάνου.

83

Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου με την ιστορία ναυαγός στον χρόνο, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Marco Gervasio. Αν προσέξετε τη μακέτα τού εξωφύλλου, δεν αναγράφεται τιμή. Προφανώς ο γραφίστας ενημερώθηκε ότι η τιμή τού περιοδικού θα άλλαζε, αλλά δεν του είπαν ποια θα ήταν η νέα τιμή. (Περιέργως, η τιμή στη διαφήμιση του Μίκυ Μάους παραμένει 1,90€, πιθανόν διότι εκείνη η διαφήμιση είναι παλιότερη.)

Ενημέρωση: Η Καθημερινή ανάρτησε στον ιστότοπό της τις διαφημίσεις για τα επόμενα Μίκυ Μάους και Κόμιξ. Αν πιστέψουμε τις μακέτες των εξωφύλλων, οι τιμές των δύο περιοδικών παραμένουν 1,90€ και 3,50€ αντίστοιχα. Δεδομένου ότι στη διαφήμιση του Φάντομ η τιμή είναι η νέα των 2,50€, μπορούμε ίσως να ελπίζουμε ότι η σημερινή αύξηση δεν θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους τίτλους τής Καθημερινής.

Όλες τις παρουσιάσεις των τευχών των νέων περιπετειών τού Φάντομ Ντακ μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ, Παρουσίαση: Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ, ΤΕΥΧΟΣ 44 — «ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»

  1. Ο/Η demiscy λέει:

    Αρπαχτή πριν να τελειώσει η σειρά… Πόσα τεύχη μείνανε?

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Kriton λέει:

      Πολλά, διότι απομένουν άλλα 14 τεύχη τού Paperinik New Adventures, που σημαίνει ότι θα έχουμε και 1–2 εμβόλιμα τεύχη, ενώ στη συνέχεια υπάρχουν τα 18 τεύχη τού PK² καθώς και τα 32 τεύχη τού PK Pikappa.

      Το πιο πιθανόν είναι ότι αυξήσανε τις τιμές τους κατά 30+% γενικά. Την Πέμπτη θα ξέρουμε.

      Μου αρέσει!

  2. Ο/Η apetoussis82 λέει:

    Ο Τερζόπουλος πουλάει το Φάντομ στην ιστοσελίδα του 1,90 ευρώ, παρόλο που η αναρτημένη εικόνα του τεύχους αναγράφει 2,50!

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Kriton λέει:

      Αν το πουλάει τόσο και δεν σου πει, όταν το παραγγείλεις, ότι έγινε λάθος στην τιμολόγηση. Δεδομένου ότι το τεύχος είχε διαφημιστεί για 1,90€, είναι πολύ πιθανόν η καταχώριση του τεύχους να είχε γίνει νωρίτερα στην παλιά τιμή.

      Επίσης, μπορεί τη διαφορά να τη βγάζει από τα ταχυδρομικά, που χρεώνει.

      Πάντως, αν πράγματι το Μίκυ Μάους και το Κόμιξ δεν ακρίβυναν, ίσως όντως να πρόκειται για αρπαχτή.

      Φταίμε κι εμείς, που το πήραμε για 2,50€. Αν αφήναμε να επιστραφεί όλο το τιράζ, θα το πούλαγαν μετά όσο όσο.

      Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Captain Couper λέει:

    Στο δημινιαίο ημερολόγιο της Καθημερινής για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο δεν εμφανίζονται οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η George Stoubos λέει:

    Τώρα σοβαρά; Όχι ρε γαμώτο λίγα τεύχη πριν το τέλος… Ήθελα από μικρός να τα μαζέψω τα συγκεκριμένα αλλά φυσικά η ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ξέρουμε μήπως μπορώ να τα βρω στα αγγλικά να τα αγοράσω;

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ο/Η Kriton λέει:

      Στα Αγγλικά κυκλοφορεί από την IDW. Βγάζουν ένα τεύχος κάθε δύο μήνες και βρίσκονται μόλις στο δεύτερο τεύχος, οπότε θα αργήσουν πολύ να φτάσουν εκεί που διακόπηκε η ελληνική έκδοση.

      Από την άλλη, όλα τα ιταλικά τεύχη κυκλοφορούν σε αγγλικό scanlation. Ο Φάντομ Ντακ λέγεται στα Αγγλικά Duck Avenger και, όπως θα έλεγε ο Δήμος Σταρένιος, η google είναι φίλη μας.

      Μου αρέσει!

  5. Ο/Η jack mouse λέει:

    Υπάρχει κανείς ο οποίος ξέρει περισσότερα για την συγκεκριμένη σειρά; Γιατί ξαναβρήκα τα παλιότερα τεύχη και δυσκολεύομαι να πιστέψω την ποιότητα τόσο του σχεδίου αλλά και των περισσότερων σεναρίων, συν το γεγονός ότι η πλοκή διακόπηκε απότομα με το σταμάτημα της κυκλοφορίας… Όσο και αν έχω ψάξει, δεν μπορώ να βρω ούτε τα υπόλοιπα τεύχη αλλά ούτε και τα επόμενα των σειρών PK2 και PKNE… Κάθε βοήθεια θα ήταν αποδεκτή.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.