ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 124—ΤΟ 13ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ

001

Κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη, λόγω της αυριανής εθνικής εορτής, το τεύχος 124 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Γκαστόνε να μας προσφέρει ένα τυχερό τετράφυλλο τριφύλλι. Ευτυχώς, το τριφύλλι δούλεψε, και η τιμή τού τεύχους είναι η παλιά, 1,90€, και δεν είχαμε άλλη μία αιφνιδιαστική αύξηση, όπως στο Φάντομ. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το δέκατο τρίτο εκατομμύριο, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Valerio Held.

Για το δέκατο τρίτο του εκατομμύριο. ο Σκρουτζ σκέφτηκε να φτιάξει ένα δρόμο σε ένα μέρος ονόματι Φόρεστ Μάουνταιν, ανάμεσα στις πόλεις Φόρεστ Λέηκ και Λέηκ Φόρεστ (κάτι σαν το δικό μας Άνω Παναγιά, Κάτω Παναγιά, Πέρα Παναγιά, Δώθε Παναγιά, δηλαδή) για να εισπράττει διόδια. Όμως, ο δρόμος πρέπει να περάσει μέσα από το δάσος, και ο τοπικός Ινδιάνος σαμάνος λέει ότι το πνεύμα τού δάσους έχει αντιρρήσεις. Πράγματι, το πνεύμα εμφανίζεται, τρομοκρατώντας τους εργάτες. Υπάρχει όντως το πνεύμα, έχει μήπως βάλει το χεράκι του και ο σαμάνος, ή συμβαίνει κάτι άλλο; Θα καταφέρει τελικά ο Σκρουτζ να κατασκευάσει το δρόμο;

Ωραίο σχέδιο και ωραία ιστορία, με τον κακό τελικά να μην είναι ο προφανής, χώρια το ότι, μετά από δύο ιστορίες, όπου είδαμε πώς ο Σκρουτζ δεν κέρδισε δύο από τα εκατομμύριά του, επιτέλους βλέπουμε πώς κέρδισε και ένα από αυτά. Οκτώ, άνετα.

039

Ακολουθεί η ιστορία το δίλημμα της οβάλ μπάλας, σε σενάριο Giulio D’Antona και σχέδιο Graziano Barbaro.

Τόσον καιρό μάς λέγανε οι Ιταλοί, ότι στη Λιμνούπολη έχουν μανία με το ποδόσφαιρο. Τώρα μας λένε ότι έχουν μανία με το ράγκμπυ, εξ ου και η οβάλ μπάλα τού τίτλου. Τέλος πάντων, η ομάδα τής Λιμνούπολης, ιδιοκτησίας τού Σκρουτζ, είναι η καλύτερη, καθώς έχει καλούς παίκτες και ακριβοπληρωμένο προπονητή. Ο προπονητής είναι κάπως ιδιότροπος, έχοντας παράλογες (κατά τον Σκρουτζ) απαιτήσεις, ενώ υποβάλλει τους παίκτες σε εξοντωτική προπόνηση. Ο Σκρουτζ βάζει τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ βοηθούς τού προπονητή, για να του δίνουν αναφορά. Βλέπουν από κοντά πόσο σκληρά φέρεται στους παίκτες, οι οποίοι τελικά επαναστατούν και φεύγουν. Θα καταφέρουν ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ να τους πείσουν, ότι όσα έκανε ο προπονητής, τα έκανε για το καλό τους, ώστε να γυρίσουν πίσω;

Καλούτσικο σχέδιο, αλλά μάλλον αδιάφορη υπόθεση. Δεν πολυκατάλαβα, γιατί ο Σκρουτζ έκανε τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ βοηθούς τού προπονητή, ενώ, όταν τελείωσε η ιστορία, με άφησε με την απορία «αυτό ήταν όλο;» Πέντε με έξι.

063

Συνεχίζουμε με την ιστορία η φανέλα τού πρωταθλητή, σε σενάριο Riccardo Pesce και σχέδιο Donald Soffritti.

Τα σχολεία οργανώνουν ένα τριήμερο αγώνων, κάτι που ο Νεύτων, ο ανιψιός τού Κύρου, αγύμναστος γαρ, θέλει να το αποφύγει, αν και ο γυμναστής δεν σκαμπάζει από τέτοια, γνωρίζοντας όλες τις δικαιολογίες. Όταν ο Νεύτων συνειδητοποιεί ότι και άλλοι είναι δυστυχισμένοι, όχι επειδή δεν θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά επειδή δεν κέρδισαν, αποφασίζει να φτιάξει ένα μηχάνημα, που ράβει φανέλες, οι οποίες δίνουν τη νίκη σε όποιον τις φοράει. Τα ανιψάκια τού Ντόναλντ τον πείθουν ότι αυτό δεν είναι σωστό, και ο Νεύτων πετάει τη μηχανή στα σκουπίδια. Τη βρίσκουν, όμως, τα ανίψια των Λύκων, τα οποία πουλάνε φανέλες σε όλα τα παιδιά, με αποτέλεσμα όλοι να έρθουν πρώτοι. Θα καταφέρει ο Νεύτων να διορθώσει τα πράγματα;

Κακάσχημο σχέδιο και μάλλον αδιάφορη ιστορία. Τρία με τέσσερα.

085

107

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το φως στο πέρασμα των αιώνων, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Marco Mazzarello. Πρόκειται για μία ιστορία σε δύο μέρη, τα οποία τα διαβάζουμε και τα δύο στο ίδιο τεύχος.

Στο Μίκυ Σίτυ γίνεται η παγκόσμια γιορτή του φωτός, και ο Μόρτυ και ο Φέθρυ πηγαίνουν να επισκεφθούν τη Φωτεινή Φλας, την οργανώτρια της γιορτής, η οποία έχει αποτραβηχτεί από τη ζωή και ζει στο σπίτι της στα σκοτάδια. Ο Μόρτυ και ο Φέρντυ την πιάνουν μονότερμα στην πάρλα, λέγοντάς της διάφορες ιστορίες και περιπέτειες, που όλες έχουν κάποια σχέση με το φως. Τελικά, η Φωτεινή Φλας αποφασίζει να βγει από το σπίτι της και να παρευρεθεί στα εγκαίνια της γιορτής.

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο, ενώ οι απανωτές, σύντομες ιστορίες με έκαναν να μη βλέπω την ώρα, πότε θα τελειώσει η ιστορία, την οποία την τελείωσα με το ζόρι. Δεν κατάλαβα γιατί η ιστορία ήταν σε δύο μέρη (φαντάζομαι για να μπορεί να δημοσιευτεί σε αγορές, όπως η αμερικανική, όπου τα τεύχη είναι μικρά), με το χώρισμα στα δύο να είναι τελείως τεχνητό, καθώς η εξασέλιδη ιστορία με το Μάυρο φάντασμα θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιαζόταν ολόκληρη στο πρώτο ή στο δεύτερο μέρος. Τέσσερα με πέντε, μια και το σχέδιο ήταν καλύτερο από αυτό της προηγούμενης ιστορίας.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ηφαιστειακή μόλυνση, σε σενάριο Francesco Monteforte Bianchi και σχέδιο Graziano Barbaro και, υποθέτουμε, το δέκατο τέταρτο εκατομμύριο, από τη σειρά τα εκατομμύρια του θείου Σκρουτζ, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Andrea Freccero.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα όλες οι ιστορίες, ακόμα και η γελοιογραφία τής Ziche και οι δύο μονοσέλιδες ιστορίες, που ολοκληρώνουν το τεύχος, προέρχονται από το Topolino 3122, που κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015.

Με εξαίρεση την πολύ καλή πρώτη ιστορία, είχαμε ένα μάλλον απογοητευτικό τεύχος. Πέντε με έξι, μόνον, συνολικά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 124—ΤΟ 13ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 124.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.