ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 125—ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 125 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Φάντομ Ντακ να πετάει μέσα από ένα σμήνος από ηλεκτρονικά πετούμενα. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ηφαιστειακή μόλυνση, σε σενάριο Francesco Monteforte Bianchi και σχέδιο Graziano Barbaro.

Το ποτάμι τής Λιμνούπολης έχει μολυνθεί από απόβλητα, με καταστροφικές συνέπειες, η μικρότερη από τις οποίες είναι ότι δεν τρώγονται οι περίφημες τηγανίτες τού Ντόναλντ. Ο διευθυντής τής εφημερίδας, όμως, στην οποία δουλεύει ο Ντόναλντ, υποστηρίζει ότι η μόλυνση δεν οφείλεται σε απόβλητα, αλλά σε κάποιο υπόγειο ηφαίστειο, και οργανώνει εκστρατεία, για να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να εκτραπεί ο ποταμός, ώστε να μην περνάει από το ηφαίστειο. Ο Ντόναλντ ανακαλύπτει ότι ο διευθυντής έχει προσωπικά κίνητρα, και ότι οι επιστήμονες, που υποστηρίζουν τις απόψεις του, είναι δωροδοκημένοι, οπότε ο Φάντομ Ντακ αναλαμβάνει να αποκαλύψει την αλήθεια, και να ξαναγίνουν νόστιμες οι τηγανίτες τού Ντόναλντ. (Εγώ θέλω τριάντα τέσσερις!)

Το σχέδιο δεν μου άρεσε. Ο Ντόναλντ είναι σχετικά καλά σχεδιασμένος, αλλά οι υπόλοιποι χαρακτήρες δείχνουν πολύ πρόχειρα σχεδιασμένοι. Από την άλλη, η ιστορία είναι πολύ καλή, θίγοντας τα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Επτάμισι με οκτώ, που με καλύτερο σχέδιο θα ήταν καθαρό οκτώ.

039

Ακολουθεί η ιστορία νύχτα τρόμου, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Alessandro Perina.

Ο Μίκυ, η Μίννι και ο επιθεωρητής Ο’ Χάρα είναι προσκεκλημένοι σε ένα πάρτυ μασκέ, που οργανώνει ένας τραπεζίτης. Όταν το μαθαίνει αυτό ο Μαύρος Πητ, παίρνει τη θέση τού επιθεωρητή, που θα ντυνόταν τέρας, ώστε να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο του τραπεζίτη. Όμως ανακαλύπτεται, οπότε ξεκινά ένα ξέφρενο κυνηγητό στο Μίκυ Σϊτυ, κατά τη διάρκεια, καθώς φαίνεται, αν και η ελληνική έκδοση δεν το λέει ρητά, του Halloween.

Καλό μοντέρνο σχέδιο και άφθονη πλακατζίδικη δράση, αν και χωρίς ουσιαστική υπόθεση. Επτά με επτάμισι.

065

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο άρχοντας των μπαλονιών, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Claudio Panarese.

Ο Ντόναλντ διαπρέπει φτιάχνοντας γλυπτά από μπαλόνια. Όταν του αναθέτουν να φτιάξει χίλιες αγκαλιασμένες καρδιές, φουσκωμένες με ήλιο, για ένα γάμο, αποφασίζει να προσθέσει και τη δική του πινελιά, με ένα επιπλέον γλυπτό. Όμως θα το δέσει στο τελευταίο μέρος που θα ‘πρεπε!

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια σύντομη ιστορία, που ουσιαστικά είναι στήσιμο για το προτελευταίο καρέ, όπου θα συμβεί η καταστροφή. Επτά.

079

Ακολουθεί η ιστορία η νύχτα τού Χαλογουήν, σε σενάριο Massimiliano Valentini και σχέδιο Nicola Tosolini.

Είναι Halloween, και η δασκάλα συνοδεύει τα παιδιά για το πατροπαράδοτο «φάρσα ή κέρασμα». Όμως, δυο κακοποιοί θα διαλέξουν αυτή τη μέρα, για να ληστέψουν τον δήμαρχο, μασκαρεμένοι σαν τέρατα. Φυσικά, οι δρόμοι των παιδιών και των κακοποιών θα διασταυρωθούν, με ολέθριες συνέπειες για τους δεύτερους.

Σχέδιο καλό για ιστορία με τον Τζούνιορ και όμορφη, ατμοσφαιρική ιστορία. Επτάμισι με οκτώ.

105

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η πιο λαμπρή ιδέα, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Lara Molinari.

Ο Σκρουτζ είναι πάντα ο καλύτερος επιχειρηματίας τής Λιμνούπολης, με τον Ρόμπαξ πάντοτε δεύτερο. Αυτό υποτίθεται ότι οφείλεται στις διάφορες ιδέες, που του δίνει ο Κύρος. Η τελευταία του ιδέα είναι να συσκευάσει τις ιδέες, που του δίνει το καπέλο τής σκέψης (αυτό με τα κοράκια—καιρό είχαμε να το δούμε) και να τις πουλάνε συσκευασμένες μέσα σε γλόμπους. Μικρούς γλόμπους για μικρές ιδέες, μεγάλους γλόμπους για μεγάλες ιδέες και έναν τεράστιο γλόμπο για μια τιτάνια ιδέα. Ο Ρόμπαξ θα αγοράσει την τιτάνια αυτή ιδέα έναντι σεβαστού ποσού και έτσι θα επινοήσει έναν τρόπο να καταστρέψει την περιουσία τού Σκρουτζ, ώστε να γίνει αυτός ο πλουσιότερος. Όμως, δεν αρκεί να έχεις καλές ιδέες. Πρέπει να μπορείς και να τις εφαρμόσεις.

Καλό μοντέρνο σχέδιο και έξυπνη υπόθεση, με δύο πρωτοτυπίες: η εφεύρεση, που βγάζει ο Σκρουτζ στην αγορά, δεν στρέφεται τελικά εναντίον του, και ο Ρόμπαξ δεν τρώει στο τέλος το καπέλο του, αν και κάτι αναγκάζεται να το κάνει. Επτάμισι με οκτώ και εδώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το φάντασμα του Φρίξμπουργκ, σε σενάριο και σχέδιο Enrico Faccini.

mickey

Τελικά δεν θα διαβάσουμε το δέκατο τέταρτο εκατομμύριο,  όπως υποθέσαμε την περασμένη εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η σειρά.

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε δύο ιστορίες από το Topolino 3021, που κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου 2013, συμπληρωμένες με τρεις παλιότερες ιστορίες, που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2003 και 2005, σε ένα τεύχος με άρωμα Halloween, έστω και καθυστερημένα μετά τη γιορτή, την οποία μπορεί μεν να μη γιορτάζουμε στην Ελλάδα, αποτελεί, όμως, αφορμή να διαβάσουμε κάποιες από τις σχετικές ιστορίες.

Ένα όμορφο τεύχος, που ευχαριστήθηκα να το διαβάζω. Επτάμισι με οκτώ συνολικά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 125—ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 125.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Captain Couper λέει:

    Πράγματι καλό τεύχος. Μία μικρή λεπτοέρεια. Στη σελίδα 12 στο προτελευταίο καρέ εμφανίζονται καρτελάκια με τις ιδιότητες των ομιλητών. Τα καρτελίδια όμως δε διακρίνονται στο αμέσως προηγούμενο καρέ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.