ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 128—ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 128 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ να μας επιδεικνύει θριαμβευτικά το κινητό του, ποζάροντας μαζί με έναν πιλότο. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ως την άκρη τού κόσμου, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Graziano Barbaro, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τού Topolino ή Claudio Sciarrone, σύμφωνα με το I.N.D.U.C.K.S. και την πρώτη σελίδα τής ιστορίας, τόσο στο Topolino όσο και στο Μίκυ Μάους.

Ο εφευρέτης ενός φορητού υπερυπολογιστή, που μπορεί να αποκρυπτογραφήσει κάθε είδους κώδικα, έχει λιποτακτήσει, παίρνοντας μαζί του τον υπολογιστή. Μετά από αίτημα της αντικατασκοπείας, η Υπηρεσία στέλνει τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ στην Ουσουάια, την πρωτεύουσα της Γης τού Πυρός. Εκεί, με τη συνδρομή τού τοπικού πράκτορα της Υπηρεσίας, θα ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου, να προλάβουν να βρουν τον εφευρέτη, πριν ο υπολογιστής πέσει στα χέρια ξένων πρακτόρων. Όμως, όπως πάντα συμβαίνει στις ιστορίες τού μυστικού πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Ωραίο μοντέρνο σχέδιο με εξαιρετικά υπόβαθρα, αν και με την αναμενόμενη, πλέον, γι’ αυτές τις ιστορίες κατάχρηση σκιών στα πρόσωπα των χαρακτήρων. Όσο για την υπόθεση, αυτή δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από μια ταινία με τον Τζαίημς Μποντ. Προσωπικά, βέβαια, νομίζω ότι κάτι λείπει από την ιστορία, αλλά, παρ’ όλα αυτά, θα της βάλω γύρω στο εννέα με δέκα. Αν έχω κάποια ένσταση, αυτή είναι ως προς την επιλογή τού να απεικονιστεί στο εξώφυλλο ο πιλότος, που μόνο μικρό ρόλο είχε στην ιστορία. Πιο καλό θα ήταν να είχαν βάλει τον σύνδεσμο της Υπηρεσίας στη Γη τού Πυρός, ο οποίος ήταν ο συνεργάτης τού Ντόναλντ σ’ αυτή την ιστορία.

035

Ακολουθεί η ιστορία ένα καινούργιο σπίτι για την Τζένυ, σε σενάριο Marco Bosco και Massimiliano Valentini και σχέδιο Marco Mazzarello.

Η Τζένυ αποφασίζει να μετακομίσει κάπου, που δεν θα της θυμίζει καθόλου τον Σκρουτζ. Όμως, τα περισσότερα μεσιτικά γραφεία ανήκουν στον Σκρουτζ, και τα περισσότερα σπίτια είναι κατασκευασμένα από την κατασκευαστική του εταιρεία. Μοναδική λύση φαίνεται το μεσιτικό γραφείο τού Φέθρυ. Θα καταφέρει να της βρει το σπίτι των ονείρων της;

Το σχέδιο είναι μάλλον μέτριο. Η ιστορία ξεκινάει καλά, με την Τζένυ να μη μπορεί να βρει τίποτε, στο οποίο να μην εμπλέκεται κάπως ο Σκρουτζ. Στη μέση, όμως, η ιστορία αλλάζει πορεία και μετατρέπεται σε φαρσοκομωδία, με τον Φέθρυ να προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη τής βίλας, που κατάφερε να βρει για τη Τζένυ, ο οποίος, όμως, δεν θέλει να μιλήσει με κανέναν. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία μάλλον μέτρια ιστορία, οπότε δεν θα βάλουμε πάνω από έξι.

053

Το τεύχος κλείνει με τα υπόλοιπα έξι από τα δεκατρία μέρη τής ιστορίας το μικρό κάστρο στο λιβάδι, σε σενάριο και σχέδιο Silvia Ziche.

Οι συνωμότες αριστοκράτες εντείνουν τις προσπάθειές τους να πάρουν από τον Ντόναλντ τη λίστα με τα ονόματα των συνωμοτών ή να τον βγάλουν από τη μέση, πριν την παραδώσει στο βασιλιά. Μια λίστα, που ο Ντόναλντ και η Νταίζυ την έχουν κρύψει τόσο καλά, που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να τη βρουν! Θα μπορέσουν να την παραδώσουν στο βασιλιά και να παντρευτούν, ή θα καταλήξει ο Ντόναλντ στα χέρια τού δήμιου, συκοφαντημένος από τους συνωμότες;

Τα τελευταία έξι μέρη τής ιστορίας κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα επτά πρώτα, με την αγωνία να κορυφώνεται από το ένατο μέρος και μετά, οπότε θα βάλουμε λίγο περισσότερο απ’ ό,τι την περασμένη εβδομάδα, ας πούμε οκτώμισι, βαθμολογία που θα βάλουμε και συνολικά στην ιστορία.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η κατάκτηση του Τορ Κόργκατ, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Giorgio Cavazzano, Η ιστορία είναι σε δύο μέρη, τα οποία πιθανότατα θα τα διαβάσουμε στο ίδιο τεύχος, όπως έγινε και στην Ιταλία. Και για να μη μείνετε με την απορία, που το αφήσανε αμετάφραστο, tor στα Αγγλικά σημαίνει «ψηλός, απόκρημνος λόφος». Η κατάκτηση του λόφου Κόργκατ, λοιπόν!

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια ιστορία με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ από το Topolino 3025, που κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου 2013, συμπληρωμένη με μια παλιότερη ιστορία με τη Τζένυ, που κυκλοφόρησε δέκα χρόνια νωρίτερα, μια μονοσέλιδη ιστορία με τον Τζούνιορ από το 2012 και, βέβαια, το δεύτερο μισό από το «μεγάλο σήριαλ» τής Silvia Ziche, που ξεκίνησε στο προηγούμενο τεύχος.

Συνολικά είχαμε ένα πολύ καλό τεύχος, που έκανε μόνο λίγη κοιλιά στην ιστορία με τη Τζένυ. Συνολικά θα βάλουμε γύρω στο οκτώ με εννέα.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 128—ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 1. Ο/Η Giorgos Kyprakis λέει:

  Η πρώτη ιστορία είναι σχεδιασμένη από τον Graziano Barbaro και όχι από τον Sciarrone που λανθασμένα γράφει το inducks και το Topolino.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Ευχαριστώ για την επισήμανση.

  Φαντάζομαι ότι ήθελες να πεις το Μίκυ Μάους, όχι το Topolino. Το Topolino αναφέρει στην ιστοσελίδα του ως σχεδιαστή τον Barbaro.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Giorgos Kyprakis λέει:

   Εννοούσα το Τοπολίνο, γιατί στην πρώτη σελίδα της ιστορίας που είναι σκαναρισμένη στο inducks γράφει Sciarrone. Προφανώς από εκεί έγινε και η αντιγραφή του λάθους από το Μίκυ Μάους.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Kriton λέει:

    Το κείμενο στο Μίκυ Μάους δεν είναι σκαναρισμένο (σύγκρινε την πρώτη σελίδα τού Μίκυ Μάους με την πρωτη σελίδα τού Topolino στο I.N.D.U.C.K.S.), αλλά όντως το Topolino αναφέρει τον Sciarrone. Το ερώτημα είναι πού είναι το τυπογραφικό λάθος; Στην πρώτη σελίδα τής ιστορίας ή στην ιστοσελίδα;

    Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 128.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s