EDITOR’S CHOICE — SLAM DUCK

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τρίτο τεύχος τού Editor’s Choice, στον οποίο δημοσιεύεται η αδημοσίευτη στην Ελλάδα σειρά Slam Duck. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα τεύχη, το νέο τεύχος είναι στο μέγεθος του Super Μίκυ και όχι στο μέγεθος του Μίκυ Μάους. Η τιμή, όμως, είναι ελαφρώς πιο τσιμπημένη: 3,50€ αντί 2,90€, που κοστίζει το Super Μίκυ.

Όπως και με το Μίκυ Μάους, ρίξαμε πρώτα μία ματιά στο τεύχος και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Η σειρά είναι σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Claudio Sciarrone και αποτελείται από τέσσερις ιστορίες. Σε αντίθεση με την ιταλική έκδοση, οι τίτλοι των ιστοριών δεν βρίσκονται στο πρώτο καρέ τής κάθε ιστορίας, αλλά σε ολοσέλιδες εικόνες, αγνώστου προελεύσεως, που προηγούνται των ιστοριών και που θα δυσκολέψουν όποιον καταχωρίσει το τεύχος στο I.N.D.U.C.K.S. Η εικόνα τού εξωφύλλου είναι αυτή, που χρησιμοποιήθηκε για τη δεύτερη ιστορία. Οι ιστορίες τής σειράς είναι οι ακόλουθες:

005

Ο νέος κόουτς.

Η ομάδα μπάσκετ τής Λιμνούπολης περηφανεύεται για τον Ρούκυ Σταρ, έναν από τους καλύτερους και πιο ακριβοπληρωμένους μπασκετμπολίστες τού κόσμου. Το πώς πλήρωσε γι αυτόν ο Σκρουτζ, αντί να βάλει τον Ντόναλντ ή τον Φέθρυ να παίζουν τζάμπα, επαφίεται ως άσκηση στους αναγνώστες. Επίσης, Ρούκυ Σταρ = Rookie Star = πρωτάρης αστέρι, που είναι αντίφαση, αλλά τι τους έχουμε τους αναγνώστες, αν όχι για να ασκούνται; Τέλος πάντων, ο κύριος Σταρ παίζει ψηλά τον αμανέ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με τρεις μήνες αποβολή για τα καμώματά του. Για να μη μείνει αναξιοποίητος, ο Σκρουτζ τον στέλνει να γίνει προπονητής στη σχολική ομάδα μπάσκετ τής Λιμνούπολης, γλυτώνοντας και τη χορηγία, που θα έδινε αλλιώς στο σχολείο. Προπονητής μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο Ντόναλντ, ο οποίος κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες να μάθει τα παιδιά μπάσκετ, αλλά αυτά τον είχαν γραμμένο, με αποτέλεσμα να είναι προτελευταίοι στην κατάταξη. Με βοηθό, λοιπόν, τον Ντόναλντ, ο Ρούκυ αναλαμβάνει προπονητής, Συνεχίζει, όμως, να το παίζει ντίβα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μη μάθουν τίποτε, και ο πρώτος αγώνας με τον νέο προπονητή να λήξει με ήττα 6–84 εντός έδρας.

037

Χαμός στην Κουακ Τάουν.

Ο Ρούκυ ισχυρίζεται ότι το έμαθε το μάθημά του. Όμως, αντί να δώσει συμβουλές στα παιδιά, τους αγοράζει άφθονο σύγχρονο εξοπλισμό. Ένα ατύχημα, όμως, που θα συμβεί καθ’ οδόν προς τον αγώνα με την ομάδα τής Κουακ Τάουν, όπου ο Ντόναλντ θα δείξει θάρρος, που ο Ρούκυ δεν το περίμενε, θα αλλάξει τους συσχετισμούς. Ο Ρούκυ θα αφήσει τον Ντόναλντ να κατευθύνει τα παιδιά στον αγώνα, ενώ ο ίδιος θα τα παρακινεί από τη θέση τής μασκότ τής ομάδας, μεταμφιεσμένος σε… καλαμπόκι. Το αποτέλεσμα: νίκη, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

069

Μια θέση στην ομάδα.

Ο Ρούκυ έχει πια μάθει το μάθημά του, και η σχολική ομάδα διαπρέπει, σε βαθμό που οι αντίπαλοι αρχίζουν να τους κατασκοπεύουν, για να βρουν τα τρωτά τους σημεία. Όμως ο Ντόναλντ και ο Ρούκυ τους έχουν πάρει χαμπάρι και φροντίζουν να τους παραπληροφορήσουν, με αποτέλεσμα η ομάδα τής Λιμνούπολης να κερδίσει και να φτάσει στον τελικό.

101

Ο τελικός.

Ήρθε η ώρα του τελικού. Ο προπονητής τής αντίπαλης ομάδας δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα, για να σπείρει τη διχόνοια στην ομάδα τής Λιμνούπολης, με αποτέλεσμα ο Ντιούη και η φιλενάδα του η Πένυ (πάει, μεγάλωσαν και τα ανιψάκια τού Ντόναλντ) να σηκωθούν να φύγουν από την ομάδα. Ακόμη χειρότερα, λόγω της καλής συμπεριφοράς τού Ρούκυ, η ποινή του αναστέλλεται, με αποτέλεσμα την ημέρα τού τελικού να πρέπει να παίξει σε επαγγελματικό αγώνα. (Το πώς είχε επαγγελματικό αγώνα την ημέρα τού τελικού, όταν αυτός θα διεξαγόταν σε επαγγελματικό γήπεδο, επαφίεται και αυτό ως άσκηση στους αναγνώστες, όπως επαφίεται και το πώς η αντίπαλη ομάδα έφτασε στον τελικό με μόνο μία νίκη.) Όμως, η παρεξήγηση μεταξύ Ντιούη και Πένυ λύνεται, ο Ντόναλντ αποδεικνύεται άξιος προπονητής, και η ομάδα τής Λιμνούπολης κερδίζει τον τελικό.

ec

Editor’s Choice με αδημοσίευτες ιστορίες, λοιπόν, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα τεύχη, που περιείχαν ανατυπώσεις. Όμως, οι ιστορίες προέρχονται από το Topolino και θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν δημοσιευτεί σε συνέχειες στο Μίκυ Μάους, όπως είχαν δημοσιευτεί σε συνέχειες και στην Ιταλία. Μάλιστα, σε μια εντελώς ακραία εκδοχή, η σειρά θα μπορούσε να είχε δημοσιευτεί ολόκληρη σε ένα τεύχος τού Μίκυ Μάους, χωρίς συνοδευτικές ιστορίες, μια και κάθε τεύχος περιέχει γύρω στις 120 σελίδες με κόμικς. όσο ακριβώς είναι το μέγεθος τής σειράς. Εδώ, όμως, είναι το πρόβλημα. Για ένα τεύχος αντίστοιχο του Μίκυ Μάους σε αριθμό σελίδων και προέλευση ιστοριών, η τιμή των €3,50 είναι πολύ υψηλή. Το μόνο που προσφέρει επιπλέον το σημερινό τεύχος, σε σχέση με το να δημοσιευόταν η σειρά σε συνέχειες, είναι ότι δημοσιεύει την ιστορία ολόκληρη και σε μεγαλύτερο μέγεθος. Αξίζει όμως η συγκεκριμένη σειρά το επιπλέον έξοδο, μόνο γι’ αυτούς τους λόγους;

Ε, λοιπόν, άξιζε! Μπορεί το σχέδιο να μη μου άρεσε, αλλά η ιστορία ήταν πολύ ωραία στημένη, με πιστευτούς, ολοκληρωμένους ήρωες, που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκειά της. Παρά το ότι δεν με ενδιαφέρουν τα αθλητικά, γύριζα κάθε σελίδα, ανυπομονώντας να δω τι θα γίνει παρακάτω. Οκτώ με εννέα.

———

Τελειώνοντας την παρουσίαση, να επισημάνουμε ότι το Editor’s Choice διαφημίζεται αυτή τη φορά ως ετήσιο. Αυτό είναι ίσως μία ένδειξη, ότι η Καθημερινή προτίθεται να ανανεώσει την άδεια για τα κόμικς τής Disney αυτό το καλοκαίρι. Διαφορετικά, τι λόγο θα είχε να χαρακτηρίσει το τεύχος ετήσιο, κάτι που δεν το είχε κάνει για τα δύο προηγούμενα τεύχη;

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους Editor's Choice and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to EDITOR’S CHOICE — SLAM DUCK

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του Slam Duck.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η ΚΟΜΙΞ λέει:

  Δεν έχω διαβάσει ακόμα την ιστορία οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη σεναριακά. Σχεδιαστικά με ότι έχω δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.

  Όσο για την ανανέωση του συμβολαίου. Έβαλαν και πριν 2 μήνες συνδρομή για το Φάντομ και τελικά πάει μετά από ένα μήνα… Αυτό που λες δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη απόδειξη…

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η the coach (@Greekfloyd) λέει:

  αυτό ανήκει στην σειρά Τα Μεγάλα Σηριαλ? και αν ναι, ποιο νούμερο είναι?

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η apetoussis82 λέει:

  Διάβασα κι εγώ με μικρή καθυστέρηση το Slam Duck. Το βρήκα αρκετά καλό για ιστορία της γραμμής, αλλά όχι και κάτι το εξαιρετικό.

  Σεναριακά, με χάλασε λίγο ο απότομος τρόπος που άλλαξε συμπεριφορά προς το καλύτερο ο Ρούκυ μετά τα αρχικά του καραγκιοζιλίκια, αλλά αν διάβαζα αυτή την ιστορία σε ένα τυχαίο Μίκυ Μάους δεν θα έδινα και πολλή σημασία σ’αυτό.

  Το σχέδιο με τα περιπλεγμένα του καρέ δεν με πολυενθουσίασε και θα έλεγα ότι κάποιες φάσεις, ειδικά εντός γηπέδων, θα ήταν καλύτερα να σχεδιάζονταν σε πιο απλή γραμμή ώστε ο αναγνώστης να παρακολουθεί την υπόθεση χωρίς αχρείαστους περισπασμούς. Επίσης, τα μαύρα πλαίσια στο τεύχος μου αποσπούσαν λίγο την προσοχή, κάτι που πάθαινα και με τα τελευταία Σούπερ Αλμανάκο του Τερζόπουλου που ήταν με κίτρινα πλαίσια.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.