ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 131—Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΝΤΑΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 131 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον μυστικό πράκτορα Ντακ να επιστρέφει πυραυλοκίνητος. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με το πρώτο μέρος τής ιστορίας τα δώρα των Χριστουγέννων, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Mazzarello.

Ο Άβελ Βαν Μπλομ, που ο Ντόναλντ γνωρίζει, άγνωστο πώς, ότι είναι ο πατέρας τής Κατρίνας, πηγαίνει στον Ντόναλντ για τον οποίο, άγνωστο πώς, γνωρίζει ότι είναι ο μυστικός πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ, να του ζητήσει βοήθεια, καθώς η κόρη του εξαφανίστηκε στη Γενεύη. Έτσι, ο Ντόναλντ, αφού επιβεβαιώσει ότι η Κατρίνα εκτελούσε αποστολή, πηγαίνει με τον πατέρα της στη Γενεύη, αψηφώντας τις διαταγές, να μην αναμιχθεί, για να την βρει.

Μέτριο σχέδιο, αλλά πολύ όμορφα χρωματισμένο, αν εξαιρέσει κανείς την κατάχρηση σκιών, που είναι το σήμα κατατεθέν αυτών των ιστοριών. Το πρώτο μέρος αναλώνεται στο στήσιμο τής ιστορίας, οπότε δεν έχει και πολλά να πει, κάτι που προσπαθεί να καλύψει αποδίδοντας την ιστορία με μοντέρνο τρόπο, ήτοι με πολλά καρέ χωρίς καθόλου διαλόγους, ώστε να γεμίσουν οι σελίδες. Θα βάλουμε μόνον έξι με επτά, ελπίζοντας ότι στα επόμενα μέρη, όπου θα αρχίσει να αναπτύσσεται η κυρίως ιστορία, τα πράγματα θα βελτιωθούν άρδην.

033

Ακολουθεί η ιστορία ο αντιπαθητικός γείτονας, σε σενάριο Casty και σχέδιο Silvio Camboni.

Ο Μόρτιμερ, παλιός αντίζηλος του Μίκυ, μετακομίζει στη γειτονιά τού Μίκυ και της Μίννι. Με τα ωραία, κούφια λόγια του, ο Μόρτιμερ κερδίζει τις καρδιές των γειτόνων του, εκτός βέβαια από του Μίκυ, τον οποίο φροντίζει να τον βλέπουν όλοι με μισό μάτι. Έτσι, όταν ξεσπά ένα κύμα διαρρήξεων στη γειτονιά, ο κόσμος στρέφεται προς τον Μόρτιμερ και όχι προς τον Μίκυ. Θα καταφέρει ο Μίκυ να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των γειτόνων του και να ανακαλύψει τους διαρρήκτες;

Όμορφα σχεδιασμένη ιστορία. Πολύ ωραία αποδοσμένος ο χαρακτήρας τού Μόρτιμερ, ο οποίος φροντίζει με κάθε τρόπο να μειώσει τον Μίκυ. Όσο για το μυστήριο, αν έχετε ήδη μαντέψει τον δράστη, είμαι σίγουρος ότι κάνετε λάθος, καθώς υπάρχει μία απρόσμενη ανατροπή στο τέλος. Οκτώ.

067

Συνεχίζουμε με την ιστορία οι ληστές των χιονιών, σε σενάριο Davide Costa και σχέδιο Antonello Dalena.

Ο Σκρουτζ φεύγει για λίγο από το θησαυροφυλάκιο, αναθέτοντας στον Ντόναλντ να καθαρίσει το χιόνι από το δρόμο, αλλά και να έχει τον νου του μην έρθει κανένας κλέφτης, στην οποία περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το αντικλεπτικό σύστημα του θησαυροφυλακίου. Ο Ντόναλντ θα κάνει και τα δύο επιτυχώς, αλλά αυτό δεν θα τον γλυτώσει από τη μήνιν τού θείου του.

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο, για μια σύντομη ιστορία, που υποτίθεται ότι είναι αστεία, αλλά τελικά εκνευρίζει με την κατάληξή της. Μα τόσο αναίσθητος είναι ο Σκρουτζ; Πέντε.

073

Ακολουθεί η ιστορία νησί από πλαστικό, σε σενάριο Francesco Monteforte Bianchi και σχέδιο Ottavio Panaro.

Όταν ο δήμαρχος επινοεί έναν εξωφρενικό φόρο ειδικά για τον Σκρουτζ, ο Σκρουτζ αποφασίζει να μεταφέρει την έδρα του εκτός Λιμνούπολης, όπως είχε κάνει ο Ρόμπαξ. Σκέπτεται να πάει σε κανένα ξερονήσι, αλλά όλα είναι πιασμένα, εκτός από μια μάζα από πλαστικά απορρίμματα στη μέση του ωκεανού. Αποφασίζει, λοιπόν, να μεταφέρει την έδρα του εκεί, αλλά ο δήμαρχος βάζει ένα νόμο, που επιτρέπει τη μεταφορά έδρας μόνο σε μέρη όπου ο ιδιοκτήτης έχει ζήσει εκεί για μια εβδομάδα. Έτσι ο Σκρουτζ θα πρέπει να επιβιώσει για μία εβδομάδα πάνω σε ένα σωρό από σκουπίδια, αψηφώντας καταιγίδες, φάλαινες, σκυλόψαρα και πειρατές. Θα τα καταφέρει;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια πολύ αστεία ιστορία η οποία χτυπάει εκεί που πονάει, μια και τη φορολογία, που στη Λιμνούπολη έχουν επιβάλει μόνο στον Σκρουτζ, εδώ την έχουν επιβάλει σε όλους μας. Οκτώ και εδώ.

107

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία καλαμπόκι από το μακρινό παρελθόν, σε σενάριο Giorgio Figus και σχέδιο Giada Perissinotto.

Τι έτρωγε, άραγε, ο δεινόσαυρος αδέξιους παμφάγους; Οι επιστήμονες διαφωνούν αγρίως ως προς το θέμα (τότε τι τον ονόμασαν παμφάγο;) οπότε απευθύνονται στον Κύρο, να τους βοηθήσει να απαντήσουν στο σημαντικό τούτο ερώτημα. Ο Κύρος κατασκευάζει ένα χρονικό προβολέα, για να παρατηρήσει τον αδέξιους παμφάγους στο φυσικό του περιβάλλον. Δυστυχώς, η εφεύρεσή του αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένας απλός προβολέας, αλλά μια χωροχρονική πύλη, από την οποία περνά στην εποχή μας ένας αδέξιους παμφάγους, ο οποίος τα κάνει όλα λίμπα στο διάβα του, μέχρι να καταφέρει ο Κύρος να τον επιστρέψει στην εποχή του. Και το καλαμπόκι τού τίτλου; Α, ναι. Μαζί με τον δεινόσαυρο πέρασαν και μερικά προϊστορικά καλαμπόκια, τα οποία αποδεικνύεται ότι φτιάχνουν εξαιρετικό ποπκόρν, και τα οποία ο Κύρος πουλάει στις εταιρείες τροφίμων τού Σκρουτζ, καλύπτοντας έτσι τα έξοδα για τις ζημιές, που έκανε ο δεινόσαυρος.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και αρκετά πλακατζίδικη υπόθεση. Όμως, το καλαμπόκι τού τίτλου μοιάζει να μπήκε σαν τσόντα στην ιστορία. ενώ ακόμα περισσότερη τσόντα είναι το γκαγκ στις  τελευταίες δύο σχεδόν σελίδες. Εξήμισι με επτά.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το δεύτερο μέρος τής ιστορίας τα δώρα των Χριστουγέννων, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Mazzarello.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3031, που κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου 2013, μαζί με άλλες τρεις ιστορίες, που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2012 και 2013. Σ’ αυτές τις τρεις ιστορίες συγκαταλέγεται η βασική ιστορία, με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, αλλά και μία ιστορία τού Casty, με τον Μίκυ. Τι άλλο θέλουμε!

Ένα καλούτσικο τεύχος, με μόνο μια μικρή κοιλιά με τους ληστές των χιονιών. Το πρώτο μέρος τής ιστορίας με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ ήταν αναπάντεχα μέτριο, ενώ, εξ ίσου αναπάντεχα, η ιστορία με τον Μίκυ ήταν πολύ καλή. Να που υπάρχουν και άλλοι, εκτός από τον Casty, που μπορούν να γράψουν καλές ιστορίες με τον Μίκυ. καθόλου αναπάντεχα, η ιστορία με τον Μίκυ ήταν πολύ καλή, μια και την έγραψε ο Casty. Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 131—Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΝΤΑΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 131.

  Μου αρέσει!

 2. Αφού ο Κάστυ έγραψε το σενάριο της δεύτερης ιστορίας! Πως αποδεικνύεται ότι γράφουν και άλλοι, εκτός από τον Κάστυ, ωραίες ιστορίες με τον Μίκυ;

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Αυτά παθαίνει κανείς, όταν γράφει τα προκαταρκτικά μέρες πριν την παρουσίαση, και η μνήμη του είναι σαν… πώς το λένε αυτό το πράγμα, με το οποίο σουρώνουν το ρύζι;

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.