ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 132—ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

001

Κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη το τεύχος 132 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ και την (πανέμορφη) Κατρίνα να μας φέρνουν τα περί ων ο λόγος δώρα των Χριστουγέννων κατ’ ευθείαν από τον βόρειο πόλο πάνω στο μηχανοκίνητο έλκηθρό τους. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με το δεύτερο μέρος τής ιστορίας τα δώρα των Χριστουγέννων, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Mazzarello.

Ενώ η Κατρίνα κρατείται αιχμάλωτη από τους κακούς στη Βαντούζ, στο Λιχτενστάιν, ο Ντόναλντ και ο Άβελ Βαν Μπλομ πηγαίνουν στη Γενεύη, να δουν τη μητέρα της, που δουλεύει στη Διεθνή Πιστωτική Τράπεζα. Όμως, πριν προλάβουν να τη συναντήσουν, η μητέρα της συλλαμβάνεται από την αστυνομία, με ένα σωρό κατηγορίες εναντίον της. Ο Ντόναλντ και ο Βαν Μπλομ την απαγάγουν μέσα από τα χέρια τής αστυνομίας, ώστε να μπορέσουν να της μιλήσουν. Έτσι, σε αύξουσα σειρά σημαντικοτητος μαθαίνουμε α) Ότι η Κατρίνα είχε μάθει από τη μητέρα της ότι ο πρόεδρος της τραπέζης είναι μπλεγμένος σε ένα σωρό βρωμοδουλειές, και αυτό ερευνούσε η Κατρίνα. β) Η Κατρίνα δεν λέγεται Κατρίνα, αλλά Αριάννα-Αδελαΐδα. (Αυτό που λέμε ρόδο, με οποιοδήποτε άλλο όνομα θα μύριζε το ίδιο γλυκά.)  γ) Από πού παίρνει η Κατρίνα Αριάνα-Αδελαΐδα την ομορφιά της. (Νύξη: δεν είναι απ’ τον πατέρα της.) Εν τω μεταξύ, η Αριάνα-Αδελαΐδα έχει καταφέρει να δραπετεύσει.

Το σχέδιο είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό του προηγουμένου μέρους (μέτριο με καλό χρωματισμό και τις χαρακτηριστικές σκιές). Η υπόθεση, μετά το αργό στήσιμο του πρώτου μέρους, έχει πάρει τους αναμενόμενους ξέφρενους τζεημσποντικούς ρυθμούς, ώστε να ανυπομονούμε να δούμε πώς θα καταλήξει την επόμενη εβδομάδα. Τουλάχιστον οκτώ.

035

Ακολουθεί η ιστορία γιορτινές εξομολογήσεις, σε σενάριο Gaja Arrighini και σχέδιο Andrea Freccero.

Η ιστορία είναι σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, η Τζένυ και ο Λούλης διαπιστώνουν πόση κακία κρατάνε μέσα τους οι Λιμουπολίτες στις γιορτές, καθώς θεωρούν υποχρέωσή τους να δείχνουν «χριστουγεννιάτικη διπλωματία», αντί να λένε αυτό που πραγματικά πιστεύουν. Η Τζένυ και ο Λούλης ξεκινάνε μια εκστρατεία, να πείσουν τους Λιμνουπολίτες να μην κρατάνε τίποτα μέσα τους. Έτσι, την παραμονή των Χριστουγέννων, όλα τα απωθημένα των Λιμνουπολιτών έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σύννεφο στον ουρανό, το οποίο διαλύεται, αφήνοντάς τους γαλήνιους, έτοιμους να υποδεχθούν τον Άγιο Βασίλη.

Όμως, ο Άγιος Βασίλης δεν εμφανίζεται.

056

Ο Άη Βασίλης δεν εμφανίζεται, διότι έχει υπαρξιακή κρίση, οπότε οι Λιμνουπολίτες στέλνουν τη Τζένυ και τον Λούλη στο βόρειο πόλο, για να τον βοηθήσουν!

Στο δεύτερο μέρος, λοιπόν, βλέπουμε τη Τζένη και τον Λούλη να βοηθάνε τον Άη Βασίλη και τους ταράνδους του να βγάλουν και τα δικά τους απωθημένα (ο Άη Βασίλης ήθελε, λέει, να γίνει κομμωτής!) ώστε να βγουν και να μοιράσουν δώρα στον κόσμο.

Σχέδιο μέτριο προς καλό, για μια σουρεαλιστική ιστορία σε δύο ημιανεξάρτητα μέρη, με αρκετό γέλιο, κυρίως στο πρώτο μέρος. Επτά.

075

Συνεχίζουμε με την ιστορία οι βοηθοί τού Άγιου Βασίλη, σε σενάριο Marco Bosco και Massimiliano Valentini και σχέδιο Andrea Lucci.

Για άγνωστο λόγο, οι Λύκοι βρίσκονται την παραμονή τής πρωτοχρονιάς σε ένα έλκηθρο ντυμένοι Άη Βασίληδες, παραπονούμενοι ότι θα μοιράσουν γλυκά στους Λιμνουπολίτες, αντί να τους κλέψουν. Σ’ αυτήν την κατάσταση θα συναντήσυν τον Άη Βασίλη, ο οποίος τους ζητάει να τον βοηθήσουν να μοιράσει τα δώρα, καθώς έχει αργήσει. Οι Λύκοι δέχονται, υπό τον όρο να δώσουν και το δώρο τού Σκρουτζ, το οποίο αφήνουν για το τέλος, σκοπεύοντας να γεμίσουν το άδειο έλκηθρό τους με τα λεφτά τού Σκρουτζ. Όλα θα πάνε όπως τα περιμένανε, αλλά κάτι θα συμβεί, που θα τους κάνει να αλλάξουν γνώμη την τελευταία στιγμή.

Ασχημούτσικο σχέδιο, αλλά ενδιαφέρουσα πλακατζίδικη υπόθεση, με πρωτότυπη ανατροπή στο τέλος. Αν και υπάρχουν ενδείξεις για το πώς θα μπορούσε να είχε τελειώσει η ιστορία συμβατικά, με τους Λύκους να χάνουν τις αγιοβασιλιάτικες δυνάμεις τους μετά την παράδοση του τελευταίου δώρου, το πραγματικό τέλος είναι πιο γλυκό. Ποιος θα το περίμενε ποτέ από τον Σκρουτζ, αυτό που είδαν οι Λύκοι! Αυτό, βέβαια, που χαλάει λίγο την υπόθεση, είναι η αρχή. Γιατί μοίραζαν οι Λύκοι γλυκά, χωρίς να πρόκειται για μέρος κάποιου σχεδίου τους; Μικρολεπτομέρεια, βέβαια, αφού ξεχνιέται γρήγορα, διαβάζοντας την ιστορία, οπότε θα βάλουμε επτά.

097

Ακολουθεί η ιστορία τα ψώνια, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Marco Mazzarello.

Ο Λούντβιχ μάς περιγράφει διάφορες καταστάσεις, που σίγουρα θα έχουμε δει στο σούπερ μάρκετ.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι φοβερά αστεία. Οκτώ; Γιατί όχι, όπως θα έλεγε και ο Σκρουτζ!

109

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία παραπλανητική παρακολούθηση, σε σενάριο Massimiliano Valentini και σχέδιο Federico Mancuso.

Από κάποιο μπέρδεμα στις τηλεφωνικές γραμμές, ο Χάρυ Βδέλας ακούει μέρος μιας συζητήσεως, από την οποία συμπεραίνει ότι κάποιοι σκοπεύουν να απαγάγουν τον Σκρουτζ. Έτσι, πείθει τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ να τον προσλάβουν, για να προστατεύσει τον Σκρουτζ. Όμως, τελικά πρόκειται για παρεξήγηση.

Ωραίο, μοντέρνο σχέδιο, με αρκετά κλασικά στοιχεία. Η υπόθεση, δυστυχώς, είναι μάλλον τετριμμένη. Έξι, άντε εξήμισι λόγω σχεδίου.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή πέντε ιστοριών από πέντε διαφορετικά τεύχη τού Topolino, με ιδιαίτερο βάρος στις χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Γενικά ένα ωραίο τεύχος, με την κύρια ιστορία να ξεχωρίζει, αναμενόμενα, αλλά και με τη σύντομη ιστορία με τον Λούντβιχ να κάνει την έκπληξη. Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος γύρω στο επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 132—ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 132.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.