ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 133—ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

001

Κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη το τεύχος 133 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ Μάους, ντυμένο Άη Βασίλη, να υποδέχεται τη νέα χρονιά χωρίς σκούφο και με άδεια χέρια, καθώς φέτος δεν φαίνεται ότι θα πάρουμε δώρα ούτε από τον Άη Βασίλη. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμεμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με το τρίτο μέρος τής ιστορίας τα δώρα των Χριστουγέννων, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Mazzarello.

Οι κακοί καταδιώκουν την Κατρίνα σε μια θεαματική καταδίωξη. Με τη βοήθεια του Ντόναλντ και του πατέρα της, που καταφθάνουν εγκαίρως, καταφέρνει να γλυτώσει από τα χέρια των κακών και τα σαγόνια των ντόμπερμάν τους. Στη συνέχεια, οι τρεις τους πηγαίνουν στη Γενεύη, όπου όχι μόνον θα αποκαλύψουν τις παράνομες δραστηριότητες των κακών, αλλά θα καθαρίσουν το όνομα της μητέρας τής Κατρίνας και θα αποκαλύψουν το στέλεχος της Οργάνωσης, που είχε εισχωρήσει στην Υπηρεσία.

Το σχέδιο είναι στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα δύο μέρη (μέτριο, καλός χρωματισμός, υπερβολικές σκιές) ή ίσως λίγο κατώτερο, μια και υπάρχει ένα καρέ, όπου η πανέμορφη Κατρίνα, η πανέμορφη Κατρίνα, λέω, είναι (γλουπ) άσχημη. (Πώς τολμήσατε, κύριε Bosco;) Η υπόθεση ξεκινάει κινηματογραφικά με την καταδίωξη, αλλά στη συνέχεια, αν και συμβαίνουν ένα σωρό πράγματα, και μάλλον υπάρχει και η αναμενόμενη σ’ αυτές τις ιστορίες ανατροπή (αν και όχι με αναμενόμενο τρόπο, μια και εδώ όλοι ήταν αυτό που φαινόντουσαν) η υπόθεση έγινε πιο αργή και εγκεφαλική. Το οκτώ, όμως, θα το βάλουμε και εδώ.

Και για όσους θα ήθελαν να είχαν το στικάκι, που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ στην ιστορία, σας διαβεβαιώ ότι  100 τεραμπάιτ δεν μεταφέρονται σε τρία δευτερόλεπτα από τη θύρα USB, όσο καλό και να είναι το στικάκι. Χρειάζεται άλλη τεχνολογία, που και να υπάρχει, δεν θα έπρεπε κανείς να περιμένει ότι ένας υπολογιστής γραφείου θα τη χρησιμοποιούσε.

039

Ακολουθεί η ιστορία η παράσταση της πρωτοχρονιάς, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Nicola Tosolini.

Τα παιδιά κάνουν πρόβες για τη θεατρική παράσταση, με την οποία το χωριό υποδέχεται τον ερχομό τού νέου έτους. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν από τον καπετάν Σουπιά, ότι μικρός έπαιρνε μέρος κι εκείνος στη θεατρική παράσταση μαζί με την Ντόρα, η οποία αργότερα έγινε η ηθοποιός Γκλόρια Σταρ, και με την οποία ο καπετάνιος δείχνει ακόμα τσιμπημένος, τα παιδιά θα κάνουν τα πάντα για να την φέρουν στη θεατρική παράσταση.

Σχέδιο καλό για ιστορία με τον Τζούνιορ και όμορφη πλακατζίδικη υπόθεση. Οκτώ και εδώ.

065

Συνεχίζουμε με την ιστορία ναυαγοί στην άκρη τού κόσμου, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Ο Μίκυ ανακαλύπτει ότι ο Μαύρος Πητ είναι επιβάτης στο ίδιο πλοίο με αυτόν. Θα έρθουν στα χέρια, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να βρεθούν σε ένα απομονωμένο νησί, όπου οι λιγοστοί του κάτοικοι ζούνε ήρεμα, ανταλλάσσοντας τα προϊόντα που παράγουν και πουλώντας γραμματόσημα και χειροποίητες κάλτσες στους ελάχιστους επισκέπτες, που έρχονται με το πλοίο, που περνάει μία φορά το μήνα. Ο Μίκυ και ο Πητ θα προσαρμοστούν στους ήρεμους αυτούς ρυθμούς, μέχρι να βαρεθούν, οπότε θα προσπαθήσουν να φύγουν με δικά τους μέσα, χωρίς να περιμένουν το πλοίο.

Ωραίο μοντέρνο σχέδιο, για μια «ανάλαφρη και ξέγνοιαστη περιπέτεια», όπως τη συνοψίζει ο Μίκυ στο τελευταίο καρέ. Διαβάστηκε ευχάριστα, είχε και κανένα-δύο αστεία γκαγκ, με τις αποτυχημένες απόπειρες του Μίκυ και του Πητ να φύγουν από το νησί, αλλά τελικά η ιστορία δεν μου άφησε κάτι. Εξήμισι με επτά, κυρίως για το σχέδιο και την ήρεμη ατμόσφαιρα που ταιριάζει με τις γιορτές.

095

Ακολουθεί η ιστορία καταστροφική πρεμιέρα, σε σενάριο Alberto Savini και σχέδιο Giuseppe Facciotto.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ πηγαίνουν στο θέατρο, για να καλύψουν δημοσιογραφικά την πρεμιέρα μιας οπερέτας. Ο Φέθρυ, όμως, είναι ο Φέθρυ και, αφού αρχικά διακόψει πάμπολλες φορές την παράσταση με τις γκάφες του, τελικά, ακόμα και δεμένος και φιμωμένος, θα καταφέρει να την ματαιώσει!

Λιτό μοντέρνο σχέδιο για μια πλακατζίδικη ιστορία με ένα εκνευριστικότατο Φέθρυ, ακριβώς όπως θα ‘πρεπε να ‘ναι! Επτά.

113

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η έκπληξη της έκπληξης, σε σενάριο Manuela Capelli και σχέδιο Enrico Faccini.

Ο Ντόναλντ έχει αγοράσει εγκαίρως όλα τα χριστουγεννιάτικα δώρα, που θέλει να κάνει, όταν ο ταχυδρόμος τού φέρνει ένα δέμα, όπου δεν αναγράφεται ο αποστολέας. Να πρόκειται για δώρο από κάποιον για τον οποίον ο Νοναλντ δεν έχει αγοράσει δώρο; Πώς να το μάθει, χωρίς να ανοίξει το δέμα και χαλάσει την έκπληξη; Θα πρέπει να μάθει από τους διαφόρους συγγενείς του αν του πήραν το συγκεκριμένο δέμα, χωρίς όμως να μάθει τι του πήραν, και χαλάσει κι εκεί την έκπληξη. Θα τα καταφέρει; (Οποία ερώτησις…) Από ποιον ήταν το μυστηριώδες δέμα;

Το γνωστό σχέδιο του Faccini, με τα παραμορφωμένα παπιά, για μια ιστορία, που μόνο στον Ντόναλντ θα μπορούσε να συμβεί. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ή θα ρισκάριζε το να προέρχεται το πακέτο από κάποιον, για τον οποίο δεν είχε αγοράσει δώρο ή θα άνοιγε το πακέτο, χαλώντας το πολύ μία έκπληξη, διατηρώντας όλες τις υπόλοιπες. Εξήμισι με επτά.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή πέντε ιστοριών από ισάριθμα τεύχη τού Topolino 3044, που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2004 και 2013, συμπλερωμένες με τρεις μονοσέλιδες ιστορίες.

Ένα ωραίο τεύχος, με δύο δυνατές πρώτες ιστορίες και τρεις ευχάριστες για συμπλήρωμα. Συνολικά θα βάλουμε γύρω στο επτά με επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 133—ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 1. Ο/Η demiscy λέει:

  παραξενο που για διαφημιση βαλανε το πρώτο καρέ της ιστορίας αντί για το εξώφυλλο του επομενου τευχους..

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Ίσως όχι και τόσο παράξενο για ένα εξώφυλλο που ήδη έχει αρχίσει να τρώει κράξιμο για τα greeklish του. (Μπορούν, όμως, τα hashtags να είναι γραμμένα με μη λατινικούς χαρακτήρες; Εγώ, που δεν τα χρησιμοποιώ και δεν ξέρω, δεν θα το αποτολμούσα, αν έπρεπε να φτιάξω ένα, ιδίως τη στιγμή που κάποιες οδηγίες, που βρήκα, για το ποιοι χαρακτήρες επιτρέπονται, θεωρούν ότι τα μόνα γράμματα, που υπάρχουν, είναι τα a έως z.)
   Ιδού η διαφήμιση του επομένου τεύχους, όπου φαίνεται το εξώφυλλο.

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Ο/Η demiscy λέει:

    καλώς ή κακώς δεν υπάρχουν hashtags στα ελληνικά. ακομα και στην Ελλάδα σε τηλεόραση και ραδιοφωνο χρησιμοποιούνται hashtags με λατινικούς χαρακτήρες. κυρίως στο twitter που ειναι και πιο διαδεδομένη η έννοια hashtag που σε βοηθά να βρεις τα tweets που μοιράζονται για ένα συγκεκριμένο θεμα.
    Αν προσέξεις το «σλογκαν» στο εξώφυλλο ειναι σε μορφή tweet. Δηλαδή όπως και στην περίπτωση των τηλεοπτικών εκπομπών που σχολιάζουμε στο twitter, βαζουμε το μηνυμα μας στα ελληνικά ή και greeklish και μετά το #hashtag όποιο και αν ειναι αυτό.
    Χρησιμοποίησαν την κάτω παύλα (underscore) απλα για λόγους ευδιάκριτους να μπορεί να διαβαστεί καλύτερα. επειδή ειναι ολοκληρη πρόταση και όχι μια λέξη που συνήθως ειναι το hashtag

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η demiscy λέει:

     Για να μην παρεξηγηθώ, ότι το δικαιολογώ δεν σημαίνει ότι μου αρέσει όπως το γράψανε. απλα πήγαν να ακολουθήσουν το «καλούπι» του ιταλικου

     Μου αρέσει!

     • Ο/Η Kriton λέει:

      Πάντως, το ιταλικο hashtag έχει χρησιμοποιηθεί από τους αναγνώστες. Να δούμε αν θα χρησιμοποιηθεί και το δικό μας.

      Ενδιαφέρον είναι ότι είτε γράψεις το hashtag ioleggotopolinoperché, όπως το έχουν στο εξώφυλλο του Topolino είτε ioleggotopolinoperche, μόνο με αγγλικούς χαρακτήρες, δηλαδή χωρίς τόνο στο τελευταίο γράμμα, το facebook σε πάει στην ίδια σελίδα.

      Τελικά, κάνοντας μια δοκιμή, βλέπω ότι υποστηρίζονται και ελληνικά hashtags. Υπάρχουν, ας πούμε, τα hashtags μικυ και μικυμαους.

      Αρέσει σε 1 άτομο

      • Ο/Η demiscy λέει:

       ναι το facebook/twitter δεχεται ελληνικούς χαρακτήρες εδώ και ενα χρόνο. απλα ειναι πιο marketing friendly τα χρησιμοποιείς αγγλικες λέξεις για να τραβήξεις την προσοχή και ξένων χρηστών

       Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 133.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.