ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 135—ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΙ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 135 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ να μας προτρέπει κι αυτός να χρησιμοποιήσουμε το hashtag #diavazw_miky_maoys_giati, το οποίο, σε αντίθεση με το ιταλικό, ακόμα δεν το έχει χρησιμοποιήσει κανένας. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία κεραυνοί κι αστροπελέκια, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Massimo De Vita.

Ο Μίκυ έχει γίνει διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Στις ιστορίες του ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με έναν κακό, ο οποίος, όταν τον πιάνουν, λέει τη φράση «κεραυνοί κι αστροπελέκια»! Αν και ο κακός δεν είναι ο Μαύρος Πητ, ο κόσμος τον έχει ταυτίσει μ’ εκείνον και δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί, ζητώντας του να πει την περίφημη φράση. Η Τρούντυ αναλαμβάνει να διορθώσει την κατάσταση, απαγάγοντας τον Μίκυ και υποχρεώνοντάς τον να γράψει ένα μυθιστόρημα, όπου ο κακός θα νικά, και ο ήρωας θα είναι αυτός, που θ’ αναγκαστεί να πει «κεραυνοί κι αστροπελέκια»! Θα βελτιώσει αυτό τα πράγματα για τον Πητ;

Σχετικά καλό, μοντέρνο σχέδιο, με βασική ένσταση τα εξωφρενικά χοντρά χείλη τής Τρούντυ. Αρχικά είχα ένσταση και με το πώς ήταν ζωγραφισμένος ο Πητ (παραμορφωμένος και αδύνατος), αλλά τελικά δεν επρόκειτο γι’ αυτόν, αλλά για τον κακό των μυθιστορημάτων. Η ιστορία ασυνήθιστη και σίγουρα πρωτότυπη, αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας, οπότε δεν θα της βάλω πάνω από επτά.

037

Ακολουθεί η ιστορία η περικεφαλαία τού σαμουράι, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Marco Palazzi με την οποία ολοκληρώνεται η σειρά οι φρουροί τού μυστηρίου.

Ο Ιντιάνα Γκούφυ εντοπίζει για λογαριασμό των φρουρών τού μυστηρίου μια εξωγήινη περικεφαλαία, που έχει την ιδιότητα να κάνει, όποιον την φοράει, αόρατο. Την πηγαίνει για φύλαξη στον εκατομμυριούχο Τανάκα, στην Ιαπωνία, ο οποίος χρηματοδοτεί τους φρουρούς. Όμως, η οργάνωση ΧΑΟΣ τον ακολουθεί κατά πόδας, με ένα σχέδιο να βγάλει από τη μέση και τους δυο τους. Θα καταφέρει ο Ιντιάνα να τους αποτρέψει;

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή και εξ ίσου ωραία, κινηματογραφική υπόθεση. Τουλάχιστον οκτώ.

071

Συνεχίζουμε με την ιστορία εναλλακτική ενέργεια, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Andrea Lucci.

Η Λιμνουπολη συμμετέχει σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου οι κάτοικοι διαφόρων πόλεων επινοούν νέους τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας. Ο Κύρος αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις ιδέες των Λιμνουπολιτών. Θα καταφέρει η Λιμνουπολη να είναι η πρώτη, που θα γεμίσει έναν τεράστιο συσσωρευτή, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μορφές ενεργείας;

Το σχέδιο της ιστορίας φιλοδοξεί να είναι σε κλασική γραμμή, αλλά τελικά το μόνο, που καταφέρνει, είναι να φαντάζει άτεχνο. Η ιστορία, αν και θα μπορούσε να είναι πολύ αστεία, παρουσιάζοντας τον έναν απίθανο τρόπο παραγωγής ενεργείας μετά τον άλλον, τελικά πλατειάζει, εστιάζοντας μόνο σε λίγες περιπτώσεις, καταλήγοντας να είναι αδιάφορη. Έξι.

097

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία θησαυροί κάτω από το μηδέν, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Stefano Zanchi.

Με το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία, οι φυσικοί της πόροι έχουν γίνει προσπελάσιμοι και διαθέσιμοι για εκμετάλλευση. Ο Ντόναλντ αποφασίζει να πάει εκεί με τα παιδιά, για να κάνει την τύχη του. Εκεί θα του δείξει τα κατατόπια ένας τοπικός ξεναγός, ενώ δύο Κινέζοι, που δεν κατάφεραν να κάνουν την τύχη τους εκεί, πιστεύοντας ότι ο Ντόναλντ είναι εκεί για λογαριασμό τού θείου του, θα τους πάρουν στο κατόπι. Θα τα καταφέρει ο Ντόναλντ να γλυτώσει από τους κακούς και να κάνει την τύχη του;

Καλούτσικο μοντέρνο σχέδιο της σχολής τής μιας έκφρασης στα παπιά, και ωραία περιπέτεια με αναπάντεχο, όμορφο τέλος. Επτάμισι με οκτώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο κανονικές και δύο μονοσέλιδες ιστορίες από το Topolino 3042, που κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου 2014, συμπληρωμένες με δύο ακόμα ιστορίες από την ίδια χρονιά.

Ένα αρκετά καλό τεύχος, με λίγη μόνο κοιλιά στην ιστορία με την εναλλακτική ενέργεια. Συνολικά θα βάλουμε γύρω στο επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 135—ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΙ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ

 1. Ο/Η demiscy λέει:

  Να μαντέψω.. αυτοί που θέλανε Φαντομία στο ΚΟΜΙΞ, ΠΑΛΙ θα παραπονεθούν γιατί ναι μεν μπήκε ιστορία αλλά δεν μπήκε εκεί που θέλουν?

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Όχι μόνο αυτό, αλλά εκείνοι, που προτιμούν να διαβάσουν Φαντομία στο Μίκυ Μάους, τελικά δεν θα απογοητευτούν τόσο πολύ, μια και το σχετικό εξώφυλλο, αν και με διαφορετικό χρωματισμό, έχει ήδη δημοσιευτεί στο νέο Κόμιξ 4.

   Μου αρέσει!

  • Ο/Η ΚΟΜΙΞ λέει:

   Στο ΚΟΜΙΞ έμπαινε τουλάχιστον και σε μεγαλύτερο μέγεθος αλλά είχε και άρθρα. Με πρόλαβες Κρίτων και ήθελα να πω ότι το εξώφυλλο είχε ήδη μπει. Την ιστορία αυτή την είχε έτοιμη ο Τερζόπουλος για το ΚΟΜΙΞ 307 (διπλό) που θα έβγαινε εάν συνέχιζε. Την ξέθαψαν απλά από το συρτάρι. Κιόλας, το περίμενα διότι μου είχε πει άτομο που συζητούσα μαζί του για το θέμα ότι ο editor του είπε πως ο Φαντομίας επιστρέφει στο ΜΜ.

   Μου αρέσει!

  • Ο/Η Digisoul5000 λέει:

   Γκρίνια για την Γκρίνια λοιπόν. 😛 Όπως έγραψα και σε άλλο site, το μόνο που με χαλάει στη δημοσίευση του Φαντομιά στο Μίκυ Μάους είναι ότι στο δικό μας Μίκυ Μάους η ιστορία θα έχει παραμορφωμένο σχέδιο. Και άντε πες να ήταν τύπου Mottura που λόγω των ελεύθερων γραμμών του δεν πολυφαίνεται στο μάτι. Το σχέδιο του Gervasio όμως είναι αρκετά κλασικό και θα χτυπάει πιο άσχημα πιστεύω.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο/Η Konstantinos Trapezanidis λέει:

  Νομίζω οτι αυτα που ζητούσαμε (ιταλικές ιστορίες) ακούστηκαν στα αυτιά του επιτελείου της Disney. Απλώς θα υπάρχουν στο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ (άρα και σε μεγαλύτερο μέγεθος).

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Μόνο που το Μίκυ Μάους τής Καθημερινής είχε πάντα αποκλειστικά ιταλικές ιστορίες (άρα δεν άλλαξε κάτι ως προς αυτό), τις οποίες δημοσιεύει σε μικρότερο, όχι μεγαλύτερο μέγεθος από το Κόμιξ. Είναι, βέβαια, μεγαλύτερο από αυτό του μικροσκοπικού Topolino.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η ΚΟΜΙΞ λέει:

    Ναι αλλά είναι πιο μικρό από την εκδόσεις στις οποίες μπαίνουν οι ιστορίες του Φαντομία μετά και είναι πιο κοντά στο μέγεθος του ΚΟΜΙΞ. Καλά λες ότι άκουσε ο editor… Ναι καλά. Θα δείτε το καλοκαίρι τη Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ και θα γελάμε όλη με την κοροϊδία του.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Digisoul5000 λέει:

     Για μένα το Κόμιξ μόλις έβαλε Ρόσα πηγαίνει τόσο καλά που παίζει να μην δούμε καν Βιβλιοθήκη Κόμιξ στην εφημερίδα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να βάζουν στο Κόμιξ. Γιατί μετά τι θα βάλουν; Θα συνεχίσουν όπως με την Νέα Ακτίνα να βάζουν μόνο βορειοευρωπαικές ιστορίες; Ή θα βάλουν Μπαρκς από την αρχή; Άμα τσεκάρεις τις πωλήσεις στα φύλλα της εφημερίδας δεν είναι δα και τόσο μεγάλο το κέρδος που έχουν σε σύγκριση με το καλοκαίρι για να καίγονται να βάλουν και Ντίσνευ. Έχουν άπειρες εναλλακτικές.

     Μου αρέσει!

     • Ο/Η ΚΟΜΙΞ λέει:

      Νομίζω πλέον το περιμένουν πως και πως το καλοκαιρινό για να πιάσουν όλο το κοινό. Ακόμα, αφού πηγαίνουν με τις μεγάλες του Ρόσα το μάξιμουμ που μπορούν να μπουν είναι 1,5 χρόνος. Ο Ρόσα θα τελειώσει αργά ή γρήγορα. Οπότε πρέπει αν αναρωτηθούμε τότε τι θα βάλουν όπως λες. Εάν κάνουν ότι ο Τερζο θα πατώσουν χειρότερα από ότι πάτωσε το περιοδικό παλιά. Όλα είναι θέμα χρόνου.

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η Digisoul5000 λέει:

       Άμα βιάζονταν να εξαντλήσουν Ρόσα για να τον βάλλουν το καλοκαίρι σε τόμους γιατί δεν βάζουν στα τεύχη ακόμα περισσότερο Ρόσα ώστε να τον εκμεταλευτούν στο έπακρο μέχρι το καλοκαίρι; Γιατί με το σταγονόμετρο που επέλεξαν μου φαίνεται αδύνατο να δούμε μισές ιστορίες Ρόσα στο Κόμιξ και μισές σε τόμους. Αν και εφόσον τα Ντίσνευ συνεχίσουν να βγαίνουν μετά την τριετία. Για μετά την τριετία και εφόσον συνεχίσουν και τελειώσουν με όλες τις μεγάλες του ιστορίες στο Κόμιξ τότε ναι είναι βέβαιο πως αν βγάλουν Ντίσνευ με την εφημερίδα τότε αυτά θα είναι τόμοι με Ρόσα. Αλλά όπως τα βλέπω τώρα κρατάω μικρό καλάθι για Ρόσα το καλοκαίρι. Από την άλλη πραγματικά εύχομαι για Ρόσα στην εφημερίδα γιατί θα έχει πλάκα η όλη φάση να βγει πραγματικά ως αρπαχτή. Επίσης το ημερολόγιο του 2017 έχει αρκετό ενδιαφέρον μιας και ξεκινάει με την ιστορία του Γενάρη αλλά μετά πιάνει ιστορίες Μπαρκς. Τέσπα εικασίες ότι και να λέμε, το μέλλον είναι κοντά. 😛

       Μου αρέσει!

      • Ο/Η ΚΟΜΙΞ λέει:

       Εάν έχεις δει τα τεύχη μετά ένα σημείο μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο και μπαίνουν όλο οι ίδιοι. Όπως είπα όλες οι μεγάλες στην καλύτερη πιάνουν 1,5 χρόνο. Μετά τι; Γιοκ; Κιόλας εάν πάμε για την τριετία βολεύει άνετα να βγουν το καλοκαίρι οι τόμοι. Βγαίνουν ακριβώς στο τσακ. Λες με το σταγονόμετρο ναι αλλά εάν πάρουμε ότι κάθε τεύχος από το 19 έχει συνεχόμενα Ρόσα δεν είναι και σταγονόμετρο… Οι τόμοι είμαι σίγουρος ότι θα βγουν γιατί ο Ρόσα πουλάει και όλες του οι ιστορίες δεν υπάρχουν στο νέο ΚΟΜΙΞ σε αντίθεση με το παλιό. Για αυτό βάζουν μόνο τις μεγάλες. Εδώ θα είμαστε και θα το συζητάμε και θα γελάμε με την αρπαχτή 😉 Ότι και να πούμε οι άνθρωποι είναι απίστευτοι! Εδώ έβγαλαν συνδρομές για τα περιοδικά και μετά από κοντά 2 μήνες έβγαλαν το Φάντομ ενώ το είχαν προσθέσει στις συνδρομές…

       Μου αρέσει!

 3. Ο/Η ΚΟΜΙΞ λέει:

  Το hashtag ήταν άθλια επιλογή. Προφανώς και δεν το χρησιμοποιήσει κανείς 🙂 Εδώ η ίδια η δικιά τους σελίδα στο facebook δεν το χρησιμοποιεί και περιμένουν από τους άλλους; Ακόμα, απαράδεχτο που είναι στα greeklish και όχι στα ελληνικά!

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η apetoussis82 λέει:

  Εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένος που συνεχίζει η σειρά του Φαντομία σε οποιοδήποτε περιοδικό. Τα άλλα (hashtags κλπ), αν και τα σιχαίνομαι, δεν τους δίνω σημασία.

  Για το Κόμιξ… μακάρι να διακοπεί η κυκλοφορία του, να γλιτώνουμε και τα λεφτά που θα δίναμε.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Μπορείς πολύ απλά να μην το παίρνεις.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η apetoussis82 λέει:

    Φταίει το μικρόβιο του συλλέκτη :p

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Kriton λέει:

     Συλλέκτης, ξεσυλέκτης, επί Τερζόπουλου δεν έπαιρνα Μίννι, Αλμανάκο, Χαρούμενες Ιστορίες, Cars, Witch και ό,τι άλλο δεν με ενδιέφερε. Αν δεν με ενδιέφερε το Κόμιξ, θα έκανε κι αυτό παρέα στους παραπάνω τίτλους. Δεν θα προσπαθούσα να το στερήσω από αυτούς που τους ενδιαφέρει, ζητώντας το κλείσιμό του ή τη μετάλλαξή του σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

     Μου αρέσει!

     • Ο/Η Digisoul5000 λέει:

      Τα έχουμε πει πολλές φορές. Δεν καταλαβαίνουν. Μιλάμε για συλλεκτικό ψυχαναγκασμό. Όταν αγοράζεις κάτι που δεν σου αρέσει είναι σαν να στηρίζεις την προσπάθεια που δεν σου αρέσει και να δίνεις το πράσινο φως να συνεχίσει έτσι. Ε αφού το κάνεις τότε μην γκρινιάζεις που δεν αλλάζει αφού είσαι και εσύ μέρος του στηρίγματος αυτής της τακτικής.

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η apetoussis82 λέει:

       Δεν γκρινιάζω. Απλώς είπα, μακάρι να γίνει κάτι που βολεύει εμένα. Κόβοντας τις ιστορίες που ήδη έχω και τις ευρωπαϊκές που δεν μου πολυαρέσουν, πιθανόν ο εκδότης να δώσει κάτι πιο κοντά στα γούστα μου.

       Επιπλέον, ξεχωρίζω τις δύο ασχολίες μου. Άλλο η συλλογή και το ψάξιμο στα παλαιοπωλεία κλπ, και άλλο το διάβασμα των κόμικς. Δύο διαφορετικά πράγματα. Θα μπορούσα να συλλέγω κουτάκια σπίρτων αν με ευχαριστούσε το ίδιο.

       🙂

       Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Konstantinos Trapezanidis λέει:

  Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουμε συνέχεια λόγο για την προσεχή (ακόμα καλά καλά, δεν ξέρει κανείς αν θα βγει) σειρά του Ντόν Ρόσα. Η Καθημερινή θέλει να δώσει την ΕΜΦΑΣΗ στον ΝΤΟΝ ΡΟΣΑ.

  Μου αρέσει!

 6. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 135.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.